News Item: ... la UE (19) fara prezervativ
(Category: Proiect SEMPER FIDELIS)
Posted by ex-ad
Sunday 17 May 2009 - 23:16:16

Un forumist ne scrie:

Dle Rizea, permiteti-mi sa ma adresez!
"Raportez" urmatoarele:

1. Dotarea unitatii a fost facuta in conformitate cu prevederile HG 1061/2002 si alte acte normative interne (OMI-uri, dispozitii si altele, banuiesc ca stiti ce sunt astea).
Va sugerez sa le studiati si sa vedeti cum a fost realizata dotarea unitatii. Scuzati, cum a fost facut "jaful" - asa cum v-ati exprimat.

2. Dle Rizea, ati facut afirmatia ca in viata oamenii au taine si interese. Atunci poate ne explicati ce interese ati avut sau aveti cand, dupa atata timp - si mai exact incepand cu data de 31.03.2009, de cand s-a terminat procesul de predare-primire si s-au intocmit actele, acte ce au fost semnate de comisii si in care nu au fost consemnate nici un fel de probleme – dvs. iesiti pe un post de televiziune si prezentati niste produse, invocand preturi ce nu au nici o legatura cu realitatea inscrisa in acte, si ... credeti-ma, ori ati fost prost informat ori habar nu aveti ce inseamna caracteristici tehnice ce fac diferenta intre produse – cand timpul imi va permite va voi “desena” ce inseamna procesul numit “Achizitii Publice”. Tot atunci am sa va explic si ce inseamna Vocabularul Comun al Achizitiilor Publice (asta apropo de parfumuri, produse de toaleta si prezervative). Penibil, dle Rizea, penibil....

3.Tricoul pe care l-ati prezentat in fata camerei se numeste tricou pentru antrenament, are culoarea gri iar pretul lui REAL este de 30,54 lei si nu 150 de lei. Puteti verifica singur avizele (a, inca ceva, preturile trecute in avizele ce au intrat in gestiunea dvs. sunt cu TVA)
Pretul de 150 lei, pe care l-ati spus in fata natiunii este pentru un tricou nomex si se poate asimila cu un tricou de interventie ignifugat, asa cum prevede HG 1061/2002. In ce priveste casarea, demonstrati ca acele tricouri au fost trecute pe liste de casare. Nu s-a facut nici o casare la Acvila, dle Rizea. Tare dezinformat mai sinteti.

4.Acele 1000 “perechi de genti” sunt de fapt 674 de buc. si sunt diferite. Nu au aceeasi intrebuintare si nici aceleasi caracteristici tehnice (vezi avize) .
Ati spus ca sunt 1000 de genti la pretul de 1000 de lei. Conform avizelor care au intrat la dvs. in gestiune aveti 40 de bucati, si nu perechi, de genti la pretul de 1050 lei.
Celelalte tipuri de genti au preturi incepand de la 63 de lei pana la 179 lei.
Exista o diferenta totusi, ce spuneti?

5. Bocancii care i-ati fluturat prin fata camerei se numesc bocanci goretex, model scurt si au pretul de 393,89 lei cu TVA si nu “cel putin 800 de lei”.

6. Manusile de box........ 700-800 perechi – asa ati declarat (faceti adunarea inca o data ca sa stiti exact daca sunt 700 sau 800)
In realitate stiti cate manusi de box v-au intrat? 40 de perechi.
Pana la cele 700-800 de perechi de manusi diferenta este alcatuita din alte tipuri de manusi ce sunt prevazute in acte normative (vezi HG 1061/2002).
Inca ceva, Domnule Rizea, studiati OMI 503/2008 – mai multe nu va spun decat in fata “marii adunari nationale”.

7. Nu in ultimul rand acele “izmenute”, asa cum le-ati numit dle Rizea, reprezinta o piesa dintr-un costum flausat (denumire conform OMI 262/2007 priv. aprobarea Regulamentului ptr compunerea si portul uniformelor militare, precum si a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea militarilor; Cap. II, lit. O) – si care se confectioneaza din tricot care asigura o protectie termica si se compune din bluza si pantaloni. Pantalonul este prevazut cu slit, iar la terminatie este ajustat pe picior cu banda tricotata. Stiti care este supriza??? Ati aratat pe post niste “izmenute” care erau purtate de un luptator in anumite conditii atmosferice, conform ordinului sus mentionat, si stiti ce-ati obtinut? V-ati facut de ... cacao, pentru ca acele “izmenute” erau purtate a doua zi dupa ce au fost preluate de catre un subaltern de-al dvs. Cam cum credeti ca s-a simtit intr-o pereche de “izmenute” la o temperatura de 25 de grade?
Un comandant de brigada ce afirma ca poarta cu mandrie uniforma de jandarm ar trebui sa aibe cunostinte minime despre reglementarile privind activitatea si specificul unitatii pe care o conduce.
Era sa uit.... vesta antiglont are pretul de 7701 lei si nu 14700 de lei, cum ati afirmat (vezi aviz).

Cum puteti demonstra ca acele perechi de sosete au fost preluate de la Acvila atata timp cat in nici un document de predare-primire nu s-a consemnat nimic de genul asta. Repet, sunt documente ce au fost semnate si de catre comisia din partea jandarmeriei. Domnule Rizea, au fost martori la preluarea materialelor, si nu numai de la dvs., de la Acvila ci si din partea ministerului. Chiar credeti ca sunteti singur in tara asta?

“Luxul” de care ati pomenit se numea curatenie, curatenie ce se realiza saptamanal – si stiti cine o facea? Seful fiecarui compartiment impreuna cu colegii lui, pentru ca la noi nu existau raporturi de sef si subaltern, ci exista o ECHIPA. Asta este principiul dupa care s-au ghidat membrii Acvila in activitatea desfasurata in cadrul unitatii.
In ce a constat “luxul” de la Acvila? In pereti albi, intretinuti, in mobilier din pal ce incepuse sa cedeze din cauza greutatii dosarelor, in ghivecele cu flori aduse de fiecare si nu in ultimul rand in management-ul organizat in favoarea angajatilor si nu impotriva lor.

In final am sa subliniez in cateva cuvinte ce anume face diferenta dintre un angajat Acvila si un jandarm – modul in care folosesc toaleta. In cateva zile au reusit sa transforme o toaleta ce era intretinuta si igienizata intr-un WC public abandonat (apa netrasa, colac stropit si nu in ultimul rand au reusit “performanta” sa infunde toaleta cu ziare, dle Rizea, pentru ca de hartie igienica probabil ca nu s-a auzit la dvs in curte).

In ciuda presiunilor care s-au facut, a tipetelor unora cu grade ce vroiau sa se faca auziti (de ei insisi, probabil) si a multor comentarii pe la colturi, oamenii de la Acvila au reusit sa demonstreze inca o data ca nivelul de inteligenta este mult peste al unora ce se bat cu mana in piept ca au grade si functii. Sunt foarte multe lucruri de spus, dar ptr moment este suficient.

Ii felicit pe toti acvilistii pentru ceea ce au demonstrat – coloana vertebrala, omenie si respect.
Multumim pe aceasta cale celor care ne-au vazut cum suntem in realitate si ne-au apreciat (si au avut curajul sa-si manifeste cu glas tare admiratia si respectul) iar celor care ne-au barfit pe la colturi RUSINE – probabil ca este tot ceea ce puteti.

P.S. Sfatul meu: studiati, dle Rizea, actele normative pe care le-am invocat, si nu numai, si tineti minte........... roata se invarte si nu functioneaza intotdeauna dictonul DIVIDE ET IMPERA (va las placerea sa descoperiti singur traducerea)

Semneaza,
.....un martor


n.n. avem toate documentele de gestiune doveditoare si urmeaza sa le publicam, impreuna cu altele ce urmeaza sa plece miine spre citeva institutii de interes, sub semnatura coordonatorului principal al APSF.


This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.588 )