News Item: Lansare - Puterea din umbra, O.E. Ohanesian
(Category: DIVERSE)
Posted by ex-ad
Monday 18 May 2009 - 21:27:50

Comunicat JUNIMEA


În acest an, Editura JUNIMEA Iaşi împlineşte 40 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej a iniţiat câteva proiecte şi manifestări deosebite printre care şi lansarea volumului Puterea din umbră, de Eduard Ovidiu Ohanesian, care a avut loc la Iaşi pe 9 mai 2009.

Puterea din Umbră vine cu dezvăluiri senzaţionale, aducând în atenţia cititorului modul în care lucrează „sistemul ticăloşit” în România postdecembristă. Mai precis, Eduard Ovidiu Ohanesian propune o incursiune în lumea serviciilor secrete (de ieri şi de astăzi) din care putem afla cine conduce România, cu nume, biografii, fotografii, funcţii, grade, activităţi, documente (unele clasificate).

Puterea din Umbră este o carte document despre istoria mai mult decât recentă, despre istoria imediată. Cumetrii, nepotisme, şpăgi, mită, manipulare, abuz, trădare şi crimă, sunt scoase rând pe rând de sub pecetea Strict Secret. Sunt, de asemenea, inserate numeroase elemente referitoare la serviciile secrete străine care acţionează nestingherite pe teritoriul românesc: GRU – rusesc, JICA - japonez, SIBAT - israelian sau CIA - american.

Puterea din Umbră nu dă verdicte, dar devoalează pas cu pas minciuna şi manipularea, scoate la lumină fapte deosebit de grave, de la abuzuri comise de ofiţerii sub acoperire infiltraţi la toate nivelurile societăţii româneşti (politică, justiţie, interne, externe, armată, servicii secrete).

Odiseea acestui surprinzător volum continuă cu noi lansări - la Bucureşti în 20 mai 2009, orele 16.00, la Librăria Sadoveanu.

Invitaţi să prezinte dar şi să contrazică această carte, faţă în faţă cu autorul, vor fi: Emil Constantinescu, Doru Braia, Sorin Roşca Stănescu, Marius Oprea, Francisc Tobă, Luis Lazarus.


Această acţiune va fi urmată de alte lansări în ţară: joi, 21 mai, la orele 14.00, la Galeriile KRON ART din Braşov; vineri, 22 mai, la orele 14.00, la Hotel GORJ, din Târgu Jiu. În zilele următoare va avea loc lansarea cărţii şi la Timisoara, Satu Mare, Cluj, Sibiu.This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.592 )