News Item: Cind pompierii stirnesc incendii. Aprozaristul. (9)
(Category: Proiect SEMPER FIDELIS)
Posted by ex-ad
Sunday 20 March 2011 - 22:13:25

UPDATE: am primit raspunsul Ministerului Public la adresa noastra publicata in episodul 7.

(click pe imagine pentru marire)


Stim ca multi dintre voi, dragi pompieri, va intrebati de ce nimeni nu ia nici o masura dupa ce in spatiul public se discuta argumentat, de ceva timp, despre incompetenta si calitatea cel putin dubioasa a actului managerial care insotesc activitatea sefului ISU Bucuresti. Intrebarea este justificata, tocmai de aceea va rugam sa luati in considerare citeva aspecte:

1. Inca nu s-a terminat procesul de predare-primire a functie la nivelul IGSU. Generalul Secara are la dispozitie trei luni pentru acest lucru, timp in care col. Lucaciu este obligat sa decida si sa actioneze in anumite limite.

2. Structurile competente din MAI sint prinse pina peste epoleti cu vamile si cu problemele din inspectoratele judetene de politie, desi monitorizeaza cu atentie tot ce se scrie pe site-ul nostru.

3. Decuparea col. Dudus din peisaj inseamna, probabil, si deranjarea unor retele producatoare de bani frumosi (din autorizatii pentru constructii, asigurari contra incendiilor, achizitii publice etc.). Intr-o tara in care fenomenul coruptiei este tinut sub control, un specialist in numaratul conservelor nu poate nici macar visa, daramite accede la sefia unei structuri de pompieri - o functie care presupune obligatoriu experienta substantiala de teren. In Romania, insa, coeficientul scazut de inteligenta, obedienta totala, lipsa de educatie si moralitate, predispozitia spre ilicit sint conditii sine qua non pentru reusita in cariera militara, indiferent ca vorbim de zona operativa sau de frecat duda in birouri. Si cum banii sint bratara de aur a institutiilor bugetare, meseria nu mai conteaza in ecuatie cind trebuie numit un sef de fabrica, chiar daca in fabrica respectiva produsele sint viata si moartea.

4. Se asteapta finalizarea dosarului de urmarile penala privind incendiul de la Dragonul Rosu. Atunci cind acest dosar va fi trimis in instanta (si nu mai e mult), aspectele sensibile din activitatea ISU Bucuresti vor trece in plan secund si vor putea fi gestionate in interiorul institutiei. Stim ca exista scepticism cu privire la controlul de fond care urmeaza a se derula la nivelul ISU, insa ar fi bine sa asteptam finalizarea lui inainte de a trage concluziile. Unii spun ca acest control ar fi fost declansat chiar la cererea col. Dudus, pentru a-si spala imaginea sifonata. Noi va spunem ca nu e asa, fiindca resursele alocate sint prea mari prin raportare la un asemenea obiectiv final si fiindca rezultatele acestui control pot depasi usor aria de competenta a ISU Bucuresti.

In sprijinul acestei afirmatii va informam ca simbata, 19 martie, in curtea interioara a institutei s-a desfasurat operatiunea "Cu fisetele curate": timp de mai bine de trei ore, in jurul prinzului, au fost arse kilograme de documente. Or fi fost facute procese verbale de distrugere sau n-or fi fost, nu stim. Stim insa ca operatiunea s-a desfasurat discret, intr-un spatiu dosit, in afara orelor de program. Si mai stim ca un cetatean responsabil din blocul alaturat a filmat integral actiunea. Nu ne putem abtine sa nu ne intrebam daca povestea asta are legatura cu obsesia col. Dudus de a face copii peste copii dupa toate documentele care-i cad in mina, clasificate sau nu, in coroborare cu sus-mentionatul control de fond...

5. De asemenea, va informam ca la parchetul militar s-a depus o plingere penala impotriva col. Dudus si a col. Tudorica pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei si contra intereselor publice. Vom incerca sa obtinem pentru voi, dragi cititori, acest document pentru episodul urmator.

6. Nu in ultimul rind, va informam ca dl. general-maior Nemes, adjunctul IGSU, a dispus infiintarea unei comisii care sa cerceteze modul in care documentul publicat in episodul 7, precum si inregistrarea prezentata in episodul 6 s-au scurs din institutie. Sintem onorati de atentia acordata, insa trebuie sa-i aducem la cunostinta domnului general ca publicarea acestora nu este o chestiune care sa vizeze securitatea informatiilor in IGSU. Ba mai mult, ambele intra sub incidenta actelor normative privind informatia publica, transperanta institutionala si interesul public. Il rugam frumos pe domnul general sa nu mai incerce sa acopere incompetenta dovedita a conducerii ISU Bucuresti, chiar daca relatiile dumnealui cu col. Tudorica sint extrem de apropiate, iar col. Tudorica si-a reconsiderat brusc si radical pozitia fata de col. Dudus alaturi de care traieste azi intense orgasme manageriale intr-un perfect concubinaj conjunctural.

7. Daca noi am fi unii dintre beneficiarii serviciilor oferite de col. Dudus&co, am fi, in acest moment, destul de deranjati de faptul ca activitatea sefului ISU Bucuresti a ajuns in spatiul public. Anumite lucruri cer extrem de multa discretie, iar persoanele care nu intrunesc acesta cerinta pot trage dupa ele consecinte neplacute pentru respectivii beneficiari. Pe site-ul nostru au fost publicate mai putin de 5% din aspectele cel putin dubioase care vizeaza managementul institutiei si chiar si atit ajunge sa ridice serioase semne de intrebare. Structurile de informatii detin date si probe cu mult mai relevante si le ingroapa, deocamdata, la sertar. E foarte posibil sa le tina ingropate si in viitor, cita vreme interesele financiare aflate la mijloc depasesc cu mult libertatea lor de miscare.

8. Sa nu va imaginati ca luarile voastre de pozitie in spatiul public, dragi pompieri, n-au rezultate. Au. Insa aceste rezultate nu sint vizibile de azi pe miine, dat fiind nivelul de cancerizare care macina nu numai de institutia voastra, ci intreaga societate romaneasca. Ati tacut ani de zile, timp in care situatia voastra s-a inrautatit de la an la an, in consecinta tacerea nu e o solutie pentru rezolvarea problemelor cu care va confruntati. E ca si cum ati vrea sa stingeti un incendiu cu benzina: cu cit turnati mai multa tacere si resemnare peste probleme voastre, cu atit acestea se vor inmulti exponential. Si va-ntrebam: pina cind?


This news item is from Proiect SEMPER FIDELIS
( http://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.904 )