News Item: Phenian: Un nou test al unei rachete cu rază medie ar fi eşuat
(Category: PRESA)
Posted by justme
Friday 21 October 2016 - 00:01:50

Coreea de Nord a testat joi o rachetă de rază medie dar, aparent, testul a eşuat. Ar fi cel de-al doilea test într-un interval de o săptămână. Racheta a fost testată de 8 ori în acest an, dar numai o dată cu succes.O rachetă Musudan de rază intermediară - cu o rază teoretică de acţiune cuprinsă între 2.500 şi 4.000 de km - lansată de Phenian în oraşul vestic Kusong ar fi eşuat.

Racheta a explodat aparent la scurt timp după lansare, în jurul orei locale 6:30 a.m. (22:00 UTC miercuri), deşi unii experţi consideră că în ciuda eşecului, racheta este pe cale să devină operaţională.

Noul test a coincis cu cea de-a treia dezbatere a candidaţilor prezidenţiali din SUA, Phenianul semnalând în mod clar intenţia de a atrage atenţia următorului preşedinte american.

În plus, testul are loc în urma unei întâlniri în Washington între miniştrii de apărare şi de externe din SUA şi Coreea de Sud, în timpul căreia secretarul de stat american John Kerry a declarat că orice utilizare de arme nucleare de către Coreea de Nord va fi “întâmpinată cu un răspuns eficient şi copleşitor”.

Kerry a adăugat că va avea loc “o desfăşurare iminentă a unui sofisticat sistem american anti-rachetă în Coreea de Sud pentru a descuraja ameninţarea tot mai mare din partea Nordului”.

Precedentul test al rachetei Musudan a avut loc sâmbăta trecută şi a fost denunţat de Consiliul de Securitate al ONU, care în prezent dezbate dacă va impune noi sancţiuni Phenianului pentru cel de-al cincilea său test nuclear desfăşurat luna trecută.

LINK


This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.5581 )