Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
O problema, poate stie cineva o solutie
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
CyPo
Fri Apr 10 2015, 07:03PM
Registered Member #10230

Bună ziua,

Am deschis acest thread nou pentru că problema mea nu am văzut-o in lista de thread-uri... sper că nu am supărat pe nimeni. Dacă am supărat pe cineva îmi cer mii de scuze, este prima oară când postez pe un forum și sper că o să îmi dea cineva o idee ce să fac în continuare.

În continuare o să folosesc un pseudonim: Alex

Sunt Alex din Constanța și am 28 de ani. Am lucrat din ianuarie 2007 ca subofiter de politie la un post de politie comunal din Jud. Constanta imediat dupa ce am terminat pregatirea la scoala de profil. Am servit slujba si cu bune si cu rele, mai multe din cele din urma, timp de 7 ani. Intre timp am facut si studiile de licenta in Drept si in decembrie 2013 la propunerea unei rude am inceput sa ma interesez de cum as putea sa ajung la SRI... Am ajuns si la sediul lor si astfel a inceput lungul drum asiduu catre examenul final de admitere la Academia Nationala de Informatii Bucuresti. Am ajuns si acolo am dat examele si le-am promovat pe locul 14 din 18 la profilul "operativ" (nu mai are rost sa spun tot numele masterului). Mi-am dat demisia de la I.P.J. Constanta si am inceput cursurile la Academie.
Aici incepe cea mai mare problema a vietii mele.
In octombrie dupa admitere am fost sunat de catre o dna. procuror de la Constanta care mi-a comunicat verbal ca am o reclamatie si ca trebuie sa vin la Parchet sa vorbim. Am aflat ca dansa avea in lucru o reclamatie de la un cetatean din comuna unde am lucrat ca politist (atat eu cat si inca un coleg care inca lucra la acel post de politie). Am mers amandoi si am fost tratati foarte superficial (avand in portofoliu nenumarate reclamatii fiindca nimeni nu iubeste politistii, stiam ca era doar o formalitate pentru o reclamatie nefondata), iar procurorul ne-a spus ca o sa vada ea ce o sa faca pana la urma cu reclamatia care era din octombrie 2012 (nu am indraznit sa o intrebam ce a pazit un an de zile din respect) asa ca ne-am culcat pe urechea pe care ne culcam de obicei atunci cand eram intr-o situatie de genu.
Mi-am continuat studiile la Bucuresti in cadrul primului modul (cel civil) al masterului, iar dupa o luna si ceva dna. procuror ne-a chemat din nou la ea sa ne spuna ca a inceput urmarirea penala impotriva noastra pentru purtare abuziva ca ea crede ca noi l-am batut pe cetateanul acela "onorabil" care a formulat reclamatia. Noi ne-am pus un retardat de avocat de la sindicatul politistilor care eu cred ca era pe mana cu procurorul care tot insista sa ne "impacam" cu reclamantul (adica $$$) ramanand sa vorbeasca avocatii intre ei (reclamandul avea avocat o verisoara mai indepartata) si sa ne spuna daca ajunge la un consens. Asa s-a facut ianuarie 2015 cand am aflat (nu de la avocat) ca am fost trimisi in judecata... (ulterior am aflat ca dna. procuror urma sa fie avansata la Parchetul Curtii de Apel Constanta si avea nevoie de un astfel de dosar trimis in judecata). Astfel ca... atunci cand a venit timpul pentru trecerea in corpul ofiterilor la Academie ghiciti cine nu a fost avansat (am facut rapoarte si i-am tinut la curent tot timpul) desi consider ca cei din comanda Academiei au fost fair-play si au asteptat pana in ultimul moment poate se va schimba ceva.

Acum vine intrebarea pe care v-o adresez voua: unde sa imi caut de munca...?
Mi-am luat atestatul de detectiv particular, dar piata asta in Constanta este inca mica si nu vad un viitor in asta (cel putin anul acesta)... Am fost chemat si de jigodiile alea de la Profit Point care te prind cu promisiunea unui job ca sa le cumperi cursurile in domeniul tranzactiilor Forex.
Am un prieten care vrea sa imi puna o pila unde lucreaza el ca si agent de distributie produse alimentare, dar ma intreb oare nu exista un job in Romania asta la care sa eu sa fiu bun dupa succesul pe care l-am avut la admiterea la ANI care are un examen cu 0,3% procent de promovabilitate?

Astept si eu idei, judecati...
daca am facut greseli gramaticale iertati-ma si pe mine (cine stie ... daca fac despule greseli poate ajung parlamentar...

Cu respect,

Alex
Back to top
Ionica H
Sun Apr 12 2015, 08:35PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:47PM ]
Back to top
Hannibal
Mon Apr 13 2015, 01:14PM
.
Registered Member #1460

Turap wrote ...

Este dramatic ...Intr-o tara normala,ai fi fost aparat de cei din bransa,breasla,si in cateva saptamani ai fi avut o sentinta definitiva-guilty-not guilty ! Si cu sentinta in mana ai fi mers sa te avanseze in corpul ofiterilor.Ai mai avea o sansa daca s-ar mai intampla lucrurile ca prin anii 2000,cand iti luai o copie dupa diploma de licenta,indiferent de profilul absolvit sau de institutia de invatamant,forma de invatamant(zi,ID,stat,particular,acreditat,neacreditat...nu mai conta) ,plecai cu o dedicatie telefonica la biroul resurse umne sergent major(din sursa externa,fara vreo zi de scoala militara ) ,si azi erai colonel.Daca nu ma crezi,legea transparentei ii obliga pe cei cu functii de conducere sa isi faca CV-ul public,deci ai acces la aceste informatii si o sa vezi niste cariere fulminante,cu avansari absolut dementiale de la plutonier la,azi colonel in 10-11-12 ani... De asta merg treburile cum merg astazi,fiindca oameni ca tine care fac astfel de studii in domeniu,pe bune si cu rezultate mari,raman de obicei pe dinafara,sau in umbra lingailor buni de nimic.Imi pare sincer rau...O dovada in plus ca sistemul isi respinge valorile si promoveaza putorile bune de nimic ,considerandu-i exceptionali pe cu totul alte criterii decat competenta...

Si crezi ca acum nu se mai fac?
Iti spun eu, se mai fac...
Back to top
2 User said Thank to Hannibal for this Post :
 Ionica H (13 Apr 2015, 15:33) , rogabi (13 Apr 2015, 17:48)

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF