Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
SRI-şti defecţi!
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
bufnita006
Fri Jul 01 2011, 10:49AM
bufnita006
Registered Member #3500

Contrabandă record la Galaţi. Un fost şef SRI este acuzat de o evaziune de peste 7 milioane de euro

Ofiţerii DIICOT au reţinut ieri 50 dintre membrii unei grupări infracţionale care aduce ilegal în România, din Ucraina, mii de tone de motorină.

Motorina intra în ţară prin punctul de trecere a frontierei Galaţi, apoi era dirijată către Portul Giurgiu, unde era sediul reţelei de contrabandişti.
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ieri un dosar spectaculos care priveşte o reţea de contrabandişti care aduceau în România, ilegal, din Ucraina, cantităţi uriaşe de motorină.

Carburantul era adus cu nave sub pavilion străin (în special sârbesc şi bulgăresc), iar în vama Galaţi marfa era declarată ca fiind în tranzit, deci nesupusă accizării şi impozitării. Ulterior, însă, motorina era descărcată în apropiere de oraşul Giurgiu şi era vândută „la negru" către mai mulţi proprietari de staţii de carburanţi din zona Bucureşti.

Poliţiştii au făcut percheziţii în mai multe locuinţe şi depozite din Galaţi, Brăila, Constanţa, Satu Mare, Giugiu şi Bucureşti, prilej cu care au reţinut 50 de membri ai reţei de contrabandişti. Aceştia au fost expediaţi aseară către Galaţi, unde vor fi audiaţi şi unde se va decide dacă vor fi prezentaţi judecătorilor spre arestare.

Printre persoanele reţinute se numără şi Ioan Garagancea, fostul şef al SRI Giurgiu, care este suspectat că ar fi capul reţelei.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi.
LINK
...un pensionar cu o pensie deloc mica ,nu poate sta linistit si se ocupa de "afaceri" sau i-o fi intrat in sange vechile obiceiuri din timpul embargoului cu fosta Jugoslavie ...
-in loc sa stea linistit sa se bucure de pensie sa se joace cu nepoteii,etc. domnul pensionar va fi cam ocupat ceva timp cu datu cu subsemnatu ...
Back to top
0050
Fri Jul 01 2011, 02:41PM
Registered Member #1997

Sau..domnul a suparat pe cineva...Mi se pare ptuin ciudat.Cam dese aceste acte...
Back to top
justme
Fri Jul 01 2011, 11:36PM

Registered Member #2073

Cam dese, intr-adevar. Stii blestemul spionilor: "As vrea sa citesc despre tine in ziare". Se pare ca pe unii ii ajunge... Daca dosarele sunt sau nu pe bune, asta este alta poveste.

[ Edited Fri Jul 01 2011, 11:41PM ]
Back to top
DESTEPTUL
Thu Dec 01 2011, 11:25PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Back to top
Mihais
Thu Dec 01 2011, 11:31PM

Registered Member #2323

Nu m-am prins.Care-i faza?Daca se poate,explicat ca la prosti.
Back to top
Angel Dust
Fri Dec 02 2011, 03:38PM
Registered Member #1791

Este vorba despre ofiteri BAT si o petrecere de Craciun din 2009...pe aeroport.
Back to top
Mihais
Fri Dec 02 2011, 05:29PM

Registered Member #2323

Multumesc de informatie.Acum,ce-i rau in asta?Atat de rau incat sa merite o ''investigatie'' jurnalistica.

1.Nu stiu daca SRI are Glock.Stiam ca domnii servesc USP Expert.Din filmulet nu am putut sa-mi dau seama,dar ramane sa-l credem pe sfantul ziarist.
2.Nu stiu care-i programul,cum sunt turele,care era/este programul zborurilor de Craciu/Anul Nou.Fapt este ca oamenii aceia nu aveau cum sa danseze si sa bea in timpul muncii propriu -zise.Ce vedem este probabil dupa sau in orice caz,aproape de sfarsitul turei.
3.''Capul de acuzare''-expresia omului cu ''banii nemunciti '' e mai degraba o gluma in cadrul grupului.Sa vina acela care nu face bancuri din astea sa faca pe puritanul.Toti cei care se oripileaza din partea mea trebuie sa se intoarca in pustiu.Sfintilor acolo le prieste,fara oameni pacatosi care sa le perturbe viata apropiata de cele sfinte.
Am aflat totodata ca prostituatelor care au dat asta in public nu le place Dire Straits

4.Sunt cel putin 2 hahalere implicate.Una a dat filmuletul ''ziaristului''.A doua este chiar ''ziaristul''.Foarte posibil sa-si dea crampoane pe tibie baieti din SRI.Daca e asa modalitatea aleasa e una de ''lucratoare'' de pe centura.

[ Edited Fri Dec 02 2011, 05:34PM ]
Back to top
DESTEPTUL
Fri Dec 02 2011, 08:59PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Multumim Mihais pentru super obiectivitatea care lipsea subiectului. Nu intamplator am fost creati cu doua urechi si o singura gura...
Back to top
Mihais
Fri Dec 02 2011, 09:42PM

Registered Member #2323

Adevarul e ca numai obiectivitate arata trimiterile pe centura Daca vine cineva cu o invectiva mai nasoala pt. aia care fac tambalau din cheful de revelion de acum 100 de ani e invitatul meu.

Asa ca chestie,poate o fi coincidenta,poate nu,dar combinezoane maro nu prea am vazut.Adicatelea daca venea Ali al Habibi taman de revelion,cei care erau la interventie posibil sa nu fi fost prinsi dansand si dand pe gat un pahar(de unica folosinta)de sampanie.

Back to top
Surry
Tue Dec 06 2011, 08:45PM
Cogito
Registered Member #1945

lovitura sub centura are legatura dl general C.,parerea mea este ca ..si-au ales gresit omul. Este nedrept modul in care s-a vorbit despre baieti.
@mihais tot respectul...
Back to top
ALM
Wed Dec 07 2011, 02:20PM
Registered Member #2039

Angel Dust wrote ...

Este vorba despre ofiteri BAT si o petrecere de Craciun din 2009...pe aeroport.

De când mă ştiu, de Crăciun (sau alte sărbători care trebuiau petrecute la serviciu), se organiza câte o petrecere "la botu' calului". Fiind numai între colegi, nu se luau măsuri speciale, fiecare participând cu hainele şi dotările impuse de "locul de muncă". Ba, una peste alta, mai veneau şi comandanţii să ciocnească un păhărel.
Văd că acum, când chipurile există democraţie, unii oameni au devenit mai catolici decât Papa. Cu ce s-au "defectat" lucrătorii BAT? Au incins hora într-un spaţiu public? Erau în tură şi au lăsat posturile de izbelişte? Au întârziat decolări din cauza lor? Sunt convins ca nimic din toate acestea nu s-a întâmplat! E vorba de nişte "ziarişti" în căutarea senzaţionalului, chiar şi călcând o deontologie elementară. Ruşine Dinu Patriciu!
Back to top
DESTEPTUL
Wed Dec 07 2011, 10:01PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

ALM, daca dumneata sau altul face ceva, asta nu inseamna ca este si corect sau justificabil.Problema este ROI-ul Otopeniului despre care s-ar putea sa afli mai multe daca te fortezi si de asemeni este vorba de toate regulile de securitate ale acestui obiectiv si stii destul de bine ca la un aeroport de importanta H.C. nu pazesti trei pusti ruginite si un tab pe chituci.

Back to top
ALM
Wed Dec 07 2011, 11:24PM
Registered Member #2039

Dragă DEŞTEPTULE, nu trebuie sa mă forţez ca să ştiu cu ce se mănâncă activitatea BAT pe aeroporturi. Fără să fiu prea deştept, cândva am fost selecţionat pentru punerea în funcţiune a primelor BAGGAGE-X-uri. La Otopeni. E adevarat că atunci paza era în sarcina USLA, dar nu cred că sarcinile diferă prea mult astăzi. Atunci, am aflat că se lucrează în ture, dar nu ca la sculărie, de 8 ore, ci de vreo 4 ore, ştiut fiind de pe vremea lui Grandjean că vigilenţa scade rapid în timp. Pentru această situaţie (şi altele dictate de natură sau conjuncturi), există un spaţiu de odihnă şi relaxare. Vreau să va informez că, atunci când un lucrător se retrage pentru odihnă (sau relaxare), nu se dezechipează şi nici nu se bagă "la pijama".

În altă ordine de idei, tocmai fiindcă este cunoscută importanţa aeroportului H.C., lucrătorii BAT nu muncesc în regim de săpători de şanţuri şi, cel puţin pe vremea USLA, nu sunt forţate limitele umane. Din câte ştiu, n-au fost evenimente care pot fi puse pe seama BAT, aşa că, vă rog, să fiţi indulgent cu "paznicii". Sunt şi ei oameni, au dreptul să socializeze chiar şi cu un pahar în mână. Fanatismul datoriei împinse la perfecţiune seamănă cu furia iconoclastă ...
Back to top
Mihais
Wed Dec 07 2011, 11:33PM

Registered Member #2323

Ma indoiesc ca ALM a pazit rastelul de bocanci.Za aidia e ca cei care chiar aveau ceva de facut la ora aia nu erau la baute sau cel putin nu apar in film.Una e sa criticam un derapaj al institutiei prin balarii si alta e sa cautam nod in papura de amorul artei.
Sincer sa fiu nu ma intereseaza prea tare ROI de pe Otopeni.Pana la el as fi interesat ca alte legi si regulamente sa fie aplicate cu strictete maxima.Care incalcari chiar submineaza securitatea nationala si duc la disolutia autoritatii.

Acum o sa zici ca 2 rele nu duc la un lucru bun si ca cei care au bagat o hora si un pahar de sampanie trebuie trimisi in Gulag(fac pariu ca acei criminali au incalcat ROI cu numeroase alte ocazii,cum ar fi Pastele,zilele de nastere ale membrilor echipei, etc...).Sa zicem ca as fi de acord.Dar pedepsele astea trebuie puse intr-o ordine,prioritate avand cele mai grave.
Amaratii astia ar mai avea de asteptat.

Personal nu dau 2 bani disciplina impusa cu biciul.Daca ai avea idee cate incalcari ale regulamentelor au loc la cele mai bune ''firme'' de pe afara(iar ''nenorocitii neprofesionisti'' se mai si lauda in scris cu asa ceva) te-ai intreba cum naiba de mai merge ceva pe lumea asta,in armate mai ales.Desigur ca una e sa calci in picioare orice regula si alta e sa faci in asa fel incat sa mearga treaba.E o diferenta subtila pe care din afara nu o putem vedea si intelege complet.Dar cred ca toata lumea a putut observa aceasta ''regula'' in orice domeniu de activitate.Ca e vorba de NASA sau de gradinita nr. X din Popesti-Leordeni.
Dar pana la urma trebuie si avocatii sa faca un ban gramada.
Back to top
zasniper marind
Wed Jan 04 2012, 12:00AM
Registered Member #4492

Vreau sa multumesc pe aceasta cale turei de serviciu din Sectia Chirurgie/ATI a SPITALULUI MILITAR DE URGENTA "PROF.DR. AGRIPPA IONESCU"[unitatea din Arh.Ion Mincu] care in dimineata zilei de 03.01.2012 în jurul orei 05H30 nu au aprins o lumânare unei muribunde de 62 de ani [fost cadru al SRI mai bine de 15 ani,lucru mai putin important in contextul mentionat] deși aveau la dispozitie de la bricheta/chibrit/lumanari/candele de tot felul puse la dispozitie de apartinatori [care își cer scuze ca nu au fost inspirati sa plateasca în avans acest serviciu ce nu este oferit decat de cei ce detin si calitatea de OM]
Poate ca nu intra in fisa postului ca atributie de serviciu o astfel de operatiune, ma întreb însaă, atunci ce cauti intr-un sistem unde zilnic te lovesti cu suferinta a zeci de oameni? Nu vreau sa ma gandesc cât au facut pe parte medicala pentru acest bolnav si pentru multi alti.

Le doresc acestor... [nu pot sa le spun asa cum îmi vine] ca atunci când o să le vina vremea să moara sa fie la fel de ingrijiti si cu lumânare la căpătâi aprinsă de subsemnatul.

Domnule Coldea, m-ai auzit ?

p.s acesta este un caz minor, va rog sa îl tratati ca atare

Cel mai mare pacat fata de oameni, nu este ura..ci indiferenta fata de ei. Indiferenta este esenta inumanitatii. [George Bernard Shaw]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF