Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
ISLAMUL si lumea musulmana
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Terentius
Sat Aug 27 2016, 11:20PM
Terentius
Registered Member #2186

Baiul este că ăia preiau şi distribuie, fără să precizeze autorul, articole. E o chestie de deontologie şi de respect față de cititori. Şi este extrem de deranjant pentru cei care citesc pe aici (unii chiar citesc...) să tot caute după fragmente din text "Ia să vad dom'le, cine a scris chestia asta?".

"A googli" a devenit verb de sine stătător. Nu implică neapărat folosirea motorului de căutare Google. Cam cum era şi este "a xeroxa" în loc de "a fotocopia".
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 Boribum (28 Aug 2016, 13:42)
Mese
Sun Aug 28 2016, 09:48AM
Registered Member #1078

Terentius wrote ...

Baiul este că ăia preiau şi distribuie, fără să precizeze autorul, articole. E o chestie de deontologie şi de respect față de cititori. Şi este extrem de deranjant pentru cei care citesc pe aici (unii chiar citesc...) să tot caute după fragmente din text "Ia să vad dom'le, cine a scris chestia asta?".

"A googli" a devenit verb de sine stătător. Nu implică neapărat folosirea motorului de căutare Google. Cam cum era şi este "a xeroxa" în loc de "a fotocopia".

Ai perfecta dreptate.
Back to top
TATP
Sat Oct 01 2016, 08:17PM
Registered Member #10944

Populismul in europa Centrala si de Est, pe scurt:

1. Bulgaria interzice portul voalului integral in spatiile publice
LINK
Intrebare pentru Radio Erevan: Umbla cumva prin Vidin puzderie de femei cu fata acoperita ca sa se ajunga la o astfel de lege?

2. Referendum maine in Ungaria pentru acceptarea cotei de refugiati alocate de UE
LINK
Alta intrebare pentru Radio Erevan: Cum o sa se scoata Orban cu planul lui de a accepta doar emgrantii "cu studii si calificari"?

Back to top
Radu Patrascu
Sat Oct 01 2016, 09:41PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Intr-adevar, mare problema pentru Orban. Nu are decat sa ii intrebe pe canadieni si australieni cum procedeaza. Sigur or sa ii spuna oamenii aia ceva. Imi place cata "elasticitate" capata conceptele in aproximativa terminologie PC. "Populism", "fascism", "xenofobie", "rasism" etc. La bun simt nu s-au gandit?
Back to top
1 User said Thank to Radu Patrascu for this Post :
 TATP (02 Oct 2016, 12:54)
TATP
Sat Oct 01 2016, 11:00PM
Registered Member #10944

Radu Patrascu wrote ...

Intr-adevar, mare problema pentru Orban. Nu are decat sa ii intrebe pe canadieni si australieni cum procedeaza.

Canadienii si australienii au ceva oceane pe flancuri; Orban are doar Balatonul. Intr-adevar, mare problema pentru Orban, parerea mea! (vorba lui Vacaroiu )
Back to top
Radu Patrascu
Sat Oct 01 2016, 11:30PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Cu alte cuvinte, nu e problema de umanism, legalitate etc, ci de doar de geografie. Adica daca geografia nu ne permite (ghinion), nu invadam Australia si Canada. Bafta lor! In schimb, daca Ungaria e usor accesibila, poate sa intre cine vrea si cand vrea. Asta e logica, nu?
Back to top
1 User said Thank to Radu Patrascu for this Post :
 TATP (02 Oct 2016, 12:54)
TATP
Sun Oct 02 2016, 12:00AM
Registered Member #10944

Exact. Ceea ce se poate aplica in Canada sau in Australia nu merge in Bulgaria sau in Ungaria. Ghinion, geografie, karma, poti numi asta cum vrei, dar asta e realitatea. O lege care sa interzica un obicei quasi-inexistent in Bulgaria sau un referendum care sa intrebe "poporul suveran" daca e sau nu de acord sa accepte refugiatii pe teritoriul national, nu rezolva absolut deloc subiectul imigratiei ilegale sau economice. Absolut deloc. E doar populism ieftin. Yoc solutions, cum ar zice chinezii

[ Edited Sun Oct 02 2016, 12:07AM ]
Back to top
Mihais
Sun Oct 02 2016, 08:09AM

Registered Member #2323

Dar nici nu are menirea asta.Migratia ilegala se rezolva cu descurajarea migratorilor,iar cea economica cu descurajarea potentialilor angajatori.

In primul caz l-ai prins,il pui sa-si plateasca biletul inapoi.Nu are bani,merge munca in folosul comunitatii pana strange.Pe principiul nici paine fara munca,nici munca fara paine.Deci nu e chiar facultativ si nu merge cu greva.

In al doilea e simplu sa amendezi angajatori.

De putut se poate.De vrut a fost problematic pana amu.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 TATP (02 Oct 2016, 12:53)
TATP
Sun Oct 02 2016, 08:23AM
Registered Member #10944

Mihais wrote ...

Migratia ilegala se rezolva cu descurajarea migratorilor,iar cea economica cu descurajarea potentialilor angajatori.

Perfect de acord. De aia consider ca legea din Bulgaria si referendumul din Ungaria sunt doar masuri populiste,fara nici o relevanta in rezolvarea problemei.
Back to top
Mihais
Sun Oct 02 2016, 08:45AM

Registered Member #2323

Ce inseamna masura populista?
Din oficiu,consider un referendum ca un lucru bun.Asa trebuie condusa o tara.

Din contra,guvernul maghiar are sustinere in a respinge cotele si de a apara frontierele.Gramada de babulani a trecut prin Ungaria.
Dupa cum capata legitimitare in a lua si masuri punctuale.

Zici de geografie si de ghinion.Astea nu sunt scuze.Granite au existat si trebuie sa existe.Ele arata diferentele intre oameni.Nu le genereaza.Si se impun dintotdeauna prin forta.1 cm poate sa fie mai lung decat 10000km.

Referendumul maghiar asta e de fapt.O cerere de autorizare a fortei.
Back to top
TATP
Sun Oct 02 2016, 09:40AM
Registered Member #10944

Mihais wrote ...

Ce inseamna masura populista?
Din contra,guvernul maghiar are sustinere in a respinge cotele si de a apara frontierele.Gramada de babulani a trecut prin Ungaria.
Dupa cum capata legitimitare in a lua si masuri punctuale.
.....
Referendumul maghiar asta e de fapt.O cerere de autorizare a fortei.

@Mihais, stii foarte bine ce inseamna masura populista si intelegi foarte bine manevrele lui Orban. Referendumul asta e facut pentru a-i intari pozitia si pentru a-i permite sa ciuguleasca un pic din electoratul Jobbik. Calcul politic, atata tot. Masurile concrete, alea despre care vorbest tu si cu care sunt si eu total de acord, nu au nevoie de tot tambalaul asta.

Acelasi Orban nu a avut nevoie de nici un referendum ca sa contruiasca celebrul gard...

Mihais wrote ...

Zici de geografie si de ghinion.Astea nu sunt scuze.Granite au existat si trebuie sa existe.Ele arata diferentele intre oameni.Nu le genereaza.Si se impun dintotdeauna prin forta.1 cm poate sa fie mai lung decat 10000km.

Oamenii au migrat de cand se stiu. De aia suntem si geto-daci, si indo-europeni. Granitele sunt doar o conventie si, ca orice conventie intre animale bipede dotate cu ratiune, sunt negociabile si au caracter temporar, arbitrar si de circumstanta. De exemplu, granicerii de pe vremea lui Ceusescu erau mai preocupati ca nu cumva granita sa fie incalcata de cetatenii romani care voiau sa...? Exact, ai ghicit, sa emigreze in Vest, cei de pe vremea asta sunt preocuati ca ea sa nu fie depasita de alti bipezi care vor sa intre in Romania. E doar un exemplu de circumstanta a conventiei numite "granita".

Oceanele fac parte din geografia locului si raman o realitate... Ghinion!
Back to top
1 User said Thank to TATP for this Post :
 djebel (02 Oct 2016, 13:05)
Mihais
Sun Oct 02 2016, 10:59AM

Registered Member #2323

1.Politica lui Orban dpdv al primirii migratorilor merita emulatie.Altele nu merita,dar sa-i dam fiecaruia recunoastere.
Discutia e lunga,dar e suficient de zis ca nu e un paradis cu ei pe cap.
2.Granita devenita conventie e foaie verde-loboda.Granita comunistilor e ca orice altceva facut de nenorocitii aia o aberatie de la natura umana.
Granita e forta aplicata.Aici suntem noi,dincolo voi si va impuscam daca treceti.
Miscari de oameni au fost,dar e ca si cum ai spune ca au fost inundatii.Miscarile astea au efecte.Si in general oamenii au considerat astea ca invazii si a iesit razboi.Daca nu era razboi limitat la granite,iesea mai nasol,razboi pe strazi.

Si da,ei nu-s indoeuropeni.Sunt altceva.Tot oameni.Dar de tinem la identitatea noastra nu putem accepta inlocuirea cu altceva.E elementara lege a naturii,sa conservi viata si produci urmasi care sa-ti semene.
Back to top
TATP
Sun Oct 02 2016, 12:43PM
Registered Member #10944

Mihais wrote ...

2.Granita devenita conventie e foaie verde-loboda.....
Granita e forta aplicata.Aici suntem noi,dincolo voi si va impuscam daca treceti.

E discutabil. Intre cele doua Corei, acest concept de "granita" e inca valabil, in special pe partea nordica; e insa absout obsolet intre Belgia si Olanda, de exemplu, si asta de ceva vreme.

E aceptabila ideea ca e nevoie de instaurare / impunere / respectare a unor conventii de tip "granita" la limita UE. Granita comuna. Dar pentru asta e nevoie sa acceptam un centru politic si de comanda unic, un buget centralizat la nivel european, niste forte comune care sa apere aceste granite, grupari navale care sa coopereze pe bune, nu doar pe harta, o armata comuna in stare sa le puna pofta in cui recalcitrantilor la ei acasa... Care va sa zica... fix opusul a ceea ce doreste nenea Victoras de la oras (Budapesta).

Ce vrea Orban sa faca e o aberatie, cel putin in configuratia actuala. Nu poti avea conventii gen "Coreea de Nord" intre Austria si Romania, e pur si simplu un principiu, hai sa-i spunem, perimat.

Mihais wrote ...

Si da,ei nu-s indoeuropeni.Sunt altceva.Tot oameni.Dar de tinem la identitatea noastra nu putem accepta inlocuirea cu altceva.E elementara lege a naturii,sa conservi viata si produci urmasi care sa-ti semene.

Personal nu imi fac griji din punctul asta, chiar daca treaba cu sa ne semene e iarasi discutabila: cei din generatia noastra nu mai umblam cu caciula de miel pe cap si cu opinci in picioare, ca bunii nostri, si nici fetele noastre nu mai au broboade cu ciucurei, ca bunicile noastre... Ne-am schimbt, s-au schimbat, se adapteaza vremurilor... Ce sa-i faci, poti sa te pui contra?

La scara istoriei, supravietuiesc doar civilizatiile / culturile capabile sa se adapteze vremurilor, pastrandu-si in acelasi timp specificul (civilizatia mozaica e un exemplu printre altele). Daca civilizatia musulmana nu va reusi sa se adapteze timpurilor, o sa dispara, ca multe altele la fel de neadaptabile vremurilor lor. Dar asta e off-topic.

Ca sunt trozneli pe acest subiect pe ici, pe colo, ba pe la Alep, ba pe la Bruxelles sau Nisa, prin Normandia ori Istanbul, sau chiar si pe forumul asta, e absolut normal, trozneli au fos si vor fi inca, fac parte din Marela Joc... Daca nu am fi avut trozneala scrisa in ADN, nu am mai fi aut nevoie de militari si pe forumul asta ar fi fost doar moase comunale...
Back to top
1 User said Thank to TATP for this Post :
 djebel (02 Oct 2016, 13:04)
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF