Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI
 
<< Previous thread | Next thread >>
SRI-şti defecţi!
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 04:57PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Salve prieteni!
Trebuie sa recunosc ca sunt un simpatizant serios al Serviciului de Informatii Roman, insa nu si al unor angajati care fac de ras institutia intr-un fel sau altul.Unii au fost in serviciu'...altii asa trebuiau sa treaca drept "fosti"...iar altii chiar erau in activitate cand au "calcat in strachini"...mai zgomotos sau "in silence".
Despre toti acestia as vrea sa semnalam aici fara teama tot ce stim, facand din acest topic un fel de condica a reclamatiilor. O sa incep eu cu cateva cazuri cunoscute...din presa...sau de oriunde..nu conteaza...
imi urez succes si la fel si voua "dragi tovarashi si pretini"!
Precizez ca poate se vor strecura si greseli...dar le vom lamuri pe parcurs. Unele nformatii sunt despre anchetarea unor ofiteri ...dar nu se mai vorbeste si despre urmarea acestor anchete...Despre unele stiti despre altele nu aveti ce sa aflati...
Scuze fata de cei care ei insisi au fost victime, ca urmare a verticalitatii fata de anumite persoane...feudalii serviciilor... Indiferent...adevarul iese la iveala...

[ Edited Wed Sep 03 2008, 05:44PM ]

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:09AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 04:59PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Un ofiter SRI si unul de la Interne, arestati pentru tepe pe Internet


"Zece dintre cei 24 de membri ai retelei infractionale informatice, printre care un fost ofiter SRI si unul activ din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile sub aspectul savarsirii infractiunilor de crima organizata, inselaciune si operatiuni frauduloase cu instrumente de plata electronica.
....
Bogdan Raduca, fost ofiter SRI, Marius Mihail Stoicanescu, ofiter activ in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Gabriel Vasile Popescu, Vasile Marian Lepadatu, Aurelian Ghitan, Ion Catalin Tirsi, Tudor Cristian Ene, Stefan Stefan, Cosmin Moise si Constantin Traian Bratucu au fost acuzati de anchetatori de comiterea infractiunilor de crima organizata, inselaciune si operatiuni frauduloase cu instrumente de plata electronica.
.....
In urma acestor actiuni au fost ridicate sistemele informatice folosite, sume de bani, totodata fiind identificate 31 de persoane suspecte vizate de anchetatori.
In sarcina acestora, procurorii au retinut ca ofereau spre vanzare pe site-uri specializate bunuri inexistente, cumparatorii fiind in mare parte cetateni straini.
Sumele de bani astfel obtinute erau ridicate din strainatate de persoane anume desemnate, din conturi bancare, ori prin sistemul de plata Western Union sau similar."

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:09AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:00PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Fost ofiţer SRI, suspect în atentatul "Mironescu"
• un tînăr, fost ofiţer SRI, este suspect în „Cazul Mironescu“ • informaţia a fost confirmată de persoane care au legătură cu ancheta în atentatul din Piatra Neamţ • coincidenţă sau nu, ofiţerul a zburat din structurile Serviciului de Informaţii la puţin timp după ce Puiu Mironescu a fost împuşcat • ofiţerul l-ar fi ameninţat prin mesaje telefonice pe Puiu Mironescu
Dosarul privind atentatul comis împotriva lui Puiu Mironescu cuprinde o serie de lucruri deosebit de interesante. Acestea nu au fost făcute publice din motive, spunem noi, inexplicabile. Şi asta pentru că informaţia conform căreia un ofiţer din cadrul Serviciului Român de Informaţii Neamţ s-ar afla pe lista suspecţilor, într-un dosar foarte dificil, nu ar fi dăunat nimănui. Mai ales că i s-ar fi păstrat anonimatul. Interesant este şi faptul că respectivul ofiţer, deşi nu are 35 de ani, a părăsit structurile Serviciului Român de Informaţii Neamţ, cauzele fiind necunoscute. Mai trebuie precizat faptul că ofiţerul a fost eliberat din funcţie la scurt timp după atentat. Informaţia, confirmată de persoane care au legătură cu ancheta, arată o altă imagine a ceea ce s-a întîmplat în februarie 2005. Sursele noastre, demne de încredere, spun că ofiţerul a intrat în colimatorul poliţiştilor după ce Puiu Mironescu, victima atentatului, a primit mai multe mesaje de ameninţare din partea unei persoane necunoscute. La un moment dat, expeditorul a uitat să mascheze numărul de pe care a trimis mesajul şi aşa s-a ajuns la identificarea lui. Cercetările au arătat că proprietarul numărului de telefon este o tînără care nu avea habar despre mesajele trimise. Luată la întrebări, fata a recunoscut că i-a împrumutat telefonul unei rude care lucra ca ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii. Sursele noastre au confirmat faptul că ofiţerul a fost imediat trecut pe lista suspecţilor, iar la puţin timp după aceasta a fost dat afară. Coincidenţă sau nu, fostul şef al SRI-ului Neamţ, a ieşit la pensie în aceeaşi perioadă. Tot la capitolul curiozităţi figurează şi faptul că pistolul folosit în atentatul împotriva lui Mironescu a fost găsit în localitatea Doina, sat aflat pe traseul spre casă al tînărului ofiţer. Din păcate, nu am reuşit să aflăm la ce concluzie au ajuns anchetatorii în ceea ce priveşte această pistă. Şi asta pentru că ancheta se află în plină desfăşurare, iar oamenii legii oferă foarte puţine informaţii presei. Cert este că toţi cei cu care am discutat au confirmat faptul că respectivul ofiţer s-a aflat pe lista suspecţilor, însă nu au putut să ne precizeze dacă a şi rămas.
Reamintim că Puiu Mironescu, în vârstă de 32 de ani, din Piatra Neamţ, a fost împuşcat în faţa blocului în care locuia, în noaptea de 10 spre 11 februarie 2006. Asupra tînărului au fost trase cinci gloanţe, două dintre acestea lovindu-l, unul în în tîmplă, de unde a riscoşat, a străbătut calea bucală şi s-a oprit în mandibulă, iar un glonţ l-a lovit în picior. Puiu Mironescu a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Iaşi, unde medicii i-au extras glonţul din mandibulă. Cîteva persoane care erau prin preajmă, au reuşit să-l vadă pe agresor, iar pe baza informaţiilor oferite de acestea, poliţiştii au realizat portretul robot. La locul faptei, poliţiştii au găsit cinci cartuşe ce păreau a proveni dintr-o armă semiautomată. Arma folosită în incident a fost găsită mult mai tîrziu, de o persoană din localitatea Doina, care nu a anunţat poliţia, dar a povestit unor rude. Ulterior, informaţiile au ajuns la poliţişti, care au luat arma de calibrul de 9 mm, aflată în stare perfectă de funcţionare şi au trimis-o spre expertizare la Bucureşti. Deşi se spunea că este vorba despre un pistol semiautomat marca UZI, s-a constatat că, de fapt, are vorba despre o armă artizanală confecţionată fie din componente furate, fie provenind de la alte arme, fiind realizată după un model american. Muniţia folosită a fost de tip Makarov, la fel ca a unor pistoale care se mai găsesc în dotarea unor structuri militare din România.

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:09AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:03PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Un ofiter SRI aflat la volanul masinii personale a lovit un alt autoturism, a daramat un stalp de beton si a distrus portile a doua locuinte din centrul Sucevei, in noaptea de luni spre marti. In timp ce se deplasa cu masina pe strada principala din Suceava, Dan Palaghian, în vârsta de 35 de ani, capitan la Sectia Serviciului de Informatii Suceava, a pierdut controlul volanului, a lovit un alt autoturism si un indicator din statia de autobuz, iar apoi s-a izbit de stâlpul de înalta tensiune amplasat pe trotuar. Din cauza impactului violent, masina a ricosat, distrugand portile a doua locuinte, printre care si cea a judecatoarei Maria Rusu. Coliziunea a fost atât de puternica, încât stâlpul din beton a fost darâmat si aruncat la aproximativ cinci metri.

Martorii sustin ca ofiterul s-a manifestat violent
Agentii de politie rutiera ajunsi la fata locului l-au urcat pe ofiterul SRI în masina politiei pentru a-l transporta la Spitalul Judetean Sf. Ioan cel Nou în vederea recoltarii probelor biologice pentru depistarea alcoolemiei. Potrivit jurnalistilor de la postul de televiziune „Bucovina TV”, prezenti întâmplator la locul accidentului, la o jumatate de ora dupa ce politia impreuna cu ofiterul Dan Palaghian au parasit locul accidentului, acestia nu ajunsesera la unitatea sanitara, desi, în mod normal, drumul parcurs de o masina din centru pâna la unitatea spitaliceasca nu dureaza mai mult de zece minute. Acestia au sesizat Biroul de Presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Suceava.
Martorii spun ca acesta mirosea a bautura, iar la solicitarea politistilor de a efectua alcooltestul, capitanul s-a manifestat violent, situatie în care agentii de circulatie au fost nevoiti sa îl imobilizeze. Mai mult, acestia sustin ca la un moment dat, un individ care s-a recomandat a fi procuror a aparut la locul accidentului si a încercat sa ridice numerele de înmatriculare ale masinii.

Rezultatul alcooltestului a fost neconcludent
Potrivit sefului IPJ Suceava, comisarul sef Nicusor Todirut, ofiterului i s-a facut de doua ori alcooltestul, dar rezultatul a fost neconcludent în ambele cazuri. Referitor la acest accident, adjunctul SRI Suceava, colonel Costel Irimia, a declarat ca ofiterul, aflat în concediu de odihna, a explicat superiorilor ca accidentul s-a produs din cauza ca masina a alunecat pe carosabilul umed. El a spus ca subordonatul sau este un cadru bine pregatit profesional, având o vechime în sistem de peste sase ani.

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:08AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:04PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Ancheta penala declansata recent de procurorii militari la SJI Prahova, a scos deja la iveala aspecte interesante cu privire la fostul ofiter SRI Adrian Radu precum si la lt.col Marius Soare. Pe 11 mai a.c., in urma perchezitiei efectuate de o echipa de procurori la o locatie din afara municipiului Ploiesti, a fost descoperita, conform unor surse judiciare, o mare cantitate de documente, multe dintre ele continand informatii clasificate. Deocamdata, continutul acestor documente este analizat de specialisti iar rezultatele expertizei nu se anunta deloc fericite pentru ofiterii implicati. Pe de alta parte, cu privire la unul dintre cei anchetati, au aparut noi elemente in dosarul instrumentat de procurorul militar Mircea Levanovici. Astfel, potrivit declaratiilor mai multor cadre ale SJI Prahova, sau ofiteri in rezerva, cpt.(r ) Adrian Radu, fost ofiter SRI, a afirmat de mai mult timp ca este angajat al DNA, pe probleme de protectie, in legatura procurorului militar Vasile Doana. Aceasta ar putea fi una dintre explicatiile pentru care, in ultimele declaratii publice, fostul ofiter a sustinut numirea lui Vasile Doana in fruntea Sectiei Parchetelor Militare. Contactat telefonic, Adrian Radu a negat ca s-ar fi folosit de numele procurorului Doana, dar si ca ar fi detinut vreodata documente ce contin informatii clasificate. El spune ca intr-adevar, in afara Ploiestiului, la o casa acum parasita, avea depozitata o geanta cu documente, numai ca acestea provin de la redactia unde lucreaza, el fiind de doi ani “jurnalist la un cotidian central“, deci nici vorba de documente clasificate.

Biroul de Presa al SRI confirma, indirect, mare parte din informatiile noastre. Marius Bercaru, purtatorul de cuvant, ne-a declarat, sec: “Nu comentam ceea ce stim deja!“. Cat priveste celalat cadru SRI aflat sub ancheta, lt.col Marius Soare, el este deja cunoscut opiniei publice fiind implicat in celebrul scandal “Terasa Anda“, ofiterul Soare urmarind atunci “obiectivul“ (un jurnalist de la Ziua) dintr-un autoturism stationat in apropiere.

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:08AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:11PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Magistraţii l-au arestat pe maistrul militar angajat la o unitate aparţinând Serviciului Român de Informaţii, care a vrut să dea o spargere la Constanţa. Tulceanul Iulian Gherasim (29 ani) a fost prins marţi după-amiaza încercând să jefuiască o casă de schimb valutar din apropierea Gării Constanţa. El a ameninţat operatoarea cu un pistol de aer comprimat, cerându-i să golească seiful cu încasări de 20.000 lei. Femeia a avut nervii mai tari ca SRI-stul: a apăsat butonul de panică şi nu s-a pierdut cu firea în faţa armei. Gherasim era încă în casa de schimb valutar când a sosit echipa de securitate alarmată de casieră. El a fugit cu bodyguarzii pe urmele lui, care au reuşit să-l prindă după o scurtă urmărire şi l-au predat Poliţiei.

Tulceanul a fost arestat miercuri de Judecătoria Constanţa pentru 29 zile, pentru tentativă de tâlhărie. Iulian Gherasim este maistru militar, angajat la o unitate SRI din Tulcea, ca personal auxiliar. El şi-a justificat actul nebunesc prin datoriile mari pe care nu reuşea să le achite din salariu. SRI-stul a ales Constanţa pentru a da lovitura deoarece a considerat că are mai multe şanse de reuşită decât în Tulcea.

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:08AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:17PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Asta saracul a fost defectat de tot:
Un fost ofiţer SRI a fost găsit mort, în această dimineaţă, de nepotul său, în ferma pe care o avea în localitatea dâmboviţeană Bucşani, principalul suspect că ar fi comis o crimă fiind chiar fratele victimei.

Gheorghe Popescu, ofiţer rezervist, fost colonel în cadrul Serviciului Român de Informaţii, a fost găsit mort la ferma pe care o avea în localitatea Bucşani, nepotul său, de 13 ani, fiind cel care l-a găsit în pat fără suflare.

"Poliţiştii din comună au fost anunţaţi de tragedie joi dimineaţă, de băiatul suspectului în vârstă de 13 ani. Acesta a declarat că miercuri seara şi-a văzut tatăl surescitat, nervos şi cu hainele murdare de sânge şi a realizat că s-a întâmplat ceva rău. Joi dimineaţă, băiatul a mers la ferma unchiului şi l-a găsit mort pe acesta în pat, plin de sânge. Atunci şi-a dat seama că e ceva grav şi i-a anunţat pe poliţiştii din comună", a declarat, astăzi, inspectorul Pamela Ropotan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.

Suspectul, Ion Popescu, a fost reţiunt şi adus la sediul postului de poliţie din Bucşani, el fiind audiat de poliţiştii şi procurorii criminalişti.

Dumnezeu sa'l ierte!

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:07AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:18PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Statutul de ofiter al celui mai important serviciu secret din Romania, SRI, confera inca o influenta de temut asupra populatiei civile. Din pacate, exista inca situatii in care unii ofiteri uzeaza in mod abuziv de pozitia in care i-a investit Statul Roman.

Cotidianul Buna ziua, Ardeal a intrat in posesia unei plangeri facute de reprezentantii firmei clujene SC Simon Grup SRL impotriva ofiterului SRI Adrian Cacoveanu din cadrul sectiei judetene Cluj.

Diferendele aparute intre societatea comerciala si parintii ofiterului, din cauza unui sediu de firma, au fost tratate de Adrian Cacoveanu cu amenintari care nu fac cinste calitatii pe care acesta o detine intr-una din cele mai importante institutii ale statului.

"Va desfiintez, va aranjez eu, nu o sa puteti desfasura nici un fel de activitate" au fost cuvintele pe care Cacoveanu le-a adresat patronilor firmei SC Simon Grup SRL. Controalele care au urmat in lant la sediul societatii confirma o parte din amenintarile ofiterului.

Schimbarile in bloc facute la nivelul sefilor de sectii judetene ale SRI, efectuate la inceputul acestui an, semnaleaza o reforma "de catifea" in interiorul celui mai important serviciu secret national.

Cu toate acestea, unii ofiteri au ramas inca in tiparele de comportament securist si uzeaza de functia pe care o detin in interes particular.

Conform legii, agentul SRI are obligatia de a folosi informatiile pe care le detine in interes national, pentru a sprijini combaterea fraudelor si a actiunilor care aduc deservicii Romaniei. Din pacate, exista cazuri izolate, care contrazic cele spuse mai sus.

Masurile de sanctionare in aceste situatii sunt stabilite de superiorii ierarhici din cadrul institutiei, in functie de gravitatea abaterii.

Desi procesul de schimbare in lant a majoritatii sefilor de sectii judetene a SRI nu a fost anuntat de institutie drept o reforma, se pare ca sub "pensionarea la cerere" a vechilor ofiteri s-a petrecut o adevarata "revolutie de catifea".

Insa, mai exista cazuri izolate in care unii ofiteri ai SRI isi folosesc acest statut in scopuri personale. Mai mult, cotidianul Buna ziua, Ardeal dezvaluie un incident in care unul din ofiterii SRI Cluj trece la amenintari, bazandu-se pe influenta si informatiile pe care le detine.

Pentru o perspectiva obiectiva si neutra a celor petrecute vom reda fragmente din plangerea pe care reprezentantii societatii SC Simon Grup SRL au inaintat-o conducerii SRI Cluj. Ramane de vazut care va fi atitudinea superiorilor in acest caz, in urma cercetarilor care vor fi intreprinse.

"In baza contractului de comodat, incheiat intre SC Simon Grup SRL si proprietarii imobilului situat in Cluj-Napoca, str. Arges, nr.20 am dobandit inchirierea unui spatiu neamenajat la adresa mentionata.

Dupa amenajare si instalare in aceasta locatie a unui punct de lucru pentru SC Simon Grup SRL, ca urmare a unor inconveniente aparute intre proprietari si Viorel Cacoveanu, lider al acestora, cu care societatea noastra a negociat forma inchirierii, au aparut unele nemultumiri, mai mult din orgoliu si mai putin in ceea ce priveste colaborarea societatii cu proprietarii."

In continuare, reprezentantii societatii comerciale arata faptul ca la data de 11.04.2006, Mariana Cacoveanu a intrat in sediul firmei si a acuzat faptul ca in parcarea din fata imobilului sunt parcate trei automobile ale SC Simon Grup SRL.

De altfel, proprietarii societatii sustin ca masinile nu le apartin, aspect pe care l-au facut cunoscut reclamantei, insa aceasta a parasit locatia cu amenintari precum "lasa ca va aranjez eu".

Autorii plangerii sustin ca motivul real al incidentului este spatiul pe care l-au luat in folosinta si care era dorit de unul din fiii lui Cacoveanu, patronul SC Cat Music SRL Cluj. A doua zi, a intrat pe fir celalalt frate, ofiterul SRI Adrian Cacoveanu.

"Intr-adevar, in data de 12.04.2006, in jurul orei 12, la sediul societatii s-a prezentat fiul acesteia despre care in imobil se cunoaste ca este ofiter SRI dar nu domiciliaza la aceasta locatie.

Cel in cauza l-a apostrofat pe Simon Paul (unul din asociatii SC Simon Grup SRL, n.red.), pentru faptul ca si-a permis sa o invite sa paraseasca biroul cu o zi inainte pe mama sa, s-a dedat la amenintari de genul "daca pana maine la orele 12 nu dispar autoturismele din curtea imobilului o incurcati", "va desfiintez", "va aranjez eu, nu o sa puteti desfasura nici un fel de activitate si o sa va scot si din aceasta locatie".

Pe de alta parte, sirul de amenintari fara motiv a continuat din partea lui Catalin Cacoveanu, patronul SC Cat Music SRL, care ii avertiza pe reprezentantii SC Simon Grup SRl ca va taia cauciucurile autoturismelor parcate in fata imobilului.

Potrivit declaratiei lui Paul Simon, amenintarile ofiterului Cacoveanu au fost puse in practica& "Dupa aceste incidente am fost controlati de Politia Primariei, Garda Financiara si ne asteptam la controale din partea altor institutii.

In cadrul verificarilor la care am fost supusi, am fost intrebati si de colaborari cu unii parteneri contractuali, despre care avea date si informatii doar ofiterul SRI Cacoveanu Adrian".

Insa, exista dovezi potrivit carora Adrian Cacoveanu foloseste din plin autoturismul marca BMW cu numarul de identificare WBADDM 710806447192, serie motor 63389643, achizitionat de societatea fratelui sau, Catalin Cacoveanu, in luna mai 2005 contra sumei de 12.000 euro.

Fapt care nu are nici o justificare, intrucat masina a fost cumparata din profitul societatii, taxabil in alte conditii de catre stat, iar bunul firmei este folosit de un ofiter SRI care nu poate avea nici o legatura cu SC Cat Music SRL, deoarece ii interzice statutul.

Totodata, am fost informati ca Adrian Cacoveanu are o asociatie non-profit cu activitate de sponsorizare a unor concursuri sportive. Insa aceste aspecte sunt facute cunoscute superiorilor sai ierarhici, iar masurile care vor fi luate apartin exclusiv institutiei in cadrul careia activeaza.

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:07AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:19PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Ofiter SRI, anchetat de PNA pentru o spaga de 100 de mii de euro
Serviciul Roman de Informatii a sesizat ieri Parchetul National Anticoruptie in legatura cu locotenentul colonel Gabriel Valentin Carali, ofiter SRI, seful biroului diviziuni de informatii a Municipiului Bucuresti. In urma unei verificari efectuate de sectia Securitate Interna asupra activitatii ofiterului, cadre din securitate au ajuns la concluzia ca ofiterul ar fi intervenit pentru incheierea unor contracte intre institutii de stat si parteneri externi. Surse din cadrul comisiei parlamentare de control al SRI, care au facut verificari, sustin ca Valentin Carali ar fi intervenit in tranzactii, fiind cercetat in acest moment de trafic de influenta in interes personal intr-o afacere cu o valoare de aproximativ 100 de mii de euro. Asupra lui Carali, SRI a luat masuri conform regulamentelor militare in vigoare. Procurorii Parchetului National Anticoruptie ar putea emite un mandat de arestare.
Membrii Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii Serviciului Roman de Informatii s-au intrunit, in sedinta extraordinara, pentru a analiza sesizarea SRI. "Este primul caz de acest gen pe care il studiem - a spus Ion Stan, presedintele Comisiei parlamentare. Comisia vrea sa stabileasca daca situatia a fost cunoscuta, monitorizata si daca mai sunt si altele de acest fel". Trebuie subliniat faptul ca PNA poate fi sesizat numai asupra infractiunilor de coruptie care au produs prejudicii mai mari de 100.000 de euro, restul intrand in competenta celorlalte Parchete.

[ Edited Wed Sep 03 2008, 05:20PM ]

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:06AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:21PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Fostul director adjunct al SRI, generalul-locotenent cu trei stele Ionel Marin, este cercetat de procurorii sectiei militare din cadrul DNA, fiind suspectat de obtinerea unei locuinte de la stat in mod fraudulos, potrivit unor surse din institutie. In acest dosar, procurorii fac cercetari de mai bine de un an, timp in care cazul s-a aflat in lucru si la magistratii militari de la Parchetul Inaltei Curti. Actualul adjunct al SRI, generalul de divizie Dumitru Zamfir, si ex-directorul acestei institutii, Radu Timofte, care si-au aprobat si ei cate un apartament, nu sunt deocamdata anchetati. In schimb, din informatiile pe care le detinem, alti trei actuali sefi din SRI care au fost implicati in repartitiile de apartamente sunt pe punctul de a fi si ei anchetati penal. Sursele noastre sustin ca in dosarul 85/P/2007 au fost cercetate in total noua persoane.


Scandalul a fost declansat de un capitan SRI, care a facut un denunt in urma caruia s-a descoperit ca generalul Marin a cumparat un apartament de 190 mp cu 27.000 de euro, iar Timofte si Zamfir au platit 40.000 de euro pentru apartamente un pic mai mari.
Tranzatiile au avut loc in 2004, cand cei trei conduceau SRI, an in care si-au vandut apartamentele catre copii pentru a primi altele ca locuinta de serviciu.



Personaj destul de controversat, suspectat pentru anumite simpatii politice favorabile ex-presedintelui Ion Iliescu si acuzat de implicarea in actiunile de reprimare, in 1989, a manifestantilor de la Intercontinental, generalul Ionel Marin are acum de dat explicatii procurorilor intr-o chestiune ce ar putea parea minora. Intr-un denunt facut de un ofiter SRI, el este acuzat ca a facut uz de fals pentru a primi de la SRI un apartament. Potrivit aceluiasi document, pe cand ocupa functia de adjunct la Serviciul Roman de Informatii, desi mai detinea o locuinta, Marin a aranjat lucrurile pentru a i se mai repartiza de la serviciu inca un apartament, in suprafata de 190 mp. Este vorba de un imobil amplasat intr-o zona ultracentrala a Capitalei, pe strada Mihai Eminescu.


Imediat cum a luat in primire acest apartament de serviciu, in 2004, generalul a depus cerere pentru a-l cumpara. Evident, acest lucru i-a fost imediat aprobat de subordonatii sai. Pentru apartamentul de 190 de metri patrati, lui Ionel Marin i s-au facturat 27.000 de euro, in rate intinse pe 10 ani. Cum insa legea prevede clar faptul ca persoanele care dupa ’90 au avut sau au un imobil nu mai beneficiaza de repartitia unei alte locuinte, Ionel Marin a recurs la o mutare mai mult sau mai putin fictiva. Inainte de a deveni proprietarul locuintei de serviciu, el si-a vandut fosta proprietate copiilor sai, Ionut si Adrian. Scopul era acela de a demonstra ca nu detine alt spatiu de locuit, deci repartizarea si cumpararea locuintei de serviciu ar fi fost legale. Procurorii au, se pare, o alta parere, si anume ca generalul cu trei stele a incalcat mai multe prevederi ale legii penale. Desi, potrivit informatiilor furnizate de sursele noastre, este angajat de Ionel Marin sa-l reprezinte in fata procurorilor de la DNA, avocatul-consilier general Doru Giugula nu a dorit sa ne spuna vreun cuvant despre acest caz. Dupa ce i-am transmis ca dorim sa aflam amanunte despre urmarirea penala declansata de DNA impotriva clientului sau, Giugula a repetat la telefon acelasi text: "Sunt intr-o sedinta. Nu pot vorbi acum". Dupa alte cateva zile, Giugula s-a gandit mai bine si a negat vehement informatia ca el l-ar reprezenta pe Ionel Marin, asa cum ne-au asigurat sursele noastre.

Chilipiruri imobiliare pentru sefii SRI
Schema imobiliara lui Ionel Marin ar fi fost copiata de fostul director al SRI Radu Timofte si generalul Dumitru Zamfir, care este si in prezent adjunctul sefului de la SRI. si ei si-au alocat din partea institutiei cate un apartament in Capitala, chiar daca mai detineau alte proprietati. Imediat cum au primit repartitiile, Timofte si Zamfir au facut si ei cereri de cumparare a imobilelor.
Bineinteles, achizitiile au fost facute la tarifele "inghetate" de stat. Pentru ca locuinta luata de el a fost un pic mai mare, de 219 mp, fata de cea a lui Ionel Marin, Radu Timofte a platit 40.000 de euro. In rate, pana in 2015.
Dumitru Zamfir, celalalt general care a primit casa de la SRI, are o factura de achitat in valoare tot de 40.000 de euro. La fel ca Marin, Zamfir mai avea un apartament, pe care l-a cedat fiicei, despovarandu-se astfel de zestrea imobiliara care ii bloca accesul la noua repartitie.


Dosarul de la DNA, deschis in urma denuntului unui ofiter SRI
Surprinzator, dosarul privind modul in care generalul Marin Ionel si-a repartizat apartamentul a fost deschis in urma unui denunt formulat de un ofiter SRI. Este vorba de sesizarea facuta de capitanul Daniel Diaconu, de la UM 0623 Brasov, sesizare ce a ajuns pana la urma pe masa procurorilor militari din DNA, care au deschis astfel dosarul 85/P/2005. Putatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, ne-a declarat ca nu stie nimic de inceperea urmaririi penale impotriva generalului Ionel Marin. "Nu stim nimic despre aceste dosare", a spus Bercaru. Cat despre o eventuala confirmare din partea DNA, biroul de presa al institutiei ne-a transmis sec: "In conformitate cu prevederile legii privind liberul acces la informatiile de interes public, nu va putem furniza date in legatura cu aspectele la care faceti referire".

» "Nu este nici o problema cu apartamentul"
Desi saptamana trecuta a dat primele declaratii la DNA, generalul Ionel Marin sustine ca nu stie nimic despre vreo ancheta care sa-l vizeze. "Eu am spus demult ca nu este nici o problema cu apartamentul. Nu am fost chemat la DNA. Nici macar nu am trecut pe acolo. Nu stiu ce va spun dumneavoastra sursele, dar eu va spun adevarul", a precizat generalul.
Rugat sa precizeze daca are informatii despre cercetarile intreprinse de procurorii DNA, fostul director al SRI, Radu Timofte, sustine ca nu i s-a cerut nici o declaratie. "Nu am fost chemat la DNA si nici nu stiu sa fie vreo ancheta in derulare legata de acea locuinta. Oricum, eu sunt linistit pentru ca toate actele sunt in regula", a declarat Timofte. Pentru ca ocupa inca functia de adjunct al directorului SRI, generalul Zamfir beneficiaza in fata mass-media de serviciile Biroului de Presa al institutiei. Iar Marius Bercaru, purtatorul de cuvant al Serviciului, ne-a declarat ca nu detine informatii cu privire la cercetarile procurorilor militari din DNA in dosarul "Ionel Marin".


[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:06AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:23PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatului colonel (r) Păltânea Corneliu, fost şef al Secţiei de Informaţii a SRI Prahova, reţinându-se în sarcina lui două infracţiuni de trafic de influenţă.

În perioada 1996-2001, în calitate de şef al Secţiei de Informaţii a SRI Prahova, inculpatul a pretins şi primit, în mod repetat, de la un cetăţean străin (persoană denunţătoare) servicii turistice gratuite şi alte foloase materiale, toate în echivalentul sumei de 20.000 USD, pentru ca în schimb să-l sprijine pe acesta, prin intermediul şefilor săi, să fie numit în funcţia de consul onorific al României într-o ţară străină.

De asemenea, inculpatul Păltânea Corneliu i-a înlesnit acestuia derularea unor acte de comerţ în România, uzând de influenţa pe care inculpatul o avea asupra unor oameni de afaceri şi politicieni români.

Prin rechizitoriu s-a mai stabilit că în cursul anului 2000, inculpatul a primit de la acelaşi denunţător cetăţean străin, cu titlu de împrumut, suma de 160.000 USD pentru a-i asigura protecţie în derularea unor afaceri în România. Suma nu a mai fost restituită.
În vederea confiscării sumelor primite cu titlu de mită, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui bun mobil aparţinând inculpatului, până la concurenţa sumei de 180.000 USD.

Dosarul a fost înaintat pentru judecare Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti.
Continuarea o stiti...

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:06AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:26PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Un ofiţer SRI din Argeş s-a răsturnat cu maşina într-un şanţ LINK

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:05AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:27PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
"Practicile infractionale" ale sefilor UM 0760 Calarasi

Capitanul Lucien Constantin a fost prigonit in mod abuziv de superiorii lui, numit "tradator" si amenintat cu puscaria, pentru ca si-a facut datoria fata de tara * Col. Constantin Ungureanu, mr. Mihai Craciunescu si mr. Dan Racaru din UM 0760 SRI - Calarasi au fost deferiti Parchetului Militar pentru ca l-au urmarit si au interceptat ilegal corespondenta subalternului lor, care-i reclamase la conducerea centrala a SRI
Capitanul SRI prof. Lucien Constantin, din UM 0760 Calarasi, traieste, in prezent, un calvar, datorita faptului ca superiorii sai nu au agreat rapoartele pe care acesta le trimitea conducerii centrale a Serviciului Roman de Informatii. Datorita acestora, acuza ofiterul, comandantul unitatii, col. Constantin Ungureanu precum si alti ofiteri, i-au interceptat si sustras ilegal corespondenta, sub pretextul ca ar fi "sustras date secrete din Unitate". Cpt. Constantin a devenit tinta superiorilor sai, pentru simplul motiv ca verticalitatea sa deranja. Cazuri de genul celui pe care il prezentam astazi sunt frecvente in toate unitatile SRI, numai ca putini sunt ofiterii care au curajul sa-si riste cariera, pentru apararea adevarului. Exista chiar un razboi intre ofiterii SRI cu vechime, proveniti din vechea Securitate, cu mentalitati de politie politica, si ofiterii tineri, care vor sa-si faca datoria fata de tara, dar care observa cum rapoartele intocmite de ei, despre diverse filiere infractionale care pun in pericol siguranta statului, sunt musamalizate de superiorii lor pentru ca in final sa nu se ia nici masura pentru stoparea actiunilor respectivelor filiere. In cazul de fata, pentru ca ofiterul Constantin nu a facut pe plac sefilor sai, acestia au incercat sa-l acuze de "spionaj" - pentru a-l intimida - tentativa care s-ar fi putut solda cu arestarea si trimiterea acestuia in judecata. Acesta este si motivul care l-a determinat pe capitan sa rupa tacerea si sa ceara destituirea sefilor sai. Prezentam fragmente din raportul deschis adresat directorului SRI. (Razvan SAVALIUC)
RAPORT DESCHIS
Domnule director al SRI, Radu Timofte, subsemnatul cpt. Constantin V. Lucien, angajat al UM 0760 Calarasi, raportez urmatoarele:
(...) Imi exprim regretul ca nu ati gasit timpul necesar pentru a raspunde rapoartelor inaintate de mine catre dvs. in perioada 15 februarie - 5 martie 2001 in care va relatam natura infractionala a unora dintre faptele savarsite de col. Ungureanu Constantin - comandantul unitatii, de mr. Craciunescu Mihai - ajunctul sefului de sectie, precum si de mr. Racaru Dan (...) Astfel, la data de 22 februarie 2001, la ordinul col. Ungureanu Constantin, domnii mr. Craciunescu Mihai si mr. Racaru Dan, procedand prin inselaciune, mi-au sustras si interceptat corespondenta adresata directorului SRI, precum si primului adjunct al acestei institutii. Mentionez ca pe data de 15 martie 2001, in biroul mr. Craciunescu Mihai, atunci cand acesta mima un comportament ultracorect, l-am intrebat daca considera ca interceptarea corespondentei personale este un act legal, el mi-a raspuns ca acea actiune a fost "executare de ordin"(...). Este important sa arat ca prin aceasta fapta s-au incalcat prevederile art. 12 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului, ale art. 28 din Constitutia Romaniei, ale art. 195 din Codul Penal, precum si prevederile art. 13 din Legea 51/1991, a sigurantei nationale (...) Or, dumnealor cum au procedat? S-au deplasat la locul unde aveam eu calculatorul, au patruns acolo si, lasand sa se inteleaga faptul ca eu as fi sustras date secrete din Unitate, ca le detin in acel loc si ca este posibil sa le transmit prin Internet - intimidand astfel persoanele de acolo - au cautat circa doua ore, dupa care, gasind directorul unde aveam corespondenta si alte date referitoare la activitatea mea didactica si stiintifica, au copiat acel director. Ei cautau sa cunoasca ce contineau rapoartele, cu caracter nesecret, inaintate de mine directorului SRI si primului adjunct (...) Acum, La Parchetul Militar Teritorial Bucuresti, incearca sa paseze vina pe persoanele care, speriate de grozavia spuselor prin care mr. Craciunescu Mihai si mr. Racaru Dan isi motivau cererea, le-au permis accesul la fisierele mele (...) De fapt, la data de 28 februarie 2001 au fost chestionati pe aceasta tema de reprezentanti ai Corpului de Control al directorului SRI, respectiv col. Barbulescu Adrian si de col. Trocan Gheorghe si au raspuns invinuirilor pe care le-am facut. Daca au actionat cu acordul prealabil al vreunei persoane din conducerea SRI, sa o numeasca, sa indice materiale de proba pentru aceasta afirmatie, urmarea fiind usor de prevazut. Chiar daca ar fi avut in prealabil un asemenea acord, tot nu puteau incalca legea, caci legea penala nu poate fi incalcata chiar daca o persoana oarecare este de acord cu aceasta incalcare (...) De fapt, cei trei ofiteri urmareau sa cunoasca continutul rapoartelor inaintate de mine conducerii SRI, pentru a-si adecva raspunsurile si comportamentul, astfel sa zadarniceasca cunoasterea adevarului de catre dvs. (...).
Dar cea mai grava fapta pe care a savarsit-o col. Ungureanu Constantin, impotriva persoanei mele, este invinuirea de a fi intrat in legatura cu agenti ai unor puteri straine si de incalcare a reglementarilor interioare privitoare la relatiile cu cetatenii straini. Pe parcursul timpului, el a adus la cunostinta unor persoane din unitate, dupa cate mi-am dat seama, printre altii si mr. Craciunescu Mihai, sprijinitorul sau de taina, faptul ca eu as fi "agatat" de servicii straine de informatii (...) Daca ar fi fost adevarat, eu as fi intrat sub incidenta art. 155, din Codul Penal, ceea ce inseamna "tradare" (...) Acuzatia este mai veche. La data de 23 septembrie 2000 m-am deplasat in interes personal intr-o tara straina. Acolo nu am intalnit persoana la care am anuntat ca ma duc, intrucat se afla in excursie in Romania, iar la data la care am facut raportul prin care solicitam aprobare nu puteam sa prevad programul viitor al profesorului respectiv. (...) Cand m-am intors, am facut raport prin care am adus la cunostinta comandantului toate aspectele (...) Acesta mi-a ordonat sa poftesc la el in birou unde mi-a adus acuzatia ca am intrat in legatura cu agenti ai unei puteri straine. Au fost tipete, reprosuri personale (...) Dupa aceste presiuni psihice deosebite, caracteristica comportamentala a col. Ungureanu Constantin, cu toate ca nu avea acest drept, m-a obligat sa intocmesc un raport in care mi-a cerut sa arat de ce am incalcat legea si ordinele si sa consemnez ca m-am intalnit cu agenti ai unei puteri straine. Ca urmare am intocmit un raport, inregistrat la 3 octombrie 2000, in care am aratat ca nu m-am intalnit cu agenti ai unor puteri straine si ca tot ceea ce mi se reprosa se baza pe falsificarea ordinului intern (...) Pentru mine este de neconceput ca patriotii romani sa fie haituiti de oameni care aduc prejudicii statului, asa cum voi arata in alte rapoarte deschise! In ceea ce ma priveste, atat in calitate de ofiter, cat si in calitate de profesor de istorie, am sustinut din rasputeri ideea nationala. Prin faptul ca m-a obligat sa scriu un raport in care sa ma autoincriminez, col. Ungureanu Constantin a intrat sub incidenta art. 259 Cod Penal, care prevede "Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, in sprijinul unei invinuiri nedrepte, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni, la 5 ani" (...).
Avand in vedere cele raportate, precum si de prevederile art. 26, al. 2 din Legea 51/1991, solicit urmatoarele:
- suspendarea din functie si trecerea in rezerva a comandantului unitatii, col. Ungureanu Constantin, in vederea desfasurarii nestingherite a cercetarii penale;
- suspendarea din functie si trecerea in rezerva a mr. Craciunescu Mihai;
- suspendarea din functie si trecerea in rezerva a mr. Racaru Dan;
(...) Voi sesiza Comisia de Control a Activitatii SRI din Parlamentul Romaniei; voi solicita sprijinul intelectualitatii din Romania, caci eu sunt profesor si am titlu stiintific de doctor in sociologie, fiind limpede atitudinea antiintelectualista ce domneste in SRI; voi apela la toate instantele competente din Romania (...) Fata de cele raportate, va rog sa dispuneti.

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:05AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:29PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
Un lichidator judiciar din Zalau a fost arestat in cursul zilei de joi de catre Tribunalul Salaj, pentru o perioada de 29 de zile, pentru ca a luat mita suma de 13 milioane de lei.

Liviu Zaharie, fost colonel in cadrul Serviciului Roman de Informatii – Directia de Antiterorism, a fost prins in flagrant de catre procurorii de la DNA Cluj, dupa ce a primit de la un patron din Zalau, Aurel Gaidos, bani pentru a intocmi rapoarte favorabile in cazul unei societati aflate in faza de lichidare judiciara.

In prima faza, actiunea a fost coordonata de procurorii de la DNA Cluj, pentru ca lichidatorii judiciari pot fi anchetati numai de catre magistratii anticoruptie.

Ulterior, din cauza faptului ca Zaharie nu fusese desemnat lichidator ci doar administrator judiciar, cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul Tribunalului Salaj.

"Cred ca ii scapa"

Liviu Zaharie a fost desemnat de Tribunalul Salaj ca si administrator judiciar la una dintre firmele lui Gaidos care se afla in faliment. In aceasta calitate, Zaharie putea sa conceapa mai multe ipoteze de redresare financiara a firmei lui Gaidos, propuneri care ar fi trebuit prezentate judecatorului sindic, singurul in masura sa ia o decizie.

In denuntul omului de afaceri se sustine ca fostul ofiter SRI i-a pretins suma de opt milioane de lei pentru a scrie un raport favorabil.
Discutia finala s-a purtat la pensiunea "Ramona" din municipiul Zalau.

Vreme de o ora, Zaharie si Gaidos au pus la cale planul de "redresare", totul filmat si inregistrat de procurorii de la DNA. "Oi scapa?", il intreba Gaitos pe fostul ofiter de informatii.

"Cred ca ii scapa", i-a raspuns ex-SRI-istul. Desi initial suma ceruta a fost de opt milioane, lichidatorul a mai cerut inca cinci. In total 13 milioane de lei.

Dupa flagrant, Liviu Zaharie a negat ca a luat banii pentru a intocmi rapoarte favorabile firmei lui Gaidos spunand ca totul este o confuzie a procurorilor si ca el, niciodata, nu a mintit in rapoartele inaintate instantei.

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:05AM ]
Back to top
DESTEPTUL
Wed Sep 03 2008, 05:30PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011
Joined: Wed Mar 26 2008, 04:20PM

Posts: 966
Thanked 5 time in 5 post
"Fost" ofiter SRI audiat in cazul unei fraude de sute de milioane de dolari
-- Anchetatorii au anihilat o retea ai carei membri se specializasera in fraude bancare * Un om de afaceri sarb a introdus in tara bilete la ordin emise de o banca americana care intrase in faliment inca din 1996 * Acestea au fost depuse la o banca, iar prin intermediul lor au fost luate credite de peste 300 de milioane de dolari
Procurorii Parchetului General, ajutati de serviciile de informatii americane, au anihilat o retea ai carei membri se specializasera in fraude bancare, printre acestia aflandu-se un fost ofiter SRI si doi fosti politisti. Procurorii DIICOT au audiat ieri sase persoane, sarbi si romani, in legatura cu o frauda de 300 de milioane de dolari, acestia fiind acuzati de inselaciune, fals de moneda si alte valori si spalare de bani. Potrivit NewsIn, un om de afaceri sarb a introdus, in 2004, pe la punctul de trecere a frontierei Portile de Fier 1, 178.000 de bilete la ordin emise de o banca americana care intrase in faliment inca din 1996. In Romania, biletele la ordin au fost depuse la o banca, iar apoi, prin intermediul lor, au fost luate credite de peste 300 de milioane de dolari, in mai multe transe individuale. Unele dintre aceste credite defalcate au depasit 50 de milioane de dolari.
Procurorii au mai aflat ca intr-una din casutele de valori folosite de capii gruparii de criminalitate organizata a fost pastrat un diamant pentru care ar exista un certificat de garantie fals. O parte din sumele imprumutate de la banci ar fi fost plasate in cazinouri din Elvetia, Gemania si Austria, iar cetateanul sarb a deschis mai multe societati comerciale. In urma perchezitiilor efectuate in Bucuresti si in localitati din judetul Constanta, au fost retinute mai multe persoane suspectate ca incercau sa plaseze pe piata instrumente bancare false. Procurorii detin indicii care demonstreaza ca sarbul a fost ajutat de doi fosti politisti romani si de un fost ofiter SRI.

[ Edited Fri Nov 07 2008, 01:04AM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.