Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International
 
<< Previous thread | Next thread >>
Ucraina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
alin
Wed Mar 05 2014, 03:47PM
Registered Member #1206
Joined: Fri Sep 26 2008, 04:58PM

Posts: 382
Thanked 35 time in 30 post
Interventie umanitara a Rusiei in Ucraina ii aduce lui Vladimir Putin nominalizarea la premiul Nobel pt Pace!

LINK

[ Edited Wed Mar 05 2014, 03:54PM ]
Back to top
justme
Wed Mar 05 2014, 06:20PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2254
Thanked 196 time in 142 post
Faza tare al fi sa-l si castige...
Back to top
bufnita006
Wed Mar 05 2014, 06:41PM
bufnita006
Registered Member #3500
Joined: Tue Nov 23 2010, 08:46PM

Posts: 788
Thanked 39 time in 37 post
Lunetiștii din Kiev, contractați chiar de către actuala coaliție, relevă o conversație telefonică între comisarul UE pentru Afaceri Externe și ministrul de externe al Estoniei


Din câte se poate afla în urma unei conversații telefonice dată publicității pe Internet între comisarul pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton și ministrul de externe al Estoniei, lunetiștii care au tras asupra protestatarilor și asupra poliției în Kiev au fost contractați de către liderii Euromaidanului.

“Există o suspiciune care se confirmă din ce în ce mai mult asupra faptului că în spatele acțiunilor lunetiștilor nu a fost Ianukovici, ci a fost cineva din interiorul noii coaliții,” a afirmat ministrul Estonian Paet în timpul conversației telefonice. “Cred că trebuie să aflăm cu certitudine dacă e așa. Adică, nu am primit aceste informații, asta e interesant. Doamne Dumnezeule!”, a replicat Ashton.

Conversația a avut loc după ce ministrul de externe al Estoniei, Urmas Paet a vizitat Kievul pe 25 februarie, în toiul confruntărilor dintre protestatarii pro-europeni și forțele de securitate în capital ucraineană.
Paet și-a mai amintit de conversația sa cu un doctor care a i-a tratat pe cei împușcați de către lunetiștii din Kiev. Ea a afirmat că aceeași oameni au tras focuri de armă și asupra protestatarilor și asupra poliției.
“În al doilea rând, ceea ce a fost destul de deranjant, aceeași Olga [Bogomolets] ne-a mai spus că toate dovezile susțin ideea că toate victimele , indiferent de tabăra din care făceau parte, au fost ucise de către aceiași lunetiști”, a subliniat ministrul de externe estonian.
Ashton a replicat: “Ei bine, da… asta e, asta e îngrozitor.”
“Olga [Bogomolets]mi-a mai arătat și câteva fotografii, afirmând că, bazându-se pe expertiza ei medicală, este vorba de același scris de mână, același tip de gloanțe și că este deranjant faptul că acum, noua coaliție nu este interesată să afle ce s-a întâmplat cu adevărat,” a mai spus Paet.
Se crede că fișierul a fost distribuit pe Internet de către ofițeri ai Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), loiali fostului președinte Viktor Ianukovici, care au reușit să pună sub urmărire telefoanele lui Ashton și Paet.
Sursa: Russia Today
Traducerea: Gandeste.org
http://gandeste.org/general/luneti%C8%99tii-din-kiev-contracta%C8%9Bi-chiar-de-catre-actuala-coali%C8%9Bie-releva-o-conversa%C8%9Bie-telefonica-intre-comisarul-ue-pentru-afaceri-externe-%C8%99i-ministrul-de-externe-al-estoniei/38811
Back to top
bufnita006
Wed Mar 05 2014, 07:24PM
bufnita006
Registered Member #3500
Joined: Tue Nov 23 2010, 08:46PM

Posts: 788
Thanked 39 time in 37 post
Un nou post-sovietic Playbook
De ce Occidentul ar trebui să benzii de rulare cu atenție în Ucraina
De Jeffrey Sachs


Evenimentele se mișcă rapid în Ucraina. Răscoala de masă de la Kiev, care a răsturnat regimul corupt și incompetent Viktor Ianukovici a făcut acest lucru fără un cadru clar pentru restabilirea statului democratic și de a menține o politică externă stabilă și responsabilă față de Rusia. După ce Ianukovici a fugit Kiev, Parlamentul Ucrainei a decis să elimine rapid o lege care a stabilit un statut juridic pentru limbile minoritare din Rusia și alte (deși în mișcare a fost mai târziu inversat). Rusia a răspuns la răsturnarea lui Ianukovici, care a privit ca o lovitură de stat ilegitim, și se mută Parlamentului, care a văzut-o ca un atac asupra drepturilor etnicilor ruși, cu o ocupație militară din Crimeea, acasa, la flota de la Marea Neagră și o populație semnificativă de vorbitorii de limbă rusă. Statele Unite și alte puteri occidentale contracarat cu amenințări de sancțiuni și alte represalii împotriva Rusiei. Retorica hiperbolică pe ambele părți - în Occident cu privire la o revenire a Războiului Rece, în Rusia cu privire la un atac de apoplexie fascist de putere de la Kiev - s-au hrănit din criza.

În considerare acest lanț de evenimente, este greu să nu amintim de seria devastator de eroare de calcul care a condus în urmă cu 100 de ani pentru primul război mondial I. Situația din Ucraina este la fel de plină de posibilitatea de erori de calcul periculoase pe toate părțile, care provine de la sentimente încălzite și lăudăroșenie.

Toate cele patru partide la criza - Rusia, Ucraina, Statele Unite, și Uniunea Europeană - trebuie să recunoască acum periculoase repercusiunile escaladarea în continuare. Rusia a luat măsuri în Crimeea, care sunt ilegale în temeiul dreptului internațional. Dar asta nu este o scuză pentru răspunsuri bombastice și autodistructive din Occident, care ar putea transforma o situație periculoasă într-un dezastru. Aceasta este o criză care poate fi încă rezolvate în mod rațional și pașnic. S-ar putea încheia chiar cu un câștig pentru toate părțile. Dar care ar necesita nu numai o restaurare a integrității teritoriale a Ucrainei, dar, de asemenea, o recunoaștere a legitimității intereselor și preocupărilor Rusiei.

Orice guvern ucrainean - mai ales unul care, la fel ca guvernul interimar actual, acționează într-un rol de îngrijitor - are nevoie pragmatic de a coopera cu puternic vecinul ei de alături. Puterile occidentale au responsabilitatea de a recunoaște legitimitatea limitat și mandatul guvernului interimar curent. Liderii occidentali trebuie să spună liderii de la Kiev adevărul - că Rusia este un vecin puternic, un partener comercial major, sursa a resurselor energetice ale Ucrainei, și un creditor major. Occidentul trebuie să sublinieze că este imposibil să-și dorească departe influența inevitabil Moscovei în Ucraina.

Temerile Rusiei, interesele rusești

Am fost martor de aproape cicluri anterioare de neîncredere. La începutul anilor 1990, când Rusia a fost o democrație nou independent (și am servit ca un consilier al prim-ministrului Igor Gaidar), Statele Unite ale Americii nu a reușit să dea ajutor financiar urgent necesare în Rusia pentru a stabiliza criza economică moștenită de la căderea Uniunii Sovietice .

Poporul rus, și, fără îndoială, președintele rus Vladimir Putin, a luat o lecție din această experiență: atunci când vine vorba de împinge împinge, Statele Unite ale Americii nu a fost interesat în a ajuta chiar si o Rusie democratică într-o perioadă de disperare economică reală. Rușii au ajuns la concluzia (din păcate corect, în opinia mea), care nu au putut plasa multă încredere în Statele Unite pentru a proteja interesele naționale de bază ale Rusiei. Și printre aceste interese a fost întotdeauna securitatea flancului de Vest vulnerabil al Rusiei.

În urmărirea intereselor sale în ultimele două decenii, Rusia a văzut în Occident ca un antagonist intermitent și concurent. În ultimii ani, urmărirea a Uniunii Europene a unui acord comercial cu Ucraina a făcut prea puțin pentru a dim suspiciuni rusești. Un astfel de acord ar înclina economia Ucrainei față de Europa și departe de Rusia, rezultând în costuri economice în Rusia, în formă de pierdut legăturile comerciale și de investiții. În plus, Rusia se teme că în cazul în care Uniunea Europeană pășește, NATO este probabil să urmeze. Rusia a urmarit deja răspândirea de NATO în Europa de Est, cu mare îngrijorare. În ceea ce privește memoria sa istorică din multele războaie teribile care a luptat la granițele sale occidentale, temerile Rusiei sunt de înțeles.

Rusia vede, de asemenea, un standard dublu clar. Uniunea Europeană și apăsați NATO tot mai aproape de frontierele Rusiei. Cu toate acestea, ca și Rusia încearcă să organizeze o Uniune Economică Eurasiatică, care ar include Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, și, eventual, Armenia, criticii de Vest se acuză de încercarea de a recrea imperiul său.

Nici una dintre acest lucru este nici un fel de scuză pentru Rusia a încălcat legislația internațională prin trimiterea de forțe armate pentru a ocupa o parte din Ucraina. Eu nu sunt scuz astfel de acțiuni ilegale, ci mai degrabă oferind un context si explicatie pentru ei. În opinia mea, Rusia nu este în căutarea de a provoca o luptă cu Occidentul, cu atât mai puțin este de a recrea imperiul ca unii comentatori occidentali bombastice l-au pus. Rusia acționează din preocupările reale înrădăcinate în istoria sa și a intereselor sale naționale percepute, inclusiv securitatea națională de bază. Acesta wories despre o Ucraina antagonistă în trântă de sentimente anti-ruse de la Kiev, și despre posibilitatea ca Statele Unite vor încerca să exploateze aceste sentimente.

Faptul este că stabilitatea ucraineană poate fi atins doar cu cooperarea Rusiei. Această cooperare poate fi atins numai cu conciliant, mai degrabă decât antagoniste, de gestionare a crizelor din partea puterilor occidentale. Mai degrabă decât a recurge la intervenții economice și politice agresive din Ucraina, Occidentul ar trebui să fie încurajarea Rusia și Ucraina să continue pe termen lung și reciproc avantajoase relațiile. Uniunea Europeană și Statele Unite pot încuraja această perspectivă win-win nu prin sancțiuni, ci printr-o diplomație liniștită, atât în ​​Kiev și Moscova. O parte din afacere, desigur, ar fi păstrarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

Relațiilor economice care leagă

Desigur, situația financiară disperată Ucrainei are nevoie de atenție imediată. Datoria externă a Ucrainei a crescut în ultimii ani, și această datorie este acum fiind numit inch Acesta nu poate fi rambursat dintr-o dată, nici nu poate fi reportate decât prin măsuri de urgență. Occidentul poate vorbi cu curaj despre salvarea Ucraina, dar aceasta este o fantezie. În ciuda bravadă de ultimele zile, Occidentul nu este cu adevărat pregătit să-și asume costurile totale ale restructurării Ucrainei. Statele Unite ale Americii a promis 1 miliard dolari în garanții pentru împrumuturi, dar că nu va merge dat foarte mult că deficitul de cont curent al Ucrainei în acest an este estimat la aproximativ 13.5 miliarde dolari. Și în cazul în care Ucraina ar rupe definitiv cu Rusia, costurile s-ar avânta mai departe - absolut dincolo de orice etichetă de preț Occidentul va lua în considerare. Pe de altă parte, cu restabilirea relațiilor rezonabile dintre Rusia și Ucraina, Rusia ar putea pregătiți pentru a lucra împreună cu Ucraina și Uniunea Europeană pentru a ajuta la finanțarea restructurării economice a Ucrainei.

Este important să se recunoască faptul că Ucraina este într-o situație foarte diferită de Polonia sau din alte țări post-comuniste de la vest. Industria Ucrainei este mult mai legată de cea a Rusiei. Ucraina este mult mai dependentă de Rusia pentru energie. Geografie Ucraina face mai dificilă pentru țară pentru a atrage investitori străini din Europa de Vest, cu excepția ca parte a legăturilor industriale, care includ, de asemenea, pe piețele din Rusia și întreprinderile ruse. Pe scurt, realitățile economice ale Ucrainei să reflecte realitățile geografice. Ucraina este legat de Europa și Rusia, și nu este în măsură să scape de la nici un cost cu excepția devastatoare.

Toate acestea pledează pentru relații economice mai strânse între Ucraina și Uniunea Europeană, dar numai în cazul în care nu vin pe cheltuiala Rusiei. Scopul Uniunii Europene nu ar trebui să fie coaja Ucraina departe de Rusia, sau la torpedo rețelelor economice proprii ale Rusiei cu vecinul său, ci mai degrabă pentru a mari legăturile economice dintre Uniunea Europeană, Rusia, Ucraina și alte țări din Eurasia. Această cooperare mai largă ar sprijini, de asemenea, Uniunea Europeană, prin extinderea piețelor pentru produse și tehnologii europene.

Ucraina și Rusia, atât sta pentru a face progrese importante și rapide printr-o cooperare mai strânsă cu Uniunea Europeană, și prin comerț a crescut cu fiecare alte. Atât Ucraina și Rusia urgent nevoie de upgrade-uri tehnologice din industriile lor. În cazul Ucrainei, acestea includ industria grea de bază, cum ar fi din oțel. Potentialul Rusiei în următorii zece ani se află în industrii mai sofisticate, cum ar fi aviația, auto, feroviar, industria aerospațială, și utilaje industriale (cum ar fi echipamente de minerit și agricultură). Cu toate acestea, Rusia poate câștiga competitivității internaționale în aceste sectoare numai prin legături mai strânse de producție și de investiții cu mari producători europeni (în special firme majore industriale germane).

O SOLUȚIE WIN-WIN

Pentru a realiza acest scenariu win-win, succesul va necesita ceva din Occident care a fost în aprovizionare foarte scurt de la sfârșitul Războiului Rece: gândirea de cooperare pe termen lung cu privire la, și cu Rusia. Rusia ar trebui să înapoi cu siguranță în jos de la amenințări de la Ucraina și a restabili pe deplin suveranitatea în Crimeea. Dar Occidentul ar trebui să ofere, de asemenea, Rusia, securitatea și asigurările de cooperare economică de care are nevoie. Acestea includ o asociere mai strânsă economice dintre Rusia și Uniunea Europeană; respect pentru eforturile Rusiei de a forma legături economice mai strânse cu propriile sale vecinii eurasiatice, sprijinul pentru un guvern ucrainean, care este respectuos de atât Rusia, cât și Uniunea Europeană, mai degrabă decât unul care amenință Rusiei securității și intereselor economice, precum și respectarea de către toate părțile pentru granițele Ucrainei și suveranitatea națională.

Uniunea Europeană, Rusia, Ucraina și Statele Unite toate au un interes comun într-un sistem de drept internațional și a comportamentului de politică externă care nu este pur și simplu o chestiune de comoditate național și oportunism, ci este un stimulent pentru continuarea cooperării. Toate cele patru partide ar fi înțelept să urmeze acest principiu acum. Făcând acest lucru, ei pot evita o escaladare a crizei actuale - una care ar putea ajunge în tragedie daca realitate retorica și bombastic atu.
LINK
Back to top
Boribum
Wed Mar 05 2014, 07:26PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6898
Thanked 1071 time in 752 post
Doamna Ashton nu stie cum arata presedintele Serbiei,asa de sefa a diplomatiei UE cum e ea care este. Cine ce îi spune si ce crede dânsa e uneori savuros. E cam ca gândirea politica a fiicei acelea cu buze multe a presedintelui român.

Când vor fi probe de vreun fel (probe d-alea serioase,nu zvonuri de genul "Rusia a dat un ultimatum Ucrainei") vom vedea.

[ Edited Wed Mar 05 2014, 07:34PM ]
Back to top
alexius
Wed Mar 05 2014, 09:16PM
Registered Member #2949
Joined: Fri May 14 2010, 03:54PM

Posts: 1048
Thanked 99 time in 79 post
Povestea cu lunetiștii angajați de liderii mișcării Euromaidan pentru a kilări câțiva protestatari este legată cu ață fosforescentă. Este o minciună tipic rusească, o intoxicare moscovită emisă de RT, un fel de Antena 3.
Cine ar fi putut acționa de capul lui cu o armă de foc prin clădirile din centrul Kievului ? Tocmai atunci când oamenii lui Ianukovici erau la putere, iar ofițerii ruși erau pe stradă, unii culegeau informații, alții erau oficial prin ministere și coordonau activitățile regimului Ianukovici.
Pe 20 februarie, ministrul de interne, Vitaly Zaharcenko a dat ordin scris de folosire a muniției letale, cu precizarea "dacă militarii sunt atacați ori sediile instituțiilor statului sunt atacate". Evident ordinul este interpretabil în aplicare. După ce au bătut sute de protestatari, au călcat în picioare tineri, au răpit oameni, au umilit oameni, Miliția a fost apoi atacată cu pietre cu molotoave, cu pistoale airsoft, pistoale cu bile, petarde și rachete de sărbători. Evident că milițienii au fost atacați. Erau atacați de 3 luni. Însă în momentul când vii cu SPL-ul și îi pocnești în gât ori în cap pe civilii ăia care se protejau cu scuturi de tablă capturate, e ca și cum bați cu ciomagul un copil de 5 ani care te-a călcat pe picior.

Este o intoxicare dată "pe surse" către cancelariile occidentale pentru ca noua putere de la Kiev să fie privită cu neîncredere.
Back to top
Boribum
Wed Mar 05 2014, 09:24PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6898
Thanked 1071 time in 752 post
alexius wrote ...

cancelariile occidentale


Bine ar fi sa existe vreun fel de unitate în gândirea si actiunea lor. Dar nu pare sa fie asa.
Back to top
alexius
Wed Mar 05 2014, 10:18PM
Registered Member #2949
Joined: Fri May 14 2010, 03:54PM

Posts: 1048
Thanked 99 time in 79 post
Nu există unitate. Nimeni nu vrea să se lege la cap cu țară aflată în colaps.
Ucraineni vor în UE, dar nu se încadrează la niciun capitol, decât la dorință. Vor în NATO, dar armata și serviciile lor sunt înțesate și coordonate de oamenii Moscovei. Ar trebui o epurare masivă și deloc democratică a acestor structuri.

De fapt, scurgerea de informații din cadrul NATO a cunoscut o creștere masivă după acceptarea statelor est-europene, mai ales a celor baltice. Dacă peste 4-6 ani Ukraina ar ajunge, prin absurd, în NATO, nu vor fi scurgeri de informații către Moscova, ci o hemoragie informativă.
Back to top
Bendis
Wed Mar 05 2014, 10:35PM
Registered Member #5071
Joined: Sun Nov 04 2012, 12:26PM

Posts: 226
Thanked 87 time in 60 post
Nici Romania nu-i o tara infloritoare. Ba chiar in descrierea ta de mai sus vis-à-vis de Ukraina, am vazut o Romanie in oglinda, cu foarte mici deosebiri. Nici RO nu se incadreaza la niciun capitol al UE-norocul tarisoarei noastre e doar pozitia geo-strategica - si atat! Cat despre relatiile cu Mockba...ele exista si inca la nivel inalt.
Back to top
djebel
Thu Mar 06 2014, 12:06AM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2098
Thanked 516 time in 373 post
Pozitia geostrategica a fost un avantaj al ROU pentru aderarea la UE&NATO, dar uite ca pentru Schengen nu e suficient.
Back to top
alexius
Thu Mar 06 2014, 12:17AM
Registered Member #2949
Joined: Fri May 14 2010, 03:54PM

Posts: 1048
Thanked 99 time in 79 post
Îndepărtându-ne de topic, care sunt marile avantaje ale includerii în spațiul Schengen??? Așa pentru un cetățean simplu care călătorește prin Europa.
Back to top
Boribum
Thu Mar 06 2014, 02:41AM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6898
Thanked 1071 time in 752 post
djebel wrote ...

Pozitia geostrategica a fost un avantaj al ROU pentru aderarea la UE&NATO, dar uite ca pentru Schengen nu e suficient.


Cu sau fara Schengen,mi se pare ca ar fi bine sa zicem "saru-mâna" ca suntem ,si-n Uniune,si în NATO.
Back to top
selixis
Thu Mar 06 2014, 06:42AM
Registered Member #8704
Joined: Wed Dec 11 2013, 10:10AM

Posts: 41
Thanked 7 time in 5 post

LINK

[ Edited Thu Mar 06 2014, 06:43AM ]
Back to top
djebel
Thu Mar 06 2014, 11:00AM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2098
Thanked 516 time in 373 post
alexius wrote ...

Îndepărtându-ne de topic, care sunt marile avantaje ale includerii în spațiul Schengen??? Așa pentru un cetățean simplu care călătorește prin Europa.


Off topic
Pe scurt pentru un simplu cetatean care calatoreste prin Europa:
-Statele membre ale Spatiului Schengen au eliminat controalele pentru persoane la frontierele dintre ele, adica nu se prezinta doc de identitate si nu se fac opriri pentru control.
-Sunt tari care sunt membre UE, dar nu sunt membre ale Tratatului de la Schengen, cetatenii lor se pot astepta la controale.


Back to top
apkah
Thu Mar 06 2014, 11:14AM
arcan
Registered Member #566
Joined: Sat May 19 2007, 11:14AM

Posts: 3226
Thanked 246 time in 173 post
Cam mica compensatie in schimbul transformarii Romaniei in piata de desfacere a chimiei alimentare din Vest...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.