Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General
 
<< Previous thread | Next thread >>
Traficul de persoane
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu89
Thu Jun 21 2012, 07:04PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Cum un astfel de subiect nu ar trebui sa fie ignorat de membrii acestui site , m-am gandit ca un astfel de topic ar fi binevenit.

Ce este traficul de persoane?
Traficul de persoane constituie o violare a drepturilor omului şi o atingere adusă demnităţii şi integrităţii fiinţei umane, o ameninţare asupra securităţii individului şi a valorilor sociale şi morale.
Acest tip de infracţionalitate afectează în mod direct individul prin impactul pe care îl are asupra unuia dintre drepturile individuale fundamentale, libertatea individuală, societatea suportând, în acelaşi timp, influenţe negative generate de amplificarea fenomenului corupţiei, a faptelor antisociale şi violente, crearea unor mecanisme criminale care obţin profituri substanţiale din acest tip de activitate afectând stabilitatea economică şi securitatea regională.
Deşi se află pe agendele internaţionale încă din anul 2000, traficul de persoane, ca fenomen infracţional şi social, rămâne în continuare o realitate ce necesită un efort susţinut şi continuu din partea organismelor internaţionale, a fiecărui stat în parte, dar şi a întregii societăţi.
Creşterea cererii de servicii sexuale, de forţă de muncă ieftină, dorinţa de a obţine profit cu investiţii minime, sunt tot atâţia factori care influenţează în mod direct intensificarea activităţii reţelelor de trafic.
Reacţia împotriva traficului de persoane implică mai multe aspecte: ca activitate economică ilegală, traficul este una dintre resursele financiare principale ale crimei organizate; ca încălcare majoră a drepturilor fundamentale ale omului, este o ofensă adusă demnităţii umane pe care România nu o poate trece cu vederea; ca activitate ilegală transfrontalieră, este un element care ameninţă securitatea şi un domeniu de cooperare important în interiorul UE şi în parteneriat cu state, regiuni şi terţe organizaţii internaţionale.
Astfel, factorii de decizie din Uniunea Europeană au lansat un apel către comunitatea internaţională, inclusiv către instituţiile de la nivel regional şi naţional, organizaţii non-guvernamentale, internaţionale şi alte organizaţii ale societăţii civile, precum şi către instituţiile şi agenţiile Uniunii Europene, atât pentru a contracara provocările ridicate de infracţionalitatea transnaţională, cât şi pentru a oferi o reacţie clară şi cuprinzătoare în direcţia unor politici multidisciplinare, coerente şi coordonate, cu implicarea tuturor actorilor vizaţi din ţările de origine, tranzit şi destinaţie. O astfel de reacţie explicită trebuie să fie în concordanţă cu standardele drepturilor omului, acordându-se o atenţie particulară traficului de femei şi copii, în conformitate cu instrumentele internaţionale.

Sursa : LINK
HELP LINE
0 800 800 678 - apel gratuit din România
+40 21 313 31 00 - apelabil și din străinătate


Departamentul de Stat al SUA a lansat Raportul de Ţară al României în domeniul traficului de persoane

„Rata urmăririlor penale şi a condamnărilor a fost foarte ridicată pentru o ţară de origine”

Miercuri, 20 iunie 2012, Departamentul de Stat al Statelor Unite a lansat Raportul de Ţară al României (TIP Report 2011) în domeniul traficului de persoane. În cadrul Raportului sunt evidenţiate eforturile României de îmbunătăţire a tuturor palierelor luptei antitrafic.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, în calitate de coordonator naţional al politicilor antitrafic, a coordonat demersul de colectare a datelor şi informaţiilor de la instituţiile publice cu atribuţii în domeniu, facilitând astfel accesul la informaţie al părţii americane.

În cadrul Raportului, au fost remarcate în mod pozitiv activităţile de cooperare bilaterală cu statele membre ale Uniunii Europene în vederea prevenirii şi combaterii traficului de persoane, activitatea de urmărire penală, condamnare şi destructurare a reţelelor de crimă organizată axate pe traficul de persoane.

De asemenea, Departamentul de Stat a punctat pozitiv activitatea de prevenire a traficului de persoane desfăşurată pe baza unor metode creative şi inovatoare, precum şi calitatea ridicată a stuiilor şi rapoartelor guvernamentale care „contribuie la dezvoltarea mediului de transparenţă a eforturilor antitrafic”.

Recomandările Departamentului de Stat cuprinse în TIP Report 2011 vizează în mod particular îmbunătăţirea asistenţei şi protecţiei victimelor traficului de persoane, identificarea tuturor tipurilor de grupuri vulnerabile şi deblocarea finanţărilor pentru sectorul societăţii civile implicat în serviciile de asistenţă a victimelor traficului de persoane.

În urma evaluării activităţii antitrafic, Departamentul de Stat a clasificat România în categoria TIER 2.

Informaţii de background:

Începând cu anul 2000 Departamentul de Stat al SUA are obligaţia prin lege de a prezenta Congresului SUA, anual, un Raport global privind eforturile guvernelor de a elimina traficul de persoane (TIP Report).

TIP Report este fundamentat în SUA pe baza „The Trafficking Victims Protection Act” (TVPA) din 2000 modificat în 2008 - care arată că scopul combaterii traficului de persoane este pedepsirea efectivă a traficanţilor, protecţia victimelor acestei infracţiuni şi prevenirea traficului şi în baza Protocolului Naţiunilor Unite privind prevenirea, suprimarea şi pedepsirea trafcului de fiinţe umane, în special de femei şi copii din anul 2000.

Plasarea într-o anumită categorie este dată în principal de acţiunile concrete ale guvernelor pentru combaterea traficului şi nu de dimensiunea problematicii traficului în ansamblu. În primul rând Departamentul de Stat evaluează dacă guvernele îndeplinesc standardele minime de eliminare a traficului de persoane prevăzute în TVPA.

În caz pozitiv, acestea sunt plasate în Tier 1. Guvernele care au făcut şi fac eforturi semnificative pentru atingerea acestor standarde minime sunt plasate în Tier 2. Guvernele care nu îndeplinesc standardele minime, dar nici nu fac eforturi semnificative în acest sens, sunt plasate în Tier 3.

Mai există „Lista Specială de Supraveghere” în care sunt încadrate ţările care trebuie să fie supravegheate periodic pentru a se menţine într-o categorie sau a coborî la una inferioară.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane - compartimentul de presă

Sursa : LINK Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Administraţiei şi Internelor
Back to top
criss-cross
Sun Jun 24 2012, 11:02AM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
Traim intr-o tara in care se promoveaza ignoranta, superficialitatea,marea LENE. Suntem un popor de ,,sefi", indiferent unde am munci si pe ce functie suntem incadrati...imaginea actului de munca este distorsionata si nimic nu poate egala pseudo-valorile transmise ca pe niste bunuri de mare pret.Copiii sunt bulversati de nevoile nesatisfacute, tinerii de tot ce ar dori si nu au cum, totul este pe principiul : munca cinstita e pentru prosti .
Modelele de viata sunt cu par lung si sanii mari, cu decapotabile si tupeu bazat...ca mustele cad prada cele sau cei care cred in promisiuni de bani castigati usor! Sa ne mai mire rata abandonului scolar cand pe la portile scolilor bantuie rapitorii si vanzatorii de iluzii?! ei profita de: naivitate, deruta,lipsuri materiale, dezordine, lipsa unui tel , neincrederea in sisteme si slaba implicare a omului in sustinerea omului...si, nu in ultimul rand, de copii parasiti de parinti, suflete triste si lasate prada suferintei, atitudini nepotrivite ale adultilor fata de reactiile rebele ale tinerilor pentru neimplinirile pe care noi, adultii, le sadim in vietile lor...noi suntem ADULTII ,ei sunt doar niste copii. Cum de nu-i putem apara de relele pamantului?!
De la toate astea pana la violarea drepturilor nu e un pas ci numai cateva clipe de inconstienta si esti pierdut!
Back to top
Radu89
Wed Oct 17 2012, 08:14PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Conferinţă internaţională dedicată Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) vă invită joi, 18 octombrie 2012, la Conferinţa internaţională dedicată Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane organizată în paralel cu celelalte 26 de ţări membre ale Uniunii Europene.

Evenimentul va avea loc la Hotel Athenee Palace Hilton, din Strada Episcopiei, nr.1-3, Sala Le Diplomate, între orele 10:00 – 16:00 şi va beneficia de prezenţa partenerilor instituţionali şi neguvernamentali din Grecia, Ungaria, Bulgaria, Cipru și FYROM. Totodată, vor participa diplomați, parteneri instituţionali naţionali, precum şi o serie de oficiali ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu.

Informaţii de background:

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

* * *

Jurnaliştii interesaţi sunt rugaţi să confirme participarea până miercuri, 17 octombrie 2012, la adresa de e-mail: -email- sau la telefon 0741.242.551. În cazul participării, sunteţi aşteptaţi la Hotel Hilton începând cu ora 09.45. Persoană de contact: Mădălina Turza.

Postat la ora 10:40, miercuri, 17 octombrie

Sursa : LINK
Back to top
Radu89
Mon Nov 12 2012, 11:52AM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Cât costă o viață în România?
Copil de vânzare - 5000 lei "BUCATA"


În România, până şi copiii au ajuns o marfă, relatează Antena3.ro. Sărăcia, lipsa de educaţie şi de interes a autorităţilor dezumanizează sute de mame an de an. Spitalele şi centrele de plasament adăpostesc în total 60 de mii de orfani. Care cu greu pot fi adoptaţi. Şi de asta profită vânzătorii de copii. Culmea, comercianţii de suflete sunt chiar părinţii. Nu e un fenomen izolat.

Reporterii Observator au găsit copii de vânzare în toată ţara. Sunt locuri în care se VÂND cu CINCI MII de lei "bucata". Într-un sat din Bistriţa-Năsăud, comerţul cu prunci a devenit industrie. România copiilor vânduţi ca la tarabă...

5000 de lei.. este preţul cerut de un tată pentru copilul lui nenăscut încă. Omul are şaizeci de ani, locuieşte în satul Rodna din Bistriţa-Năsăud şi are NOUĂ copii. Lângă el, însă, au rămas doar trei. Pe restul i-a vândut. O recunoaşte cu lejeritate, ba chiar arată fotografiile copiilor lui, despre care nu ştie în ce condiţii trăiesc.

În România copiii, chiar şi nenăscuţi, au ajuns o marfă. Şi pentru că mii de cupluri infertile descoperă o realitate cruntă: să adopţi legal un copil este o misiune imposibilă.

Mii de femei care doresc să adopte un prunc se împiedică de un sistem lipsit de suflet, care nu oferă alternativă. Iar negustorii de copii profită din plin.

Marin este unul dintre ei şi e pus la punct cu toate dedesubturile care ocolesc legea. Ştie exact la cine trebuie să apeleze ca vânzarea să meargă unsă. Discuţiile purtate cu el ne fac să înţelegem că şi autorităţile sunt implicate.

Este tată vânzător de când s-a însurat. Nici el nu pare să mai ştie unde se află toţi copiii vânduţi. Pentru că omul n-a făcut-o mereu singur. La aşa o afacere, a avut nevoie de un intermediar. L-a găsit. Agentul de vânzări de copii este o femeie, o cheamă Lenuţa şi nu are mai mult de 25 de ani.

Ea supraveghează din umbră fiecare vânzare pe care o iniţiază. Comisionul ei este constituit dintr-un procent luat şi de la părinţii vânzători şi de la cei care cumpără. La rândul ei, este însărcinată şi deja are clienţi pentru pruncul nenăscut.

Pentru bani, oamenii vând tot, chiar dacă este ilegal şi pedeapsa ajunge la 15 ani de închisoare. Pe ei nu-i întreabă nimeni nimic. Probabil că autorităţile nu sunt interesate. Toate se întâmplă în condiţiile în care mii de cupluri care nu pot avea copii şi stau ani de zile pe listele de aşteptare ale statului pentru a adopta unul.


Sursa : LINK


”Copiii nu sunt de vânzare”. Dezvăluiri şocante despre industria de carne vie

În această seară, Mihai Gâdea a prezentat cele mai şocante dezvăluiri ale acestui an. Investigaţiile jurnaliştilor trustului Intact arată o realitate incredibilă: copiii din România sunt vânduţi! Preţul? Între 5.000 de lei şi 80.000 de euro.

Cine sunt vânzătorii de copii, cum se stabileşte preţul acestora, cum decurge o negociere pentru bebeluşii nenăscuţi, chiar pe patul spitalului? O populaţie aruncată în sărăcie şi disperare a ajuns să facă negustorie cu suflete. Cum s-a ajuns aici? Cine sunt vinovaţii?

Campania Observator vine în urma anchetelor în care se demonstrează faptul că la noi în țară copiii au ajuns de vânzare ”ca la tarabă”. Reporterii au găsit copii de vânzare în toată ţara. Sunt locuri în care se VÂND cu CINCI MII de lei "bucata". Într-un sat din Bistriţa-Năsăud, comerţul cu prunci a devenit industrie.

5000 de lei.. este preţul cerut de un tată pentru copilul lui nenăscut încă. Omul are şaizeci de ani, locuieşte în satul Rodna din Bistriţa-Năsăud şi are NOUĂ copii. Lângă el, însă, au rămas doar trei. Pe restul i-a vândut. O recunoaşte cu lejeritate, ba chiar arată fotografiile copiilor lui, despre care nu ştie în ce condiţii trăiesc.

Nu doar in Ardeal se vand copii. Afaceri cu prunci se fac in mai multe locuri din tara. Intr-un sat din Bacau am gasit o familie care isi pretuieste cu mai mult de cinci mii de lei copilul. Mai exact - 80 de mii de euro. Zece mii la intermediar, 70 de mii la mama, daca ii putem spune asa. Reporterii Observator au gasit comerciantii - iar negocierea se poarta fara perdea si fara sentimente. Ca la o marfa obisnuita. Intermediarul insusi si-a vandut copilul. Politia si Protectia Copilului s-au autosesizat in cazul tranzactiilor de suflete. Verifica acum exact numarul de nasteri si ce s-a intamplat cu copiii. Totusi, in vreme ce autoritatile spun ca legile fac imposibile tranzactiile cu prunci, angajatii maternitatii recunosc ca se poate face un certificat de nastere cu date false.

Politia si Protectia Copilului s-au autosesizat in cazul tranzactiilor de suflete ( LINK ) Verifica acum exact numarul de nasteri si ce s-a intamplat cu copiii. Totusi, in vreme ce autoritatile spun ca legile fac imposibile tranzactiile cu prunci, angajatii maternitatii recunosc ca se poate face un certificat de nastere cu date false.

În Rodna, localitatea unde sunt mai mulți copii de vânzare cu 5 mii de lei bucata, e acum anchetă. Inclusiv angajații Primăriei spun că fac verificări, deși nu prea cred că cei mici ar fi putut ajunge în mâinile unor străini și în acte.

Reprezentanții autorităților locale consideră că e imposibil ca un părinte să-și vândă copilul, iar primarul și Protecția Copilului verifică acum doar cazul familiei cu 9 copii, deși vânzarea de prunci a ajuns un fenomen.

Poliția din Bistrița spune că ia lucrurile cât se poate de în serios. S-a autosesizat. Deocamdată, a făcut un singur pas, mic, prea mic pentru un caz așa de mare.

Cu toate acestea, localnicii povestesc, fără grijă, că de ani de zile se practică în zona vânzarea copiilor, chiar dacă autoritațile par că aud pentru prima dată de acest fapt, scrie Antena1.


Sursa : LINK

Campanie Observator: Copii din Romania sunt vanduti cu cinci mii de lei
In Romania, pana si copiii au ajuns o marfa. Saracia, lipsa de educatie si de interes a autoritatilor dezumanizeaza sute de mame an de an. Spitalele si centrele de plasament adapostesc in total 60 de mii de orfani. Care cu greu pot fi adoptati. Si de asta profita vanzatorii de copii. Culmea, comerciantii de suflete sunt chiar parintii. Nu e un fenomen izolat.
Back to top
andyy
Mon Nov 12 2012, 12:16PM
andyy
Registered Member #3496
Joined: Tue Nov 23 2010, 02:18PM

Posts: 296
Thanked 52 time in 40 post
Saracia domnule a dus la asa ceva!saracia a distrus orice urma de instinct matern .O mare parte din vina (daca nu toata vina)o are cumparatorul,Daca nu ar exista cerere,oferta ar fi inexistenta si autorul moral este statul ,statul care a facut aproape imposibila adoptia.
Back to top
2 User said Thank to andyy for this Post :
 Boribum (12 Nov 2012, 17:33) , Stel (12 Nov 2012, 20:08)
Stel
Mon Nov 12 2012, 08:48PM
Registered Member #2461
Joined: Fri Jan 08 2010, 08:06AM

Posts: 981
Thanked 56 time in 43 post
Asa este, Andyy, saracia este de vina. Saracia si indiferenta impardonabila a institutiilor statului. Nu pot sa condamn pe parintele vanzator: este mai bine pentru prunc sa creasca si sa primeasca educatie intr-o familie care si-l doreste. Nu pot sa condamn nici cumparatorul: sumele, mari sau mici, ii ajuta sa-si implineasca un vis. Stiu cupluri care au renuntat sa adopte un copil din cauza costurilor emotionale si financiare dar si din cauza legslatiei tenebroase. Si asta in conditiile in care, prin spitale si orfelinate, zeci de mii de copii isi asteapta sansa unei familii normale.

Pentru adoptarea unui copil, o familie asteapta ani de zile si cheltuie sume mari de bani. Asta daca este "eligibila". Pentru ca exista niste criterii. Uite, iti expun un caz cunoscut:

Cu ani in urma, o prietena isi dorea cu disperare un copil. Dupa trei sarcini pierdute din cauza unui RH incompatibil, cuplul s-a destramat, dar pentru ca ea isi dorea atat de mult un copil, a incercat sa adopte unul. A fost respinsa din start pentru ca:

1) era divortata;
2) avea un salariu net mai mic de 500 de euro;
3) apartamentul de trei camere in care locuia doar cu mama nu avea ... patru camere - una decomandata pentru copil.

Si asta in conditiile in care sunt atat de multi copii nefericiti, parasiti, abandonati.

PS 1
Nu as merge atat de departe incat sa spun ca a disparut orice urma de instinct matern, chiar daca este concluzia logica in cazul mamelor vanzatoare. Dar despre mamele cumparatoare ... chiar nu pot spune acelasi lucru, chiar daca nu sunt mame asa-zis naturale.

PS 2
Nu reusesc sa inteleg substratul acestei campanii. Cred ca statul e revoltat ca nu poate impozita sumele castigate de cei implicati in "afacere". Pentru ca refuz sa cred ca ii pasa de copiii aceia cu adevarat. Daca i-ar pasa de copiii acestei tari, alocatia pentru un copil nu ar fi de 42 de lei (adica mai putin de zece euro), parintii lor nu ar fi obligati sa ii lase in grija ... cui o fi, numai sa plece la capsuni in Spania, iar cei abandonati in spitale ar fi de mare urgenta integrati in familii normale, pentru ca, pe masura ce copiii cresc, le scad sansele si fii ploilor vor ramane forever.
Back to top
1 User said Thank to Stel for this Post :
 ŽELJKO (12 Nov 2012, 22:05)
andyy
Mon Nov 12 2012, 09:08PM
andyy
Registered Member #3496
Joined: Tue Nov 23 2010, 02:18PM

Posts: 296
Thanked 52 time in 40 post
Eu nu sunt de acord cu aca nu pot s-al infiez din cauza ca nu indeplinesc conditiile impuse de stat s-al cumpar... oare asa iese mai ieftin?statul clar ca nu-i pasa de copi (cum nu-i pasa de nimic)si se mizeaza pe instictul matern si constat ca doar la unele persone a disparut (valabil si la mamele purtatoare), si cazuri gen astea din romania se mai intalnesc doar in statele din lumea a 3 si acolo sunt puse tot pe seama saraciei.
Back to top
Stel
Mon Nov 12 2012, 10:02PM
Registered Member #2461
Joined: Fri Jan 08 2010, 08:06AM

Posts: 981
Thanked 56 time in 43 post
In principiu, nici eu nu sunt de acord cu traficul acesta. Dar sustin cu toata convingerea ca legea adoptiilor trebuie revizuita si simplificata cat mai repede. Apoi se impune popularizarea legii si gasirea unor parinti adoptivi pentru cat mai multi dintre copiii abandonati in spitale si orfelinate. Ceea ce nu este chiar simplu, pentru ca orice parinte adoptiv isi doreste sa adopte un bebelus.

Oricum, este clar ca piata a gasit cea mai scurta cale: marketing-ul se face in perioada prenatala iar transferul se face inainte sa existe un certificat de nastere pe numele pruncului. In acest fel, parintele adoptiv il primeste chiar in primele zile de viata si nimeni nu i-ar putea contesta vreodata calitatea de parinte.

La fel de clar este ca statului ii va fi tare greu sa gaseasca o solutie mai buna iar traficul acesta va continua atata vreme cat saracia va dezumaniza oamenii. Si s-ar putea ca si costurile sa fie mai mici in cazul traficului.
Back to top
Radu89
Tue Nov 13 2012, 08:42PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Sumele , mici sau mari , indiferenta autoritatilor , saracia si nevoia , si ce mai ziceti voi, au facut posibil acest trafic. Dar pana sa se opreasca aceasta marsavie , privim doar partea plina a paharului si spunem ca acesti prunci vor ajunge pe mainile unor ( viitori )parinti care vor sti cum sa-i creasca. Insa eu ma gandesc doar la cealalta parte a paharului : daca acesti copiii ajung pe drumul traficulului de carne vie ? Stiu ca sunt prea dur , dar in zilele astea , e posibil orice.

Stel wrote ...


Cu ani in urma, o prietena isi dorea cu disperare un copil. ... A fost respinsa din start pentru ca:

1) era divortata;
2) avea un salariu net mai mic de 500 de euro;



O conditie a statului pentru a aproba o adoptie este ca parintele sa aiba un salariu lunar de peste 500 de euro , si asta in timp ce toate produsele de la piata si toate platile lunare sunt achitabile in lei ( RON ) ? Interesanta conditie( piedica ) a mai pus si statul asta

Stel wrote ...

Cred ca statul e revoltat ca nu poate impozita sumele castigate de cei implicati in "afacere". Pentru ca refuz sa cred ca ii pasa de copiii aceia cu adevarat.

Daca statul ar fi atat de grijuliu, am fi avut de mult o politica in privinta cresterii natalitatii; dar asa , se multumeste doar cu mortii , pentru ca pare o solutie mai simpla pentru a strange bani de buzunar , stiind astfel ca nu va mai plati alte pensii.
Back to top
Stel
Wed Nov 14 2012, 11:03PM
Registered Member #2461
Joined: Fri Jan 08 2010, 08:06AM

Posts: 981
Thanked 56 time in 43 post
Sa stii, Radu, ca nu am gresit: este vorba intr-adevar, de 500 de euro. Fireste, statul stie ca leul se duce ... de suflet. Cum e de asteptat, s-au raportat si ei la o moneda stabila. Ma rog, cât de cât...

PS
Oricum, eu iti spun ce mi-a spus prietena mea, pentru ca nu m-am documentat in privinta adoptiilor.
Back to top
Boribum
Wed Nov 14 2012, 11:23PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Concret,cât e kilu' de copil cu 0 km. made in România ?

Când am ajuns în Germania,în secolul trecut,minor cum eram n-am prea avut cu ce sa-i înduplec pe Polizei care voiau sa ne expulzeze. Si unul dintre ei ne-a explicat ca minorii orfani puteau primi azil politic,etc. Unul din amicii mei de aventura a strigat : "Mamaaaa,de ce nu m-ai facut orfan? "
Back to top
andyy
Thu Nov 15 2012, 03:55PM
andyy
Registered Member #3496
Joined: Tue Nov 23 2010, 02:18PM

Posts: 296
Thanked 52 time in 40 post
[quote]
Concret,cât e kilu' de copil cu 0 km. made in România ?

Nu este ieftin nici in Romania,din ancheta facuta de cei de la antena1 rezulta ca toata afacerea ajungea la 80.000 euro din care 5000-6000 RON ii reveneau familiei, ca nici porcariile astea nu se fac asa ca la piata,sunt implicati intermediari .
Birocratie si in domeniul asta!
Back to top
Radu89
Sat Jun 22 2013, 02:43PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Departamentul de Stat al SUA: Un număr semnificativ de victime traficate în Europa provin din România

România este țară de origine, tranzit și destinație pentru traficul de persoane în scopul muncii forțate sau exploatării sexuale, un număr semnificativ de victime traficate în Europa fiind români, precizează Departamentul de Stat al SUA în raportul pe 2013 privind acest fenomen.

Potrivit raportului, copiii reprezintă cel puțin o treime dintre victimele traficului de persoane din România, fetele și băieții, în special cei ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, fiind expuși riscului de a deveni victime ale traficului în scopuri sexuale pe teritoriul României.

Guvernul și reprezentanții ONG-urilor au semnalat și o creștere a numărului de victime cu dizabilități.

Documentul menționează că “Guvernul României nu îndeplinește întru totul standardele minime în vederea eliminării traficului de ființe umane, totuși depune eforturi semnificative în acest sens”.

“Pentru al patrulea an consecutiv, Guvernul nu a acordat fonduri ONG-urilor care oferă asistență victimelor traficului de persoane și nu a asigurat în București adăposturi destinate în exclusivitate adulților și copiilor victime ale traficului de persoane”, se arată în raport.

Pe de altă parte, în ultimul an au crescut numărul de urmăriri și condamnări în justiție, iar agenția națională în domeniu a desfășurat mai multe campanii de conștientizare în rândul populației.

Raportul Departamentului de Stat recomandă României reluarea finanțării programelor de asistență a victimelor traficului de persoane, inclusiv alocarea unor fonduri pentru ONG-urile care oferă diferite servicii victimelor. Documentul consideră necesare creșterea calității serviciilor oferite victimelor, construirea la București a unui adăpost destinat în exclusivitate victimelor traficului de persoane repatriate, dar și “anchetarea amănunțită și demararea urmăririi penale în cazurile de presupusă complicitate a funcționarilor guvernamentali la acte de trafic de persoane și pedepsirea cu închisoarea a funcționarilor statului condamnați pentru asemenea infracțiuni”.

Administrația americană recomandă și “înființarea unei funcții de raportor la nivel național care să asigure evaluări independente periodice ale politicilor naționale în acest domeniu”.

Documentul arată că pedepsele cu închisoarea între 1 și 15 ani prevăzute de legislația românească sunt “suficient de severe”.

În 2012, autoritățile române au anchetat 867 de cazuri de trafic de ființe umane, în timp ce în 2011 fuseseră anchetate 897 cazuri. Anul trecut au fost trimise spre acuzare 667 de persoane și condamnate 427 pentru trafic de ființe umane, în comparație cu 480 persoane puse sub acuzare și 276 persoane condamnate în 2011.

În 2012 au fost identificate de autorități 1.041 de victime, 526 de persoane fiind traficate în scopul exploatării sexuale, în timp ce 410 au fost traficate pentru muncă forțată.

LINK
Back to top
Radu89
Sun Mar 22 2015, 05:00PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Expert britanic, în Ardeal: „Traficul de persoane e a doua cea mai profitabilă afacere după traficul cu arme”

Traficul de persoane a ajuns un fenomen des întâlnit pe tot mapamondul și specialiștii în combaterea acestuia susțin că traficul cu ființe umane a ajuns a doua cea mai profitabilă afacere după traficul de arme, însă o afacere mult mai puțin riscantă decât cea cu arme.

Reputatul profesor britanic Alexandros Paraskevas a acordat un interviu în exclusivitate pentru Vocea Transilvaniei, în care a vorbit despre amploarea pe care a luat-o, la nivel global, traficul de persoane, despre importanța raportării cazurilor de abuz, dar și despre ce se poate face pentru a reduce numărul persoanelor care cad victime traficului de persoane.

La mijlocul lunii martie, profesorul Alexandros Paraskevas a fost timp de două zile în România, unde a participat la lansarea unui proiect de combatere a traficului de persoane.

Principala problemă care duce la extinderea fenomenului – lipsa raportării abuzurilor

Primul pas pentru ca traficul de persoane să fie stopat, ar fi raportarea cazurilor de abuz. Numai că acest lucru nu se prea întâmplă, în primul rând din cauza fricii victimelor.

''În momentul de față avem o problemă cu raportarea abuzurilor care țin de traficul de persoane. Primul pas care trebuie făcut ca să ne îndreptăm înspre direcția bună, este ca abuzuzile care țin de sclavagismul modern să fie reclamate. Și când vorbim de sclavagism modern, vorbim de abuz sexual, abuz prin muncă, abuzul minorilor. Victimele traficului de persoane pot proveni de oriunde, din orice țară. De exemplu, în Marea Britanie avem foarte mulți britanici care devin victime ale traficului de persoane. Nu e ceva ce poate fi determinat geografic, aceşti oameni pot fi din Europa de Est, din Africa de Nord, pot fi din Orientul Mijlociu, dar în egală măsură pot fi francezi, italieni, britanici”, a declarat Alexandros Paraskevas.

Deocamdată nu există direcții clare exacte înspre care specialiștii se pot îndrepta pentru a stopa traficul de persoane. Potrivit lui Alexandros Paraskevas, ar trebui îmbunătățită legislația, nu doar cea europeană, ci a fiecărei țări în parte.

''De exemplu, dacă vorbim de domeniul ospitalității, anul trecut au fost raportate doar 4 incidente de trafic de persoane în Marea Britanie, or noi știm foarte bine că sunt mult mai multe victime. De 17 știm noi că au devenit victime în baruri și restaurante. Frica este unul dintre motivele pentru care abuzurile nu sunt raportate”, a mai spus profesorul Paraskevas.

Victimele trebuie să se reintegreze în societate

Mădălina Mocanu, specialist în combaterea traficului de persoane, a explicat că legislația joacă un rol foarte improtant pentru stoparea acestui fenomen, însă, există lacune și nu este bine reglementată situația victimelor acestui fenomen.

''Marea problemă o reprezintă societatea, apoi legislația care nu e la fel în fiecare țară. De exemplu, România are unele dintre cele mai drastice pedepse care se pot aplica traficanților de persoane, adică anii de închisoare sunt mai mulți decât în alte țări. Însă, pe de altă parte, noi avem aici o altă problemă, în ceea ce privește protecția victimelor. Atâta timp cât victimele traficului de persoane sunt duse în fața instanțelor și obligate să dea ochii cu cei care le-au traficat și să rememoreze momentele de groază prin care au trecut, atunci trebuie să spunem că mai trebuie să lucrăm la partea de legislație”, a spus Mădălina Mocanu.

Potrivit specialistului, victimele nu provin neapărat din medii sărace. Sunt și cazuri de fete care au studii superioare sau provin din familii bune, însă au avut anumite vulnerabilități. Și atunci cei care au ajuns să le traficheze le-au câștigat mai întâi încrederea, apoi le-au transformat în sclave sexuale.

''Cei care trafichează persoane se folosesc de anumite tactici. De exemplu, racolează fete vulnerabile din punct de vedere sentimental, devin iubiții lor, le câștigă încrederea, apoi le transformă în sclave care sunt obligate să presteze anumite servicii contra cost, iar banii le revin lor. De-asta spun că în momentul de față traficul de persoane este a doua cea mai profitabilă afacere din lume, după traficul de arme. diferența este că afacerea cu oameni este mult mai puțin riscantă decât cea cu arme”, a spus la rândul său și profesorul Alexandros Paraschevas.

Statisticile sunt îngrijorătoare în ceea ce privește numărul victimelor traficului de persoane. Un raport realizat de curând arată că în 2012 la nivel mondial există 20,9 milioane de persoane care au devenit victime ale muncii forțate. Tot în 2012, victimele traficului de persoane proveneau din 136 de țări diferite, iar 55% dintre aceste persoane au fost femei și fete tinere.


LINK
Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.