Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
POLITIA DE FRONTIERA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Fri Nov 15 2013, 05:15PM
Registered Member #3279

@djebel - parca ai fi nevasta-mea, ai intotdeauna dreptate - Revoltă în Vama Albiţa! Un ordin emis de Ministerul de Finanţe a creat haos şi a fost nevoie de intervenţia mascaţilor LINK

Back to top
Mihais
Fri Nov 15 2013, 08:08PM

Registered Member #2323

Off-topic,va dati seama cat sunt astia de disperati sa nu piarda vreun leut din taxe?

Back to top
Klaus
Fri Nov 15 2013, 08:45PM
Registered Member #3279

djebel wrote ...

... două pachete de ţigări de persoană, 50 de trabucuri sau 250 de grame de tutun de fumat.

La tutun suntem mai drastici ca americanii - ei te primesc cu 200 de ţigarete (1 carton), 50 de ţigări de foi sau două kilograme (2kg) de tutun. LINK
Back to top
djebel
Fri Nov 15 2013, 10:37PM
Registered Member #3603

Asa a fost in toate PTF-urile de pe frontiera externa: claxoane, injuraturi printre dinti sau nu, multimi adunate, ceva, ceva Gustave Le Bon, mini-revolutie, dar pana la urma toti au completat declaratia vamala. La mine nu a fost nevoie (inca)de interventia "mascatilor" deoarece erau deja pe artera . E vrajeala ca functionarii vamali au fost luati prin surprindere de noile reguli: se discuta de modificarile astea de 1 luna. Ilara a fost modalitatea in care s-a trecut la aceste reguli: daca cel intrat la orele 23,59 a putut baga (teoretic) 5 saci cu zahar, urmatorul a putut aduce cu el doar 1 kg.
Asa a fost si cu tigarile, bautura, cafeaua. Se vor gasi alte produse neacccizabile care au cautare pe piata noastra. Pana vor fi accizate si alea la randul lor .
Back to top
djebel
Sun Nov 17 2013, 09:50PM
Registered Member #3603

N-am vazut asa coerenta!!! De obicei in Romania minunea tine trei zile. Dupa doar 24H se pare ca s-a renuntat la noile reguli acestea devenind vechi, iar cele vechi devenind noi .
Oricum, m-a distrat dialogul dintre vames si "turistul" care pana ieri vorbea romaneste, el fiind roman de dincolo (un fel de esperanto cu accent pe maini ):
-Ia nie panimaiu rumunskyi!
-Dva pachet tigaret, adin kilogram ulei, adin kilogram hleba (=paine, probabil se referea la faina), etc. Restul niet! Kaput!
Back to top
djebel
Wed Nov 20 2013, 02:17PM
Registered Member #3603

Vorbim de Schengen, securizarea frontierelor si alte "nimicuri"-variatiuni pe aceeasi tema: oare cum trebuie sa te simti cand o alta institutie descinde la tine in curte pentru a face curatenie?
Ofiţer al Poliţiei de Frontieră, suspect de contrabandă cu ţigări LINK
Ofiţer şef de tură la Poliţia de Frontieră, săltat de DIICOT pentru că ar fi protejat o uriaşă grupare de traficanţi de ţigări LINK

De aia probabil ca se intampla asta: Poliţişti de frontieră atacaţi cu furci şi pietre de contrabandiştii de ţigări LINK
Back to top
Boribum
Wed Nov 20 2013, 02:47PM
boribum
Registered Member #2395

Problema nu cred ca e descinderea în sine (ca mere putrede sunt peste tot,si cineva/cumva trebuie sa le culeaga) ci popularizarea acestor evenimente. Din 20 de astfel de cazuri se poate da impresia ca PF (sau orice alta institutie) e putreda si plina de corupti. Tot asa cum privind uneori jurnalul TVR1 (ala care e transmis de TVRi) am impresia ca România e o tara de morti pe trecerile de pietoni si flamânzi care urla pe geamuri.

Ceea ce nu e asa deloc.
Back to top
djebel
Wed Nov 20 2013, 04:14PM
Registered Member #3603

Nu contest senzationalul din stire, dar popularizarea evenimentului sa fie problema? Oare? Pana la urma, popularizarea are si un rol de preventie.
Este o diferenta, poate doar de nuanta, intre a spala rufele in familie si a ascunde mizeria sub pres. Cred ca PFR este cea mai mica arma ca numar de angajati, dar cand aproape in fiecare saptamana apar stiri cu actiuni ample ale Politiei in care sunt vizati pf-isti, sigur am o problema de imagine.

PS: Pentru fiecare caz cu atingere la imaginea PFR sunt cel putin 100 de pf-isti care-si fac treaba exemplar fara ca lumea sa stie asta. Ba chiar cu sacrificii.
Back to top
Boribum
Wed Nov 20 2013, 04:25PM
boribum
Registered Member #2395

Asta e heirupism,si e o tâmpenie. Sa-i cerceteze,sa le faca procese,si dup-aia sa dea rezultatele. Daca arata elicoptere si camioane pline de politisti arestati ( fost un caz acum ceva vreme,parca)e sigur ca imaginea are de suferit. Si,pe cale de consecinta,si autoritatea celor care reprezinta statul în serviciul lor.

Transparenta e sa spui : "am avut 100 de cazuri,le-am anchetat,20 sunt la puscarie,ceilalti 80 sunt curati si s-au întors la serviciu". Heirupismul e "am arestat 100 de functionari pentru banuiala coruptie" si sa o lasi balta. Ce ramâne e ideea ca aia sunt corupti,chiar daca nu e sigur ca e asa.

Preventia în rândul functionarilor statului nu se face la TV. Daca politistii (de exemplu) stiu ca cine calca pe bec sigur face puscarie (si o stiu din surse interne,din cazuri concrete) e OK. Dar asa,cine se sperie ? În sperii pe cel de la Vama Veche cu arestarea celui de la Nadlac ? Cel mai sigur se produce o stare de nesiguranta printre functionari,si o balmajeala totala. Cinstitii au impresia ca oricine poate fi anchetator sub acoperire,necinstitii îsi pun la punct metodele...ma rog,asta o fi strategia ministerului,nu stiu.

[ Edited Wed Nov 20 2013, 04:29PM ]
Back to top
djebel
Wed Nov 20 2013, 09:26PM
Registered Member #3603

Heirupism, OK. Probabil e singurul moment de glorie al anchetatorilor. Nu stiu cum e prin alte parti, dar procesul la noi poate dura si 18 ani pana cand instanta se va pronunta, decizia definitiva si irevocabila LINK .
Cinstitului (daca isi face treaba) i se rupe daca in fata lui e un investigator sub acoperire sau un simplu cetatean si nu-si trimite familia la rude, nu-si strange covoarele din casa pentru a limita "deranjul" si nici nu-si asteapta colegii de minister, la 6 dimineata, cu usa deschisa si cu cafeaua pe foc. Asa, pentru 7-8 persoane.

[ Edited Wed Nov 20 2013, 09:57PM ]
Back to top
Boribum
Wed Nov 20 2013, 10:16PM
boribum
Registered Member #2395

Au constatat unii ca functionarii care exercita autoritatea publica au randament mai mare si serviciul e mai rentabil/profitabil/destins când raporturile cu ierarhia par a fi naturale. Politistul/jandarmul care "bate palma" cu infractorul e -în prima si ultima instanta- un soldat care a trecut la inamic. Normal,dragut si simpatic ar fi ca legea,fara a merge pâna la absurditatea pedepsei capitale sa fie foarte aspra cu respectivii.Iar cazurile respectivilor sa fie judecate cu celeritate,nu în 2,10 sau 18 ani. De putut,se poate.
Back to top
djebel
Wed Oct 15 2014, 02:02PM
Registered Member #3603

Aveati impresia ca in fenomenul de contrabanda sunt implicati doar frontieristii sau vamesii, adica cei care au atributiuni in supravegherea si controlul trecerii frontierei? Noooo! De-a lungul timpului au aparut si politisti, si sri-sti, si spp-isti, si padurari, si preoti, pana si angajati ai Armatei LINK . Mai lipsesc cei din SIE. Am ales topicul asta pentru ca are legatura cu frontiera.

Doi angajați ai Armatei, bănuiți în dosarul contrabandiștilor urmăriți cu opt focuri de armă

Doi angajaţi ai Armatei sunt bănuiţi de anchetatori că au condus, în noaptea de duminică spre luni, cele două maşini urmărite de polițiști pe o distanță de mai mulți kilometri, urmărire în timpul căreia s-au tras opt focuri de armă, într-unul dintre autovehiculele fugarilor, o dubiţă Iveco Daily, fiind găsite aproape 70 de baxuri de ţigări de contrabandă.
Aşa cum vă informam încă de ieri, unul dintre suspecţi este un anume Ionuţ Vasilică Grămadă, în vârstă de 24 de ani, din Moldova Suliţa, care locuieşte însă la Vatra Dornei, fiind angajat la unitatea militară din localitatea Roşu.
Grămadă este proprietarul BMW-ului seria 5 implicat în urmărirea de acum trei nopţi, iar anchetatorii bănuiesc că acesta se afla la volan.

Filmul urmăririi
Potrivit unui comunicat al Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în noaptea de duminică spre luni, un echipaj de poliţie a observat în trafic, pe raza comunei Fundu Moldovei, două maşini suspecte, BMW-ul şi o dubiţă Iveco Daily, existând informaţii că în aceasta din urmă s-ar afla ţigări de contrabandă.
Poliţiştii le-au făcut semn şoferilor celor maşini să tragă pe dreapta, însă respectivii au călcat pedala de acceleraţie. La un moment dat, între dubiţa Iveco şi maşina poliţiştilor s-a interpus autoturismul BMW care circula în zig-zag, blocând astfel Loganul poliţiei şi permiţând autoutilitarei cu ţigări să se distanţeze de urmăritori.
Urmărirea a continuat pe DN 17, spre Vatra Dornei, poliţiştii trăgând patru focuri de armă în plan vertical şi patru înspre maşinile fugare, un glonte lovind dubiţa Iveco în partea din spate.
Maşinile urmărite au dispărut la un moment dat din raza vizuală a poliţiştilor, aceştia din urmă continuându-şi deplasarea spre Mestecăniş. Realizând că suspecții s-au oprit undeva pe traseu, poliţiştii s-au întors spre Pojorâta, pe drum intersectându-se cu autoturismul BMW care circula cu viteză foarte mare spre Vatra Dornei. La circa doi kilometri de locul în care s-au intersectat cu BMW-ul, poliţiştii au găsit într-o parcare dubiţa Iveco, în interiorul căreia au identificat 67 de baxuri de țigări de provenienţă extracomunitară în care se aflau 34.900 pachete de ţigări, marea majoritate marca Viceroy, cu timbre de Ucraina, valoarea totală (în vamă) fiind de 383.900 de lei.
Între timp, la Poliţia Vatra Dornei a fost dat în consemn autoturismul BMW, acesta fiind identificat pe raza comunei Iacobeni şi oprit de un echipaj al poliţiei. La volan se afla Ionuţ Vasilică Grămadă, acesta fiind dus la audieri la Câmpulung Moldovenesc.

Dosarul declinat Parchetului Militar Iaşi
Din informaţiile pe care le deţinem, Grămadă s-a prevalat de dreptul de a nu da declaraţii în faţa anchetatorilor. Aceştia din urmă bănuiesc că şoferul care a condus dubiţa Iveco în acea noapte este chiar un coleg de serviciu de-al lui Grămadă, un anume Leonte C., angajat şi el la unitatea militară de la Roşu.
În cursul zilei de ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus declinarea cercetărilor în acest dosar către Parchetul Militar Iaşi, dată fiind calitatea suspecţilor.

Back to top
djebel
Tue Jan 20 2015, 11:30AM
Registered Member #3603

Nu credeam ca o sa mai apuc si ziua asta!!! Daca pana acum s-au gasit doar urme de trecere sau au fost gasite abandonate KAMAZ-uri pe intinsul patriei noastre, ei bine, s-a capturat un ZIL plin cu tigari, camion cu care s-a trecut peste frontiera ca pe mosia lui ma-sa si a lui tac-su: Țigări de contrabandă de peste 200.000 de euro, reținute de polițiștii de frontieră suceveni (detalii si foto aici LINK ). Chiar nu mai are importanta ca nu au fost prinsi si oamenii, la valoarea incarcaturii, basca utilajul, se vor cauta intre ei si-si ... vor spune cuvinte dulci.

Pentru nostalgici :

Back to top
andyy
Tue Jan 20 2015, 12:53PM
andyy
Registered Member #3496

andyy wrote ...

.

tigarile se distrug cum zice djebel! (asta era intrebarea) eu il anunt ca doar o parte din ele se distrug chiar si asa nu sunt de acord cu risipa!
KAMAZ-ul va fi scos la licitatie pentru colectionari ? sau va rugini undeva intr-un parc auto.
Back to top
djebel
Tue Jan 20 2015, 01:23PM
Registered Member #3603

@Andyy, procedura cere ca tigarile sa se distruga. Si nu, nu este nicio risipa, tigarile extracomunitare sunt un atentat la sanatatea publica. Au fost analizate la laborator si sunt tigari doar cu numele, nu respecta standardele produsului: tutun de la Cernabil, buruieni, CD-uri maruntite (e pe bune), rahat uscat si maruntit, etc. Ce se intampla cu tigarile destinate a fi distruse, eu zic ca se stie , doar ca mai trebuie si probat daca se vrea. Un daca mare.

Camionul respectiv va sta sigilat intr-un parc auto pana ii vor iesi buruieni prin motor.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF