News Item: ... la UE (27) cu Nikita - 3
(Category: Proiect SEMPER FIDELIS)
Posted by colonelul
Friday 29 May 2009 - 02:31:17

Ramasesem, in episodul trecut, la anul de glorie 1997, an in care ciomagarul Rizea ramine scurt timp aghiotantul noului sef al SPP, Nicu Anghel. Este anul in care nasu' Voicu trece in rezerva cu gradul de locotenent-colonel, iar umbrela de mafioti iliescieni nu mai acopera SPP-ul. Urmeaza perioada in care ciomagarul si nasu', primul tras pe linie moarta, cel de-al doilea pensionar de lux, se concentreaza intens pe studiu (!), ambii terminind fericiti, in 1999, ghiciti ce? Facultatea de drept din cadrul Universitatii Bioterra, desigur!

Ne oprim pentru o scurta recapitulare: seful BSIJ este un sofer plutonier din MApN, transferat la SPP, racolat de mafia lui Mitica Iliescu si Catalin Voicu (al carui fin a devenit intre timp), avansat ofiter fara studii, ulterior lipindu-se de o diploma Bioterra. Nu cunoaste nici macar o limba straina, nu poate articula doua fraze coerente, dupa cum s-a putut vedea la televizor, si si-a impuscat propriul ciine care, nemaisuportind sa fie chinuit, si-a castrat stapinul.

Intorcindu-ne, insa, la firul povestii, constatam ca in anul 2000 apar primele reclamatii cu privire la preocuparile ciomagarului Gheorghita. Va redam memoriul inaintat sefului SPP, Lucian Pahontu, in decembrie 2005 si publicat pe vechiul nostru site:

Domnului general de brigada
LUCIAN PAHONTU
Directorul Serviciului de Protectie si Paza

MEMORIU

Subsemnatul Bara Ionel Nicolae, cu domiciliul in Bucuresti (...), va aduc la cunostinta urmatoarele fapte in legatura cu Rizea Gheorghe, cadru SPP :

L-am cunoscut pe Rizea in anul 2000, cind acesta era garda de corp al doamnei Iulia Dobrin si responsabil cu securitatea fabricii Tricorelon, situata pe soseaua Trafic Greu. Un prieten al meu - Istrate Ion – originar ca si Rizea din orasul Pitesti, lucra in acelasi dispozitiv pe post de adjunct al serviciului de paza. Cu aceeasi ocazie l-am cunoscut pe Sora Ciprian, apropiat lui Rizea, care era responsabil cu pregatirea fizica a angajatilor dispozitivului de paza. In acelasi an Rizea ne-a pus in legatura pe mine si pe Istrate Ion cu Toader Florian, spunindu-ne ca acesta doreste sa infiinteze o firma privata de paza. Dupa o perioada de discutii, in anul 2001, am pus impreuna bazele firmei Grup Guard Bucuresti SA. Istrate Ion a fost “numit” de catre Rizea ca director executiv, iar concubina lui Istrate ca actionar cu 20%. Eu am ocupat functia de director marketing. Intre timp Rizea se intorsese in cadrul SPP, dar avea in continuare influenta in cadrul noii firme, dat fiind ascendentul pe care-l avea asupra lui Istrate Ion. Rizea se lauda permanet ca nasul sau de cununie este Catalin Voicu, un personaj foarte puternic la Cotroceni, ce detinea functia de consilier prezidential pe probleme de ordine publica si paza.

Datorita acestei legaturi de familie, Rizea ne-a asigurat de protectia lui in cazul unor eventuale controale ale IGP-ului si de sprijinul sau in obtinerea de contracte. Tot Rizea a conceput si realizat materialul publicitar pentru Grup Guard. In acest scop a venit la sediul nostru insotit de unul din subalternii sai din SPP, avand armament si echipament din dotarea SPP. Pentru aceste servicii, Istrate Ion ii oferea lunar diferite sume de bani. Istrate Ion m-a trimis de citeva ori la domiciliul lui Rizea pentru a-i inmana plicuri ce contineau intre 3 si 7 milioane lei vechi. In aceasta perioada Rizea Gheorghe s-a mai ocupat cu obtinerea aprobarilor necesare infiintarii firmei Anaconda Security SA, in beneficiul unui investitor pe care nu il cunosc. La realizarea materialelor publicitare pentru aceasta firma (film si pliante), Rizea a folosit de asemenea subordonati si echipament-armament din cadrul SPP. Interesul lui Rizea pentru domeniul show-business s-a mai materializat dealtfel si intr-un videoclip pentru trupa pop Candy. Deasemenea, in 2002 a realizat un alt material publicitar pentru una din firmele de paza controlate de Dumitru Iliescu. Actiunea a avut loc in incinta fabricii de mobila Armob din soseaua Andronache, cu concursul intregii echipe SPP de interventie antitero aflata in subordinea sa, plus dotarea aferenta. Mentionez ca si la Tricorelon, cu ocazia inaugurarii serviciului de paza, Rizea a realizat o demonstratie de lupta in genul celor pe care le facea in cadrul SPP. La acea filmare, in prezidiul spectator a asistat alaturi de patronii fabricii si d-ul Voicu Catalin, nasul lui Rizea, figura acestuia aparand in materialul brut al filmarii. Tot in perioada “Tricorelon”, stiu ca Rizea impreuna cu unul din angajatii pazei au batut un politist care a avut nefericita idee de a controla legalitatea amplasarii dispozitivului de paza. Incidentul a fost rapid musamalizat in urma unui telefon pe care Rizea l-a dat nasului sau.

Spre sfirsitul anului 2002 am depistat o serie de nereguli grave in contabilitatea firmei Grup Guard. Am cerut in repetate rinduri lui Istrate Ion si lui Toader Florian sa-mi dea lamuriri, dar acestia amanau tot timpul sedinta generala a actionarilor. La inceputul lunii februarie 2003 urma sa ma deplasez in Ungaria unde avea loc reuniunea anuala a IBSSA (International Bodyguard and Security Services Association). I-am anuntat pe Toader si Istrate ca la intoarcerea mea voi angaja un expert contabil care sa faca o evaluare externa a contabilitatii, urmind ca ilegalitatile sa fie scoase la lumina. Toader si Istrate mi-au spus ca cel mai bine ar fi ca eu sa plec din firma si sa cedez actiunile in favoarea unui nou actionar pe care urma sa-l indice Rizea. Toader mi-a explicat ca date fiind bunele sale relatii cu Rizea, cu generalul Pitulescu (care i-a cedat lui Toader nr-ul auto B-01-AAA), cu seful Politiei Capitalei – dl Tutilescu (caruia i-a renovat apartamentul din soseaua 11 iunie si biroul de la Politia Capitalei) si cu prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Iacob Marius (care intervenea pe langa adjunctul IJP Ilfov – Haisan- la orice problema a lui Toader), orice demers de-al meu pe cale legala va fi stopat. Mi-a subliniat si faptul ca sotul contabilei Grup Guard si Grup Construct (Suciu Liliana) este ofiter de politie cu functie importanta in departamentul de imagine al IGP. In urma refuzului meu de a ceda, am fost sunat de catre Rizea care mi-a pus in vedere “sa nu fac valuri” si sa plec din firma, aducandu-mi aminte cata putere are nasul sau, cat de usor imi poate “fabrica un dosar” si cat de repede mi se pot intimpla “accidente”.

Dupa intoarcerea mea de la Budapesta, ma aflam - pe data de 13 februarie 2003 in jurul orei 20 - la restaurantul Irish Pub de la Piata Unirii in compania d-lui colonel (cred SRI) Anghel Ion. I-am povestit acestuia intreaga situatie, cerind un sfat competent. Dl Anghel l-a sunat pe Charlie (colonel SPP Gheorghe Marinescu) invitand-ul la discutie. In timpul discutiei, am fost sunat de catre Rizea care mi-a cerut sa vin la sediul firmei Grup Guard pentru a-mi “explica” ce trebuie sa fac in urmatoarele zile si in ce conditii trebuie sa parasesc firma. Stiam ce inseamna “explicatiile”, caci Rizea impreuna cu Sora Ciprian mai dadusera cu putin timp in urma niste “explicatii” de o rara violenta unui alt actionar al unei firme de paza (caz mediatizat de ziarul ZIUA in anul 2002). Atunci, dl Anghel l-a sunat de pe telefonul meu pe Rizea si s-a recomandat ca fiind avocatul meu. I-a cerut lui Rizea explicatii in legatura cu amestecul sau in problemele unei firme private, amintindu-i acestuia incompatibilitatea cu functia de ofiter SPP. L-a atentionat pe Rizea ca aceasta situatie va ajunge la urechile directorului Naghi. Rizea a inceput sa urle si sa injure, spunind intr-un limbaj colorat ca in cadrul SPP el este intangibil, ca chiar daca directorul Naghi ar afla de aceste lucruri, nu se vor lua nici un fel de masuri. Rizea a precizat ca Naghi este doar o marioneta ghidonata de Dumitru Iliescu si de nasul sau Voicu Catalin. Ne-a amenintat ca ne va pune droguri in masini si va aduce zece martori care sa confirme ca santem traficanti de droguri. A spus ca-i rupe picioarele d-lui Anghel si ca-l arunca de la fereastra daca-l prinde in biroul lui Naghi, etc. Toata aceasta discutie a fost ascultata si de Charlie. Dupa incheierea discutiei, d-ul Charlie a spus ca el este prea mic pentru a lua vreo initiativa impotriva lui Rizea si ca toti angajatii SPP stiu ca Rizea este protejat la nivel inalt de persoanele amintite. Atunci am aflat si eu ca de fapt nasul lui Rizea - Voicu Catalin – este reprezentantul SPP in CSAT. Dl colonel Anghel a sunat in acel moment la biroul directorului Naghi si a cerut secretarei acestuia o intrevedere urgenta pentru a doua zi la prima ora.

In zilele urmatoare, d-ul Anghel mi-a povestit cum a decurs intrevederea cu directorul Naghi: Anghel l-a sunat pe Rizea din biroul sefului SPP pentru ca acesta sa se convinga personal de lucrurile povestite. A urmat aceeasi discutie, aceleasi afirmatii in acelasi limbaj. Dl Naghi a spus ca-l poate da afara din SPP pe Rizea, dar ca “ar fi pacat” caci Rizea si Sora Ciprian “sant baietii nostri” si sant foarte buni luptatori. A tinut sa-si intareasca spusele aratindu-i d-lui Anghel poze cu Rizea si Sora “in actiune”. D-ul Naghi a promis atunci ca Rizea nu se va mai amesteca in afacerea Grup Guard.

Cu toate acestea, Rizea a avut in continuare mana libera in ceea ce priveste Grup Guard. La scurt timp el a facut o sedinta generala cu toti angajatii Grup Guard, anuntandu-i ca el ”il reprezinta pe cel mai puternic om din serviciile de informatii din Romania” si ca din acel moment intreaga activitate a Grup Guard va fi coordonata de el. In luna mai a anului 2003 am depus la Parchetul Buftea plangerea penala cu numarul 15391 (cu o completare in anul 2004, depusa la Parchetul de pe langa Inlata Curte de Casatie si Justitie). Au urmat doua expertize contabile care arata clar infractiunile in forma organizata savarsite de Toader si Istrate cu complicitatea unor firme din orasul Brasov controlate de cetateni din Republica Moldova (Cerpo srl, Domo Consulting srl), a directorului Sucursalei BCR Otopeni (Apopei Daniel), a unui inspector din Directia Finantelor Publice Brasov (Calaican Laurentiu – Fincont srl), etc. Am primit in continuare amenintari cu moartea, atat eu cat si familia mea (tatal meu a depus o plangere la Sectia 11 Politie in acest sens). Toader si Istrate au cumparat prin intermediul lui Rizea firma Anaconda Security SA si au preluat peste noapte toate contractele si toata dotarea Grup Guard. Desi dl Belcaru de la directia Paza si Ordine a IGP a fost sesizat in aceasta privinta, “verificarile” pe care le-a facut au trecut sub tacere realitatea. Nici sesizarile privind cazierul “curat” pe care l-a obtinut Istrate Ion prin intermediul lui Rizea nu au avut urmari. Multumita acestui cazier alb Istrate este acum actionar al Anaconda Security SA alaturi de familia sa si de fosta secretara a Grup Guard. Am sesizat aceste aspecte tuturor autoritatilor competente ale statului. Se pare insa ca nimeni nu are curajul sa ancheteze acest nucleu de criminalitate organizata cu ramificatii in zonele inalte ale puterii.

In anii care au trecut, am asteptat inlaturarea directorului Naghi si deparazitarea SPP. Schimbarea recenta la varful SPP mi-a dat curajul de a face cunoscute aceste lucruri unei conduceri preocupate cu adevarat de eficacitatea si eficienta, precum si de onoarea institutiei. Sper ca de data aceasta nevoia de dreptate, a mea si a multor altora, sa nu ramana o vorba goala. Cred ca e timpul sa se puna capat fricii pe care Naghi si protejatii sai au indus-o in interiorul si exteriorul SPP. In acest sens, intentionez sa depun la Parchetul Militar o plingere impotriva lui Rizea Gheorghe. Va pot pune oricand la dispozitie documente, pentru a va oferi o perspectiva completa asupra subiectului.


In februarie 2001, noul sef al SPP, Gabriel Naghi, ii reactiveaza atit pe fin (cu gradul de maior), cit si pe nas (cu gradul de lt. col.), pentru ca in octombrie 2002 ciomagarul sa fie cocotat in functie de conducere in structura de interventie antiterorista a SPP. In dosarele SPP inca mai exista rapoartele colegilor cu privire la comportamentul deviant, abuziv si scelerat al actualului sef al BSIJ, ex-consilierul sinistrului Nica. Sint consemnate lovituri si injurii la adresa subordonatilor, obsesia pentru tragerile cu pistolul mitraliera calibrul 7.62, vestitele trageri ilegale in care subodonatii erau obligati sa tina diverse obiecte drept tinte de tragere. In 2002 apar si alte reclamatii, pe numele Gheorghe Rizea fiind deschise doua dosare penale pentru actiuni de recuperare, batai, sechestrari de persoane.

Ziua, 12 decembrie 2002, Razvan SAVALIUC Adina ANGHELESCU
Cadre active ale Serviciului de Paza si Protectie sunt denuntate penal pentru metode de tortura specifice fostei Securitati
Teroarea generalilor

-- Consilierul de stat gen. Dumitru Iliescu, fostul sef al SPP, este acuzat de un fost maior SPP de complicitate la tentativa de omor * Generalul (r) Dumitru Ciobanu, fost sef al Directiei de Contrainformatii a SIE, este invinuit de instigare la tentativa de omor si talharie * Doi lucratori ai SPP, Gheorghe Rizea si Ciprian Sora, sunt acuzati de tortura de catre fostul maior SPP Cornel Donisan * Victima se afla internata in spital in stare grava, cu splina si coaste rupte * Cazul a fost declinat de procurorii PNA in favoarea Sectiei Parchetelor Militare * Gheorghe Tiron, un administrator al firmei nepoatei gen. Dumitru Iliescu, a depus plangere la Sectia 1 Politie impotriva celor doua cadre SPP, pentru agresiune, sechestrare, furt de bunuri si acte contabile * Colaboratorii celor doi generali au rupt tacerea si au cerut Finantelor sa controleze contractele dubioase incheiate de firmele Compania de Paza GLOBAL SRL si Master Top Protection SRL cu firme mari de stat, sub aspectul evaziunii fiscale si deturnarii de fonduri * Contractele au fost incheiate cu Posta Romana, TVR, SIDERCA, Ministerele Mediului si Agriculturii etc * Sectia 4 Politie a dispus o expertiza financiar-contabila

O plangere penala cu totul iesita din comun prin gravitatea faptelor, dar si renumele persoanelor acuzate ca le-au comis, a fost depusa la Parchetul National Anticoruptie de catre maiorul Cornel Donisan. Daca plangerea se va finaliza cu constatarea vinovatiei celor invinuiti, cazul va provoca un adevarat cutremur la Administratia Prezidentiala, la SPP si SIE. Plangerea este indreptata impotriva lui Gheorghe Rizea si Ciprian Sora, cadre active ale Serviciului de Paza si Protectie, a generalului Dumitru Ciobanu (fost sef al Directiei Contrainformatii a SIE), a generalului Dumitru Iliescu, fost sef al SPP si actual consilier prezidential, a Elenei Iliescu (sotia lui Dumitru Iliescu) si a altor doua rude ale acestora din urma: Vlad Bontea (sot de nepoata) si Dumitru Stochita (nepot). Cei enumerati mai sus au fost acuzati de talharie si tentativa de omor, cei doi generali fiind nominalizati pentru instigare si, respectiv, complicitate la infractiunile enumerate. Plangerea penala a fost intregistrata la PNA sub nr. 246/3.12.2002, care si-a declinat zilele trecute competenta in favoarea Sectiei Parchetelor Militare. Sangeroasele evenimente s-au petrecut la finele lunii trecute pe Str. Pictor Iosif Iser nr. 10, la sediul nedeclarat al Companiei de Paza GLOBAL, firma in care actionari sunt Mihaela Stoica, fiica gen. Ciobanu si Cristian Preda, finul lui Dumitru Iliescu. In combinatie mai este implicata si SC MASTER TOP PROTECTION SRL, firma in care actionari sunt Vlad Bonta si Mihaela Stoica. In aceasta firma Cornel Donisan a fost actionar majoritar pana in primavara anului 2000 cand si-a cesionat partile sociale.

Plangerea maiorului Donisan nu este deloc simpla si pare, citind-o, desprinsa din filmele cu mafioti. El a fost rupt cu bataia, adus in pragul mortii, si i s-au furat bunurile pe care le avea asupra sa: un ceas de aur Versace, o bratara de aur, banii, actele, cardurile bancare, cheile de la casa, birou si autoturism. In sustinerea afirmatiilor sale privitoare la tortura la care a fost supus, stau fotografii si acte medicale, care dovedesc loviturile teribile incasate si vatamarea unor organe interne: cateva coaste rupte, splina sparta, injunghieri cu cutitul in mana stanga si contuzii profunde pe circa o treime din suprafata corpului.

Filmul evenimentelor
In 27 noiembrie a.c., Cornel Donisan s-a deplasat in Str. Pictor Iser nr. 10, unde functioneaza un punct de lucru fictiv al Companiei de Paza GLOBAL SRL (actionari sunt: Mihaela Stoica, fiica generalului Dumitru Ciobanu - fost sef al Directiei de Contrainformatii a SIE si Cristian Preda, finul generalului Dumitru Iliescu, fost sef al SPP si actual consilier de stat la Cotroceni). Donisan este director executiv al Companiei de Paza Global. El a intrat intr-un birou unde s-a intalnit cu Elena Iliescu - sotia consilierului prezidential Dumitru Iliescu - cu gen. Dumitru Ciobanu, cu Vlad Bontea si Dumitru Stochita (nepotul gen. Dumitru Iliescu). Donisan ne-a relatat ca sepepistii Gheorghe Rizea si Ciprian Sora s-au indreptat spre el si au inceput sa-l ameninte, dupa care au inceput sa dea in el ca intr-un sac de box. Victima marturiseste: "Ghemuit de durere de la coastele rupte, aproape fara cunostinta, am fost sugrumat cu antebratele pana aproape ca mi-am pierdut rasuflarea. Am fost amenintat cu moartea, cu distrugerea si acuzat de "Tradarea generalilor" si a sistemului pe care ei il reprezinta, spunandu-mi ca ei pot face ce vor in Romania si ca nu pot fi trasi la raspundere cat timp "Tatucul" si "Bombonel" sunt la putere. In repetate randuri, generalul Ciobanu Dumitru i-a instigat pe cei doi la violenta, cerandu-le sa ma duca in padure sa ma omoare. In cruzimea lor, acestia solicitau un patent pentru a-mi smulge unghiile. Ciprian Sora a scos un cutit din buzunar si m-a amenintat ca ma omoara. M-am aparat de cutit ridicand mana stanga, moment in care am fost taiat la mana. Din cap imi curgea sange, nu credeam ca voi supravietui bataii si le-am spus ca voi face tot ce-mi cer pentru a-i determina sa nu ma omoare. Mi-au luat ceasul si bratara si tot ce aveam in buzunare: carduri bancare, bani etc". Donisan afirma, in continuare, ca Sora l-a dus la baie pentru a-l spala si l-a asezat pe scaun pentru a scrie dupa dictare, mai multe declaratii. "Tremurand de frica si de durere, am scris doua documente: un autodenunt, prin care doream sa ma sinucid ca urmare a unor mustrari de constiinta in urma unui prejudiciu de peste 20 de miliarde de lei adus generalilor Dumitru Iliescu, Ciobanu Dumitru si familiilor acestora. M-au fortat sa scriu ca voi aranja cu grecii de la MEGA IMAGE si MEGA DOI sa le plateasca 20 de miliarde de lei cat mai curand posibil "ca vin sarbatorile de iarna" si ca acestia sa incheie cu ei un contract de paza foarte avantajos financiar pentru Compania de Paza GLOBAL unde eram director executiv".

Generalul Ciobanu m-a pus sa-i sarut mana si pantoful
Celalalt act semnat prin constrangere: "O declaratie prin care m-au fortat sa scriu ca l-am atacat cu cutitul pe numitul Vlad Bontea, sotul nepoatei si fiul soferului lui Dumitru Iliescu. Mentionez ca Rizea Gheorghe l-a zgariat pe Bontea Vlad la mana cu cutitul si mi-a pus cutitul in mana pentru a exista pe acesta amprentele mele (...) Am fost pus sa jur, pupandu-mi mana stanga taiata de cutit, de catre Sora, ca nu voi spune nimic despre cele intamplate, ca nu voi pomeni numele generalilor Iliescu Dumitru si Ciobanu Dumitru si ca voi consimti sa fiu trimis in inchisoare ca urmare a inscenarii puse la cale de catre ei. Am fost pus sa-mi cer iertare in genunchi generalilor Ciobanu si Iliescu (ultimul nu era prezent), sistemului pe care il reprezinta, Rizea spunand ca inca patru ani de putere in care fac ce vor, ca se vor ocupa de directii speciale secrete ale statului privind integrarea in UE si structurile euroAtlantice si ca pot sa omoare pe oricine fara a fi trasi la raspundere. Dupa care am fost pus sa sarut mana generalului Ciobanu si pantoful stang al acestuia dupa ritualuri mafiote".

Mobilul tentativei de omor: miliardele de la MEGA
Ce a urmat? Conform relatarilor lui Donisan, agresorii l-au legat cu catusele de calorifer si au chemat politistii de la Sectia 4. Au pus cutitul cu amprentele lui Donisan intr-o punga pentru a fi predat celor de la Sectia 4 Politie, sub acuzatia ca el ar fi fost agresorul. La sosirea lucratorilor de politie, Donisan a fost suit in masina si condus la Sectie, in acelasi timp ducandu-se si Vlad Bontea (zgariat la o mana) cu avocatul Raducanu, pentru a-l acuza pe Donisan de tentativa de omor.
La sectia de politie, constantand ca Donisan isi pierde cunostinta, anchetatorii l-au trimis la spital, pentru a primi ingrijiri medicale de urgenta, eliberandu-i-se si o adresa catre IML pentru expertiza medico-legala.
Donisan ne-a mai declarat ca mobilul agresiunilor la care a fost supus ar consta in faptul ca "au vrut sa-i faca pe grecii de la MEGA IMAGE sa le plateasca niste miliarde bune pentru contractele incheiate cu Compania GLOBAL, unde eram director executiv si daca ma scoteau pe mine vinovat de lipsa unor bani, puteau sa-i convinga pe greci sa nu le mai plateasca garantia de 45%, care se plateste anticipat pentru contractele de paza".
Actualmente, Donisan se afla internat la spital, in stare grava, sub paza prietenilor sai.

Ce spune consilierul prezidential
Consilierul de stat Dumitru Iliescu ne-a declarat ca nu are nici o legatura cu evenimentul: "N-am nici un amestec cu ce s-a intamplat acolo! Donisan a fost colaborator - sef de sector, la fosta mea firma Grupul International de Protectie si Paza, firma pe care am vandut-o in 1998. Nici sotia mea si nici vreo alta ruda de-a mea nu a fost implicata. Ce nu a spus Donisan este ca el a vrut sa-l omoare pe unul dintre cei pe care i-ati enumerat, a vrut sa-i infiga cutitul in inima, stiu ca omul a si depus plangere penala impotriva lui Donisan. O sa-l dau in judecata pentru denunt calomnios daca a depus intradevar plangerea. Cred ca prin aceste acuze fabricate a urmarit sa ma determine sa intervin, in calitatea mea de fost sef al SPP, sa-l conving pe cel agresat sa nu mai faca plangere impotriva lui Donisan".
Amintim ca Dumitru Iliescu a fost in timpul revolutiei din decembrie 1989 un simplu capitan si comanda TAB-urile de la Sala Dalles si Inter care i-au calcat cu rotile pe protestatarii anticomunisti. Pentru ispravile sale el a fost inaltat la gradul de general intr-un timp record, de numai trei ani.

Evenimentele se precipita
Avocatul Dumitru Radescu ne-a declarat ieri ca mai multe persoane, care au desfasurat activitati in firmele rudelor generalilor Dumitru Iliescu si Dumitru Ciobanu au depus la data de 9.12.2002 plangeri la Directia Generala a Controlului Financiar de Stat Bucuresti, prin care au solicitat sa se efectueze un control minutios la firmele Compania de Paza GLOBAL SRL si Master Top Protection SRL, in legatura cu unele contracte de paza dubioase incheiate in ultimii cinci ani cu SIDERCA, ICIM, Posta Romana, Romtelecom, TVR, Ministerele Mediului si Agriculturii, Institutul Apele Romane, Acva Proiect etc., contracte denuntate ca au fost obtinute prin trafic de influenta, deturnare de fonduri si evaziune fiscala. Politistii de la Sectia 4 au dispus deja o expertiza financiar-contabila la cele doua firme.
Alti colaboratori ai generalilor s-au adresat Politiei
Impotriva SPP-istilor Gheorghe Rizea si Ciprian Sora s-a mai depus o plangere penala, la Sectia 1 Politie, de catre Gheorghe Tiron, administratorului Agentiei Romane de Securitate SRL (firma a carei actionar unic este Alina Loredana Bontea, nepoata gen. Dumitru Iliescu). Gheorghe Tiron acuza faptul ca SPP-istii l-au sechestrat si maltratat peste trei ore la sediul firmei din Str. Braziliei nr. 16, in data de 22 noiembrie 2002, in prezenta rudelor celor doi generali, ca i s-au furat actele contabile ale firmei si mai multe statii radio.


Ziua, 13 decembrie 2002, Razvan SAVALIUC
SPP nu vrea sa faca cercetari in scandalul "Teroarea generalilor"

-- Serviciul spune ca e treaba Politiei si a Parchetului sa faca anchete si nici macar nu a declansat vreo investigatie pur administrativa * ZIUA publica o alta plangere depusa la Sectia 1 Politie impotriva ofiterilor SPP Gheorghe Rizea si Ciprian Sora * Acestia sunt acuzati de un atac petrecut la o firma a nepoatei gen. Dumitru Iliescu, fost sef al SPP si actual consilier la Presedintia Romaniei * Serviciul condus de generalul Naghi nu este interesat nici macar sa verifice ce cautau Gheorghe Rizea si Ciprian Sora la sediile firmelor de paza ale rubedeniilor generalilor Dumitru Iliescu si Dumitru Ciobanu, ziua in amiaza mare si nici daca ofiterii SPP nu figurau cumva ca fiind in misiune

Dupa plangerea penala a fostului maior SPP, Cornel Donisan, care a acuzat faptul ca doi ofiteri SPP - Gheorghe Rizea si Ciprian Sora ar fi incercat sa-l omoare la instigarea si cu complicitatea generalilor Dumitru Iliescu, consilier prezidential si Dumitru Ciobanu, fost sef al Directiei de Contrainformatii din SIE, o alta persoana - Gheorghe Tiron, fost administrator al Agentiei Romane de Securitate SRL (firma unde actionar unic este nepoata gen. Dumitru Iliescu), a depus la randul lui o plangere penala la Sectia 1 Politie, pentru un caz asemanator. Redam in continuare fragmente din plangere: "Am fost administrator la SC Agentia Romana de Securitate SRL - J 40/7167/1999, de la infiintarea societatii si pana in data de 28 octombrie 2002, cand mi-a fost adusa la cunostinta revocarea din aceasta functie de catre asociatul societatii Bontea Alina Loredana (n.red.- nepoata gen. Dumitru Iliescu, consilier prezidential). Dupa data de 05.11.2002 am inceput sa pun la dispozitia asociatului actele contabile. Anterior am pus la dispozitia asociatului documentele originale ale societatii: certificat unic de inregistrare, contract de societate, modificari la Registrul Comertului, autorizatia societatii, autorizatia de detinere de armament etc. Ulterior au inceput sa apara divergente intre mine si noul asociat - Bontea Alina Loredana - nepoata generalului Dumitru Iliescu si doamna Elena Iliescu, care a fost imputernicita cu semnatura in banca in numele societatii si doamna Elisabeta Iliescu - sora domnului general, care nu are nici o functie sau imputernicire pentru societate. Am fost acuzat ca am administrat prost societatea, fapt ce s-a soldat cu un control din partea Garzii Financiare Centrale, care a intocmit o nota de constatare. Ulterior mi s-a adus la cunostiinta ca doresc sa faca (asociatul prin rudele sale) o expertiza contabila privind starea financiar-contabila a societatii pana in momentul cat am fost administrator. Cat timp am fost la sediu le-am pus la dispozitie acte ale societatii pentru efectuarea expertizei. Cateva zile am lipsit de la sediul societatii si astazi cand am venit la sediu mi s-au intamplat urmatoarele:
- astazi, 22.11.2002, in jurul orelor 14.15 - 14.30 ma aflam la sediu si au intrat in holul cladirii Elena Iliescu, Elisabeta Iliescu, Vlad Bontea (sotul asociatului), Stochita Dumitru (fiul Elisabetei Iliescu), Carmen Preda (fina Elenei Iliescu) si cu inca trei barbati solizi.
Femeile au inceput sa strige sa le dau actele, iar conducatorul barbatilor mi-a pus in vedere ca-mi acorda cinci minute, din care a trecut unul, ca sa le dau actele. Au intrat in biroul in care eram si au inceput sa-mi ia actele din dulap, fara discernamant, la gramada, impreuna cu alte documente care se aflau acolo, documente care apartin SC Arcadia International SRL unde sunt asociat unic.
In acest timp se aflau in birou si domnii Gheorghe Dinca si Simion Vasile. Conducatorul barbatilor a inceput sa ma ameninte cu bataia, cu distrugerea, pe mine si familia mea, copiii mei si tot neamul meu. M-a tras de geaca intr-o camera alaturata, a inchis usa si printre usoare lovituri la cap si gat (era de fata si Elena Iliescu) a repetat amenintarile mentionate. Arat ca in acele momente mi-a fost foarte teama in ceea ce priveste integritatea mea personala si arat ca si in acest moment siguranta mea, cat si a familiei mele o consider nesigura, cunoscand foarte bine cine se afla in spatele acestor actiuni de control si actiuni de forta - generalul Dumitru Iliescu, consilier prezidential. Corneliu Petrescu, care se afla in sediu si pe care, de asemenea, l-au amenintat, a chemat Politia. La sosirea reprezentantilor Politiei Sectiei 1 cei trei s-au retras (doi priveau permanent pe geam) si chiar la solicitarea expresa a politistilor au refuzat sa se legitimeze, fapt ce a dus la evacuarea celor trei barbati de catre politisti spre a fi identificati. Tot in momentele cand erau in biroul in care ma aflam, politistii s-au simtit jigniti de refuzul obraznic al conducatorului barbatilor de a se legitima, conducatorul acestora cerea protectie la telefon si chiar a inmanat telefonul lui mobil unui domn de la Politie pentru a vorbi cu cineva "inalt" care il protejeaza. Nu stiu daca cei trei barbati au fost legitimati sau nu, cert este ca erau acolo (...) dupa care am plecat la Sectia 1 Politie pentru a depune prezenta plangere".

Confirmarea identitatii
In audierile ulterioare, martorii audiati au aratat ca doi dintre cei trei agresori sunt lucratorii SPP mr. Gheorghe Rizea si Ciprian Sora. Martorul Cornel Petrescu, armurier, l-a indicat pe mr. Gheorghe Rizea ca fiind barbatul care conducea grupul. Gheorghe Tiron ne-a mai declarat ca actele contabile care i-au fost luate cu forta au fost transportate la sediul Companiei de Paza Global, din Str. Iosif Izer nr. 10. Sora si nepoata generalului Dumitru Iliescu au fost chemate la audieri de catre politistii Sectiei 1.

SPP se simte confundat cu faptele ofiterilor sai
Serviciul de Protectie si Paza ne-a trimis ieri un comunicat cu urmatoarele precizari: "Subliniem faptul ca institutia noastra nu trebuie confundata cu presupuse fapte ale unor lucratori ai sai care, chiar potrivit relatarilor din presa, nu au nici o legatura cu obligatiile lor de serviciu. Institutiile abilitate cu cercetarea cazului respectiv, fiind deja sesizate, sunt singurele in masura sa stabileasca adevarul si raspunderile persoanelor implicate, iar asupra evenimentelor in discutie exista, asa cum rezulta si din mass-media, versiuni contradictorii. Din partea SPP exista intreaga disponibilitate pentru elucidarea acestui caz si, la solicitarea institutiilor imputernicite prin lege sa faca cercetari, va fi acordat sprijinul cerut". Nemultumiti de comunicatul SPP, care nici macar nu a mentionat numele celor doi ofiteri si functiile pe care le indeplinesc, ne-am adresat purtatorului de cuvant al institutiei, lt. col. Constantin Dobre, care ne-a declarat: "Institutia nu a inceput nici o ancheta administrativa impotriva celor doi, pentru ca e treaba organelor abilitate. Cei doi au fost intrebati si au spus ca nu e nimic adevarat din acuzele ce li s-au adus". Intrebat daca SPP nu este interesat sa verifice ce cautau cei doi ofiteri la sediile unor firme de paza, ziua in amiaza mare, cand puteau foarte bine sa figureze la serviciu ca aflati intr-o misiune, Constantin Dobre a precizat ca nu s-a considerat inca utila o asemenea cercetare.

In 2003, pentru meritele deosebite (o parte le-ati putut citi mai sus), recuperatorul este avansat la gradul de locotenent-colonel, iar in 2004 primeste NUP pentru ambele dosare, lucru firesc avind in vedere relatiile lui Gabriel Naghi cu procurorul general Ilie Botos. Va reamintim un articol aparut 2 ani mai tirziu, cu precizarea ca vizitele lui Botos la SPP erau cunoscute inca de la numirea lui Naghi in functie. Despre Naghi nu vom mai povesti. Este suficient sa va reamintim ca pe obiectivul debarcarii acestuia s-a nascut SEMPER FIDELIS.

Cotidianul, 23 noiembrie 2005
Botos a luat masa cu dosarul SPP

La citeva ore dupa depunerea la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a unei plingeri penale impotriva directorului Serviciului de Protectie si Paza, generalul Gabriel Naghi, procurorul general Ilie Botos lua prinzul cu impricinatul.
Pe 3 octombrie, colonelul SPP Dumitru Vlad depunea la PICCJ o plingere impotriva lui Gabriel Naghi, seful SPP, acuzindu-l de abuz in functie. In plingerea depusa la Parchet, col. Vlad (cel care s-a ocupat de pregatirea tuturor garzilor de corp din SPP) mentioneaza ca in 2003 fusese ales de expertii ONU sa conduca echipa de protectie a misiunii Natiunilor Unite in Sudan. Insa, dupa un an si jumatate, a fost chemat in tara, bagat in Consiliul de Judecata si trecut in rezerva din cauze pe care col.
Vlad le considera politice. Pe linga toate acestea, in plingerea pe care a inregistrat-o pe 3 octombrie la PICCJ, Dumitru Vlad acuza conducerea SPP de pesedizare a serviciului. Coincidenta, la numai citeva ore dupa depunerea plingerii, procurorul general Ilie Botos si generalul Gabriel Naghi luau masa impreuna, la popota ofiterilor SPP.
Procurorul general a recunoscut ieri intilnirea cu Naghi, dar ne-a precizat prin intermediul purtatorului sau de cuvint, Robert Cazanciuc: "Nu este singura intilnire care a avut loc intre cei doi si nu este nimic nefiresc in aceste intilniri. Nu s-a discutat nimic despre plingerile depuse impotriva generalului Naghi, ci, punctual, despre colaborarea dintre cele doua institutii".
Tot coincidenta, plingerea a ajuns la procurorul Tudor Marian, fost angajat al SPP. Inainte de a se transfera la Parchetul Militar si apoi la Sectia Militara din PICCJ, Tudor Marian a fost consilier la Biroul Juridic al SPP.

Mai mult, in 2004 ciomagarul urca in functie si se dezlantuie dement si fara limite, ajungind pina acolo incit trage cu pistolul dupa armurier, acesta intrind in soc psihic. In aceeasi perioada, ofiterii disperati care au incercat sa protesteze fata de atmosfera de teroare instaurata de scelerat, au fost fie mutati, fie trecuti in rezerva. In perioada 2004-2006, primind initial mina libera de la Naghi, culege asiduu informatii despre noii demnitari si despre familiile acestora, de data asta fara retinere si fara perdea, cum obisnuia inainte. Merge pina acolo incit ameninta cadre din dispozitivele de protectie, pentru ca acestea refuza sa-i ofere informatii. La finele anului 2005, Naghi este debarcat, peste 400 de sepepisti parasind institutia impreuna cu el, iar noul sef al SPP, Lucian Pahontu instaureaza o alta atmosfera de lucru. Este momentul in care 4 ofiteri de protectie, satui pina-n omusor de ciomagarul care le cerea informatii, il inghesuie intr-un birou si-l troznesc cu sete. Nu-l lovesc si-n bile fiindca, dupa cum va povesteam, acestea au fost de negasit.
La inceputul anului 2006, se introduc reguli si bareme noi în S.P.P. in ceea ce priveste pregatirea si promovarea cadrelor. Constient ca nu va putea face fata acestor noi bareme, ciomagarul naghist refuza sa participe la testarile profesionale. In haita, cu pistolul in mina, nu exista bareme. Si cum prostul nu e prost destul, Gheorghita trece la santaje (pretinzind ca stie informatii confidentiale despre demnitari, mai ales despre doamnele ministru), ameninta noua conducere a serviciului si-l baga la inaintare si presiune pe Silion, dar si alte personaje din aceeasi mafie. Intra in conflict deschis cu sefii SPP, fuge de la examenul pentru atestarea pe functie, isi ia concediu medical si e nevoit sa se mute cu coada intre picioare la MApN. Echipa mortii (sepepistii Sora, Ghita, Rizoiu si altii) formata in timp sub obladuirea si spre slujirea mafiotilor deja cunoscuti cititorilor, se destrama si membrii ei parasesc SPP-ul. In perioada 2006-2009 apare ca administrator al firmei Black Wolf Security Consulting, folosind imagini de la pregatirea din SPP pentru promovare, aspect semnalat pe site-ul nostru la timpul respectiv, cu tot cu screenshot-uri luate chiar de pe site-ul firmei ( LINK ).

Dar pentru astazi atit. De miine ne intoarcem al Acvila, la acuzele recuperatorului si la realitatea ultimelor doua luni.


This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.605 )