News Item: Sunt şanse pentru disponibilizaţii din MAI
(Category: Proiect SEMPER FIDELIS)
Posted by ex-ad
Sunday 14 February 2016 - 00:10:38

În urma discuţiilor purtate astăzi la sediul MAI, la care au participat liderul de sindicat Dumitru Coarnă, secretarul de stat Ioan Buda şi doi reprezentanţi ai angajaţilor MAI disponibilizaţi în 2011, există şanse reale de detensionare a situaţiei provocată de poziţia iniţială a ministerului conform căreia cele 2500 de posturi vacante ce urmează a fi ocupate în martie să fie acoperite doar cu persoane din sursă externă, fără pregătire şi experienţă în domeniu.

Chestorul general Ioan Buda este, în fapt, a treia persoană care oferă perspective pozitive disponibilizaţilor, alături de secretarul de stat Florea Oprea şi directorul general adjunct al Direcţiei generale resurse umane, Cătălin Breazu, semn că ministrul Petre Tobă nu a rămas insensibil la protestele celor câteva mii de foste cadre MAI pe forumuri şi pe reţelele de socializare.

În acest sens, reprezentanţii ministerului au demarat toate procedurile pentru acoperirea vidului legislativ din Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului, în care nu exista alternativa rechemării în activitate, aceştia dând asigurări că situaţia se va remedia rapid.

Pe de altă parte, spun sursele noastre, disponibilizaţii sunt încă neîncrezători şi sunt pregătiţi să iasă în stradă dacă asigurările primite nu se vor realiza. De altfel, liderul de sindicat Dumitru Coarnă va participa marţi, 16 februarie, la şedinta conducerii MAI, pentru a oferi mai multe soluţii în privinţa rechemării în activitate şi pentru a transmite şefilor ministerului poziţia celor pe care îi reprezintă.


Vă punem la dispoziţie un model de cerere de rechemare şi vă sfătuim să depuneţi versiunea personală la sediul MAI direct sau prin poştă cu confirmare de primire, semnată şi datată, cât se poate de repede.


în format pdf: LINK
în format jpg: LINK


This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.5278 )