Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Carti interesante
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Sun Aug 08 2010, 02:13PM

Registered Member #2323

Aia e.Da-i un mail lui Ex-Ad.
Resboiu,vezi si ''Stuka Pilot'',memoriile lui Hans Ulrich Rudel.Momentan ma ''chinui'' cu ''Furtuna de otel'' de Ernst Junger.
Back to top
Resboiu
Sun Aug 08 2010, 02:50PM

Registered Member #2526

Apropos de furtuni din astea, imi zicea ieri un turc pe Facebook, ca Metal Firtina lor LINK a ajuns la volumul opt. Deja Burak Turna si Orkun Ucar cica au predat stafeta altor scriitori. Din pacate, inca nu s-a tradus.

Back to top
ALM
Sun Aug 08 2010, 07:31PM
Registered Member #2039

As vrea sa va recomand si eu o carte: STUDIUL CHINA de Colin Campbell. Nu este cu sange pe pereti, dar nu lipseste sangele. Nu descrie strategii si tactici militare, dar prezinta strategii si tactici pentru a apuca pensia si a beneficia de ea cat mai mult timp.

Ce spun unii care au o multime de diplome, putin probabil sa fi fost cumparate prin Internet:

Studiul China constituie cea mai puternica dovada în ceea ce priveste prevenirea bolii de inima, a cancerului si a altor boli vestice prin mijloace dietetice. Este cea mai buna carte atât pentru tarile dezvoltate economic, cât si pentru cele ce trec printr-o tranzitie rapida de schimbari economice si de stil de viata”. (Junshi Chen, medic, doctor în stiinte, profesor senior în Cercetare la Institutul pentru Nutritie si Siguranta Alimentara, Centrul Chinez pentru Controlul si Prevenirea Bolilor).

„Toata lumea din domeniul stiintei nutritiei se bizuie pe T. Colin Campbell, care este unul din titanii acestui domeniu. Este una din cele mai importante carti despre nutritie care au fost scrise vreodata - citirea ei va poate salva viata” Dean Ornish, doctor în medicina, fondatorul si presedintele Institutului de Cercetare în Medicina Preventiva.

„Lucrarea Studiul China a lui Colin Campbell este o carte importanta si interesanta. Împreuna cu fiul sau Tom, el comenteaza studii cu privire la relatia dintre dieta si boala. Concluziile sale legate de consecintele periculoase ale proteinelor de origine animala sunt uluitoare. La fel de surprinzatoare a fost si dificultatea de a prezenta rezultatele sale publicului. Este o istorie care trebuie ascultata”. Robert C. Rischardson, doctor în stiinte, laureat al Premiului Nobel, profesor de fizica la catedra F.R. Newman si vice presedinte (Cercetare)Universitatea Cornell.

„Studiul China este o analiza foarte bine documentata a aberatiilor alimentatiei, stilului de viata si alimentatiei moderne si a rezolvarilor rapide, care adeseori duc la esec. Lectiile din China ofera argumente convingatoare în favoarea unei diete pe baza de plante în vederea promovarii sanatatii si a reducerii riscului pentru bolile abundentei.”
Sushma Palmer, doctor în stiinte, fost director executiv al Catedrei de Alimentatie si Nutritie a Academiei Nationale de stiinte, SUA.

Va invit cu prietenie sa cititi aceasta carte, ca sa vedeti cat de dispretuitori suntem fata de propriul nostru trup (mai ales la tinerete) si cat de greu sunt de corectat urmarile acestui dispret. Partea buna este ca putem invata la orice varsta sa traim sanatos. Partea proasta este aceea ca nu a fost tiparita intr-un numar prea mare de exemplare. Dar, am gasit ceva care va poate fi de ajutor LINK .

[ Edited Sun Aug 08 2010, 07:50PM ]
Back to top
Alyn
Tue Aug 10 2010, 01:14PM
Alin
Registered Member #3220

A ten-year navy seal veteran, Richard “Mack” Machowicz was trained to complete every mission assigned to him, under any condition, because failure was not an option. Drawing from this experience, Unleash the Warrior Within (more than 25,000 copies since 2002, largely through word-of-mouth) offers Mack’s original program for mastering the arts of focus, discipline, and determination under any circumstances. In this newly revised edition, Mack shows readers how to use his seven principles of combat—such as Create an Action Mind-Set, The Critical Keys to Conquering Anything, and Guarantee the Win—in order to conquer fear and turn ambitions and dreams into reality.

For the true warriors, the men and women who
do the dangerous, dirty, and often thankless
jobs that make the world a better place;
my immediate and extended family;
and for Amanda and Josie—the loves of my life.

Ce spun cititorii :

"i learned how to use the principles of combat to overcome fears and goals.really good book,id suggest it to everyone i know"

"Another core book of mine I keep next to me that helps me in CQC (close quarter contact) of day to day purpose full living."

"I recently finished the book Unleash The Warrior Within by Richard "Mack" Machowicz and I have to say that I recommend the book to anyone that is interested in learning techniques for success and achieving goals. Many of you probably know Mack as host of the TV show Future Weapons. If so, you know that Mack is a former Navy Seal."

“His potent prose and no-nonsense approach will motivate
[readers] to begin to behave differently.”

—Publishers Weekly

“Unleash the Warrior Within has, and will continue to have, a lasting
impact . . . Richard’s words echo in my head.”

[ Edited Tue Sep 25 2012, 09:58PM ]
Back to top
erin
Tue Sep 21 2010, 07:26PM
Registered Member #1670

"Nimic mai plictisitor decât sa urmaresti o istorie populata de monumente si sa lupti nu de putine ori cu cascatul. Dar sub pana inspirata a lui Indro Montanelli eroii prind viata, se coloreaza cu sânge, cu vicii si slabiciuni, cu manii mai mari sau mai mici, într-un cuvânt, devin vii si adevarati." LINK
Back to top
fanfanlatulipe
Thu Sep 23 2010, 01:32PM
Registered Member #2699

ARTA RAZBOIULUI - SUN-TZU

Back to top
Resboiu
Thu Sep 23 2010, 03:37PM

Registered Member #2526

Fanfanlatulipe, acum ca ai citit-o incearca un experiment: citeste Razboinicul Luminii, de Coelho. Sa vezi cum a copiat marele scriitor de succesuri de-a rupt indigoul, din Arta Razboiului...
Back to top
fanfanlatulipe
Thu Sep 23 2010, 09:10PM
Registered Member #2699

...le-am citit p-amandoua...ce-i drept sun-tzu la o varsta mai frageda la presiunile tatalui...cam ai dreptate. amandoua sunt carti f.bune
Back to top
Mihais
Sat Sep 25 2010, 09:08PM

Registered Member #2323

''De re militari'' de Vegetius(se gaseste pe net la liber,intrucat drepturile de autor au expirat )
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 Panzerjagger92 (14 May 2015, 08:26)
ex-ad
Mon Sep 27 2010, 07:06PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

chimistul wrote ...

Nu ştiu dacă sunt off topic!
Am ,,Istoria vieţii mele,, în format elecronic - word , corectată de Moshe Dayan şi cred ,,Mihais,, că este vorba despe aceeaşi carte iar eu o pot urca aici dar nu ştiu dacă este voie?

evident ca este, insa atentie ca upload-urile sint limitate ca dimensiune... dar daca mi le trimiti le putem baga la sectiunea download-uri... si asa sint rau de tot in urma la capitolul asta, iar mihais si just me mi-au trimis un teanc de carti... uf
Back to top
Altair
Tue Jun 28 2011, 07:22PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Nu stiu daca s-a vorbit pe aici despre el, asa ca va rog sa fie cu iertare daca repet, aducang vorba despre domnul Andy McNab. Cunoscutul fost membru SAS se dovedeste a fi si un bun scriitor, daca luam in calcul recenziile de care a avut parte. A scos pana acum 4 carti bazate pe operatiuni la care a luat parte si inca vreo 14 in care prezinta povesti fictive cu miros puternic de SAS, care il au in centru pe Nick Stone. Problema e ca, cartile lui nu stiu daca se gasesc pe la noi, si cine face rost de ele are nevoie de cunostinte avansate de engleza, inclusiv de jargon. Deocamdata nu am reusit sa citesc decat 2 din cartile sale, dar tin sa va marturisesc ca in toata viata mea am citit maxim 40 de carti (inclusiv manualele scolare ) dar cele 2 le-am terminat intr-o luna.
Pentru amatorii genului e cu siguranta un must.
Back to top
Lagardere
Wed Jun 29 2011, 12:35PM
si vis pacem,para bellum.
Registered Member #2888

Am citit mai demult ,si nu am pus jos pana nu am citit tot.eu asta recomand.
Agonie si extaz
de Irving Stone
O carte epopee, care imbina mai multe teme generoase, pentru iubitorul de arta, istorie si cunoastere a spiritului uman: evident, tema principala a romanului este biografia lui Michelangelo Buonarroti, dar ea se imbina magistral cu o alta tema puternica, cea a unui secol de istorie, cultura, religie si arta europeana de exceptie. De fapt, Irving Stone creioneaza in “Agonie si Extaz” chiar doua secole pline de arta italiana, tinand cont ca artisti majori ca Donatello sau Brunelleschi, desi apartinand primei parti a secolului XV, sunt totusi foarte prezenti pe tot parcursul romanului (si altii asemenea lor) ca surse de inspiratie pentru Michelangelo si pentru contemporanii sai. In acest mod, avand in vedere cei aproape 90 ani de viata ai lui Michelangelo (1475 – 1564!), o intreaga epoca ce incepe la 1400 si se incheie aproape de 1600 este descrisa in roman. In plus, nume importante ale epocii, de la Lorenzo de Medici, primul “sponsor” al artistului si pana la Da Vinci, Savonarola sau papa Iulius al II-lea (cel care i-a comandat fresca din Capela Sixtina lui Michelangelo), sunt prezente in roman. Nu in ultimul rand, romanul Agonie si Extaz este si un roman de dragoste, el urmareste in diversele etape ale vietii iubirile lui Michelangelo, de la iubirea adolescentina pentru Contessina, pana la iubirea tarzie, matura, pentru Vittoria Colonna. Si nu in ultimul rand, cartea este povestea de dragoste a lui Michelangelo cu marmura, o poveste din care s-au nascut Batalia Centaurilor, Bacchus, Pieta, Madonna, Moise, David si alte lucrari exceptionale. Asa ca indiferent daca va place sau nu istoria, daca va place sau nu arta italiana medievala, romanul va va captiva oricum, pentru ca este in acelasi timp si o poveste impresionanta despre spiritul uman, etern.
LINK
Back to top
bufnita006
Wed Jun 29 2011, 12:55PM
bufnita006
Registered Member #3500

"Machiaveli si matragauna"-o carte in care celebrul Machiaveli este inselat de mai tanarul si neexperimentatul sau ucenic-o carte interesanta.
"Aqvarium"-Victor Suvorov-o carte despre GRU foarte interesanta,cea mai tare faza e atunci cand sunt primiti in GRU li se prezinta viitorilor spioni un film in care este bagat un colonel defector in cuptor de viu-cam asa isi pedepseste GRU tradatorii-o carte interesanta care merita citita.

[ Edited Wed Jun 29 2011, 01:06PM ]
Back to top
Mihais
Fri Jul 22 2011, 11:27PM

Registered Member #2323

Baghdad at sunrise de Col. Peter Mansoor LINK LINK PM daca sunt amatori.

Back to top
tobeornot
Thu Mar 29 2012, 11:09AM
Registered Member #4607

O carte care pare interesanta:

Fereastra serviciilor secrete. Romania in jocul strategiilor globale
de gen (r) Aurel I Rogojan.

A citit-o cineva? Are 2 capitole despre revizionismul maghiar.

SURSA:
LINK
LINK

"Serviciile văd, ca şi noi, efectele dezastruoase ale guvernărilor din ultimii 30 de ani. Dar ele pot scruta şi neputinţa naţională, « hrănită » de planurile cinice ale marilor puteri, de presiunile şantajiste ale vecinilor şi de toleranţa noastră păguboasă la trădare, incompetenţă, corupţie. De la fereastra lor secretă, peisajul arată mult mai accidentat decât îl ştim, dar atât de clar, încât se zăresc, documentate de arhive, până şi contribuţiile otrăvite ale propriilor lor agenţi. Poate vreun onest proiect de ţară să ignore o asemenea geografie ?

« Anul 1990 i-a prins pe mulţi cu importante lichidităţi. Nu erau neapărat persoane din înalta nomenclatură, ci îndeosebi oameni care – spun ei – s-au descurcat. [...] Posesorii de lichidităţi erau permanent în căutare de oameni siguri, pe care să se poată bizui la punerea pe picioare şi la promovarea afacerilor. Oferta cea mai preţioasă o constituiau foştii ofiţeri de Securitate, apreciaţi ca discreţi, conştiincioşi, modeşti în pretenţii şi disciplinaţi, devotaţi, capabili să înfrunte riscuri şi deprinşi să rezolve situaţii critice. Alianţa puterii economice în curs de afirmare cu „excomunicaţii“ din lumea informaţiilor secrete a stat la baza multor reţete de succes în afaceri, dar a cunoscut şi evoluţii la limita legii ori care s-au constituit în riscuri şi pericole pentru legalitate.

Mai cu seamă acolo unde au interferat reţelele internaţionale ale crimei organizate conduse de falşi masoni dar veritabili mafioţi.
După două decenii de continuă deconspirare, supuşi permanent blamului public, suspectaţi de toate relele societăţii şi imperfecţiunile democraţiei, „securiştii“ au devenit imuni. Campania dusă împotriva lor nu face decât să le crească mai departe cota. Aşa s-a ajuns ca valoarea securistului să nu mai poată fi cuantificată. Azi, cine se respectă în România are propriul său securist. Bibelou, mascotă ori talisman ! » "

Din cuprins : Extremismul naţionalist poate învia în criză • Tismăneanu şi Patapievici : sub zodia noilor cominformişti • Destructurarea Securităţii şi profitul economic al acestei afaceri politice • Serviciile secrete româneşti după 1989 sau Dintr-o reformă în alta • Ofiţerii U.M. 0110 « anti-K.G.B. » – primii disponibilizaţi din Serviciul Român de Informaţii • « Apropierea intelectualilor » • Gogu Rădulescu şi « loja de la Comana » • Evenimentele din iunie 1990 – corolar al loviturii de stat militare din decembrie 1989 • Pacepa : secret, real, imaginar... • întâlniri cu Perfidul Albion : Intelligence Service în România • Şcoala de la Păltiniş • Delirul maghiar : propagandă, spionaj şi extremism pentru « Ungaria Sfântului Ştefan » • « Ungaria » din inima României – file din cronologia proiectului neorevizionist « Autonomia Ţinutului Secuiesc » • Iugoslavia versus România în războiul din umbră • Indice de nume
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF