Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Suicidul in structurile sistemului de securitate
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
J.A.B.C.
Mon Aug 15 2011, 10:34PM
Registered Member #2445

Unul din motivele pentru care sinuciderea este socotită ca fiind cel mai mare păcat este deznădejdea !
Oamenii vorbesc adeseori cu teama, jena despre sinucidere cand cineva cunoscut lor s-a sinucis si isi pun in soapta intrebarea "de ce?"
Cei care nu au trecut niciodata printr-o experienta personala legata de depresie sau ganduri suicidare le este greu sa inteleaga cum ar putea cineva sa se simta atat de lipsit de speranta incat sa isi ia viata. Ideea de sinucidere nu apare niciodata brusc, cei care ajung sa se gandeasca la sinucidere parcurg de regula un drum lung de depresie si disperare, adeseori invizibil sau subapreciat de catre ceilalti. Multe persoane care sufera de depresie severa stiu sa isi ascunda bine emotiile si sa pretinda fata de cei din jur ca totul este in ordine.
Una dintre caracteristicile depresiei este sunt elementele de gandire irationala. Cei care gandesc asa pun accentul pe aspecte minore din viata lor, transforma in catastrofe intamplari negative marunte, devin coplesiti de sentimente de vina si de imposibilitatea de a schimba ceva.
Sa nu uitam insa ca atunci cand cand gandim ca nimic nu ne mai poate fi de ajutor nu gandim noi ci gandeste depresia in locul nostru. Ajutorul este posibil iar medicatia, psihoterapia sau o combinatie a celor doua reduc senzatia de lipsa de perspectiva si speranta.
Back to top
apkah
Mon Aug 15 2011, 10:56PM
arcan
Registered Member #566

copy/paste. Asa, si.. ?care e talcul povestii tale?
Back to top
0050
Mon Aug 15 2011, 11:35PM
Registered Member #1997

Cei ce ajung sa se sinucida au de fapt o mare problema in ceea ce priveste instictul de conservare.Si este ciudat.Ca omul atunci cand doreste sa se sinucida mai intai se gandeste-planuieste..Cand ajunge in momentul acela ar trebui sa intervina instictul de conservare....
Back to top
J.A.B.C.
Tue Aug 16 2011, 02:10PM
Registered Member #2445

Sinuciderea in randul militarilor romani ?!?!
Despre asta as vrea sa vorbim, daca se poate si nu deranjeaza pe nimeni !
Back to top
apkah
Tue Aug 16 2011, 06:05PM
arcan
Registered Member #566

Parerea mea. Sinuciderea fara motive extrem de puternice se poate numi si selectie naturala...
Back to top
ex-ad
Tue Aug 16 2011, 08:24PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

va propun sa schimbam titlul si sa discutam despre suicid in structurile sistemului de securitate... altfel mut topicul la De toate pentru toti...
Back to top
Stel
Wed Aug 17 2011, 04:26PM
Registered Member #2461

Propun schimbarea titlului si includerea in tematica topicului si a cazurilor de moarte suspecta care lasa aparenta de suicid.
Back to top
J.A.B.C.
Wed Aug 17 2011, 09:09PM
Registered Member #2445

apkah wrote ...

Parerea mea. Sinuciderea fara motive extrem de puternice se poate numi si selectie naturala...

Deci esti de acord cu actul suicidal , motive intemeiate si selectie naturala ?
Back to top
Mihais
Wed Aug 17 2011, 09:20PM

Registered Member #2323

Mda,se mai sinucid unii din onoare.Sau unii bolnavi grav.
Back to top
J.A.B.C.
Wed Aug 17 2011, 09:29PM
Registered Member #2445

Mihais se prea poate dar un OM ce facea gratar ca tot Romanul la scara blocului sa intre in casa si sa se spanzure ?
Vineri fiica lui implineste 17 ani iar sambata cumnatul lui are nunta ... deci unde ar fi raspunsul ? Testul psihologic il luase acum cateva luni parca, dar testele M.A.I._ului sunt total ... Oare colegii de tura nu l-au vazut abatut, schimbata ?
Back to top
Mihais
Wed Aug 17 2011, 09:38PM

Registered Member #2323

Draga Jabc,as vrea sa am un raspuns,dar ma tem ca doar cel de sus stie.Arkan si cu mine am vorbit la modul general.E oricum o mare tragedie pt. familie.
Back to top
0050
Thu Aug 18 2011, 01:42AM
Registered Member #1997

Buna idee Stel.Chiar ar fi o o tema interesanta.Au fost si inca mai exista multi care au fost..." sinucisi"...La fel de interesante sunt si acele cazuri in care : agentul, militarul sau politistul care din greseala s-au impuscat fie in mana fie in cap...Iar rezultatele anchetelor sunt mereu aceleasi: sinucidere sau cauza necunoscuta...Alte cazuri interesante ar acelea in care un ofiter se intoarce din tarile calde -dintr-o misiune...pleaca sa se relaxeze la munte 2-3 zile si este gasit..." sinucis"...

[ Edited Thu Aug 18 2011, 01:44AM ]
Back to top
Stel
Sun May 13 2012, 05:15PM
Registered Member #2461

Draga mea, se pare ca se afirma tot mai acut necesitatea prevenirii sinuciderilor in randul militarilor. Uite:

LINK

Asta este un lucru bun, dar mai inseamna ca deja se semnaleaza chiar ingrijorare in sistem. O ingrijorare justificata, dealtfel, deoarece este foarte bine cunoscut faptul ca admiterea in SNS se face in urma unei foarte riguroase testari psihologice, ceea ce inseamna ca cei admisi nu sunt deloc, dar absolut deloc, labili psihic. Si totusi, actul suicidal afirma altceva. Inseamna ca dezechilibrul a aparut pe parcurs, in perioada activitatii in SNS.

Ar fi interesant de stiut ce anume poate sapa atat de tare la temelia unui psihic puternic pentru a duce un om la sinucidere intr-un interval oarecare de timp.

Am cateva supozitii, le putem discuta. Dar numai daca sunteti de acord.
Back to top
1 User said Thank to Stel for this Post :
 0050 (14 May 2012, 15:22)
0050
Mon May 14 2012, 03:19PM
Registered Member #1997

Da Stel..intr-adevar testarile psihologice pentru admiterea in anumite structuri sunt foarte roguroase.Testarile au loc periodic dupa admitere ( din 6 in 6 luni) si constau in: teste pe hartie cu un numar impresionant de intrebari, testari pe calculator apoi urmeaza un interviu cu un psiholog.
Desi declarati apti pentru o astfel de profesie, multi ajung fie sa comita delicte grave ( vezi militari americani care au supus torturii oameni nevinovati), fie ajung la suicid.De ce?
Testarile de baza..cele cunoscute deja nu sunt decat orientative... Stim foarte bine ca nu poti “citi” un om nici macar cu ajutorul acelor 300 de intrebari.Sunt oameni a caror inteligenta depaseste cu mult testarile acelea.Ei stiu sa minta –chiar foarte bine..Testele psihologice pot fi..”fentate” ( printre altele...Astfel in sisteme pot “patrunde” persoane “nepotrivite”.Stim ca pana si testul poligraf poate fi..mintit.Ok.
Cele mai bune metode de testare ar fi cele constand in urmarirea viitorului angajat.Chiar daca este costisitor , merita!Pana sa fie declarat admis , chiar daca a trecut cu brio testarile de baza ar trebui sa fie urmarit o perioada in care viata viitorului angajat sa fie strict monitorizata.Sa fie observate gesturile acestuia, ideeile,modul de reactie in anumite imprejurari –in anumite situatii...De asemenea ii pot fi create cu intentie anumite situatii”limita” pentru a se vedea felul in care acesta gestioneaza situatia,felul in care se comporta, gandeste sau simte.
Varsta admiterii ar trebui sa fie ceva mai mare de 18-20 de ani.Este inca foarte tanar deci se poate schimba.
Cauzele pentru care un militar sau ofiter se sinucide , indiferent de structura din care provine sunt multiple.Viata pentru astfel de oameni nu este usoara.Cei care pleaca in misiuini, in razboi sunt mai predispusi la socuri, la tulburari de stres post-traumatic, despresii severe etc.Chiar daca fiecare structura beneficiaza de psihologi, ranile “interioare” pot lasa urme atat de adanci incat terapiile nu le pot vindeca.Chiar daca aparent acel om se simte bine, isi revine...nu inseamna ca el a “uitat”, sau ca este impacat in totalitate cu ideea sau ca a depasit momentul complet.De multe ori este de ajuns un mic impuls ca tot ceea ce a “strans” in el sa iasa la suprafata.Acest lucru este valabil la orice om nu doar in randul militarilor dar...Odata trecut printr un razboi este foarte greu sa “treci peste”.Chiar si cele mai puternice persoane au momente in care isi amintesc dar depinde de taria fiecaruia.
Daca ne gandim la ofiterii sub acoperire care mai au si familie pe deasupra..Au parte de un stres dublu.Odata stresul muncii apoi stresul de acasa.Este foarte greu sa traiesti o viata dubla.Sunt fel de fel de motive mai mici sau mari care se strang-se acumuleaza iar faptul ca ei nu prea au cui sa isi "verse of-ul" aceste acumulari se transforma in frustrari, se ajunge la nevroze etc.Chiar daca aparent toata lumea crede ca acel om este 'normal'-el in interiorul sau traieste o drama.Dar asta nu inseamna ca ei sunt labili psihic.In testari ei ies perfect sanatosi psihic...Pentru ca unele persoane au o capacitate extraordinara de a ascunde lumii ceea ce simt...
Cand tensiunea interioara este prea mare fiecare reactioneaza in felul sau..Pentru unii “povara” este prea grea si prefera sa recurga la sucid.Numai acei oameni stiu ce este in sufletul lor cu adevarat numai ei stiu ce simt.
Pana la urma sa nu uitam ca indiferent din ce structuri provin, tot oameni sunt iar omul nu este perfect.

[ Edited Mon May 14 2012, 03:41PM ]
Back to top
Boribum
Mon May 14 2012, 04:29PM
boribum
Registered Member #2395

005 wrote ...

testarile psihologice pentru admiterea in anumite structuri sunt foarte roguroase.Testarile au loc periodic dupa admitere ( din 6 in 6 luni) si constau in: teste pe hartie cu un numar impresionant de intrebari, testari pe calculator apoi urmeaza un interviu cu un psiholog.
Desi declarati apti pentru o astfel de profesie, multi ajung fie sa comita delicte grave ( vezi militari americani care au supus torturii oameni nevinovati), fie ajung la suicid.De ce?

Uite d-aia !
Nu stiu (eu) cât de riguroase sunt testarile pentru a intra în "anumite" structuri,dar tu ce stii despre testarile la care fusesera supusi acei soldati americani ?
Ideea cu "urmaritul" e foarte buna: daca vrei sa angajezi 100 de oameni,îti trebuie cel putin înca 100 care sa-i urmareasca. Cât sa-i urmareasca ? 1 an ? 2 ? 5 ? 10 ? Si pe urmaritori cine-i verifica ? Daca se sinucide unul din ei,ce faci ?

Hai sa inventam roata.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF