Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Abuzurile cadrelor din Jandarmerie
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ŽELJKO
Thu May 26 2011, 11:18AM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

se da urmatoarea speta:o sectie de jandarmi intr-un orasel in cadrul unu unui IJJ din tara noastra preaiubita.in cadru acestei sectii,un numar(mic) de "sindicalisti"(subofiteri,ca doar nu ofiteri)au facut niste rapoarte "jmechere" catre seful sectiei(care ocupa functia nedand niciun examen pentru ea)cerand timp liber compensatoriu pentru zilele(orele) lucrate suplimentar.dupa vreo cateva zile se da rezolutia de catre seful IJJ-ului:se vor acorda zilele libere(asta dupa ce au cerut "ajutorul" igjr-ului).acum au inceput amenintarile din partea sefului de sectie dar si a sefilor IJJ-ului(amenintari cu mutarea si altele specifice comunistilor inca in activitate).intrebare dar si rugaminte:ce este de facut si cui sa ne adresam.de mentionat este ca acesti "sindicalisti" nu sunt fff stresati de amenintari,chiar ii amuza treaba asta(se pare ca sunt singurii din tara care au cerut si obtinut timp liber)iar unul dintre ei este SINGURUL JANDARM DIN TARA CARE A DAT IN JUDECATA IJJ-UL pentru plata celo 25% care au fost luati).multumesc anticipat pentru eventualel raspunsuri.
Back to top
Ghost_dog
Thu May 26 2011, 12:49PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Daca nu vor reusi sa va "sparga" e greu sa va faca ceva , si daca cu adevarat vreti se poate schimba si seful sectiei . Presiuni se fac si se vor face atata timp cat sunt oameni care sunt disperati dupa "sa fie bine si fara valuri" .
Cat despre cel care a dat in judecata merita toate laudele , pacat ca in tara sunt putini oameni de genul , altfel nu eram considerati "aia care fac orice si pe cel mai mic salariu " . SIngura cale sa ne trezim este sa incepem cu fiecare si sa schimbam unde putem mentalitati invechite .
Back to top
ŽELJKO
Thu May 26 2011, 02:50PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

de spart nu cred sa reuseasca deoarece am trecut de la starea de normalitate la cea de "NEBUNIE",nu mai avem nimic de pierdut(poate doar "jignirile lor).oricum,de jucat tare se va juca de ambele parti(chiar ff tare se va juca),deja "seful sectie" a inceput cu vrajeala ca vrea sa-si dea demisia,ca se trece la paza si altele.apropo,maine e adunare la sectie,vine dl inspector sef si adjunctul... .
Back to top
Pârvu Florin
Thu May 26 2011, 05:49PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pe ei pe mama lor, frate!!!!!

Stii cat ma bucur sa aud de astfel de chestii???!!!

Iti spun ca si sparti si nesparti, daca se gaseste macar unul care are tupeul nemasurat sa merga pana la capat, adica pana la ministru si apoi pana la judecator i-ati halit!!!

Edit: si chiar daca veti pierde, veti transmite un semnal foarte clar ca nu mai inghititi bullshituri, si cand vor vrea sa vi le serveasca iarasi, se vor gandi de doua ori! Am experimentat asta, crede-ma!!!

Pentru sustinere, si eventual idei, citeste a sasea si a saptea mea replica de aici

LINK

si mai cu seama comentariul meu de aici

LINK

Si sa stii ca am dat ceva fiori la mine in unitate cand am aruncat duda asta:
"S-ar putea sa nu mai am telefon, domnule maior!
Ori imi da unitatea unul, ori daca nu, ma anuntati despre alarme prin curier!"

Ca sa-ti raspund punctual la intrebarea "Ce este de facut"?
Nimic altceva decat ce va indreptatesc regulamentele militare si legea!

In cine sa aveti incredere?
In nimeni altcineva decat in voi insiva!!!

MULT SUCCES! si tineti-ne la curent!

[ Edited Thu May 26 2011, 06:00PM ]
Back to top
ŽELJKO
Thu May 26 2011, 07:27PM
Registered Member #2730

o informatie de ultima ora:se pare ca unul dintre noi a fost pe la DGA la Bucuresti in legatura cu "niste" euroi care s-au dat pentru a nu fi mutati in alta garnizoana odata cu noile state de organizare.
Back to top
Ghost_dog
Thu May 26 2011, 09:04PM
Registered Member #1370

Pai ptr pi...e care fac gesturi de genul , trebuie una bucata de bratari de alea care stralucesc . "bani nu aduce fericirea"
Back to top
ŽELJKO
Sat May 28 2011, 06:13PM
Registered Member #2730

a venit adjunctul la noi,a incercat sa ameninte dar nu a prea reusit(decat pe catei) dupa care a inceput sa ia oamenii la sentiment.concluziile:1)nu vom mai baga 12/24.2)unul dintre noi merge la seful ala mare cu un raport.3)ne-am lamurit o data pentru totdeauna care sunt adevaratii catei.
Back to top
Pârvu Florin
Sat May 28 2011, 07:50PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Si pe asta am mai spus-o undeva, dar se potriveste momentului!

Pupa-v-as io pa voi da baieti dastepti si cu tarie-n .... ma-ntelegeti!

Zi-mi daca am gresit cu ceva in ce v-am spus mai sus!

Si mai zi-mi daca nu e sublim sentimentul de dat m**e aluia de te-a f****t de te-au gasit dracii pana acum!

Sper sa nu citeasca prietenul truepride si sa ma dezaprobe pentru exprimarea neacademica,

Pe ei pe mama lor!

Si tine-ne in continuare la curent!
Back to top
Vlad_Tepes
Thu Jul 21 2011, 10:32PM
Registered Member #4474

As vrea sa semnalez un caz si sa-mi spuneti parerea voastra. Ce mi s-a intamplat este real. Pe data de 25.05.2011 am dat un avertisment unei persoane in stare de ebrietate. Pe data de 06.06.2011,un coleg,i-a dat amenda aceleasi persoane(care nu are locuinta si sta pe strada). Am fost sunat de seful meu direct ca sa ma prezint pe data de 10.06.2011 la sediul IJJ la cei care se ocupa de procesele verbale. Pe data de 09 si 10.06.2011 s-au sustinut probele sportive de catre detasamentul mobil si cei de la ordine publica. Pe data de 09.06.2011 s-a prezentat la cei in cauza si colegul meu,cel care a dat amenda. Cand l-am intrebat cu cine trebuie sa vorbesc acolo,mi-a zis ca trebuie sa vorbesc cu un anume pl.maj.C.
In ziua de 10.06.2011,prezentandu-ma la sediul IJJ pentru a sustine probele sportive,intreband in stanga si in dreapta de plt.maj.C,un coleg imi arata o persoana in civil,spunandu-mi uite-l pe C,cu el trebuie sa vorbesti,du-te acum,pana dam probele sportive. Am zis ca nu,ma duc in birou,k asa este mai bine,nu vreau sa vorbesc cu omul in curte. Dupa probele sportive,am urcat in biroul respectiv,insotit de un coleg. Cand am intrat,erau 2 persoane in civil. Una era plt.maj. C si inca una,care nu s-a prezentat deloc. Colegul i-a salutat,a dat noroc cu ei,m-a prezentat pe mine,dupa care a intrat in alta camera. M-am prezentat inca o data singur,sunt sg.maj.C. Persoana pe care stiam ca este plt.maj.C,mi-a zis sa iau 2 p.v-uri de pe un avizier aflat in camera,sa ma uit pe ele,si sa zic ce diferenta vad la ele. Le-am luat,m-am uitat si am observat ca unul era avertismentul meu si celalalt era amenda colegului. I-am zis ca unul era avertisment si unul e amenda. Mi-a zis sa ma mai uit la semnaturi. Ca este aceeasi persoana cu acelasi CNP dar cu semnaturi diferite. Am pus la loc pv-urile in avizier,spunand ca daca nu era pentru probele sportive,pentru asa o prostie nu veneam la sediul IJJ(locuiesc la cca 50km).
Cealalata persoana,imbracata in civil,care nu stiam cine este,care nu s-a prezentat deloc,imi deschide codul penal si imi zice ca uite cat e pedeapsa pentru fals in inscrisuri oficiale,si mai bine sa recunosc,ca ramane in birou acolo,nu se ajunge mai departe. Eu i-am zis lasa-ma nene in pace cu pedeapsa aia,poa' sa fie si 100 de ani,nu ma intereseaza,atata timp cat nu am gresit cu nimic. Daca vrei sa demonstrezi ceva,vino si probeaza,ia-i specimen de semnatura lu' ala si pe urma acuza-ma. El a zis ca vrei sa facem ambitie? Faci ambitie cu mine? Eu am zis,ca da,fac ambitie si merg pana in panzele albe,pe dreptatea mea. Atunci plt.maj. C,a zis ca bine,poti sa pleci,ca nu mai avem ce sa discutam. Am salutat,am deschis usa,am pus un picior peste prag,cand cealalta persoana mi-a zis sa nu-i intorc spatele. Pana sa termine de spus,eu inchisesem usa.
A deschis usa dupa mine,strigand pe hol sa-i intorc spatele sefului meu,nu lui,si sa vorbesc la singular cu parintii mei,nu cu el. Eu am rapuns de 2 ori,am inteles,am inteles. Dupa care am plecat inspre casa,impreuna cu un coleg care intra schimbul 2,si inca unul caruia ai nastea sotia. Am mentionat si acest lucru,pentru ca mi s-a reprosat ca sunt de vina ca nu i-am cerut sa se prezinte celui in cauza. Pe drum,nici nu am ajuns acasa,cand ma suna iar seful meu direct,sa-mi spuna ca a primit fax,sa ma prezint la primul adjunct al inspectorului sef. Mentionez ca pe acel fax,nu era trecut numele meu corect,lipsind o litera!!!! Avem pretentie la o persoana fara casa,fara scoala sa semneze identic,dar nu avem pretentii la persoanele care au in fata un doasar,unde am copii dupa diploma de bacalaureat,dupa diploma de licenta,dupa buletin,etc. M-am prezentat la primul adjunct al inspectorului general,care mi-a comunicat ca a propus judecarea mea in consiliul de onoare,pe motiv ca i-am zis domnului capitan "Lasa-ma in pace",si cum sa-i zic asa ceva... Cand am iesit din birou,l-am sunat pe seful meu direct sa-i zic,uitati ce mi-a zis ca ma baga in consiliul de onoare,e corect asa ceva? Pentru ca imi fac treaba,ajung sa patesc asa ceva?
Mentionez ca pv-ul este intocmit cum trebuie,iar persoana in cauza nu a depus vreo plangere sau sesizare(ne-am sesizat noi,care nu stim sa copiem un nume dupa un dosar). Seful meu mi-a raspuns : Pai si eu ce sa-ti fac??? Cand venea la noi in control,nu zice asa,zice sa avem si noi ceva dat,un av-eu,o amenda,etc... Dupa ce am primit acest raspuns linistitor,am sunat la psihologul unitatii,cu care am stat de vorba aproximativ 30-40 minute. In ziua cand m-am prezentat la primul adjunct al inspectorului sef,am avut alerta la sediul unitatii mele,iar cand am plecat la sediul IJJ am avut asupra mea pistolul din doatare. Este corect sa umblu prin mijloacele de transport in comun asa? Nu am avut munitie. Asa de grav era daca ma duceam sa duc pistolul in rastel si intarziam la intalnirea cu primul adjunct. Acea persoana in civil care nu s-a prezentat(lasand la o parte militaira,asta nu se invata in primii 7 ani???) era de fapt capitanul acelui birou,adica seful.
Daca s-ar fi prezentat,nu m-as mai fi adresat acelui plt.maj. ci acestui capitan! Am mai fost sunat de seful meu direct sa ma prezint la sediul IJJ sa iau la cunostiinta de trimiterea mea in fata consiliului de onoare. Am sunat la personal si am raportat ca din motive finainciare nu pot sa prezint. Am fost sunat iar de seful meu direct sa ma Prezint iar la sediul IJJ sa intocmesc un raport cum s-au petrecut lucrurile. Acum iar m-a sunat seful meu direct sa ma duc sa iau la cunostiinta la sediul IJJ. Si pe urma trebuie sa ma duc la judecata,iar pe banii mei. Am cheltuit in total in jur de 200 lei,bani pe care nu stiu daca mi-i va inapoia domnul capitan vreodata. M-am certat si cu logodnica mea care crede ca am pe cineva in oras de mereu cer bani pentru plecat,mereu trebuie sa ma duc in oras.
Eu acum sunt in concediu,am parasire,dar ar trebui maine sa ma duc la seiul IJJ. Ce ar trebui sa fac? Sa imi intrerup concediul,sa fac cateva sute de km,sa semnez o hartie? Cine imi va da banii inapoi? Domnul capitan? Sau asta mi se trage de faprul ca sunt la dispozitie si nu am dat decat o data examenul ala? Am luat nota de trecere,dar fiindca eram 5 pe 4 locuri,am ramas la dispozitie. Pentru mine nu este o problema sa fiu la dispozitie,dar vad ca pentru dansii este. Eu promit ca nu o sa-mi dau demisia. Cand se va lua decizia sa ne treaca in rezerva,foarte bine. Dar nu o sa plec cu capul plecat. Si daca o sa primesc vreo sanctiune,nu o sa fiu de acord cu ea. Toti colegii cu care am vorbit,din alte strucuri,din alte unitati,au inceput sa rada,dar mie nu prea imi venea....
Am fost incadrat la art 100 la Lezarea autoritatii...etc...etc... Va rog din suflet,ofiteri sau subofiteri,sa-mi spuneti unde am gresit??? Cand mi-am facut datoria si am dat acel avertisment??? Atunci ar fi trebuit sa intorc spatele si sa las persoana sa consume in continuare alcool??? Cand i-am zis unei persoane civile,care nu s-a prezentat,sa ma lase in pace cand ea ma acuza ca pedeapsa e nu stiu cat???
Sper sa nu treaca neobservat acest post! Va multumesc anticipat!

[ Edited Thu Jul 21 2011, 10:39PM ]
Back to top
ex-ad
Thu Jul 21 2011, 10:42PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Vlad Tepes, ai postat de doua ori acelasi lucru, asa incit am sters a doua postare. De asemenea, am bagat niste paragafe, fiindca textul tau scris continuu deforma pagina (in rest, fiecare virgula e exact cum ai scris-o). Multumesc.
Back to top
truepride
Thu Jul 21 2011, 10:56PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Am citit problema ta, pe weekend ma voi ducumenta mai amplu si am sa incerc sa iti ofer o lamurire.
Pana atunci: documentatie oficiala daca ai primit ceva si ce se mentioneaza in aceasta, in principal motivul trimiterii in fata consiliului - forma scrisa obligatoriu.

[ Edited Thu Jul 21 2011, 10:56PM ]
Back to top
Ghost_dog
Thu Jul 21 2011, 11:40PM
Registered Member #1370

Tocmai de asta am spus eu ca nu ne schimbam , din cauza unor personaje din "institutia noastra" minunata care cauta doar sa calce pe orice numai sa ajunga in fata , si sa pupe ... lumea doar doar primesc si ei un os .
Back to top
Vlad_Tepes
Fri Jul 22 2011, 01:46AM
Registered Member #4474

Ex-Ad imi cer scuze si ca am postat de 2 ori si ca am scris legat,dar crede-ma de la atatia nervi nu mi-am dat seama. Iti multumesc ca ai remediat.
Pentru Truepride --- OMAI 400_2004 art 100 a)- adresarea unor cuvinte ofensatoare si lezarea autoritatii,onoarei si demnitatii militare. Este undeva la mijloc. M-am uitat cand am fost sa fac raportul cu varianta mea despre ce s-a intamplat si am semnat de luare la cunostiinta. Acum maine iar trebuie sa mai scot niste lei din buzunar sa iau la cunostiinta. Nu cred ca am sa ma duc,pentru ca nu vreau sa bat atata drum din concediul meu la cheremul unui domn capitan pentru "ambitia" lui. Cand o sa mi se termine concediul,am sa ma duc. Mi s-a adus la cunostiinta atunci sa imi aduc martor daca am. Eu cred ca raportul meu despre ce s-a intammplat nu cred ca conteaza. Sincer. Am sa-mi iau la mine pentru orice eventualitate o minge portocalie de ping pong,am sa-i fac o gaura cat sa-mi intre nasul si o sa fiu cel mai frumos clovn. Pentru ca nu stiu ce sa mai cred. M-am dus la sedul IJJ fara sa gresesc cu nimic si cand plec de acolo,plec in consiliul de onoare. Cu ce am lezat onoarea unui civil? Pentru ca asta era domnul capitan in momentul acela,fara sa se prezinte. Mi s-a spus ca deoarece sunt intr-o institutie militara,eu avand gradul de sg maj,toti cei care se afla in aceea institutie au cel putin acelasi grad ca mine sau mai mari. Eu nu neg ca asa este,dar putea sa fie de la femeia de servici,omul care se ocupa cu dozatorul de cafea,de la vreo firma de catering,cineva in vizita,etc. Am zis ca imi chem niste colegi din alte unitati sa asiste sa vada si ei cum e la mine la IJJ. Astept lamurirea. Ms.
Back to top
ŽELJKO
Fri Jul 22 2011, 09:53AM
Registered Member #2730

nu ai de ce sa mergi la ijj din concediu.din punctul meu de vedere nu ar trebui sa mergi deloc,invoca faptul ca nu ai bani si sa vina ei sa te ia cu masina.
Back to top
Ghost_dog
Fri Jul 22 2011, 12:42PM
Registered Member #1370

Din concediu de odihna nu ai ce sa cauti la munca decat la ordin scris al inspectorului sef .
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF