Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Abuzurile cadrelor din Jandarmerie
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
dumitru
Fri Jun 15 2007, 10:19PM
Registered Member #608

s dorii sa vorbesc despre un caz real care mi s a intamplat mie in unitatea de Jandarmii Clung Muscel.
In perioada in care am satisfacut stagiul militar in aceasta unitate am primit mancare expirata , zeci de injosirii din partea cadrelor . fruntasilor , caporalilor .
Tot ce conta in acea unitate militara era spaga, care o lua domnul colonel Puiu de la Unitatea din C llung Muscel.
Mai departe cei care doreau sa se claseze erau trimisii catre nepotul domnului Puiu care ajungea la Domul Belu Directorul Spitalului Militar din Pitesti .
Daca careva doreste mai multe informatii nu ezitatii sa ma contactatii
Back to top
ex-ad
Sat Jun 16 2007, 11:23PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

iti dai seama ca nimeni nu va cere mai multe informatii, dar prietenii nostri de la doi s'un sfert, precum si CI-stii de la jandarmi si-au notat cazul si banuiesc ca isi vor baga mai adinc nasul in problema ...

Cazul trebuia semnalat la DGA si nu e tirziu nici acum. Mai ales ca dai date clare si nume. Macar de ar fi mai multi ca tine, care sa semnaleze astfel de abuzuri si ilegalitati.

Nu uita, legea 571/2004 (legea avertizorului) pentru astfel de cazuri e facuta.
Back to top
arycyu
Thu Apr 22 2010, 07:01PM
Registered Member #2438

un fapt real intamplat , in Romania , secolul 21, la un I.J.J. -UL general a scos o carte (a publicat) si a dat-o spre vanzare la toate cadrele , nu obligatoriu, DAR cei care nu au cumparat cartea au fost chemati din timul liber , in club, sa li se citeasca 3 pagini pe zi din carte, SI I-A OMORAT CU CONTROALE.
Ce parere aveti? RUSINE !
Back to top
un jandarm
Thu Apr 22 2010, 07:38PM
un jandarm
Registered Member #1163

Vreau sa cumpar cartea!
Da-mi si mie date de contact...
Pare tare interesanta cartea asta daca a fost parte din pregatirea cadrelor.
Back to top
truepride
Thu Apr 22 2010, 08:46PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Stimabililor stiu ca suna tmapit ce spun dar aceasta este singura cale. Aveti o linie verde de la DGA, pt grosolanii inra pe fir si DNA-ul... asa ca va rog, nu fiti impasibili la stfel de acete si semnalati-le.
Stiu ca marea majoritate se tem de repercursiuni, dar de regula in fapte ce presupun acte de coruptie individul nici nu stie de unde ii vine "norocul". Nu confundati sesizarea la DGA cu plangerea prealabila. De regula este suficient o astfel de sesizare ca individul sa ajunga sub "lupa"- dupa cum spun cei din domeniu. Mai apoi se pot urma mai multe cai fie ca vorbim de mult hulitele interceptari sau chemari la declaratii la parchetul militar sau chiar flagarant. In nici una din aceste mijloace, persona care a facut sesizarea nu ii este necesara interventia astfel actionati cum credeti de cuviinta, insa gaditi-va daca faceti alegerea corecta.
Back to top
insert
Sat Apr 24 2010, 11:13PM
Registered Member #2094

1. Arycyule: Dă-o în colo.., dacă e adevărat e cea mai tare fază. Întrebare: e din auzite ,, experienţa'' sau chiar e trăită.
2. Abuzurile pot fi percepute diferit de către noi DAR, întotdeauna, aceste ,, îndeletniciri'' intră numai unde încap adică se manifestă numai acolo unde ţine şi prinde la ,,public'' pentru că acest ,,public'' nu cârâie-pe româneşte şi nu are bărbăţia de a spune lucrurilor pe nume, de a cere sau a-şi impune dimensiunea legalităţii şi a normalităţii aferente legăturilor şi a relaţiilor de muncă/convieţuire. Ori, atât timp cât ,,publicul'' consideră şeful un fel de Dumnezeu pe pământ, atât timp se vor aplica ,,canoanele bisericeşti'' în vecii vecilor ,,admin''.
Back to top
COLEA
Thu Dec 16 2010, 12:03PM
Registered Member #3551

Inca un fapt real,in Romania sec. 21., la un alt I.J.J;-sunt amenintat in continuu de catre seful direct ca ma va da afara din Jandarmerie,ca ma va muta din localitatea unde-mi desfasor serviciul,datorita faptului ca nu vreau sa-i dau bani sa-si puna parchet in birou si sa cumpere registre pentru noul an. Stiti voi mai bine;vechea "CHETA"cu amenintari si intimidari.
Problema mea cea mai mare este ca nu mai pot din punct de vedere fizic sa-mi desfasor serviciul datorita faptului ca sunt planificat in servicii de catre acest mic "HITLER" ceva de genul:---(si aici sper sa nu devin offtopic si rog admin-ul sa ma corecteze daca gresesc cu ceva)---: 22.00 pana la 06.00 dupa care la ora 14.oo al aceleasi zile trebuie sa intru din nou in servici; si tot asa in continuare...[de aproximativ 1 an(..nu prea mai pot in ritmul asta sincer)]..
Mentionez ca nu cunosc anumite prevederi ale codului muncii care sunt aplicabile in cazul nostru , al militarilor, iar daca cineva ma poate ajuta in oricare din problemele mentionate mai sus......."chiar va rog din tot sufletul".
Inca ceva:-treaba cu "CHETA" tine de cand ma stiu si aproximativ luna de luna suntem obligati sa dam anumite sume pentru diverse lucruri.Cine nu se conformeaza este amenintat cu mutarea si cu datul afara, iar servici desfasori cum am aratat mai sus.
Daca se intampla ca cineva sa intrebe ceva referitor la bani , omuletul aduce hartii facute de mana prin care ne demonstreaza ca are toata sustinerea Inspecorului Sef si ca prin el ne va face ce vrea el.
Nu mai vorbesc de chemarile din schimbul 3 la sedinte inchipuite de el , care nici macar nu sunt trecute in O.Z.U sau macar sa fie bilanturi sau verificari....
Back to top
un jandarm
Thu Dec 16 2010, 01:24PM
un jandarm
Registered Member #1163

@Colea...
Eu te indemn sa raportezi ceea ce ai scris aici sefilor din Jandarmerie.
Rufele se spala in familie intai(si apoi in presa sau pe la alte Institutii)
De aia avem comandanti si adjuncti ca sa stie ce se petrece in unitatile lor...
Si a fi jandarm presupune sa ai taria de caracter sa raportezi asta intr-o adunare.
Iti dau exemplul adunarilor fara ordine de zi unde participa numai comandantul si subofiterii(fara ofiteri)
Faptul ca nu le-ai raportat asta te invinovateste oarecum si lasa totodata sa se mearga defectuos inainte/se favorizeaza abuzurile...
Back to top
COLEA
Thu Dec 16 2010, 02:41PM
Registered Member #3551

@un jandarm
1.-Comandantul meu este un subofiter.........
2.-ofiterul direct(seful) il sustine , ca si tot lantul pana la inspector sef, din moment ce se tot lauda cu el...
3.-a ridica problema intr-o sedinta e ca si cum un pechinez ar latra intr-o haita de rottweileri...
4.-colegii sunt cu totii impotriva acestor abuzuri, dar cand e vorba de vorbit nu gasesti niciunul care sa vorbeasca....toti tac.....
5.- si uite asa ......
Oricum iti multumesc mult de raspuns......vina e mea , m-am mutat cand a fost problema cu banii de chirie si de atunci traiesc un calvar. Unde am ajuns nu se numeste JANDARMERIE...este un fel de "Jandarmerie privata".......(whatever)
Am sa-ti ascult sfatul si incet incet sper sa dau si de persoane cu coloana vertebrala cu care sa pot discuta....si oricum nu ma las......
Back to top
truepride
Thu Dec 16 2010, 04:27PM

Registered Member #996

1.Bine ai venit pe forum.
2.Poti inainta un raport la nivel de structura/inspectorat/inspectorat general/secretar de stat daca este nevoie chiar si la ministru.
3.Personal identific si infratiuniunea de amenintare in sensul art 193 Cod Penal comportare a respectivului subofiter.
4.Referitor la programul de munca, ne trebuie putin mai multe detalii deoarece codul muncii cu daor cateva exceptii se aplica corespunzator militarilor.

Incerca intai varinata raportului mentioneaza comportamentul abuziv al comandantului si linia ierahica ce ii sustine comportamentul.Cu cat mai multi colegi semneaza cu atat mai mari sunt sansele rezolvarii situatiei.

Tine-ne la curent privind evolutia situatiei.

P.s. -> Scrie mare la intrarea pe forum "SI MILITARII AU DREPTURI".

[ Edited Thu Dec 16 2010, 04:28PM ]
Back to top
un jandarm
Thu Dec 16 2010, 04:45PM
un jandarm
Registered Member #1163

Foarte corect despre locul unde se scrie ca si militarii au drepturi(pe header-ul site-ului Semperfidelis)
In realitate situatia poate fi alta,de la caz la caz...
Varianta pe care ai propus-o tu@ truepride cu semnarea de catre mai multe cadre militare a unui raport scris nu este regulamentara.
Noi militarii nu avem dreptul de a semna petitii,reclatii decat redactate individual.
Ni se interzice forma colectiva de a raporta ca de altfel si o alta asociere sau manifestare sindicala.
Dau exemplul a 20 fosti colegi sectoristi de politie care au semnat o reclamatie impotriva unui fost colonel de politie.
A venit o ancheta care l-a sanctionat pe colonel dar care i-a sanctionat si pe cei 20 ptr. ca au redactat in grup un raport...
Ii spun colegului jandarm ca pe langa comandanti,la esalonul superior la IGJR exista o Directie care se ocupa cu cercetarea a astfel de aspecte in toata tara.
Acolo poate face raport scris,solicita audienta oricand...
Sa nu uitam despre controalele de toate tipurile efectuate incepand de la cele tematice pana la cel de fond in teritoriu de esaloanele superioare.
Dupa mine,problemele astea care tin de o organizare defectuoasa a muncii si de abuzuri trebuiesc raportate.
Sustin asta pentru ca pot genera conflicte sau alte situatii de nedorit,cand acumularile de nervi pot conduce la evenimente chiar prin folosirea armamentului din dotare.
Dar pana la a ne plange pe presa sau alte Institutii,ei comandantii ce ne conduc trebuie sa stie ca sunt nereguli.
Pentru ca la un eventual control sau ancheta vor spune simplu ca nu au stiut,mai ales daca raportul nu este inregistrat la serv. personal...
Ca se poate sustine prin documente sau si de catre alte cadre a unei reclamatii este o alta discutie.
Back to top
truepride
Thu Dec 16 2010, 05:05PM

Registered Member #996

Cred ca nu am fost inteles bine, raportul il faci in nume propropriu si semnat de tine, militarii solicita doar prin raport individual. Constatarea existentei faptelor neregulamentare poate fi facuta de cei implicati prin semnatura pe o anexa. Acestia din urma nu au calitate in raport decat eventual probatorie.Tehnic vorbind, legalmente actul este in nume propriu.

Intradevar nu poti face o actiune proprie la care ceilati colegii te sustin prin semnatura, caci asta este intradevar o forma de solidaritate sindicala.

Edit:Desi in opinia mea, in abesnta sindicatului sau unei structuri similare si mai mult in abesenta ombudsman-ului militar ar trebui ca raportul colectiv cu privire la situatii strict legate de abuzuri sa fie permis.
Nu cred ca aduce atingere institutiei comenzii militare ci ar insemna o usoara democratizare a structurilor militare.
Parerea mea...

@ un jandarm - multumesc de atentionare, cateodata am tendinta sa ma grabesc in expunerea de idei.

[ Edited Thu Dec 16 2010, 06:37PM ]
Back to top
jat
Tue Dec 28 2010, 12:10AM
Registered Member #3574

mda spaga ,detalii . stiu ca e greu de admis asa ceva.... viata are greutati ,neajunsuri si uite chiar si lucruri care le spui tu Dumitru .... dar ce ai patit tu acolo hai s-o luam metodic : mancare expirata ,injosiri e reprobabil dar poate daca privesti partea buna ti-a aratat ce bine e ACASA ,ti-a aratat ca poti indura multe ,ca nu ai cedat si esti barbat acum, esti tare de stomac,..... desi ai ramas cu amintiri urate. Partea cu spaga clasari bla bla nu e numai vina celor care iau ci in proportie de peste 70% (parerea mea )a celor care dau . eu unul as pedepsi mai aspru pe cei care dau spaga .... stiu traim intr-o societate unde nu poti sa te integrezi fara sa dai ...dar sigur vei supravietui daca nu ceri ,pretinzi niciodata spaga.
concluzia e ca toti contribuim la mizeriile din ziua de azi orice actiune a noastra are un efect. toate bune iti zic ,eu zic sa treci peste treaba asta viata e scurta fa lucruri frumoase ,acus vei preda bocancii si din momentul ala praf de stele vei fi (nu stiu daca m-ai inteles)
Back to top
COLEA
Wed Apr 27 2011, 05:19AM
Registered Member #3551

Revin cu informatii referitoare la post-ul din 16.dec. 2010. Am raportat ierarhic problema mea referitoare la:-cerutul de bani pt.pus parchet in biroul sefului meu
-amenintarile acestuia cu "mutarea "....si cu "datul afara din jandarmerie"
-diversele "CHETE" lunare de pe data de 14 ale fiecarei luni
-timpii de munca si de odihna care nu-mi erau respectati; si mi s-a promis ca se vor rezolva toate. Intradevar de aprox. 3 luni nu am mai avut probleme de genul asta dar acum....am fost sunat de catre inlocuitorul sefului meu ca de maine trebuie sa ma prezint in alta localitate la servici incepand cu orele 08.00.:))'fiind vadit ingrijorati de faptul ca fac naveta si s-au gandit ca e mai bine pt.mine sa fiu mai aproape de casa'
M-am interesat daca exista vreun ordin venit in privinta asta si ...nu exista..:)).
Nu stiu ce sa mai cred despre institutia asta,dar pe zii ce trece totul devine extrem de hilar....M-au intrebat ca ce-mi trebuie ordin scris ?e suficient ca mi-a zis sa ma duc acolo ...vine el si ordinul..:)).Aveam nevoie sa stiu cum am fost mutat pt.a intocmi raport in conf. cu L.138/1999 ART.20. e-i aia?..?..?..:))( iar in legatura cu asta voi cauta un topic unde se discuta pt.ca m-ar interesa cateva pareri)

[ Edited Wed Apr 27 2011, 05:20AM ]
Back to top
Ghost_dog
Wed Apr 27 2011, 10:39AM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Pai cam in toata Jandarmeria au fost facute mutari de genul , pentru a scapa de "naveta" si in unele cazuri de bani de chirie .Deci nu este neaparat ceva personal .
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF