Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Master SRI - Studii de securitate si analiza informatiilor
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
augustinpaled
Tue Feb 15 2022, 12:37PM
Registered Member #59972

Salutare,

Exista masterul „Studii de securitate si analiza informatiilor” din cadrul Universitatii Bucuresti, Facultatea de Sociologie. Aparent e singurul din Bucuresti in parteneriat direct cu SRI. Sunt interesat sa aplic. Daca ma poate ajuta cineva de aici cu cateva sugestii, va rog, ar fi perfect.

Dintotdeaua m-a fasciant lumea de intelligence, avand inclinatie si dorinta spre cunoastere in zona istoriei si geopoliticii. Am si terminat facultatea de Comunicare si Relatii Publice, iar tema de licenta a fost despre Spionaj si contraspionaj in perioada comunista din Romania. In prezent, lucrez in marketing si am ceva trecut in jurnalism.

Mi-ar place sa intru in zona de securitate. Fie ofiter operativ, fie pe zona de Comunicare.

Asadar, intrebarile mele sunt:

- a fost cineva din acest grup, din postura de civil, la acest master? daca da, ce parere aveti?

- din cei care sunt deja incadrati in SRI, imi poate confirma/infirma ca o parte din masteranzi sunt recrutati sa lucreze in cadrul institutiei? Daca da, care sunt posturile, in general? Ca pana la urma de asta imi doresc sa fac acest master, tocmai sa am posibilitatea de a intra in cadrul institutiei.

Va multumesc frumos,

Back to top
Cassius
Fri Feb 18 2022, 03:43PM
Achtung ! Zeit für spannungsbogen ! 🎯
Registered Member #29535

Calea de a intra în "squadra azzura" (hihi) e prin cursurile de master ale Academiei Naționale "Mihai Viteazul" (ANIMV). Aia e academia aferentă domeniului.
Cu masterul de la civili ai șanse (40-50%) să ajungi "colaborator" al lui Blue-System. Înțelegi tu ce înseamnă asta.
Cu mult (muuult) noroc, masterul ăsta civil poate oferi și șansa (max 15% probabila) să ajungi ofițer "acoperit" - dar pt. sansa asta micuță te vor exploata major în prealabil.
Bref - asemenea cursuri sunt "nadă" pentru extinderea portofoliului de "peștișori Xifo".
Back to top
augustinpaled
Thu Mar 31 2022, 09:57PM
Registered Member #59972

-
Back to top
augustinpaled
Thu Mar 31 2022, 10:01PM
Registered Member #59972

Salut, multumesc de raspuns. As fi recunoscator daca m-ai putea face sa inteleg mai bine. Mai exact.

1) „Calea de a intra în "squadra azzura" (hihi) e prin cursurile de master ale Academiei Naționale "Mihai Viteazul" (ANIMV). Aia e academia aferentă domeniului”. Te referi la la masteruk profesional sau cel pentru promovarea culturii in societatea civila. ori ambele?

2) -„Cu masterul de la civili ai șanse (40-50%) să ajungi "colaborator" al lui Blue-System`”. Recunosc ca nu am inteles. la ce te refereai mai exact cand zici colaborator Blue-System?

3 „Bref - asemenea cursuri sunt "nadă" pentru extinderea portofoliului de "peștișori Xifo".” - nu am inteles referinta, nu sun familiarizat. la ce te refri cand zici pestisori xifo.
-
Back to top
Cassius
Fri Apr 08 2022, 09:57AM
Achtung ! Zeit für spannungsbogen ! 🎯
Registered Member #29535

Prea bunule domn...
Pentru un aspirant la statutul de James Bond te-aș fi preconizat nițel mai ager. Subtilitatea Xipho înseamnă "sifon". Nădăjduiesc că acum ți-e clar.
Mai există și posibilitatea unei colaborări relativ mai elevate, de exemplu să te folosească drept "trompetă" (scrii în neștire articole la comandă pe platforme, primești bani de vreo câteva shaorme, după caz).
Înțelege, masterul ăla civil NU te face ofițer. Dacă ai talente de comunicare, mai degrabă te descurci singur vânzând articole pe rețele, stil free-lancer. N-are sens să te exploateze alții.
Corolar : eu nu zic să nu te înscrii la acel master. Orice diplomă e utilă, per se, iar secundar îți extinzi și cultura generală. Dar nu te aștepta la alte finalități, căci alea vin doar dacă ești admis la masterul profesional (ceea ce implică trecerea întregului pachet de teste / condiționări prevăzut de "bad boys blue".)
Dacă nu te-ai edificat nici după acest răspuns, las-o baltă.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF