Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Locuinte pentru militari.
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Thu May 25 2006, 11:15AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Merita deschis un asemenea subiect. Poate ca cei care au nevoie sau ocupa o asemenea locuinta au multe spus. In zona asta s-au facut muuulte afaceri. Pe site-ul vechi exista o stire privitoare la afacerile derulate de Naghi si ai lui cu locuintele de serviciu, aduse la niste preturi uriase.

Si daca tot sintem aici, poate ne explica dom' Pahontu' ce cauta Sucata in locuinta de protocol a SPP din Eminescu si blonda Elena, venita de mai putin de 2 ani in servicu, in Iancu de Hunedoara? Asa faceti, dom. general, reforma?
Back to top
1 User said Thank to ex-ad for this Post :
 Radu89 (02 Jan 2014, 15:36)
colonelul
Sun May 28 2006, 02:40PM

Registered Member #20

In perioada 2001-2004 fostul secretar de stat la aparare, Sorin Encutescu, a gestionat un proiect de cartier de locuinte pentru cadrele ministerului apararii. Din pacate mult prea multi au fost neinteresati si ca atare proiectul a murit de moarte clinica. Progamele ANL, unde firmele lui Mitrea furnizau boltarii, au avut o alta dinamica. Merita sa punem o intrebare, Directiei de Relatii Publice, referitor la stadiul acestor proiecte, ele fiind de interes public.
Back to top
1 User said Thank to colonelul for this Post :
 Radu89 (02 Jan 2014, 15:36)
Cobra
Sun May 28 2006, 09:24PM
Registered Member #108

Din cate stiu eu, se construiesc locuinte pentru cei de la MApN undeva in Straulesti.
Back to top
iqideal
Mon May 29 2006, 01:03AM
Registered Member #38

Trebiue sa recunosc ca Adminul mi-a luat-o inainte....
Hai sa vedem ce spune legea:
La faimosul Art.9 avem:
b)echipament, hrană, asistenţă medicală, medicamente, locuinţă de serviciu, gratuite, concedii şi scutiri medicale plătite, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului;
c)reduceri sau scutiri de impozit pe venit şi ale cuantumului chiriei, ajutoare şi alte drepturi, potrivit reglementărilor în vigoare;
Suna misto nu? In realitate aproape 70-80% din cadrele militare nu beneficiaza de aceste drepturi!
De ce? Pai hai sa vedem:
- in primul rand, daca au mai ramas ceva locuinte, acestea au fost impartite frateste intre stabi...vezi mai sus.
- in al doilea rand, criteriul de acordare a acestora a fost lasat la "mana" sefilor institutiilor militare - de aici si abuzurile...
- n-a existat nici macar INTENTIA unui control extern care sa lamureasca legalitatea sau ilegalitatea repartizarii acestora!
Back to top
iqideal
Thu Jun 01 2006, 02:11AM
Registered Member #38

Sunt "blocat" de numarul de posturi pe subiectele fierbinti ale cadrelor militare gen: statut, sanatate, locuinte, indemnizatie de chirie si alte "drepturi"!
Ori am gresit eu adresa, ori cei care isi expun ideile aici nu sunt interesati de drepturile cadrelor militare!
Incet..dar sigur ma indrept catre viata privata. Se pare ca mi-am ales prost cariera si mai ales tara in care sa "profesez".
Probabil, acesta a fost ultimul post al meu pe acest site.
Mult Succes!

[ Edited Thu Jun 01 2006, 02:40AM ]
Back to top
ex-ad
Thu Jun 01 2006, 04:22PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Ei, usurel! Romanul, desi e mort de foame, e batut de nevasta, e persecutat de sefi s.a.m.d., nu reactioneaza decit la susanea si scandal. A fost dresat prea bine 50 de ani ca sa-si ceara drepturile si sa tina fruntea sus. Chestie de mental national.

Dar perseverenta aduce aderenta.
Back to top
Che
Mon Jun 05 2006, 12:25AM
Registered Member #120

Mi-am schimbat "caucicurile" poate am o "aderenta" mai buna...
Mort de foame nu sunt, nici batut de nevasta (nu sunt insurat ), nici persecutat de sefi nu sunt... Chestia cu mentalul e adevrata! Insa ea poate fi schimbata!
Chiar daca media romaneasca trece printr-un "extrem" proces de reorganizare, internetul nu poate fi cuantificat! Cu atat mai putin controlat! De acord scandalul este "sport national"
Totusi miile de vizitatori ai acestui site demonstreaza puterea pe care o are internetul in media romaneasca si nu numai...
Back to top
ex-ad
Wed Jun 07 2006, 03:31PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Apetenta pentru scandaluri atrage cititorii. Dar cind se pune problema de constructie si implicare, pauza. Ca dovada "inghesuiala" comentariilor in ceea ce priveste proiectele propuse si legislatia. Dap. Maaaareee inghesuiala.
Back to top
Radu89
Mon Nov 05 2012, 07:54AM

Registered Member #918

Ce topic vehi ... si totusi , problemele despre locuintele militarilor s-au mutat pe alte topicuri
Back to top
Radu89
Tue Nov 26 2013, 03:35PM

Registered Member #918

MApN a supus dezbaterii publice un proiect de Hotarare de Guvern prin care se doreste completarea cadrului legal actual cu reglementări care să permită folosirea terenului, cu titlu oneros, de către dezvoltator in vederea finalizarii lucrarilor si predarea locuintelor catre beneficiari.

Potrivit Notei de Fundamentare, se impune ca, pentru finalizarea locuinţelor, să i se pună la dispoziţie dezvoltatorului, pe bază de protocol, până la predarea efectivă a locuinţelor către beneficiarii prevăzuţi de art.42 alin.(1) din Legea nr.346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, doar terenul aferent locuinţelor construite, dar nefinalizate în întregime, contra cost, cuantumul sumelor datorate calculându-se în aceleaşi condiţii ca pentru beneficiari, respectiv la valoarea stabilită pe metru pătrat, prin expertiză de specialitate.

Sumele încasate se vor constitui venituri la bugetul de stat.

Pentru a se crea posibilitatea punerii la dispoziţia dezvoltatorului cu titlu oneros a terenului, până la finalizarea locuinţelor, a fost elaborat acest proiect de hotărâre, ce urmeaza a fi supus Guvernului spre adoptare.

Daca va fi adoptata in forma propusa de MApN, hotararea de Guvern va fi urmatoarea:

HOTĂRÂRE
pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.481/2008 privind schimbarea regimului juridic al unor terenuri în vederea realizării unor programe de construire de locuinţe

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

ART. 1
Hotărârea Guvernului nr. 1.481/2008 privind schimbarea regimului juridic al unor terenuri în vederea realizării unor programe de construire de locuinţe, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 785 din 24 noiembrie 2008, se completează după cum urmează:

1. La articolul 3, după alineatul (1) se introduc două alineate noi, alineatul (11)şi alineatul (12), cu următorul cuprins:

,,(11) În situaţia nefinalizării lucrărilor de construire de locuinţe la termenul convenit cu Ministerul Apărării Naţionale, suprafeţele de teren aferente locuinţelor în curs de construire, dar nefinalizate, care nu au fost predate proprietarilor acestora, rămân la dispoziţia dezvoltatorului şi după termenul convenit, contra cost.
(12) Cuantumul sumelor datorate de dezvoltator se calculează ca şi pentru beneficiarii prevăzuţi la art. 1.”

Un prim pas pentru rezolvarea unor situatii critice pentru mai multe zeci, daca nu sute, de militari ce au sperat la o locuinta

LINK
nota_de_fundamentare_antiaeriana.doc
hg_modificare_hg_1481_var.i_final.doc
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF