Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Sinucidere la Academia de Informatii
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mihaidiac
Wed Jul 25 2007, 12:18PM
Registered Member #339

om simplu wrote ...

mihaidiac>chiar crezi ca raportat la ce inseamna sanatos psihic in literatura universala in domeniu, exista macar un om sanatos pe meleagurile noastre, unde normalitatea este cu totul altceva decit scrie ca ar trebui sa fie ca sa fim sanatosi ?

Si pentru dementii de la ghisee cine raspunde, da' pentru tot guvernu cine raspunde, da pentru mama ca nu are aer conditionat cine raspunde, da' pentru mine cine raspunde cind va voi lua la injuraturi ?

O diferenta dintre angajatii de la ghisee si angajatii SRI ar fi aceea ca angajatii SRI au la dispozitie armament. Iata de ce un angajat SRI cu probleme psihice este, in opinia mea, mai periculos ca un functionar cu probleme psihice...!
Back to top
mihaidiac
Wed Jul 25 2007, 12:26PM
Registered Member #339

Cine raspunde de moartea lui?\
In niciun caz psihologii de la ANI,tipul a suferit o deceptie in dragoste,iar asta s-a intamplat cu cateva zile inainte de tragedie.In primul rand,eu il gasesc chiar pe el vinovatul principal,pt k atunci cand a intrat in aceasta institutie,trebuia sa se gandesca cate sacrificii va trebui sa fak in viatza personala.Motivul invocat de el,a fost k ii eram dor de familie si de iubita,dar imi pare rau asta nu e un motiv pt kre sa-ti pui capat zilelelor,cand putea sa astepte vacantza,si nu mai se isca un astfel de scandal,in care o astfel de institutie este trasa de urechi,si aratata cu degetul fara sa aiba nicio vina.Cand te decizi sa dai admiterea la ANI sau oriunde ,viatza persoanala este lasata la urma,trebuie sa te axezi strict pe ce trebuie sa faci,ceea ce iti e dat sa faci.Cand intri la ANI,trebuie sa fi mandru,k vei face parte dintr-un serviciu atat de prestigios.
[/quote1185355225]

Haideti sa nu scandam lozinci, si generalul Ionel Marin facea parte din colectivul prestigios al SRI (era chiar director adjunct...)
In privinta raspunderii pentru moartea tanarului masterand, eu cred ca un om care se sinucide "din dragoste" are cel putin o labilitate psihica. Cu totii am avut deziluzii in dragoste si uite ca totusi nu ne-am sinucis cu totii. Labilitatea astea psihica ar fi trebuit depistata la controalele psihologice care se fac la admiterea in SRI. Cand se sinucideau soldatii in termen din Armata, toata lumea acuza testele psihologice de la incorporare. Se pare insa ca testele psihologice facute pentru ofiterii SRI, care ar trebui sa fie oameni de elita, nu sunt mai bune decat testele facute fostilor soldati in termen... !
Back to top
mihaidiac
Wed Jul 25 2007, 12:35PM
Registered Member #339

Marilu wrote ...

Nu numai in Sri sunt oameni cu probleme psihice, dar la noi se iau masuri cand se intampla cate o tragedie si cam aici este marea problema.Sa speram ca nu se va intampla nimic.

Eu nu lucrez in SRI, asa ca nu stiu ce masuri se iau de obicei in asemenea situatii. Dar va pot spune ca pana acum SRI nu a anuntat rezultatele anchetei interne referitoare la moartea tanarului Damian, si nu a anuntat nici vreo sanctiune impotriva cuiva (nici impotriva vreunui om din conducerea ANI, nici impotriva vreunui psiholog, nici impotriva sefului direct al lui Damian, care ar fi trebuit sa-si cunoasca cel mai bine subordonatul). Mai asteptam putin si poate le vor da chiar niste medalii, ca recompensa pentru cat de bine isi selectioneaza si isi cunosc oamenii...!
Back to top
Roxana I
Wed Jul 25 2007, 01:26PM
Registered Member #238

Las-o moale,nu te mai agita ca un pepsi!
Testele psihologice de la admitere,pot ,,citi,, asa rapid gandirea omului,cei mai multi ,dak sunt destul de buni,reusesc sa treak testul fara sa dea de banuit ca are vreo labilitate psihica,aceste lucruri se observa in timp.
Back to top
Roxana I
Wed Jul 25 2007, 01:26PM
Registered Member #238

nu pot
Back to top
mihaidiac
Wed Jul 25 2007, 05:29PM
Registered Member #339

Si atunci de ce se mai dau probele psihologice, daca tot nu pot citi... etc. ? Si cand le da medalii psihologilor de elita de la ANI, pentru munca lor ?
Back to top
mikhai
Wed Jul 25 2007, 05:48PM
Registered Member #209

mihaidiac>chef,se vede ca esti baiat tinar,unde ai auzit ca potzi evalua pe cineva in primele 2 ore de cind l-ai vazut?da de unde...

psihologia nu e 1+1,sa iasa imediat corect.e efort de durata
Back to top
me
Wed Jul 25 2007, 08:35PM
me
Registered Member #11

de la mine de la curs, ca trebuia sa faci evaluarea in 45 de secunde :-P
Back to top
Sailor
Wed Jul 25 2007, 09:58PM
Sailor
Registered Member #500

De parca e ceva nou ca ,intotdeauna, mortul este de vina, ei isi vad in continuare de medalii si diplome, asa ca sa-l lasam sa se odihneasca in pace.
Back to top
mihaidiac
Thu Jul 26 2007, 04:16PM
Registered Member #339

mikhai wrote ...

mihaidiac>chef,se vede ca esti baiat tinar,unde ai auzit ca potzi evalua pe cineva in primele 2 ore de cind l-ai vazut?da de unde...

psihologia nu e 1+1,sa iasa imediat corect.e efort de durata

Cum "in primele doua ore" ?! Pai tanarul care s-a sinucis terminase deja primul modul al masteratului la ANI, deci era cursant la ANI (adica la SRI) de cateva luni bune!! In cateva luni de cursuri, de teste, de examene, de dormit in aceeasi camera cu colegii lui de la ANI, chiar nu a vazut nimeni (sau nu i-a pasat nimanui)
ca baiatul asta are o problema?! Sa nu-mi spuneti ca la ANI se da un SINGUR test psihologic, si anume cel de la aadmitere, ca nu va cred! Astea-s povesti menite sa scoata basma curata pe niste psihologi care nu si-au facut treaba, pe niste colegi carora nu le-a pasat de camaradul lor si pe niste comandanti, din cadrul ANI, care nu-si cunosc subordonatii... !
Back to top
Roxana I
Thu Jul 26 2007, 05:29PM
Registered Member #238

BAI,AM SI EU O INTREBARE CE ATATA ,TI SE RUPE DE CATE EXAMENE PSIHOLOGICE SI CE SE INTAMPLA LA ANI?
Esti acolo,stii tu sigur ce s-a intamplat,dak nu,taci din gura si nu mai manjii cu rahat pe toata lumea.Gata,s-a intamplat,e regretabil,dar gata!
Back to top
mihaidiac
Thu Jul 26 2007, 05:55PM
Registered Member #339

Azumi wrote ...

BAI,AM SI EU O INTREBARE CE ATATA ,TI SE RUPE DE CATE EXAMENE PSIHOLOGICE SI CE SE INTAMPLA LA ANI?
Esti acolo,stii tu sigur ce s-a intamplat,dak nu,taci din gura si nu mai manjii cu rahat pe toata lumea.Gata,s-a intamplat,e regretabil,dar gata!

Limbajul pe care-l folosesti te descalifica. Dincolo de acest detaliu, vreau sa-ti aduc aminte ca toti angajatii ANI (ca si toti angajatii SRI, de altfel), inclusiv ofiterii mari, inclusiv psihologii, sunt platiti din bani publici. Din acest motiv, este absolut legitim interesul public (inclusiv al meu) pentru modul in care angajatii ANI isi fac datoria. De asemenea, este absolut fireasca dorinta ca asemenea tragedii, cum a fost moartea lui Damian, sa nu se repete. Pana nu se vor lua masuri impotriva celor vinovati, asemenea incidente se pot repeta. Idei de genul "mortu-i vinovat" sau "s-a intamplat si gata" mi se par cinice. Asemenea idei denota, pe de alta parte, fie lipsa de gandire, fie fuga de raspundere a unei persoane implicate / vinovate de acest incident... !
Back to top
mikhai
Thu Jul 26 2007, 06:44PM
Registered Member #209

mihaidiac>e complicat.

mai e ceva:ca sa nu strice adolescentza
copiilor lor,adesea familia,mamele in special ,nu spun ca adesea dragostea tzine 3 ani(la max).si daca omului acasa,
la scoala,in societate nu i s-a spus ca
e bine sa o ia mai usor,daca e un copil
alintat,posesiv,care nu il ia pe "nu" ca pe un posibil raspuns,atunci el nu-si
poate echilibra reactziile in dragoste(
care adesea e posesie refuzata) si o ia
foarte prost.

daca el concepe dragostea ca pe o relatzie cu o entitate superioara,diafana,pura...sa vezi ce com-
plicat va fi.asa ca e si o chestie de
cultura sentimentala.la peste 40 de ani,stii ca dragostea inseamna sa itzi
respecti nevasta,sa ai liniste cu ea in casa,sa-tzi cresti linistit copii-care are-dar la 20 asta e fix-pix.

asa ca,chef,pin la psihologi,mai sint destule alte vami.
Back to top
Roxana I
Thu Jul 26 2007, 06:57PM
Registered Member #238

ok,ce crezi k se va rezolva dak se va gasi vreun vinovat?
Pe Damian,nu-l mai aduce nimeni inapoi,iar celui in carca caruia i se va pune acest incident e terminat pe viatza chiar dak nu a avut o implikre directa.Suntem oameni,gresim,nimeni nu e perfect,in orice mesesrie se fak greseli mici sau mari,dar asta nu inseaman ca trebuie sa ajungem la vechea zicala ,,Sa moara si capra vecinului!,,.
Back to top
mihaidiac
Thu Jul 26 2007, 07:05PM
Registered Member #339

Azumi wrote ...

ok,ce crezi k se va rezolva dak se va gasi vreun vinovat?
Pe Damian,nu-l mai aduce nimeni inapoi,iar celui in carca caruia i se va pune acest incident e terminat pe viatza chiar dak nu a avut o implikre directa.Suntem oameni,gresim,nimeni nu e perfect,in orice mesesrie se fak greseli mici sau mari,dar asta nu inseaman ca trebuie sa ajungem la vechea zicala ,,Sa moara si capra vecinului!,,.

Eu nu cer "sa moara capra vecinului". Dar daca esti de acord cu mine ca un om a gresit (o greseala mai mica sau mai mare, nu stiu, nu eu pot sa evaluez), nu crezi ca greseala asta trebuie sanctionata?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF