Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Un moment de curaj si demnitate în istoria moderna a României: luptatorii anticomunisti din munti
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Mon Aug 17 2015, 02:29PM
boribum
Registered Member #2395

Panzerjagger92 wrote ...

IoanS, ai avut onoarea sa fi pus la punct!

Am o rugaminte,ceva foarte personal (venita de la un neiubitor de români -cf.supra- dar care tine la limba româna de zici ca-i a lui) : poti sa-ti rupi câteva minute pe zi si sa te pui la punct cu gramatica limbii asteia ? Ia si tu o pauza de la Codreanu,evrei si Ceausescu (ca unde-i lasi,acolo-i gasesti,nu ti-i fura nimeni) lasa un pic carticica sefului de cuib si ia-o pe aia de gramatica. You'll feel better,cum se zice în româna de azi.

[ Edited Mon Aug 17 2015, 02:30PM ]
Back to top
IoanS
Mon Aug 17 2015, 03:49PM
Registered Member #10285

Boribum wrote ...

IoanS wrote ...

Pai da, aveti dreptate stimate domn..Eu la un pahar mai bat campii, altfel ...chiar sa nu dai doi bani pe mine ! Dar regulamentul semper imi da voi sa scriu in stare de ebrietate..

Cred ca aveti voie sa conduceti calculatorul în stare de ebrietate,într-adevar. Dar din ce îmi spuneti,ieri era vorba de un pahar,azi de altul,sau e cumva o stare perpetua ? Nu judec,întreb doar,caci stiti bine ca la noi betia e în mod traditional o circustanta atenuanta (celebrul "lasa-l,dom'le,ca-i beat"). Ficat solid va doresc !

Nu, sunt incepator..si nu tin la pahare.. Prima parte a vietii n-am baut-o...si uite asa am ajuns repetent la... bautura..

[ Edited Mon Aug 17 2015, 03:51PM ]
Back to top
Boribum
Mon Aug 17 2015, 05:11PM
boribum
Registered Member #2395

Am înteles. Acum recuperati,e un demers proustian în fata caruia nu pot manifesta decât respect.
Back to top
justme
Mon Aug 17 2015, 05:30PM

Registered Member #2073

Perfect. Acum, ca am lamurit si aceste aspecte, revenim la subiect.
Multumesc.
Back to top
ALM
Mon Aug 17 2015, 06:35PM
Registered Member #2039

Păi ăsta e miezul chestiunii! OUG nr.31/2002, completată cu pretenţiile "cumunităţii" a devenit o botniţă asupra istoriei poporului român! Rezultă, cu manta, că subiectul este mort sau, cine cade în greseală, poate face plimbări pe la parchetari ...
Back to top
Boribum
Mon Aug 17 2015, 07:06PM
boribum
Registered Member #2395

ALM wrote ...

OUG nr.31/2002, completată cu pretenţiile "cumunităţii" a devenit o botniţă asupra istoriei poporului român!

Domnule ALM,câteva pagini mai devreme spuneati ca luptatorii aia din munti erau niste asociali care prin faptele lor contraveneau ordinii sociale comuniste,acum sunt negati si i se pune botnita "poporului" ! Cum e,pâna la urma ? Au fost buni,au fost rai ? Personal zic ca au fost buni,iar de ramas în istorie ramân pentru ce au facut împotriva comunistilor si nu pentru altceva.

Dincolo de faptul ca se supara toata lumea pe evreii cei rai care "pun botnita" poporului român si nimanui nu-i pasa de românii parlamentari care voteaza legi neclare (asta da patriotism ) nu cred ca cineva va amenda memoria unor valori reale ale românilor. Daca valorile alea reale sunt maresalul Antonescu sau C.Z Codreanu,însa,atunci da,e de sperat sa aplice cineva legea. Care este.
Back to top
Boribum
Mon Aug 17 2015, 07:07PM
boribum
Registered Member #2395

justme wrote ...

Perfect. Acum, ca am lamurit si aceste aspecte, revenim la subiect.
Multumesc.

Cu cea mai mare placere. Tocmai asta e farmecul conversatiilor,se lamuresc nelamuririle.
Back to top
IoanS
Mon Aug 17 2015, 08:10PM
Registered Member #10285

Pai din cate am inteles eu, conform noii legi, cati n-au fost legionari au fost buni, restul nu..Si n-avem voie sa spunem altceva.., ca dam in delict de opinie!
Back to top
Boribum
Mon Aug 17 2015, 08:29PM
boribum
Registered Member #2395

Domnule,delictul de opinie presupune o vina/un oprobriu pentru o parere exprimata public în legatura cu un subiect. Daca sunt subiecte pe care istoria le-a dovedit ca fiind criminale,atunci e normal ca legea sa incrimineze opinia respectiva (eu unul sper sa apuc ziua când nazismul nu va mai fi singur pe lista,ci în compania comunismului,cealalta crima împotriva umanitatii). M'enfin...

Oricum ar sta lucrurile,poate ca aparitia legii asteia controversate pentru lipsa de precizie (pe drept,dealtfel) sa dea ocazia unor personalitati de mare calibru precum cele prezente pe frontonul forumui asta sa ceara explicatii legiuitorilor. Aia care au votat legea în chestiune,si care -pentru ultima data- sunt responsabili de ce fac ei acolo,în casuta lor de pe deal. Sau ar trebui sa fie... .
Back to top
ALM
Mon Aug 17 2015, 09:35PM
Registered Member #2039

Boribum wrote ...

ALM wrote ...

OUG nr.31/2002, completată cu pretenţiile "cumunităţii" a devenit o botniţă asupra istoriei poporului român!

Domnule ALM,câteva pagini mai devreme spuneati ca luptatorii aia din munti erau niste asociali care prin faptele lor contraveneau ordinii sociale comuniste,acum sunt negati si i se pune botnita "poporului" ! Cum e,pâna la urma ? Au fost buni,au fost rai ? Personal zic ca au fost buni,iar de ramas în istorie ramân pentru ce au facut împotriva comunistilor si nu pentru altceva.

Ştiu şi eu ce să mai zic? Părinţii mi-au dat un nume, nume care ar trebui să se identifice cu persoana mea. Dacă eu îmi iau un "nickname" aşa, la plezneală, nu cred că mai pot fi identificat. Aşa este şi cu comunismul: comunişti n-a văzut nici dracu'! Este un nickname luat abuziv de nişte adepţi ai totalitarismului, cu care prosteu proştii.

Dar, mă gândesc şi eu cu slaba mea putere de judecată: dacă aş merge la Paris şi, cum sunt împotriva capitalismului imbecil, aş da nişte spargeri pe la magazinele cu alimente (că trebuie să mănânce şi gura mea ceva) şi m-aş retrage într-un loc de unde să împuşc nişte jandarmi (că la Paris nu sunt securişti), probabil că guvernul francez m-ar felicita şi m-ar declara erou al luptei pentru pace. Cel puţin aşa inţeleg din remarca dvs acidă.

Domnule Boribum, să nu vă închipuiţi că iapa nu pricepe! De dragul de a face ... conversaţie, sluţiţi ceea ce aţi înţeles perfect: nu contează cum se numesc cei care au preluat Puterea, au fost recunoscuţi de Aliaţi, de ONU şi de alte organisme internaţionale. Constituţia şi Legile au fost recunoscute de toată lumea, inclusiv de SUA? Dacă da, cei care se opuneau ordinii sociale RECUNOSCUTE, indiferent cum se autointitulau, erau "nişte asociali" sinucigaşi. Asta la punctul unu!

La punctul doi, putem să discutăm despre siluirea istoriei şi ajustarea ei convenabil după interesul alogenilor (ex. Elie Wiesel) şi chiar a străinilor get-beget (ex. Angele Merkel). N-aveţi decât să căutaţi din răsputeri să fiţi "politically correct", dar nu căutaţi să faceţi prozelitism cu mine. Sunt prea bătrân ca să mai pot fi prostit!
Back to top
Boribum
Mon Aug 17 2015, 10:01PM
boribum
Registered Member #2395

Ah,deci recunoasterea acelora de catre ONU,SUA,etc. îi legitimeaza,si regimul instaurat atunci a fost legitim. Gata,am priceput.
Nu pot sa va mai spun nimic,caci înteleg ca e o mare problema cu "alogenii". Asta este,istoria a fost nedreapta cu noi,dar sa speram ca România va ramâne numai cu români,si ca fiecare cetatean îsi va putea proba românitatea (eventual si crestinismul ortodox) cu buletinul,cel putin 10 generatii înapoi. Cine nu..pac-pac-pac ! Sau poate nu pac-pac,da' un lagar sau un cuptor n-ar fi exclus. Sau daca nu un lagar,macar o ostracizare. Nu ?
Dar într-un punct chiar va dau dreptate : prea multa discutie strica,mai ales când eu vorbesc de departe si în lipsa de cunostinta despre o societate care stie ea cel mai bine cum stau lucrurile,vede imens si simte monstruos.

Comparati capitalismul francez de azi cu regimul comunist din România anilor 1947-1950 ! Îmi scapa dialectica asta,sincer.

Totusi,poate îmi limpeziti si mie odata pozitia dvs. : daca spuneti ca aia din munti au fost banditi si cei de pe lânga ei asijderea si daca spuneti ca "se pune botnita poporului român" înseamna ca ori aia din munti &Co . au fost buni,ori legea asta cu botnita e buna.

Back to top
ALM
Mon Aug 17 2015, 10:29PM
Registered Member #2039

Nu vă mai agitaţi că suntem pe drumul cel bun!

Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 ŽELJKO (19 Aug 2015, 18:37)
chimistul
Mon Aug 17 2015, 11:57PM
Registered Member #1234

Boribum wrote ...

Domnule,delictul de opinie presupune o vina/un oprobriu pentru o parere exprimata public în legatura cu un subiect. Daca sunt subiecte pe care istoria le-a dovedit ca fiind criminale,atunci e normal ca legea sa incrimineze opinia respectiva..... M'enfin...

Cu respect, un alt punct de vedere.....
Textul legii interzice :
1. a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război

2. " fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenefobe"

3. "Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război"

Este EXTREM de vag si interpretabil !!

Ești anti-musulman ?? Sau nu vrei moschee?? Păi nu este o idee rasistă ?? și/sau xenofobă??

Spui ceva împotriva țiganilor ?? Păi, nu este o doctrină/idee rasistă?

Poate nu-ți plac olandezii și le zici că sunt pedofili ?? Păi, nu este o idee xenofobă ?

Sau ...etc

Minimalizarea prin ORICE mijloace ?? Păi, eu refuz să discut subiectul Holocaustului FIX din cauză că legea nu permite discuția. Dar, refuzul de a discuta, nu cumva este o minimalizare ?? Și putem continua....

Legea este EXTREM de vaga --- a fost făcută în felul acesta cu motiv/scop ascuns - să lase la libera interpretare a oricărui procuror și de a ajuta ONG'uri să INTIMIDEZE persoanele fizice și juridice, autoritățile publice etc care au un alt punct de vedere !! Punct.Se înscrie categoric în experimentele care se derulează in prezent în România...

Oare institutul ăla și cei care trebuie să aplice legea are un punct de vedere privind acest subiect LINK sau mă monitorizează pe mine că-i mai ușor....

Back to top
IoanS
Tue Aug 18 2015, 02:21PM
Registered Member #10285

Eu vad cum legea aceasta genereaza extremism ...
Back to top
Boribum
Tue Aug 18 2015, 04:03PM
boribum
Registered Member #2395

Eh,în câteva zile o sa uite lumea,se ia cu altele,ca vorba aia,România e tara lu' breaking-news.

@ chimistul : despre Holocaust nici nu prea e ceva de discutat. S-a demonstrat experimental,în ultimii 70 de ani,ca atunci când e liber la discutii si nu exista oprelisti,se gaseste mereu câte unul care explica el adevarul si ajunge la negationism. De la negationism la "hai s-o mai facem o data" nu e decât un pas. Si,în ideea ca nu exista crime de masa bune si altele rele,lumea a legiferat. Disponibil acum si în România

P.S : în Occident,comunismul nu e (din pacate) incriminat de lege. Poate si pentru ca nicio tara occidentala n-a avut placerea de a trai niste zeci de ani cu teroarea rosie-n pat.

În legatura cu obiectul topicului asta,tot e bine ca am aflat ca luptatorii aia din munti erau în fapt niste hoti care furau mâncarea,speriau oamenii,tulburau linistea securistilor si terorizau populatia Republicii Populare Române si regimul ei minunat,recunoscut de ONU

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF