News Item: Un „urgentist” are nevoie de ajutor!
(Category: DIVERSE)
Posted by justme
Saturday 07 December 2013 - 00:12:04„Vă puteţi imagina cum ar fi ca, de mâine, să nu mai fiţi nişte oameni absolut normali? Cum ar fi să primiţi un diagnostic crunt, să staţi zi de zi prin spitale şi să constataţi că nu aveţi banii pentru tratamentul de care atârnă viaţa voastră?”

Asta-şi spune Cătălina Marcu de mai bine de trei ani. Este asistentă în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din anul 2007 şi, deşi lucrează în sistemul sanitar, nu a crezut că până şi sănătatea se cumpără cu sume mari chiar şi atunci când plătim o asigurare medicală.

În anul 2009 a început să aibă tulburări de auz, de echilibru şi cefalee. A fost diagnosticată după mai multe investigaţii cu neurinom de nerv acustic drept (n.r. - tumoră la cap, în spatele urechii). Treptat, şi-a pierdut auzul la urechea dreaptă, are tulburări de înghiţire, dar şi multe atlte simptome din cauza cărora nu a mai putut să-şi desfăşoare activitatea medicală corect. Prima operaţie a fost făcută în Capitală, dar hipoacuzia şi cefaleea însoţită de vărsături şi tulburări de echilibru nu au disparut, ba s-au accentuat, apărând şi o pareză facială. După câteva luni a trecut din nou printr-o intervenţie chirurgicală.

„După operaţie, patru luni am mers cu ajutorul bastonului, am făcut recuperare medicală, am urmat un tratament, iar în luna martie a anului 2010 m-am întors la serviciu. De atunci, an de an am făcut investigaţii şi analize multiple, iar la un moment dat mi s-a spus că evoluţia este favorabilă şi că tumora a stagnat”, a precizat asistenta Cătălina Marcu. Fericirea ei a fost însă de scurtă durată. A început să se simtă iar rău, iar următorul RMN a arătat că este vorba despre o recidivă. „Dimensiunile erau mai mari decât cele din anul 2009, de dinaintea celor două intervenţii chirurgicale. Anul acesta am fost la singurul neurochirurg din România care face astfel de operaţii în condiţii de maximă siguranţă şi m-a asigurat că va scoate tumora în totalitate. Doar că o operaţie la o clinică privată presupune anumite costuri, bani pe care nu-i deţin, dar care sunt vitali pentru mine”, a adăugat ieşeanca.Foto: Arhiva personală


Cătălina Marcu are un băiat în vârstă de 19 ani, părinţii săi sunt pensionaţi, iar restul rudelor nu o pot ajuta cu bani. Ea are nevoie disperată de suma de 30.000 de lei, pentru a se vindeca. Statul asigură doar 1.500 de lei pentru intervenţie şi tratament, iar restul trebuie achitat de pacientă. „Îmi doresc să fiu din nou un om normal. Din păcate, în zilele noastre, sănătatea costă. Sunt nevoită să vă cer umilă ajutorul. Oricând de mic ar fi, pentru mine şi familia mea contează infinit de mult”, spune femeia. Chiar dacă este bolnavă, ea merge la serviciu şi-şi ia concediu medical doar atunci când trebuie să facă mai multe analize sau este supusă unei alte intervenţii chirurgicale. „Lucrez încă, dar nu mai fac ceea ce făceam înainte. Nu mai prestez servicii pacienţilor din Unitatea de Primire Urgenţe, dar există un loc cald acolo şi pentru mine, chiar dacă am această problemă”, afirmă Cătălina Marcu.

Cei care doresc să o ajute să strângă suma de 30.000 de lei, necesară pentru operaţia în Capitală, pot dona bani în următoarele conturi bancare, la care titular este Cătălina Marcu:
RO30BRDE240SV799 0990 2400 deschis la BRD, Iaşi, pentru lei, precum şi
RO61BRDE240SV41766942400, pentru euro.

LINK

Blogul Cătălinei Marcu şi detalii despre caz LINK

Alte apariţii în presă
LINK
LINK
LINK


This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.3581 )