News Item: Ajutaţi copilul unui poliţist!
(Category: Proiect SEMPER FIDELIS)
Posted by Radu89
Wednesday 29 January 2014 - 15:11:28


Foto: raresmarianhuci.ro


Huci Rares Marian s-a nascut pe 28 aprilie 2008, dupa doar 29 de saptamani de sarcina. La externarea din maternitate, Rares avea urmatoarele diagnostice: detresa respiratorie - forma severa, icter precoce de prematuritate, anemia prematurului, leucomalacie periventriculara bilaterala, retinopatia prematurului stadiul I, hipocalcemie tranzitorie neonatala, candidoza neonatala.

Medicul pediatru a confirmat ca leucomalacia periventriculara bilaterala afecteaza creierul copilului si in urma numeroaselor controale la diferiti medici neurologi, Rares a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala - tetrapareza spastica, strabism convergent si retard motor sever.


In ciuda faptului ca inca de la 3 luni am depus eforturi supraomenesti pentru a putea sustine financiar toate tratamentele, a facut kinetoterapie la diferite centre din tara (Iasi, Bucuresti si acum la Sibiu), a numeroaselor spitalizari si a multor exercitii pe care noi, parintii, le-am invatat de la kinetoterapeuti, si le-am aplicat lui Rares, acesta reuseste sa se tarasca si sa se intoarca dar nu reuseste sa stea in fundulet, nu controleaza miscarile la mana dreapta, nu vorbeste, iar de mers nici nu poate fi vorba din cauza spasticitatii accentuate pe care aceasta cumplita boala, tetrapareza spastica, i-o cauzeaza.

Ne dorim din tot sufletul sa-l vedem pe Rares jucandu-se si bucurandu-se de tot ce il inconjoara, ca un copil normal. Am facut tot ce ne-a stat in putinta pentru a-l ajuta si vom continua sa o facem, atata timp cat vom exista insa acum avem nevoie de ajutor.

În prezent, în România, nu mai existã nicio soluţie pentru rezolvarea problemei. Am încercat tot ce a fost, omeneşte, posibil.

Singuri nu vom reusi!Avem mare nevoie de ajutorul dumneavoastrã!!!


Vã mulţumim!

Certificat medical : LINK


Donatii
Puteti face o donatie pentru Rares mergand la orice sucursala BCR, CEC, BRD sau Raiffeisen Bank din Romania. O donatie cat de mica este binevenita pentru ca impreuna sa ii mai dam lui Rares o sansa sa poata deveni un baiat normal si sa se bucure de viata.
Donatiile se pot face in conturile deschise la :

BRD
Lei: RO45BRDE280SV05797002800
TITULAR: IONUT HUCI (tatal)

Raiffeisen Bank
Lei: RO04RZBR 0000 0600 0336 1759
TITULAR: MIHAELA HUCI (mama)

BCR
Lei : RO 53 RNCB0318075918630001
TITULAR : IONUT HUCI (tatal)

C.E.C.
Lei : RO51CECENT0208RON0674829
Euro : RO59CECENT02B2EUR0674830
TITULAR : IONUT HUCI (tatal)

Pentru mai multe detalii : LINK

***


Un om de afaceri aflat în vacanţă se plimba într-o zi pe o plajă. Pe plajă erau multe steluţe de mare, aduse de val. Observă un băieţel care aduna fiecare steluţă şi o arunca înapoi în apă. Vrând să-i dea o lecţie de viaţă, omul de afaceri se apropie de băieţel şi îi spuse:
- M-am uitat la tine văzând ce faci şi mi-am dat seama că ai o inimă bună şi că le vrei binele. Însă îţi dai seama câte plaje sunt pe aici? Şi câte steluţe de mare mor în fiecare zi pe ele? Nu crezi că ar fi mai bine să faci altceva în timpul pe care îl pierzi salvându-le? Crezi că, salvând câteva steluţe de mare, contează?
Băiatul se uită la el, se aplecă şi luă o steluţă de mare pe care o aruncă în ocean, şi-i spuse:
- Pentru asta contează.

This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.3718 )