News Item: Academia Tehnica Militara primeste numele onorific "Ferdinand 1"
(Category: COMUNICATE DE PRESĂ)
Posted by spk
Thursday 10 May 2018 - 19:32:44

”Nu zidurile fac o școală, ci spiritul ce domnește într-însa.”
Regele Ferdinand I

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, cu ocazia Zilei Regalităţii şi în apropierea împlinirii de către Academia Tehnică Militară a 69 de ani de existenţă neîntreruptă, aceasta a primit denumirii onorifica „Ferdinand I”.

La vârsta de 49 ani, Ferdinand I devine rege al României depunând jurământul solemn și luându-și in fața țării angajamentul că va fi un "bun român", la fel ca unchiul său Carol I, primul rege al României, care cu 33 de ani înainte depunea pe 10 mai jurământul în fața Parlamentului României.

Ferdinand I a fost martorul realizării României Mari, prin unirea cu provinciile Basarabia, Transilvania și Bucovina de Nord. A infăptuit reforma agrară impărțind pământ țăranilor, prioritate având veteranii de război și familiile celor căzuți în războiul pentru reîntregirea țării
Regele a fost cu adevărat un "bun român" așa cum a jurat în momentul încoronării sale. Unii istorici insistă ca ar fi fost de fapt cel mai strălucit rege al României.

La doar 62 de ani, dupa o domnie ce s-a întins peste 13 ani tumultuoși pentru istoria României, Ferdinand moare, fiind înmormântat la Curtea de Argeș alături de Regele Carol I si Regina Elisabeta. In timpul scurtei sale domnii, România a atins un nivel de dezvolare nemaiîntâlnit până atunci. Agricultura era o forță, țara noastră fiind supranumită "Grânarul Europei". Se dezvolta comerțul concomitent cu exploatarea zăcămintelor de petrol, economia țării noastre fiind printre cele mai puternice și stabile din întreaga lume, totul sub conducerea unui rege care s-a dedicat științei și cunoașterii, fiind președinte si protector al Academiei Române din 1914 până la trecerea sa la cele veșnice.

PS: Stiu ca cel din poza e Carol 1, dar asta a postat MApN pe pagina de facebook si e pacat sa nu pun la fel.

This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.5613 )