Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Reactivare
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
johny
Sat Jul 07 2012, 06:58AM
Registered Member #4917

Ca fost subofiter al Armatei Romane(mi-am dat demisia in 2008), mai am vreo sansa de a reveni in sistem?
Back to top
1 User said Thank to johny for this Post :
 theodor (07 Jul 2012, 08:51)
andyy
Sat Jul 07 2012, 10:15AM
andyy
Registered Member #3496

Teoretic DA practic NU, daca nu cunosti un domn colonel cu pile multe si influenta nu te baga nimeni in seama, sunt multi ca tine care vor sa revina in sistem si nu reusesc.
Back to top
1 User said Thank to andyy for this Post :
 Hannibal (07 Jul 2012, 10:36)
Hannibal
Sat Jul 07 2012, 10:37AM
.
Registered Member #1460

Imi place ca ai zis-o scurt si la obiect! Asta-i REALITATEA!
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 Coffeeman (07 Jul 2012, 13:16)
Mese
Sun Jul 08 2012, 12:55AM
Registered Member #1078

Dar de ce vrei sa revii in sistem @j...?
Back to top
johny
Thu Jul 12 2012, 02:21PM
Registered Member #4917

Andyy, iti dau dreptate...ma chinui de ceva timp, cu audiente, motivari si mereu am fost respins. Dar nu o sa ma las...o sa incerc sa mai merg inca o data in audienta, pentru ca imi doresc sa ma intorc in sistem. De ce? Pentru ca, revenit in tara, in plina criza, nu-mi gasesc un loc de munca.
Back to top
truepride
Thu Jul 12 2012, 07:25PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Legalmente nu aveti nicio piedica in acest sens.Am mai spus pe site, demisia nu constituie temei pentru generarea unei stari de incompatibilitate cu sistemul militar.
Problemele sunt urmatoarele:
1. Aveti nevoie ca specialitatea dvs militara sa fie "cautata" respectiv sa se scoata la concurs locuri pentru arma respectiva.
2. Aveti nevoie ca sursa de incadrare pentru arma in discutie sa fie indirecta/externa din randul cadrelor ce au fost trecute in rezerva.
3. Aveti nevoie ca gradul dobandit prin evetuala incadrare sa nu fie mai mic decat cel in rezerva.
4. Aveti nevoie ca varsta limita in grad sa nu fie depasita.
5. Toate prevederile de natura juridca si medicala aferente cadrelor active se vor respecta intocmai(cazier judiciar, apt medical etc)

Nu doresc sa va dezamagesc, ba din contra va doresc sa mergeti pana in panzele albe si inapoi insa situatia economica actuala nu permite scoaterea la concurs pe filiera indireca a unor posturi decat pentru specialitati militare deficitare precum muzici militare ori medicina militara.
In rest va urez bafta.
Back to top
johny
Wed Jul 18 2012, 01:51AM
Registered Member #4917

Sunt constient ca o sa fie foarte greu...dar nu imposibil. Multumesc mult pentru raspuns si pentru urari.
Back to top
Kapnobatai
Tue Aug 21 2012, 12:48PM
Guest
Thanked time in post
Sunt militar in rezerva, am efectuat stagiul militar de un an, dupa aceea am absolvit o facultate civila.As dori sa aflu mai multe informatii in legatura cu posibilitatea avansarii in grad, ca militar in rezerva.Am citit statutul cadrelor militare, am sunat la CMJ de care apartin si cei de acolo mi-au spus ca se fac avansari doar daca voi fi convocat, in functie de necesitatile armatei.Dvs. ce parere aveti? Multumesc.
Back to top
Boribum
Tue Aug 21 2012, 01:01PM
boribum
Registered Member #2395

Cam ce grad doriti,stimate domn ? Pentru avansari (preturi,modalitati de plata,etc) ma puteti contacta în privat. Va pot asigura gradul de maior-major fara probleme. Doar sa aveti pe ce sa va puneti epoletii.

Daca vreti o avansare gratuita (si la propriu,si la figurat) adresati-va Centrului Militar Teritorial de care apartineti.
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 Hannibal (21 Aug 2012, 13:26) , SOIMARU (14 Sep 2016, 19:08)
truepride
Tue Aug 21 2012, 05:27PM

Registered Member #996

Buna ziua in primul rand, bine ati venit pe forum.Obligatoriu, va rog sa lecturati regulamentul deoarece pt noi este un fel de RG.

Referitor la ceea ce intrebati:
Pana in 2007 datorita dimensiunii considerabile a fortelor armate romane exista posibilitatea ca dupa ce ati terminat facultatea sa fiti avansat in grad pe urma unor convocari(dupa cum ati fost corect informat de Cmz).In urma acestor concentrari-in mod corect formulat, obtineati un grad aferent pregatirii civile la care se aduga pregatirea militara desfasurata in acesta perioada.In prezent nu exista acesta posibilitate decat cu titlu de exceptie, spre exemplu crearea unor structuri rezerviste mobilizabile- un lucuru absolut necesar pt armata insa nerealizabil datorita executiei bugetare deficitare .
La fel nu mai exista fostele scoli de ofiteri in rezerva ce organizau aceste pregatiri.
Pentru alte nelamuriri va suntem la dispozitie.
Back to top
andyy
Tue Aug 21 2012, 06:34PM
andyy
Registered Member #3496

Kapnobatai wrote ...

Sunt militar in rezerva, am efectuat stagiul militar de un an, dupa aceea am absolvit o facultate civila.As dori sa aflu mai multe informatii in legatura cu posibilitatea avansarii in grad, ca militar in rezerva.Am citit statutul cadrelor militare, am sunat la CMJ de care apartin si cei de acolo mi-au spus ca se fac avansari doar daca voi fi convocat, in functie de necesitatile armatei.Dvs. ce parere aveti? Multumesc.

La ce-ti trebuie grade?:(ai terminat o facultate .....
Back to top
2 User said Thank to andyy for this Post :
 ALM (21 Aug 2012, 19:32) , Resboiu (21 Aug 2012, 23:16)
Kapnobatai
Tue Aug 21 2012, 11:21PM
Guest
Thanked time in post
Pentru Boribum si andyy: stiti, eu sunt ca olteanul care vrea sa se dea "mare" cu gradele la curcile, gainile si puicutele din cartier.Lasand gluma la o parte, am terminat Liceul Militar, am vrut sa iau examenul la Facultatea de Aviatie si A.A."Henri Coanda", din Brasov insa nu am obtinut nota corespunzatoare pentru a intra si am fost repartizat la o Scoala Militara de Maistri.Acolo fiind intrat, am incercat sa dau examen, din nou, la o facultate militara si nu am fost lasat de comandantul scolii respective.In urma acestui fapt, am inceput sa fac tot felul de boroboate, pana s-a saturat comandantul unitatii de mine si m-a chemat la el, intrebandu-ma: ce vreau, de fapt? I-am spus ca nu-mi place meseria de maistru militar si vreau sa fiu lasat sa dau la "ofiteri".Singura posibilitate era sa platesc Liceul Militar si anul de la Scoala Militara de Maistri.Parintii mei nu au avut bani, la momentul respectiv, sa-mi plateasca liceul si scoala si am vorbit cu comandantul sa faca in asa fel incat sa nu platesc Liceul Militar si anul din S.M.M. dar sa fiu lasat sa plec.In urma acestui fapt, am fost transferat la o unitate de militari in termen, unde am efectuat armata timp de 3 luni, pentru a-mi completa stagiul de un an.Cand mi s-a dat livretul militar, a fost un soc pentru mine: scria ca am fost exmatriculat din S.M.M.! Cu aceasta "tinichea" agatata de mine am terminat, pentru totdeuna cu sistemul militar Mentionez ca acest fapt s-a petrecut in urma cu mai bine de 10 ani si nu mai pot da nici in judecata.De ce toata aceasta tevatura? Deoarece am vrut sa dau examen la masterul organizat de Academia Nationala de Informatii si mi s-a spus de la Centrul de Recrutare Zonal ca dau degeaba ca nu ma va primi din cauza acelei "tinichele".Am fost lasat sa particip la testarile preliminare, precum si testarile de la Bucuresti si...cam atat.Din aceasta cauza ma interesa, avansarea in grad...Scuze, daca v-am rapit din timp cu cititul acestui "roman".
Back to top
Hannibal
Wed Aug 22 2012, 10:10AM
.
Registered Member #1460

Nu are legatura masteratul de la ANI cu ce ai patit la MApN. Eu am intalnit un individ, care a fost exmatriculat din ATM (beneficiar SRI) si-si dadea probele eliminatorii pentru AFT...
Deci nu din motivul asta n-ai fost admis la masterat.
Si, poti sa mergi in instanta, cu ministerul, ca parte civila (ceri daune).
Back to top
truepride
Wed Aug 22 2012, 11:46AM

Registered Member #996

In afara faptului ca N.C.civ -art 2.517 - prevede un termen general de prescriptie extinctiva pentru introducerea actiunilor in instanta de 3 ani nu ar fi nici o problema.
Daca discutam de partea administrativa, revocarea actului initial desi susceptibil de excludere de la procedura contenciosului administrativ, termenul este de 30 zile conform legii in vigoare la acea vreme L29/1990 - art 5.
Nu inteleg cu ce exact va ajuta avansarea in rezerva in raport cu admiterea la programul de masterat al SRI. Avasarea, daca posibila, nu anuleaza intr-un fel sau altul actul antementionat.
Back to top
andyy
Wed Aug 22 2012, 03:49PM
andyy
Registered Member #3496

Domnilor Hannibal si truepride nu ati citit cu atentie ca domnul cu problema a facut si ceva "boroboate" cuvantul asta de obicei ascunde ceva!...poate de acolo i se trage exmatricularea,avansarea in rezerva nu schimba cu nimic statutul social al persoanei ,poate stie ceva de vreun razbel in viitorul apropiat si atunci are valoareasa ....doar ca reparatie morala sau mandrie, munca multa pentru nimic.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF