Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: Zona crepusculara

<< Previous thread | Next thread >>
CREDINTA IN DUMNEZEU- o nevoie sau o realitate?
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Alyn
Tue Jan 17 2012, 02:23PM
Alin
Registered Member #3220

SAS wrote ...

Credinta inseamna in opinia mea a mltumi lui Dumnezeu si pentru bine si pentru rau!

De ce i-ai multumi pentru rau? Si daca te iubeste, de ce ar face sa ti se intample lucruri rele? Mi se pare cam ciudat. A, si scuze pentru postul celalalt daca te-a deranjat, da creca putem vorbi toti aici chiar daca nu credem acelasi lucru

[ Edited Tue Jan 17 2012, 02:24PM ]
Back to top
Radu89
Tue Jan 17 2012, 03:54PM

Registered Member #918

@ALM : Pacientii au primit aceste boli ca pe niste semne( exemplu tumora ) iar acestea le avem datorita faptului ca trupul omului este supus stricaciunii si a incercarilor datorita incalcarii legii morale ( cazul din Eden ) .Iar urmarile pacatelor au dus atat la distrugerea sufletului cat si a trupului .Pentru reparatia sufletului exista trairea emotionala in biserica , prin fapte bune , prin spovedanie iar pentru reparatia trupului exista doctorii. Stiinta medicinii este data de Dumnezeu iar prin lucrarile medicilor se salveaza vieti.Dumnezeu a dat un dar , ca ei sa-l inmulteasca si sa-l valorifice in scopul vindecarii.

[ Edited Tue Jan 17 2012, 03:56PM ]
Back to top
Boribum
Tue Jan 17 2012, 04:50PM
boribum
Registered Member #2395

Na,ca am vreme de gândire : carevasazica de la "cazul Eden" se trag toate. Asadar : chiar daca omu' respecta toate poruncile de la nastere,tot sunt sanse sa traga ponoase,caci parintii lui si parintii parintilor etc. pâna la...Eden au pacatuit. Deci traitul conform poruncilor nu exclude boala (care este,cica,semn). Buuun.

Mie mi se pare ca Dumnezeu (oricare ar fi el) se poarta uneori ca o femeie : îsi concentreaza atentia doar pe unele lucruri,ce vrea azi nu mai e de actualitate mâine,nu e consecvent cu sine însusi...ca sa nu mai spun ca la câti oameni au murit pentru/datorita/din cauza dânsului,ei bine sunt înclinat sa spun ca e un mare instigator la chestii rele,domnul/doamna în cauza. Niciuna din inventiile omului nu a produs,produce si va produce atâtea stari si lucruri nefaste precum religia : morti,razboiae,pogromuri,discordie,etc. Asta doresc dumnezeii astia sa faca ? Pai atunci nu sunt chiar asa de buni...la suflet în orice caz.

Back to top
SAS
Tue Jan 17 2012, 11:48PM
Registered Member #2168

In opinia mea Dumnezeu este unul singur conform Bibliei. Aaa, ca se numeste Alah, Mohamed etc asta este alegerea oamenilor, nu a Lui ca entitate.......revenind la ce a zis Boribum, morti, razboiae etc au fost datorita oamenilor, nu lui Dumnezeu! Cu siguranta El nu a vrut asa dar totodata nici nu a reusit (si asta o trec la capitolul nereusite) sa ii unifice pe toti sub acelasi Dumnezeu, cu un singur nume! Daca e sa luam musulmanii care cred in profetul Ali si in Mohamed.......profetul Ali nu a fost decat cel care a propovaduit credinta lui Dumnezeu............dar e adevarat interpretari pot fi multe!
Si vin cu o intrebare: ce este Kabbalah(am omis din tastare un "b" prima oara)? Poate raspunsul la aceasta intrebare ne va arata ca de fapt toate credintele sunt la fel si ca toti cred de fapt in Dumnezeu!

[ Edited Wed Jan 18 2012, 04:28PM ]
Back to top
zasniper marind
Wed Jan 18 2012, 12:42AM
Registered Member #4492

Back to top
ALM
Wed Jan 18 2012, 08:43AM
Registered Member #2039

@ SAS
Vedeţi stimate SAS de ce colegul Boribum a pomenit de Mircea Eliade? Aţi făcut o varză din istoria religiilor şi din numele celor care le-au întemeiat. Toate religiile sunt la fel şi toţi cred în Dumnezeu? Hmmm, puteţi să-mi spuneţi cum se numeşte Dumnezeul hinduşilor?

Reiterez propunerea de a ne menţine în tema definită de titlul topicului şi să evităm divagaţiile care ne pot băga în fundături. De exemplu, ori scriem Cabala, ori Kabbalah. În plus, Cabala nu este o credinţă ci un mod de viaţă spirituală, o tradiţie iudaică.
Back to top
Superagentu'
Wed Jan 18 2012, 11:13AM
Registered Member #1956

"Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)
Sa aveti gandul cel bun,zic.
Back to top
ALM
Wed Jan 18 2012, 01:39PM
Registered Member #2039

Amin!

Back to top
Alyn
Wed Jan 18 2012, 08:05PM
Alin
Registered Member #3220

SAS wrote ...

Cred cu tarie ca si ce este bine si ce este rau este dat de Dumnezeu!

SAS wrote ...

revenind la ce a zis Boribum, morti, razboiae etc au fost datorita oamenilor, nu lui Dumnezeu!

Hmm. Da, are sens.
Deci, pana la urma care din ele e?

Back to top
Boribum
Wed Jan 18 2012, 08:27PM
boribum
Registered Member #2395

Nu-i nici una,nici alta. Când spuneam ca e mai bine sa citim ceva serios înainte de a palavragi nulitati,am primit un avertisment. Asta este,l-am primit. Apoi,vine initiatorul chestiei si spune " vin cu o intrebare: ce este Kabbalah(am omis din tastare un "b" prima oara)? Poate raspunsul la aceasta intrebare ne va arata ca de fapt toate credintele sunt la fel si ca toti cred de fapt in Dumnezeu!" .

Nu,raspunsul la ce este Cabala nu îti va spune ca toate-s o apa si-un pamânt. De aia ziceam ca e mai bine sa ne documentam înainte de a scrie ceva,orice. Altminteri cadem într-un ridicol infinit. Si asta e valabil în toate domeniile,de la cum se trage cu pusca si se sare din avion pâna la chestiunea asta -poate cea mai importanta pentru om : credinta.

[ Edited Wed Jan 18 2012, 08:28PM ]
Back to top
Boribum
Wed Jan 18 2012, 08:37PM
boribum
Registered Member #2395

A propos de Cabala : se fac si cursuri pe internet (asa cum se fac si pentru a deveni ortodox,musulman,bucatar,sniper,tâmplar...orice) LINK Probabil ca de dau si diplome,nu stiu. Dar daca tot exista topicul asta si tot comunicam cu totii prin internet,pe cine intereseaza cum si ce e cu religiile si credintele,ce a dus si cum a dus la babilonia asta existenta pe tot globul,continui sa cred ca M. Eliade e un must.

Back to top
SAS
Thu Jan 19 2012, 02:41AM
Registered Member #2168

Kabbalah (sau Cabala) este intr-adevar un mod de viata care are la baza Santul Zohar care este un rezumat daca putem sa ii zicem asa a Vechiului Testament, care, in opinia mea este adevarata credinta! Dac......totodata Kabbalah ne invata ca nu conteaza ca suntem ortdocsi, catolici, musulmani etc............toti suntem sub acelasi Dumnezeu.
Mergand la razboaie........da, sunt vointa oamenilor, vointa de cucerire, de asuprire etc, .........aspectul religios sau al religiei a fost doar o motivatie intotdeauna!
Bolile, alt subiect care s-a ridicat, sunt ceea ce trebuie noi pe pamant sa platim! Iar cei care nu suferim de aceste boli ar trebui ca zi de zi sa multumim Bunului Dumnezeu pentru ca ne-a iertat si ne-a ferit de aceste pedepse!
Sa omori este intr-adevar un pacat dar...........cum vointa Domnuli in realitate este vechiul testament, omori pentru ca asa este dat, pentru ca astfel tu dai o plata mergand pe ideea consacrata in vechiul testament:"ochi pentru ochi, dinte pentru dinte"
Si ma intorc la Kabbalah si la Sfantul Zohar........daca ati avea macar curiozitatea sa cititi ce scrie..........pai preluat din Vechiul Testament si transcris........ajungem la concluzia ca oemenii acum 3000 ani puteau inclusiv sa vada in oameni (actuala ecografie), si asta e doar un exemplu! Dragii mei macar de curiozitate cititi un pic! Eu am ramas uimit!

[ Edited Thu Jan 19 2012, 02:46AM ]
Back to top
ALM
Thu Jan 19 2012, 08:45AM
Registered Member #2039

@ SAS
Stimate domn, după cum bine ştiţi, greutatea fiecăruia dintre noi, a fiecărui obiect, este o forţă, exprimată de ecuaţia G = m * g (g = vectorul acceleraţiei gravitaţionale). Toată lumea visează la maşini care să zboare folosind "antigravitaţia". Cum aşa ceva încă nu a fost descoperit, gravitaţia putând fi învinsă numai cu alte forţe consumatoare de energie, a apărut ideea de "antimasă". Adică, -G = -m * g ! Frumos, nu? Ei bine, antimasa este o noţiune fantastică, o noţiune care ne ajută să dovedim teoretic ceva ce nu poate fi dovedit practic!

Pentru ce acest preambul? Pentru a vă atrage atenţia că operarea cu noţiuni fantastice poate demonstra orice şi cum ne convine! Din acest motiv ridic, din nou, rugămintea de a nu ne abate de la titlul topicului. Doarece, pentru unii credinţa în Dumnezeu este o nevoie, pentru alţii o realitate. Dvs v-aţi oprit la vechile Scrieri Sfinte. Dacă aţi fi citit şi despre paleoastronautică, aţi fi descoperit şi alte interpretări, tot atât de vizionare. Dacă aţi fi mers mai departe, încercând să descoperiţi esenţa celor scrise în Biblie (de exemplu), aţi fi observat că nimic nu este inexplicabil şi că nevoia de folosire a fantasticului a fost dictată de nivelul extrem de scăzut al cunoaşterii, al celor care trebuiau să-şi însuşească Scrierile Sfinte. Şi să nu uit, ioghinii ajunşi la nivelul suprem pot să vadă în interiorul corpului, inclusiv în culori.
Back to top
Mr.Z
Thu Jan 19 2012, 08:26PM
Registered Member #874

Ma bucur foarte mult ca se discuta si despre Dumnezeu intr-o lume in care Dumnzeu este aceea fiinta undeva departe de om,acolo sus, la El....As dori sa mentionez ca din punctul meu de vedere nu exista termenul de ateu, este imposibil sa nu crezi in ceva anume, chiar si in stiinta....referior la zicala ,,crede si nu cerceta"- a aparut in perioada comunista, Hristos indeamna la cercetare, nu zice sa ramai indiferent.....Dumnezeu este o realitate si mai cred ca multi dintre domniile voastre l-au cunoscut sau vor urma sa-l cunoasca(sper sa nu fie prea tarziu)...Am citit mai sus ca Dumnezeu este ca o femeie, adica se razgandeste mereu, trebuie mentionat ca omul are liberul arbitru...sa nu uitati sa Dumnezeu nu i-a oprit pe protoparintii nostri Adam si Eva sa nu manace din pomul cunoasterii a binelui si raului nu pentru ale ingradii libertatea ci pentru ai pune la incercare, pentru a le testa loialitatea...oare Dumnezeu nu putea sa-i termine pe loc?oare Dumnezeu nu stia ca ei nu vor gresi?oare Dumnzeu nu ne da libertate?Sa nu uitati ca Dumnzeu este iubire, ne iubeste mult mai mult decat credem noi... sa nu incercam sa gandim totul rational...p.s sper ca nu am deranjat pe nimeni..iar ca bibliografie recomand manualul de Dogmatica ortodoxa....
Back to top
ALM
Thu Jan 19 2012, 08:51PM
Registered Member #2039

Dear Mr.Z (sper că nu e vorba de grad), îmi place, cu unele reţineri, abordarea dvs. Aşa este, Dumnezeu înseamnă iubire faţă de semeni şi îmi este imposibil să-i înţeleg pe cei care susţin că Divintatea trebuie să stea cu biciul în mână, ca nu cumva "oiţele" rătăcite să iasă din pluton. De fapt şi învăţămintele lui Iisus Hristos vin în sprijinul celor scrise de mine. Niciunde Hristos nu a pomenit de pedepse, cazane cu smoală si alte mijloace de tortură. Nici invocarea blestemului lui Dumnezeu împotriva Evei nu stă în picioare: hai că Eva s-a lăcomit la fructul interzis, dar cu alte vieţuitoare ce a avut? Aţi văzut cum plânge o broască ţestoasă când depune ouăle? Cum gem o grămadă de mamifere? Tot o testare a loialităţii?

Mulţumesc pentru recomandarea bibliografică, dar eu sunt creştin amator nu habotnic.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF