Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
ISLAMUL si lumea musulmana
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
alexius
Thu Oct 18 2012, 08:25AM
Registered Member #2949

djebel, nu în moschei, se face îndoctrinare ideologică, ci în madrase, şcolile religioase care pot fi înfiinţate în orice clădire sau scară de bloc. Deocamdată, Islamul este singura religie politico-ideologică. Creştinismul a încetat de mult să mai fie activ şi a lăsat lupta baltă.
Iudaismul nu are alt scop decât prezervarea propriei Rase, în sens exclusivist.

Alte forme religioase precum Budismul şau Shintoismul nici nu le mai abordez.
Poate că lumea este într-o continuă transformare şi poate că peste 60 de ani, bisericile noastre vor avea pe turle, semiluni în loc de crucifixuri. Dar este dreptul meu să îmi educ copiii şi nepoţii să nu accepte semiluna, să nu poarte cămăşi albe până la genunchi şi să nu-şi oblige nevestele să umble acoperite.

Vă recomand să vedeţi filmul rusesc "Kandagar", din 2010, foarte bine realizat. Este vorba aşa-zisul oraş Kandahar din Afganistan şi soarta unor piloţi ruşi pe un Iluşin Il-76, luaţi în captivitate în 1995, de talibani. Merită văzut
Back to top
1 User said Thank to alexius for this Post :
 djebel (18 Oct 2012, 11:15)
Mihais
Thu Oct 18 2012, 11:55AM

Registered Member #2323

Radu Patrascu,ideea cum ca in tarile mentionate de tine se practica o politica rationala a migratiei e un mic mit.Au si ei complexul vinovatiei omului alb din plin,iar acum ''compenseaza''.Lumea se schimba si fireste ca nu se schimba intr-o ora.Dar tot adevarat este ca exista perioade,mai lungi sau mai scurte,in care directia schimbarii sufera influente radicale.Nu putem vorbi de anul 476 ca de un an epocal,pt. ca imperiul era o forma fara fond.Dar imperiul a devenit o forma fara fond in cei 70 de ani scursi intre invazia de la 406 si debarcarea lui Romulus Augustulus.Sigur,elemente ale civilizatiei clasice au continuat inca 2 secole jumate,pana la venirea musulmanilor in Africa si Spania.Fara indoiala ca ai auzit de teoria lui Henri Pirenne.A fost revolutionara,blamata si in ultimele 2 decenii confirmata in buna parte pe cale arheologica.Un roman din vremea lui cicero nu ar fi recunoscut multe din schimbarile produse in 4-5 secole.Ar fi fost strain de monarhia autoritara,de religia monoteista,de blamarea luptelor de gladiatori,de faptul ca in Germania si nordul Galiei era implantata viata romana iar poetii glorificau si vinul de Mosselle pe langa cel de Falern.Dar ar fi recunoscut totusi o civilizatie romana.Ar fi putut sa accepte cu greu ca nu de la roma plecau toate,dar cata vreme era o armata unica si demarcare clara intre barbari si romani,hai treaca-mearga.Ce a rupt filmul a fost migratia si ocupatia germana(au mai fost si alani,un pic,dar au avut ghinionul sa pice sub o scurta revenire a armatei imperiale).Chiar si sub regii germani nu era asa de radicala schimbarea.Tot mai erau vile,vii,un modicum de cultura,comert,drumuri.Nimic insa din ce ii era cunoscut nu ar fi fost pastrat sub islam.Nici macar orase precum Cartagina sau Alexandria ca mari centre ale vietii urbane.
Morala e ca lumea se schimba,dar schimbarea asta e bine sa o facem noi,pt. urmasii nostrii biologici si culturali.Si ei la randul lor la fel.Chestia cu cultura care face si drege de capul ei nu tine.Cultura e in esenta un set de idei intr-un creier.Fara suport fizic e mai greu.Cine nu ma crede poate sa-i intrebe pe rhodesieni,sarbii kosovari,pied-noir si alti ghinionisti ai ultimelor decenii.E liber sa caute urmele civiliatiei europene prin locurile mentionate.Morala numarul 2 e ca ciocnirea civilizatiilor e iarasi o chestie pe cat de vaga in unele aspecte,pe atat de reala si contondenta in altele.Ce mi se pare teribil de amuzant,intr-un fel,este ca neputinta imperiului a generat in randul populatiilor romanizate un fel de razboi civil.Unii,''in pas cu vremea'',au acceptat si imbratisat ca atare disolutia statului si dominatia germana.Au fost multi.Altii au luptat pt. ce erau si fusesera secole la rand.Au fost(aparent) si mai multi,dar mai nepregatiti de razboi si conditionati de mici sa judece lucrurile prin prisma statului.Nu e stat,nu e organizare,nu sunt taxe,ergo nu e armata.Intre disolutia statului in secolul 5 si dominatia efectiva germanica au mai trecut 2-3 decenii de razbel.Nu razboi mare,dar continuu.Morala a treia este ca se poate face o analogie intre ce a fost acum ha-hat cu ce-i acum in vest si la noi cu romulanii.Avem o radicalizare a taberelor si o alianta de facto intre tot ce e stanga cu ''oropsitii'' si o dreapta care devine de fapt factiunea omului alb.Zic factiune si nu partid pt. a nu genera mari confuzii.Nu stim cum va evolua acest remake si poate regizorul suprem decide sa schimbe finalul,dar de semanat seamana.

Legat de filmul de la care a plecat povestea si numere,e o problema.Predictiile sunt estimari.Se poate sa fie asa,se poate sa nu.Natalitatea migratorilor e mai mare.Scade insa drastic dupa prima generatie.Luat la bani marunti nu vor fi poate majoritatea peste 20-40 de ani.Problema e insa cu faptul ca juniorii de azi vor fi in ponderea fortei de munca mult peste cat ar trebui sa fie raportat la populatia totala.Si juniorii de azi nu merg la scoala iar de invatat invata la scoala vietii,in ghetou.Sunt buni sa dea in cap,dar cu sapa mai greu.Si chiar daca ar deveni brusc apti de munca,structura demografica va fi de asa natura ca tinerii migratori vor sustine disproportionat populatia bastinasa imbatranita.Sa aduci altii e evident continuarea sinuciderii lente.
Mijloace de a depasi criza demografica exista.Putem substitui munca de joasa calificare de care sunt apte aceste populatii prin automatizare.Se poate rupe statul social si alianta intre incompetentii lumii vestice si incompetentii planetei care tine in viata un sistem parazit.Se poate stimula natalitatea bastinasilor,precum in Rusia.Putem,poate,asista la o revigorare a crestinismului in generatia ce se naste acum,ca pur spirit de fronda fata de generatiile ultimelor 2-3 decenii.Putem asista la o generatie identitara opusa,din aceleasi motive,curentului multicultural dominant.Si putem in ultima instanta asista la o revenire a ''fascismului''.Pun termenul in ghilimele pt. ca circumstantele sunt atat de diferite fata de anii 20-30 incat nici nu se merita facuta o asemanare pe baze reale intre cele 2 epoci.Oricum intre ''fascism'' si soarta New Orleans-ului,a Johanesburgului sau a Mitrovicei,prefer fascismul.Din ideologii radicale ne putem reveni.Din moarte nu.
Back to top
alexius
Thu Nov 01 2012, 05:18PM
Registered Member #2949

Revin cu un incident mai vechi din iunie 2012, petrecut în Germania.

100 de islamisti retinuti in Germania pentru ca au incercat sa atace un miting nationalist
O demonstraţie a extremi
ştilor musulmani împotriva unei acţiuni autorizate a unui partid naţionalist regional din vestul Germaniei a degenerat sâmbătă în violenţe, 100 de islamişti fiind reţinuţi şi doi poliţişti suferind răni grave prin înjunghiere. Alţi 27 de ofiţeri au suferit răni uşoare.
Circa 40 de membri ai partidului Pro NRW, o formaţiune naţionalistă din landul german Rhenania de Nord-Westfalia, au afişat în faţa Academiei islamiste Regele Fahd din Bonn mai multe caricaturi cu profetul Mahomed, stârnind furia a circa 500-600 de salafiţi, adepţi ai unei ramuri ultra-radicale a musulmanilor fundamentalişti.

Contra-demonstranţii au aruncat cu pietre în cordonul de poliţie care separa cele două tabere.

Interdicţia de afişare în public a caricaturilor cu profetul Mahomed a fost anulată de o instanţă de judecată în numele libertăţii de exprimare, chiar dacă autorităţile consideră acest demers o provocare la adresa comunităţii musulmane.
LINK
Back to top
Boribum
Thu Nov 01 2012, 06:23PM
boribum
Registered Member #2395

Mahomed,Iisus,Moise,Buddha...tot un drac : când omule îngust la minte,nici dumnezeu n-ajuta.

Back to top
alexius
Thu Apr 07 2016, 06:01PM
Registered Member #2949

Iată şi părerea unui musulman, femeie destupată, crescută în Turcia, despre derapajele actuale din lumea musulmană.

„Islamul a ajuns la bizara performanţă să fie o religie, un sistem social, o cultură interpretată de de o mână de analfabeţi – ceea ce a dus la un dezastru în societate. Avem milioane de papagali musulmani care citesc zi de zi Coranul, avem hafîzi – persoană care ştie pe de rost tot Coranul – dar care nu înţeleg ce recită. De exemplu, în Islamul meu nu există a-l omorî pe celălalt“.
„Europenii şi-au câştigat valorile după ani îndelungi de luptă şi mi se pare absolut normal, mie ca musulmană, să şi le apere – ca valorile astea să rămână în locul lor şi să fie perpetuate mai departe. În faţa a ceea ce oamenii au câştigat cu mintea şi cu sufletul lor, îţi arăţi respectul, nu calci în picioare arogant“. Fatma Ruxandra Yilmaz.

LINK

Fatma Ruxandra Yilmaz, cu dublă cetăţenie – româno-turcă, A absolvit „Istoria“ în Iran (Universitatea Azad) şi „Relaţii Internaţionale şi Studii Europene“ la Universitatea Titulescu din Bucureşti, iar în prezent este masterandă în cadrul SNSPA – „Programul Politici, Gen şi Minorităţi“. Fatma, mamă a doi copii, militează împotriva fundamentalismului islamic. A activat în cadrul mai multor organizaţii care promovează drepturile femeilor musulmane şi este angajată în acţiuni care promovează drepturile acestora la educaţie. Domeniul său de interes şi cercetare este legat, în special, de femeile musulmane din Europa. Fatma Yilmaz provine dintr-o familie mixtă. A trăit în România primii doi ani de viaţă, apoi a crescut în Istanbul. La 19 a plecat cu o bursă în Iran, s-a căsătorit după terminarea studiilor şi s-a întors în ţară la finalul lui 2001. Trăieşte în Bucureşti.
Back to top
3 User said Thank to alexius for this Post :
 Bendis (07 Apr 2016, 19:31) , Boribum (07 Apr 2016, 20:00) , erin (08 Apr 2016, 22:02)
alexius
Fri Apr 08 2016, 12:04AM
Registered Member #2949

sau despre comunitățile de arabi din Bucurețti, Timișoara etc. Arabi eniți din Siria, Iordania, Liban cu afaceri. Probabil foștii studenți din anii 90, celebrii afaceriști din anii 90 etc.

„Mulţi dintre musulmanii veniţi în România sunt cetăţeni ai acestor state (din Orient) caracterizate de puternice clivaje atât în interiorul societăţii, cât şi cel al religiei. Mulţi dintrei ei preiau conflictele existente acolo şi le transbordează, de multe ori poate mai accentuat decât în ţările lor. Această categorie de cetăţeni este complet ignorată de către Muftiul Yusuf Murat, urmând apoi categoria convertiţilor. Singura categorie de cetăţeni musulmani străini pe teritoriul României care se bucură de atenţia muftiului sunt turcii, în virtutea legăturii istorice. Ceilalţi, departe de ţările lor, devin apropiaţi sau fac parte din diferite fundaţii şi organizaţii care încearcă un soi de comunitarianism purtând specificul fiecăruia. Nu de puţine ori, în special în mediul virtual, dar şi cu ocazia diferitelor întâlniri, astfel de adunări au promovat un discurs cu tentă radicală, cărţi în care bărbaţii musulmani erau învăţaţi cum să-şi bată nevestele fără să lase urme sau legitimau poligamia în virtutea propriilor interpretări profund patriarhale, tribale, uneori inumane“.
Fatma Ruxandra Yilmaz , 14 iulie 2015
Back to top
Terentius
Fri Apr 08 2016, 06:46AM
Terentius
Registered Member #2186

Dacă tot ne place rigoarea şi vrem ca discuţia să se poarte în aceşti parametri, putem începe prin a modifica titlul acestui topic, în "Islamul şi lumea islamică". Rog un moderator să facă cuvenitele modificări.
Dacă stau să mă gândesc bine, inclusiv în această formă este o tautologie. Mă rog. Cel mai corect ar suna "Islamul şi civilizaţia islamică", dar e deja aroganţă din partea mea.

[ Edited Fri Apr 08 2016, 07:56AM ]
Back to top
2 User said Thank to Terentius for this Post :
 Boribum (08 Apr 2016, 11:40) , djebel (08 Apr 2016, 12:15)
Boribum
Fri Apr 08 2016, 11:38AM
boribum
Registered Member #2395

Îmi permit sa va atrag atentia ca aici Islam = musulman = arab si ca cele trei sunt permutabile à volonté.. Tot aici, fireste
Back to top
Mihais
Fri Apr 08 2016, 11:46AM

Registered Member #2323

...si turci si iranieni si berberi si albanezi si bosniaci s.a.m.d.Inevitabil,din motiv de notorietate,arab=musulman.Daca treci granita la sarbi,vei observa ca islam=bosniaci=albanezi=turcii cotropitori.
Back to top
Terentius
Fri Apr 08 2016, 02:20PM
Terentius
Registered Member #2186

Este o chestiune de etimologie, care pleacă de la familia de cuvinte a verbului "aslama" = "a fi supus". "Musulman", cu femininul "musulmancă", hai "musulmană" se referă strict la persoane, sunt participiul activ al verbului. Deci "musulman" = persoana care este "supusă" (subînţelegându-se că lui Allah). Dacă vrei să aplici acest calificativ unei societăţi, unei lumi, unei civilizaţii care se bazează pe islam, spui "lumea islamică", "societatea islamică", "civilizaţia islamică". Asta am vrut să subliniez.
LINK
În plus, un concept separat este "islamist/ă", din aceeaşi familie de cuvinte, care desemnează o mişcare fundamentalistă (fără a fi neapărat wahhabi - @alexius, îmi sunteţi dator cu o precizare, referitor la folosirea acestei sintagme), sau pe membrii lor. În engleză, se foloseşte "militant islam" sau "radical islam".

[ Edited Fri Apr 08 2016, 05:41PM ]
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 Boribum (08 Apr 2016, 16:21)
Terentius
Fri Apr 08 2016, 02:48PM
Terentius
Registered Member #2186

O bună parte dintre refugiaţii arabi sunt creştini, din fostele comunităţi creştine din Iraq şi Siria, pe care valurile de violenţe din ultimii ani i-au transformat în ţintele predilecte ale Daesh (să încercăm să folosim acest termen, se pare că îi înfurie la culme pe membrii săi).
Back to top
2 User said Thank to Terentius for this Post :
 Boribum (08 Apr 2016, 16:21) , erin (08 Apr 2016, 22:02)
Boribum
Fri Apr 08 2016, 04:16PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

din motiv de notorietate,arab=musulman.
Daca treci granita la sarbi,vei observa ca islam=bosniaci=albanezi=turcii cotropitori.

Confuzia între lumea araba si lumea musulmana este o eroare (notorietatea aceea) acceptabila doar pentru dl.Gogu de la non-stop (si noi speram, cred, sa-l învatam si pe dânsul câte una-alta). Perceptia (care da notorietatea) e una, realitatea e alta. În Franta, de pilda, lumea musulmana e reprezentata de Maghreb, Maghreb care se întâmpla sa fie arab. În Marea Britanie, însa, lumea musulmana e reprezentata de pakistanezi, care nu sunt arabi. În Germania, de turci : nici aia nu sunt arabi.

Religia musulmana e un univers foarte diversificat si complex. Abordarea la nivel de perceptie e una gresita si, pe cale de consecinta, datatoare de concluzii fara corespondenta în realitate (chiar daca uneori concordante cu parerile noastre, acele concluzii).

P.S Am trecut granita în Serbia, acum mai multi ani, si n-au apreciat vizita. E drept ca eram un grup relativ numeros si cam festiv.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 erin (08 Apr 2016, 22:02)
alexius
Fri Apr 08 2016, 04:48PM
Registered Member #2949

Până una alta nu am văzut pe nimeni pe acest forum care să facă confuzia restrictivă musulmani=arabi.
Back to top
Boribum
Fri Apr 08 2016, 05:17PM
boribum
Registered Member #2395

Am vazut eu, de multe ori, dar o sa spun ca n-am vazut bine. Ca sa nu facem confuzii, niste definitii sunt necesare. Ce e un musulman, ce e un salafist, cât de comparabile si compatibile sunt religiile noastre (asta întru lamurire, caci iar am senzatia ca uneori îi percepem ca fiind de pe alta planeta. Remarca ta, alexius, cu uleiul si apa care cu care ar semana civilizatiile noastre e una dintre ele). Chestii d-astea, simple.
Back to top
alexius
Sat Apr 09 2016, 12:00AM
Registered Member #2949

Nu cred că la mine ai văzut această confuzie. Sunt pe forum din 2010 și nu știu de așa ceva. Poți să cauți. Nu cred că m-am referit la iranieni ca fiind arabi. Nu? Știm foarte bine că sunt perși. Nu cred că am afirmat vreodată că turcii sunt arabi, despre care știm de unde provin și că sunt națiune total separată, înclusiv în cultură etc, etc.

Legat de compatibilitate îmi mețin opinia. Exact, ca apa și uleiul în lumina noilor tendințe. Trebuie să admitem că există o ofensivă clară a Islamului, îndeosebi de a face prozeliți, în Europa, în SUA, în America de Sud etc. Islamul e foarte atrăgător pentru unii și are noțiuni simple și corecte, bine spuse. Dar tocmai că ofensiva aceasta de convertire este înfăptuită de tot de felul de învățători dubioși, unii dezaxați, mulți veniți din Arabia Saudită, Siria, Iordania, Egipt etc. Se naște un altfel de Islam, de care vă faceți că nu-l înțelegeți. Nu-l înțeleg nici primele generații de algerieni veniți în Franța după 1962.

Te faci că nu pricepi nuanțele între sau nu vrei. Ai văzut ce cred despre Islam la bază, și ai văzut ce spun despre comunitățile musulmane din Occident.

Fiecare de pe acest forum avem idei proprii, nu le împrumutăm de la unul la altul.
Poate suntem de acord în unele aspecte, dar nu la toate.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF