Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Rolul preotilor-capelanilor... in Institutiile Militare ???!!!
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ronin
Wed Jul 04 2007, 12:07PM
Registered Member #70

In razboiul din Vietnam, trupele SUA, aveau un preot romano-catolic care ii "motiva" la lupta spunandu-le ca ei (soldatii) sunt trimisii Domnului sa distruga comunismul...!!!
La noi, preoti cu crucea-n frunte (nu vorbesc de BKL)"binecuvanteaza" armata care se lupta cu o alta armata unde un alt preot isi "binecuvanteaza" armata lui...!!!
Am citit, de curand, ca atunci cand armatele au ramas fara "zeii razboiului" (Mars la Romani si Ares la Traci)etc...oamenii au inlocuit zeii cu preoti-capelani...etc...!!!
Ce parere aveti ???

Back to top
Wittmann
Wed Jul 04 2007, 08:34PM
Registered Member #173

Institutia in sine mi se pare normala, iar despre activitatea lor nu cunosc prea multe. Anormale mi se par insa ceremonialele militare, unde vrand - nevrand trebuie sa asculti si o slujba religioasa.
Back to top
dorobant
Wed Jul 04 2007, 09:34PM

Registered Member #457

ma refer numai la MAp. Ceremonialul religios este prevazut in regulamentele militare generale (la unele chiar cu textul pentru preot), cam dupa regulamentele existente pana in 1945. Institutia preotului militar are si regulament.
Back to top
Sailor
Wed Jul 04 2007, 10:40PM
Sailor
Registered Member #500

La noi exista chiar 2 preoti angajati (cred ca sunt ofiteri, dar nu stiu exact)si isi fac meseria, ca sa zic asa, pt care au fost angajati.(avem si o biserica frumoasa)
Back to top
ex-ad
Wed Jul 04 2007, 11:48PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

chestia asta e ca si cu religia in scoli... cita vreme nu ajunge obligativitate, totul e ok...
... desi nu prea am inteles niciodata ce are sula cu prefectura. Intr-o structura militara care trebuie sa fie pregatita chiar si pentru un razboi, singurul dumnezeu e comandantul, ca pe front nu-ti da ordine altcineva...
Back to top
Wittmann
Thu Jul 05 2007, 08:10AM
Registered Member #173

dorobant wrote ...

Ceremonialul religios este prevazut in regulamentele militare generale

O fi in regulament, dar nu mi se pare deloc normal.Ultima data cand am citit sfanta constitutiune Romania era stat laic.
Back to top
mikhai
Thu Jul 05 2007, 09:28AM
Registered Member #209

ronin>e indoielnic ca trupele americane dislocate in vietnam sa fi avut doar preotzi romano-catolici.nu de alta,dar
acolo bine e sa fii WASP-white,anglo-saxon,protestant.

romano-catolicii sint irlandezii si hispanicii-si grosul oamenilor de decizie nu proveneau in acel timp din aceasta zona.jfk,ca democrat si catolic a
fost o exceptzie.

apoi,protul serveste unui cult-la noi monoteist-deci exista un zeu la baza,ca
n-ar fi popa fara zeu si altfel reprezentarea,materializarea zeului pe pamint nu ar avea manager de zona.

nimeni nu obliga pe nimeni sa faca apel la un preot,fie civil sau militar,dar5 cind lucrurile se imput,exista aceasta
tendintza-si in necazuri mari,daca preotul este un punct de coeziune si sprijin moral,asta e ok.

acum cineva ma va injura,dar sa-l judeci pe d-zeu cu masura umana este anapoda.sa nu uitam ca ceremonialul religios este un
mijloc catre d-zeu-dar nici pe departe nu e singura cale.

ex-ad,daca ai impresia ca pe o zona de
conflict comanda un om-este doar o aparentza.acolo -satana si omul.ordine nu
primesti intr-una si adesea te separi de comandantzi si conteaza mult ce si cine esti si ce faci cind nimeni nu te vede.
intrebatzi oamnei care au fost in necaz in teatrele de razboi si vetzi afla destule in sensul asta.

una e gindirea asa,la viatza buna si fara
necaz-dar la greu totul e altfel.sa negi
si sa injuri chiar pe d-zeu e usor dar este un act clar de necunoastere,dar odata cu trecerea anilor,lucrurile se schimba.

si nu uitatzi:cind heisenberg si bohr au
avansat cu cercetarile atomice au spus ca au simtzit prezentza lui d-zeu.si nu
erau niste babe amarite si doborite de
nevoi-ci niste oameni profund cartezieni.
Back to top
Legio
Thu Jul 05 2007, 10:55AM
Registered Member #557

ex-ad wrote ...

chestia asta e ca si cu religia in scoli... cita vreme nu ajunge obligativitate, totul e ok...
... desi nu prea am inteles niciodata ce are sula cu prefectura. Intr-o structura militara care trebuie sa fie pregatita chiar si pentru un razboi, singurul dumnezeu e comandantul, ca pe front nu-ti da ordine altcineva...

...de acord,iar atunci cand comandantul a ajuns ofiter prin filiera indirecta,adica are studii superioare(agricole,constructii),fara sa stie cum arata gardul unei scoli militare pe interior,pe timp de razboi,atunci spuneam ca avem nevoie de preotul militar,pentru ca o sa ne cam ducem dracului toti cu asa comandanti...
Back to top
ex-ad
Thu Jul 05 2007, 11:44AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

comandanti idioti au fost dintotdeauna in armatele lumii si ordine gresite pe timp de razboi s-au dat destule - istoria le consemneaza.
Dar am si io o observatie - dumnezeu vorbeste fiecaruia diferit , esti de acord, nu? Daca am avea 10000 de oameni care considera comandantul idiot si toti 10000 se intorc spre dumnezeu sa primeasca ordine, am avea 10000 de ordine diferite, adica 10000 de indivizi actionind diferit. Io zic ca asta nu mai e armata, e haos. Iar preotul militar nu e mesagerul lui dumnezeu pe pamint, ci e doar un om si el - poate se scoala intr-o zi cu fata la perete si le spune oilor sale sa dezerteze...

Una peste alta, fara suparare, daca vrei armie, joci conform regulilor armiei. Io asa cred, desi recunosc sincer ca fac parte dintre cei care stau tare prost la capitolul disciplina cind vine vorba de idioti in functii de comanda.
Back to top
mikhai
Thu Jul 05 2007, 12:27PM
Registered Member #209

biblia spune clar:da-i cezarului ce e al cezarului.asta rezolva aspectul lumesc al faptelor,nu duce sentimentul religios la insubordonare.

multe ordine calugaresti pun la mare pret
,atit in noviciatura,cit si in formarea ulterioara pun mare accent pe capacitatea
de a "asculta".si ea exista si in biserica ortodoxa.

problema este ca ,daca vrem sa amestecam
mere cu pere,asta se poate,dar nu ne duce departe.una e instructzia de calitate,dezvoltarea spiritului de camaradderie,motivarea superioara,accepatarea ca atare a disciplinei militare si alta este senti-
mentul religios.cu unele exceptzii-cei ce
refuza serviciul militar ca obiectori de constiintza,dar care nu conteaza intr-o
armata de profi-acest sentiment vine sa dea o dimensiune in plus meseriei armelor
si anume ca odata inamicul invins,trebuie
tratat corect.si acei invinsi sint oameni ca totzi oamenii si vremurile,prostia,nesabuitntza altora si a lor i-au adus unde sint.

crestinismul nu cultiva ura,crima,neindurarea,trufia,prostia,nein-
frinarea.ajungi sa traiesti in acest spirit o viatza mai buna si sa fii mai impacat cu tine insutzi.
Back to top
mikhai
Thu Jul 05 2007, 12:39PM
Registered Member #209

nu voiam initzial asta,dar e poate bine de zis.din proprie experientza,cred ca e mai bine ca atunci cind te raportezi la d-zeu sa o facem in starea acea specifica
numita,in sens bisericesc,"umilintza".

pentru ca umilintza ce vine de la d-zeu e
mult mai greu de indurat.potzi fi nascut
in dragoste si sa traiesti in durere,daca
asa alegi.

ronin,nu stiu cit au altzii cu a fi in
pericol imediat,dar n-ai vazut destui
saci negri ca sa te gindesti ?
Back to top
dorobant
Thu Jul 05 2007, 02:11PM

Registered Member #457

ex-ad> Fara disciplina nu exista institutie militara. Sefi si comandanti idioti vor fi intotdeauna. Executarea ordinelor idioate, e o idiotenie. Neexecutatrea ordinului este abatere. Ordinele idiotilor se executa cu discernamant. sunt atatea nuantari incat ma opresc ...
Back to top
dorobant
Thu Jul 05 2007, 02:14PM

Registered Member #457

Ceremonialuri religioase sunt, de regula, la activitati cu caracter festiv, comemorativ, inhumari si atunci cand trupa o cere. Libertatea de credinta este constitutionala la fel ca si statul laic.
Back to top
mikhai
Thu Jul 05 2007, 02:39PM
Registered Member #209

statul laic se determina nu in raport cu
d-zeu ci cu cei care pretind ca-l reprezinta pe pamint.

esentza vietzii e de origine divina,dar vine un alchimist agnostic si spune ca nu,nici vorba,totul e in puterea oamenilor.

si sa facem statul laic-ce orgasm pe iliescu si gasca lui de atei.punind in balantza ce cistiga si ce oierde moral un ateu,nu pot decit sa-mi para rau de atei.

din fericire d-zeu nu refuza nimanui
dreptul al revelatzie.
Back to top
dorobant
Thu Jul 05 2007, 03:00PM

Registered Member #457

Pentru mine credinta este relatia dintre mine si Dumnezeul in care cred ... restul nu ma mai intereseaza.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF