News Item: Imbecilitatea Stagiului Militar Obligatoriu sau SOC! SOC! Revine Armata Obligatorie
(Category: PAREREA MEA)
Posted by truepride
Tuesday 06 December 2016 - 20:54:09

Scriu acest articol cu speranta ca ceea ce se intampla pe forum de ani de zile se va intampla si in continuare, adica articole scrise de cunoscatori ai domeniului militar sunt preluate pe tot felul de site-uri de stiri. Sper ca acesta va fi si soarta acestor randuri. Ca se mentioneaza sau nu sursa a ajuns secundar fata de raspandirea unui material cat de cat edificator in contrapartida cu publicarea in numele senzationalului a falselor informari, falselor stiri, si scriu aceste cuvinte cu toata responsabilitatea.
Militarii au ajuns sa raspunda la o intrebare tampita, o intrebare care nici nu are tangenta cu realitatea insa este un produs media, deci in mintea multora 100% adevarat, eternul crede si nu cerceta.Abonatii la teoria conspiratiei, sau pur si simplu rau voitori cu acces la internet s-au pus pe scris, desigur in scopul informarii, ca doar nu au de scris o carte de eseuri . Si mai enervant este ca romanul de rand a ajuns sa creada faptul ca militarul il minte, sau in cel mai fericit caz ii spune partial adevarul, raportat desigur la “adevarul” de la TV/presa.
Daca are cineva rabdarea sa caute pe google “Serviciu Militar”,sa te fereasca Sfantul de ce aberatii poti gasi. Ba mai mult tot felul de analisti financiari, economici, sportivi, politici isi dau cu parerea demonstrand inca o data ca daca nu te pricepi la tot, nu te pricepi la nimic, in buna traditie romaneasca. Daca spui dom’le nu ma pricep la aceste subiecte, esti susceptibil de prostie.
Implicit datorita acestei lipse de profesionalism, in scopul de a combate false informatii s-a ajuns ca MApN-ul sa publice in cadrul emisiunilor de duminica dimineata o burtiera asemeni ”breaking news”-ului ca nu are in derulare vreo procedura de mobilizare.
Sa incercam sa lamurim acesta situatie: Pornim de la declaratiile ministrului Motoc referitoare la suspendrarea stagiului militar obligatoriu.Ministrul a explicat o stare juridica a faptelor, oricat de alarmist a fost interpretata situatia, asa este din 2007. Stagiul militar obligatoriu a fost suspendat nu a fost “abolit”, ”scos” sau alte asemenea formule. Logica legii este simpla. Daca legea era abrogata ad integrum, nu mai exista posibilitatea legala a mobilizarii in caz de un dezastru natural spre exemplu. Este o stare normala a lucrurilor existenta in toate tarile civilizate.
Toata specula asta a pornit de la Statutul rezervistilor voluntari –Legea 270/2015 , o lege de bun simt, ce permite unui militar activ sa isi incheie cariera tot sub steag, daca doreste desigur si permite in egala masura cuiva( de la 18 la 55 de ani) cu sau fara pregatire militara sa se instruiasca in randul fortelor armate. Cum spune si titlul legii este vorba de voluntariat si nu de obligativitate.
In ghiveciul acesta urias produs de media rau-voitoare si pe zi ce trece tot mai slaba calitativ trebuie sa nu uitam ca obigativitatea militara, chiar daca ar exista , nu este un semn de retrogradare din punct de vedere al civilizatiei. Am citit multe articole ce tot in scop rau voitor plaseaza acesta idee pe linia ideologica a coreei de nord. Lipsa de documentare evidenta, retrograzii civilizatiei ar mai fi si austriecii si… elvetienii. Chiar pe forumul semper fidelis s-a publicat un articol despre contractul social elvetian, mai exact de ce incepi serviciul miliar obligatoriu in Elvetia la 18 ani si termini la 55.De importanta majora in logica prezentului, aceste activitati de instruire nu sunt conectate cu degradarea relatilor politico militare internationale.Una nu este si nu ar trebui sa fie rezultanta celeilalte. Pur si simplu din 2007 pana in present am trait intr-o aberatie structurala, intr-o iresponsabilitate totala. Lipsa serviciului militar obilgatoriu nu a mai generat forte militare de rezerva mobilizabile.
Culmea, atat de mult ne dorim sa fim vestici, vrem masini din vest, vrem sa traim ca acolo, dar cand se face un pas in acesta directie… o minima atentie la detaliu nu ne incearca. Acest model al rezervei voluntare functioneaza de la 1900 in SUA. Nu are rost sa mentionez in Europa cate state aplica acest sistem, ar fi un articol mult prea lung.Ma opresc totusi asupra Frantei unde acest model functioneaza si ca un mijloc de ajutor social pentru un tanar ce nu are un loc de munca. In urma serviciului in rezerva acesta poate obtine o calificare utila in campul muncii, de regula tehnica.
Revenind la media, prosta informare pe acest subiect a produs o scadere a increderii in Armata a cetateanului de rand pe care il aprara, iar stimati cetateni, apararea nu inseamna un numar mai mare de infanteristi ci un organism format din pompieri militari, jandarmi, genisti, medici militari, unitati care fereasca Dumnezeu sa avem nevoie sa le folosim la situatii similare celor din Italia ori cauzate de inundatii masive, alunecari de terenuri etc. Tot unitati specializate formate din militari intervin, nu intervin martieni.
Finalmente, avem un articol de cod penal cu privire la raspandirea de informatii false cu privire la siguranta nationala. Poate media ar putea sa arunce o privire si acolo.
Concluzia: din 2017, nu se intampla nimic special, nu ia nimeni cu forta pe cineva in armata ci doar intram in lumea civilizata cu un pas… din pacate nu cu mai multi.
This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.5589 )