Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Abuzurile cadrelor din Jandarmerie
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Fortunate Son
Sat Jul 23 2011, 12:13AM
Registered Member #4476

Sunt coleg cu "Vlad Tepes" si de cate ori povesteste ce a patit cu acest capitan(sau ce grad o avea) frustrat ,ma minunez de "eficienta " unor ofiteri . Daca esti jandarm in aceasta tara trebuie sa cunosti semnatura unui boschetar si sa stii in ce faza a betiei sa-l pui sa semneze ,ca-sa fie totul in regula!!! Asta da colaborare intre jandarmi! sa nu mai vorbim de panda necesara...M-am saturat de aceasta institutie si modul lor de gandire. De 5 ani incearca sa ma faca un dobitoc...adica sa fiu ca ei dar ...mie mi-se pare inuman numai gandul de a fi securist. Se pare ca unii au platit chiar cu viata idiotenia superiorilor(razboiul din Vietnam), politicienilor samd. Postez acest link ptr a-mi intarii puncul de vedere LINK . Din pacate in MAI rezista doar pilosii,lingaii si hotii si sunt curios sa vad pe cine mai disponibilizeaza cand raman doar ei ,nepotii? Imi pare rau ca traiesc in Romania si imi pare bine ca nu-mi ocupa tot timpul.
Back to top
ALM
Sat Jul 23 2011, 08:04AM
Registered Member #2039

Domnule Fortunate Son, din nefericire exista si astfel de manifestari de aratare a muşchilor, dar ambitia de a face "militarie" cu inferiorii in grad si functie, nu insemna neaparat ca ofiterul este ineficient din punct de vedere militar. Mai mult, comparatia unui "frecuş" intern cu un razboi o gasesc fortata, spre deplasata.

Poate vi se pare inuman gandul de a fi securist (?), dar trebuie sa acceptati ideea ca Jandarmeria a preluat atributiile Trupelor de Securitate, dupa cum si Trupele de Securitate au preluat atributiile Jandarmeriei interbelice.

Parerea mea este ca ar trebui sa parasiti Jandarmeria, poate chiar sa abandonati cariera militara. Un militar, chiar daca este nemultumit de unele evenimente vremelnice, nu regreta ca serveste si traieste in Romania. Mai mult, un militar roman, isi alege orice alt avatar decat steagul altui stat, fie el partener NATO.
Back to top
Vlad_Tepes
Sat Jul 23 2011, 11:23AM
Registered Member #4474

Sa stii ca la partea in care spui ca trebuie sa paraseasca Jandarmeria,sunt de acord cu tine. O sa-ti urmam sfatul mai multi decat iti imaginezi. Asta este,poate unii nu ne-am nascut sa fim ultimii si ne dorim ceva mai mult decat sa traim de
pe o luna pe alta. Iar daca suntem militari,nu inseamna ca nu avem voie sa ne strigam nemultumirile. Asa percepem noi realitatea la ora actuala. Am fost cu un ofiter intr-o misiune,asigurarea o.p. la un concert,cand un "rocker" putin afumat,a venit si i-a dat una peste nas acestuia. A venit un coleg,subofiter si l-a luat pe "rocker",pentru ca ofiterul impietrise. Nu zicea nimic. Sau poate vroia sa colaboreze cu civilii,deoarece suntem in slijba lor la orice ceas. Asta e cel mai recent caz de profesionalism si "barbatie" care imi vine acum in minte. Cred ca abia asteapta sa vina la munca sa se imbrace si sa fie sefi. Pentru ca pe strada...nu prea ai vad. Eu cred ca un ofiter ar trebui sa aibe sange in instalatie,nu? Cum am mai vorbit si cu alti colegi de la alte unitati din tara.
Colegul meu a facut armata,a fost angajat si la marina si abia apoi la jandarmi. Adica stie ce inseamna o viata militara. Daca ajuns la concluzia asta,nu cred ca a ajuns degeaba si nu ar trebui sa se supere nimeni. Ca el suntem multi.
O zi buna si sa speram la mai bine!
Back to top
Fortunate Son
Sat Jul 23 2011, 11:36AM
Registered Member #4476

Ptr ALM; Inteleg si accept faptul ca Jandarmeria a preluat atributiile Trupelor de Securitate dar...nu inteleg de ce a fost preluat si modul de gandire al securistilor? Ce se intampla daca si Politia Germana prelua de la Gestapo ,dupa razboi,modul lor de gandire? Am pus la avatar steagul SUA ptr ca reprezinta libertatea la modul general,nicidecum ca sunt eu fan SUA.Nu parasesc Jandarmeria cat timp mai e o lupta de dus impotriva relicvelor din sistem si te rog sa ma crezi ca din pricina lor suntem in acest punct, aproape de colapsul financiar. Nu este vorba de "frecus" intern... Colegul meu a fost "interogat "ca la securitate si amenintat ,pus sa recunoasca ce nu a facut, jicnit si pedepsit pe nedrept de unu care crede ca a este Dzeu. Strigator la cer este faptul ca nimeni nu poate sa faca nimic. Daca aveam o "pila" se rezolvau toate ,dar se pare ca se cauta "nod in papura".Consider ca prin raspunsul tau imi dai dreptate fara sa vrei,sau poate nu stii excact subiectul. Oricum ,iti multumesc.
Back to top
ŽELJKO
Sat Jul 23 2011, 02:35PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

poate sunt prea obosit si nu am citit bine.vlade,nu ai spus tu ca ai dat avertisment boschetarului primul si dupa aceea colegul tau i-a dat amenda?pai daca e asa,nu pe el trebuia sa-l ia la "puricat"?sau are pile? fortunate son,asta crezi tu despre SUA,ca reprezinta libertatea?eu cred ca este una din cele mai comuniste tari din lume(daca nu cea mai).
Back to top
ALM
Sat Jul 23 2011, 03:24PM
Registered Member #2039

Fortunate Son wrote ...

Ptr ALM; Inteleg si accept faptul ca Jandarmeria a preluat atributiile Trupelor de Securitate dar...nu inteleg de ce a fost preluat si modul de gandire al securistilor? Ce se intampla daca si Politia Germana prelua de la Gestapo ,dupa razboi,modul lor de gandire? Am pus la avatar steagul SUA ptr ca reprezinta libertatea la modul general,nicidecum ca sunt eu fan SUA.Nu parasesc Jandarmeria cat timp mai e o lupta de dus impotriva relicvelor din sistem si te rog sa ma crezi ca din pricina lor suntem in acest punct, aproape de colapsul financiar. Nu este vorba de "frecus" intern... Colegul meu a fost "interogat "ca la securitate si amenintat ,pus sa recunoasca ce nu a facut, jicnit si pedepsit pe nedrept de unu care crede ca a este Dzeu. Strigator la cer este faptul ca nimeni nu poate sa faca nimic. Daca aveam o "pila" se rezolvau toate ,dar se pare ca se cauta "nod in papura".Consider ca prin raspunsul tau imi dai dreptate fara sa vrei,sau poate nu stii excact subiectul. Oricum ,iti multumesc.

Domnule Fortunate Son, cam ce stiti dvs despre modul de gandire al securistilor? Ati avut ocazia sa cunoasteti vreunul, eventual nu de la Directia a VI-a?
Steagul SUA nu reprezinta libertatea la modul general. Decat daca va multumiti sa fiti "politically correct" si sa respectati "Patriot Act". Daca voiati sa reprezentati Libertatea adevarata, probabil singura, atunci asa ceva trebuia sa alegeti:

Eu nu fac nimic fara sa vreau, dar partial v-am dat dreptate: Da, exista ofiteri nabadaiosi, exista si mârlani dar, din vechi timpuri, exista si zicala "fereste-te de ochiul sefului si de copita magarului" ...
Back to top
Vlad_Tepes
Sat Jul 23 2011, 04:10PM
Registered Member #4474

Da,eu i-am dat primul avertisment,iar la cateva zile colegul meu i-a dat amenda. Amandoua procesele verbale sunt date impecabil,iar persoana nu a depus nici o plangere,nici o sesizare,nimic. Ne-am sesizat noi singuri. Eu asta nu inteleg. Ei acum au dat-o ca au vrut sa o faca ca pe o prevenire,sa nu cumva sa facem asa ceva. Dupa ce am avut "altercatia" s-au prezentat la subunuitate cei de la acel departament si au facut asa un training. Imi pare nespus de rau ca nu am fost prezent deoarece eram pe drum sa ma prezint la primul adjunct al inspectorului sef.
Acum,problema nu mai este asta. Problema este ca i-am zis eu acelui domn capitan sa ma lase in pace(atat au scos ei din context ca sa poata sa ma incaredeze la art 100 din omai400/2004-adresarea unor cuvinte ofensatoare si lezarea autoritatii,onoarei si demnitatii militare)ca nu ma intereseaza cat este pedeapsa,poate sa fie si 100 de ani,nu am gresit cu nimic(partea asta,sau faptul ca acel civil nu s-a prezentat niciodata,ca m-a acuzat,ca imi zicea sa recunosc ca ramane totul in acel birou,nu conteaza).
Art.100 din OMAI400/2004-Atribuirea intenţionată de aprecieri ori defecte care nu corespund realităţii la adresa militarilor, ori recurgerea la alte forme defavorizare sau defavorizare a acestora; abuzul de autoritate-faptul ca acel ofiter m-a acuzat de un fals,si faptul ca am fost obligat sa ma duc la primul adjunct al inspectorului sef in baza unui fax,in care nu era numele meu scris corect,ma face sa ma simt indreptatit sa fac un raport pe care as dori sa-l trimit direct catre igjr,deoarece consider ca nu-mi voi putea gasi dreptatea in acest ijj.
Eu unul consider ca aceste neintelegeri puteau fi indreptate cand am fost chemat la ordinul adjunctului,chemandu-ne pe amandoi fata in fata,eu cerandu-mi scuze(chiar daca era sau nu cazul)si cazul ar fi fost clasat. Dar nu,daca am avut tupeul sa-i zic acestui domn capitan ca da,vreau sa fac ambitie cu el si ca merg pana in panzele albe pe dreptatea mea,uite ca omul a inteles gresit pe ce facem ambitie(eu ma refeream la pv) si na belea ce a iesit.
Iar atata timp cat am concediu de odihna si am facut parasire ca plec din judet,nu o sa ma prezint la sediul ijj ca sa dau o semnatura pe o hartie. Daca erau baieti destepti cautau o planificare,vedeau cand termin concediul si puneau consiliul sau ce vor ei la o data convenabila. Dar nu,trebuie numai cand vor ei,ca de' sunt sefi,nu?
Romania,trezeste-te!!!!!
Back to top
Fortunate Son
Sat Jul 23 2011, 05:32PM
Registered Member #4476

Mi-se pare mie sau si aici sunt securisti...nu am intrat pe acest site sa ma cert...este clar ca am dreptate,dar intotdeauna va exista cineva care ma va contrazice. Steagul SUA mi-sa parut mai animat decat statuia libertatii si l-am ales ca-si avatar....care-i problema?sunt tradator? Consider cearta pe internet ca olimpiada speciala ....chiar daca castigi,tot retardat ramai. Nu mai sariti asa! Patriotismul vostru este prea mare.Pentru cei fara avatare....uite recomandarea mea.
Back to top
Mihais
Sat Jul 23 2011, 06:09PM

Registered Member #2323

Relax bro,nu se cearta nimeni aici.Nici securisti din categoria capete patrate nu sunt.

Va sugerez tuturor sa lasati discutiile pe marginea americanilor,avatarurilor si altor nimicuri si sa reveniti la cazul prezentat.
Astept sa vad ce spune Truepride,intrucat acel capitan merita un sut in 3 litere.Nu pot sa bag mana in foc pt. tot ce se scrie pe net,dar povestea are un aer de plauzibilitate.Din pacate.
Back to top
Fortunate Son
Sat Jul 23 2011, 07:28PM
Registered Member #4476

In sfarsit! cineva cu capul pe umeri!!!
Back to top
Vlad_Tepes
Sat Jul 23 2011, 07:54PM
Registered Member #4474

Ne avanseaza in august si in septembrie ne trece in rezerva )))))))
Back to top
truepride
Sat Jul 23 2011, 10:41PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Incep prin a va spune ca nu sunt MAI-ist astfel incat pe alocuri am mici rezerve, insa sunt jurist de meserie si sper ca cele scrise de mine sa va ajute:

Referitor la problema dvs, preliminar dupa intelegrea mea lucrurile s-au petrecut dupa urmatorul scenariu:

Dvs ati avertizat un cetatean conform atributilor specifice de serviciul iar colegul dvs l-a amendat la repetarea ofensei.Ulterior ati intrat in contact cu plt-mj X si cetateanul Y imbracat in civil.Cetateanul v-a adus la cunostinta pedeapsa prevazuta de codul penal pentru una din formele infractiunii de fals, fara ca dvs sa fiti autorul faptei, in cel mai rau caz autorul unei asemnea infractiuni ar fi persoana ce v-a oferit un specimen de semnatura falsa.Desigur aceste fapte urmad a fi stabilite de instanta si nu de unii ori altii.
Revenind la cei doi, din cele scrise deduc ca persoanele in discutie doreau sa clarifice acesta problema privind doua semnaturi diferite ale aceeasi persoane.In continuare deduc ca nu exista alt motiv ori alta abarere pentru care ati fost chemat sa dati explicatii(daca da va rog sa ne comunicati).
In cele ce urmeaza persona imbracata in civil va amenintat cu sanctiuni fara sa probeze nici o acuza.Mai mult dansii s-au oferit sa musamalizeze o posibila fapta de natura penala prin sintagma "zi ca ramane in birou problema".Pe final vi s-a adus la cunostinta faptul ca ve-ti fi adus in fata consiliului de onoare pentru faptul ca nu v-ati adresat corespunzator unui ofiter.
Daca am gresit ceva va rog sa ma corectati si v-as ruga sa fiti exact in detalii, sa nu denaturati nici un aspect astfel cele scrise de mine se bazeaza doar pe ceea ce imi spuneti.

Consiliul de onoare functioneaza asemeni unei instante militare, dupa vechea reglementare procesuala penala consilile erau parte integrata a sitemului de justitie militara.Plecand de la aceasta idee, comunicarea orala cum ca sunteti supus unei asemnea proceduri nu este suficeinta.Trebuie sa fie ceva scris concret.Acel act concret este un ordin ce trebuie sa contina, conform dispozitiilor Regulamentului 14 din 2010 privind organizarea si functionarea consililor de onoare publicat in M.OF. Monitorul Oficial 522 din 27 iulie 2010 :
" Art. 3. - In ordinul de trimitere in fata consiliului de onoare se individualizeaza fiecare abatere de la disciplina militara, prin mentionarea expresa a articolului de lege sau de act normativ specific in care aceasta se incadreaza." In absenta acestuia nu aveti in fata carui consiliu sa mergeti deoarece in lipsa acestui act nu este legal sesizat consiliul.
Daca acest ordin exista scris deja dar nu vi s-a comunicat, dvs fiind in concediu, dispozitiile art 19 ale aceluias Regulament prevede:
"(3) Ordinul de trimitere in fata consiliului de onoare se comunica in scris, in termen de 3 zile calendaristice de la emitere, presedintelui consiliului de onoare, celui trimis in fata consiliului de onoare si ofiterului cu cercetarea penala speciala. In aceeasi perioada de timp, ordinul se transmite, dupa caz, comandantului/sefului unitatii militare din care face parte cel in cauza si celui la care se afla detasat sau pus la dispozitie. In situatia in care cadrul militar trimis in fata consiliului de onoare absenteaza in mod justificat-misiune, spitalizare, concediu, permisie ori in situatii de forta majora, termenul de comunicare curge de la data prezentarii la serviciu." Astfel nu are cum sa va cheme in fata consiliului din concediu.Nu permite legea.

Referitor la dl capitan: In primul rand, daca nu-i place uniforma militara poate sa demizioneze, cat timp este in timpul serviciului uniforma militara se poarta.Acest aspect nu este discutabil nici negociabil.Conform regulamentului pentru compunerea si portul uniformelor militare din cadrul MAI publicat in M.OF 592 din 28 august 2007 cadrul militar are obligatia de a purta la serviciu uniforma militara.Faptul ca nu s-a prezentat este o problema de logica simpla, problema dansului si nu dvs.
La fel intreb in ce calitate v-a "achetat" respectivul ofiter avand in vedere faptul ca nu se afla pe linia ierahica directa de comanda?
Referitor la rapoarte, puteti face raport pe linie ierarhica in sus si nu direct la ministru.Respectand ierarhia puteti ajunge chiar si la ministru cu aceasta problema.
Cam asta spune legea
Ar mai fi o varianta: nu aveti un sef care ar fi dispus sa medieze in vreun fel acesta neintelegere?

[ Edited Sun Jul 24 2011, 12:41AM ]
Back to top
Kuji In
Sat Jul 23 2011, 11:53PM
Registered Member #1400

Sefii sunt numai sa iti frece ridichea si daca esti slab de inger sa te tavaleasca pe jos, cand este vorba sa isi ajute oamenii din subordine in proportie de 95% dintre sefi dispar, se spala pe maini.
Back to top
J.A.B.C.
Sun Jul 24 2011, 02:47PM
Registered Member #2445

Kuji In wrote ...

Sefii sunt numai sa iti frece ridichea si daca esti slab de inger sa te tavaleasca pe jos, cand este vorba sa isi ajute oamenii din subordine in proportie de 95% dintre sefi dispar, se spala pe maini.

Parca ai lucra la I.J.J. Giurgiu , dar acum sefi sunt pe la Parchetul Militar fiinca Procurorii si-au dat seama ca vinovatii sunt in structura de comanda nu de executie !

[ Edited Sun Jul 24 2011, 06:05PM ]
Back to top
Fortunate Son
Sun Jul 24 2011, 03:35PM
Registered Member #4476

Multumesc ptr sustinere...sper sa se ia masurile de rigoare si la noi...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF