Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Parlament

<< Previous thread | Next thread >>
Uniunea Democrata a Dacilor Liberi
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Resboiu
Tue Mar 06 2012, 08:10PM

Registered Member #2526

Fulgencio wrote ...

Pentru restul de tracomani: dacii au fost un popor atât de puternic încât au fost cuceriţi de romani şi apoi asimilaţi complet de către aceştia: tot ce ne-a mai rămas de la ei sunt unele cuvinte, nici alea cu etimologii prea sigure.

sigur nu... complet?
Back to top
columbulus
Wed Mar 07 2012, 12:18AM
columbulus
Registered Member #4800

Nu cred ca sunt lifte şi nici colonişti.Sunt doar nişte bătrânei cu dor de ţară ,mai ales că nu iau nimic ...ce cunosc eu dau şi din puţinul care îl au ca să-şi poata susţine opiniile.Unii dintre ei au auzit de România doar de la părinţi şi bunici.Şi apoi aţi vazut ce frumos au jucat americanii sârba la deschiderea campionatului mondial de fotbal?
Mai rău de cei ce pleacă acum pentru că vor avea urmaşi unionalizaţi.
Se pot spune multe despre originea limbii române.Câteva articole pertinente găsiţi aici

LINK sau LINK

Prof. Ion Gâju, vâlcean stabilit la Tg. Mures, a scris o carte care merita citita. Este si bine documentata. Nu mai tin minte editura dar revin.

Dacia a fost ocupata cam 14% dupa unii istorici.
Provincia romană Dacia cuprindea Banatul, Ardealul, Oltenia și vestul Munteniei.
Au fost dislocate 2 legiuni ,Legiunea a XIII-a Gemina și Legiunea a V-a Macedonica, cu numeroase trupe auxiliare staționând în castrele din Alba Iulia și Potaissa , si probabil personal administrativ.
Cât de numerose puteau fi? O legiune avea 5600 militari x2 = 11200
cu trupele auxiliare din zona Alba Iulia ,Turda ,Cluj ,Gherla , Zalau de nivel cohortă x1000 = 5000. Total 16200 militari romani din care numai legiunile erau si cetateni, vorbitori si purtatori de cultura latina.
De asemenea se mentioneaza că Dacii si Romanii cand s-au intalnit nu au avut nevoie de tălmaciu.Deci? Se puteau înţelege=> aveau vorbăria comună apropiata.
Atunci despre ce asimilare este vorba şi cine pe cine a asimilat?
De ce romanii ,la ei acasă pe vatra lor , nu au evoluat spe un grai unitar?cei din sud se înţeleg cu cei din nord prin intermediul limbii literare dialectele fiind total diferite?
de ce limba română nu are dialecte ,doar regionalisme si moduri de pronunţie usor diferite dar perfect inteligibile :aşezat şi molcom la cei din nord ,iute la sud de Carpati si dulcele şi legănatul grai moldovinesc ?
Cum am evoluat oare asa ...toată românimea în aceeaţi direcţie?
Mă întreb , nu emit nici o parere dar i-mi vin ân minte câteva versuri din poezia lui Coşbuc
"Fie-a voastră-ntreagă țară,
Și de cereți, vă mai dăm,
Numai dați-ne voi graiul
Neamului și se sculară
Să ne vremuiască traiul
Câți dușmani aveam pe lume!
Graiul ni-l cereau anume,
Să-l lăsăm!"

aici găsiti poezia toată

LINK

[ Edited Wed Mar 07 2012, 12:48AM ]
Back to top
Boribum
Wed Mar 07 2012, 12:49AM
boribum
Registered Member #2395

Eu înteleg asa : pentru a constitui o noua formatiune politica,dumneavoastra cautati legitimitate în istoria îndepartata. Ceea ce ma uimeste este ca nu pareti a realiza faptul ca o astfel de formatiune,cu asemenea aspiratii (înalte!) nu are decât sansa sectarismului si a militantismului de nisa (pe plan national,mai treaca-mearga,ca se gasesc unii care sa se agate de geto-daci) dar pe plan european (macar) chestia asta cu "noi suntem urmasii lui Decebal" nu poate provoca decât zâmbete. Si,oricum am dori noi sa fie lumea,în ziua de azi nici o natie nu mai traieste numai prin ea însasi. Cu atât mai putin printr-o istorie îndepartataaaaa.... .

Sau poate sunt eu tributar unei logici à la Descartes : suntem ceea ce suntem,nu ce am fost ori ce vom fi. Stiti,chiar si prezentul asta a fost odata viitor..
Back to top
columbulus
Wed Mar 07 2012, 01:25AM
columbulus
Registered Member #4800

Mda ..Aici va dau dreptate oricât de mult imi place mitul Lupului Alb.
Dar Descartes avea şi nu avea dreptate.
Un studiu facut de sociologi arata nostalgia populatiilor care traiesc in teritoriile de baza a fostelor mari imperii(si care nu mai prea sunt în cărţi).Nostalgia după vremurile trecute si glorioase a natiei lor.
Dacă urmăriţi cu atenţie si asiduitate canalul discovery veti observa ca se efectuează teste genetice pe relicve pentru a putea determina migrarea populatiilor.
Poate ca Ion de la Anina ar avea ceva de spus în sensul acesta.
Ne reîntoarcem la pâinea noastră cea de toate zilele.Să văd ce reacţii mai au şi ceilalţi.
Oricum ,eu am mai spus-o ,nu cred ca este nevoie sa-mi legitimizez dreptul de a cere schimbare.L-am primit la nastere aşa că trebuie să gasesc o formă prin care să produc schimbarea.Oricum , sunt impotriva globalizării si imi place natia aceasta asa cum este
"...căci a iest aşa să fiu român
Şi eu cu soarta asta mă împac."
imi place simbolismul iară nu numerologia.Vreau un nume nu un număr , deşi privite abstract ambele sunt nişte Pnemonice ..niste etichete.
O noapte bună tuturor.
Back to top
Boribum
Wed Mar 07 2012, 01:38AM
boribum
Registered Member #2395

Departe de mine ideea de a va contesta dreptul de a cere schimbare. Aproape de mine,însa,dorinta de a gasi un punct de sprijin întru schimbare.

Miturile sunt -toate- frumoase,iar literatura m-a atras întotdeauna. Totusi,stiind ce si cum se-ntâmpla în România,cred ca armele trebuie adaptate corespunzator. Daca schimbarea e dorita,desigur. E dorita ? Într-adevar ?
Back to top
Fulgencio
Wed Mar 07 2012, 10:47AM
civil neinstruit
Registered Member #4735

Resboiu wrote ...

sigur nu... complet?

Poate am exagerat un pic, "for dramatic effect".

Cert este că poporul român, "dacii romanizaţi" dacă vreţi, a fost unul puternic, care a făcut faţă cu brio multor valuri de migratori şi năvălitori, nefiind asimilat de către nici unii (la sud de Dunăre trăia un popor turcic, tot cu numele de bulgari - astăzi nu mai există, fiind asimilat de către slavi). Poate n-am avut foarte mare succes în a asimila noi pe alţii, care trăiesc pe teritoriul ţării noastre de multe sute de ani, dar asta este altă poveste.

Poporul dac în sine n-a fost chiar aşa puternic, altfel îl întâlneam şi azi (într-o formă mai pură), cum îl întâlnim de exemplu pe cel albanez, cu care se poate să fi fost înrudit. Cunosc şi teoria cum că limba dacă şi cea latină erau foarte asemănătoare, şi ceea ce credem că avem de la romani avem de fapt de la daci - mi se pare o prostie.

columbulus wrote ...

Un studiu facut de sociologi arata nostalgia populatiilor care traiesc in teritoriile de baza a fostelor mari imperii

Asta este adevărat, exemplul cel mai trist este Mongolia

Noi, sincer, nu prea avem după ce imperiu să plângem, poate doar după cel Roman (deşi nu suntem teritoriul de bază): graniţele vreunui "imperiu dac" nu s-au întins niciodată mai mult decât e ţara de mare şi acum (eventual România Mare), deci nu avem după ce să plângem. Cât despre "civilizaţia" dacă, care nu prea cunoştea scrisul, se închina la zei (deşi tracomanii sunt de obicei şi ultra-creştini, nu prea am înţeles cum se pupă) şi practica sacrificii umane... daţi-mi voie să nu fiu nostalgic.

Ca fapt divers, aici puteţi vedea o decizie a primului dacoman al ţării: LINK

[ Edited Wed Mar 07 2012, 10:52AM ]
Back to top
Mihais
Wed Mar 07 2012, 01:16PM

Registered Member #2323

No gata.Distractia o tinut destul.Exista topic cu daci.Va rog sa va mutati acolo.Acesta ramane daca Columbulus are dorinta sa-si detalieze proiectul(sau ideea) . LINK
Back to top
columbulus
Thu Mar 08 2012, 11:43AM
columbulus
Registered Member #4800

Perfecta dreptate vis-a-vis de tema Dacica.Topicul este bun.
Domilor, as dori sa supun atentiei dumneavoastra o initiativa de infiintare a unei formatiuni politico-culturale ,care in viziunea mea ar fi "Uniunea Democrata a Dacilor Liberi" . Dorim un stat social ,nu unul in care conteaza doar eficienta economica , punerea in valoare a potentialului agricol si a zonelor mirifice pe care le detinem,limitarea proprietatii straine asupra resurselor energetice ale tarii precum si asupra materiilor prime rare.
Forma de guvernamant sa fie republica Parlamentara unde presedintele este ales de parlament si este sub controlul acestuia,mandatul de presedinte si de prim ministru sa fie de 4 ani si sa fie limitat la o singura legislatura pe parcursul vietii unui cetatean,Presedinte al CSAT sa fie presedintele forului legislativ.
La nivelul organizatiilor de interes general (sindicate ,federatii nationale ale sporturilor ,universităţi sau alte instituţii de invaţămant ) consilii de administraţie a regiilor autonome sau alte societăţi cu capital public conducătorul ales sau numit (după caz) sa poată deţine maxim două mandate succesive.
Spargerea monopolului magistratilor asupra actului de justitie in sensul in care prim procurorii regionali sa fie alesi de populatia din jurisdictia lui iar procurorul general sa fie alesi de catre acestia,Curtea suprema sa fie aleasa prin vot de catre toti judecatorii din tara . De indreptat ar fi multe ,acestea fiind doar baza de plecare , dar ele urmeaza sa fie prinse intr-o platforma program.
La reorganizarea segmentului de siguranţă natională şi ordine publică aştept sugestii.
Practic trebuie create mecanisme antiderapaj si mecanisme de control a puterii deoarece la acest moment de timp societatea civilă nu are nici o putere .Degeaba se demonstrează ,se dezvăluie fel de fel de afaceri în care statul pierde sume mari de bani ,contracte comerciale clasificate cu intentia ,bine disimulată de altfel ,de a se sustrage de la răspunderea juridică;la unele informaţia a fost facută publică ,"compromisă", şi ca atare emitentul trebuie să le declasifice.
Nimeni nu face nimic .Exponenţii puterii care sunt vizaţi nici măcar nu se deranjază să facă vre-o declaraţie ...darămite să-şi prezinte demisia de onoare,iar justiţia nu se autosesizează.
Scriu pe acest forum pentru că este segmentul care a apărat şi apără ordinea de drept.Nu cer nimanui să facă politică ,doar să-şi expună punctul de vedere ,să facă sugestii şi propuneri constructive..Aveţi acest drep şi aveţi şi competenţa necesară (profesional vorbind).
Am înţeles că denumirea propusă de mine este anacronică.Mai căutăm.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF