Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Invatamantul romanesc
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Wed Sep 18 2013, 05:01PM
boribum
Registered Member #2395

Ehee,ce mai înveleam caietele cu hârtie albastra,pe vremea asta ! Si mai puneam si etichete,lipite precum timbrele,prin lingere Si aveam si un ghiozdan rosu,si penar chinezesc cu oglinda înauntru,si guma roz,si creioane (tot chinezesti) bine ascutite,si stilou,tot chinezesc.

Ce de chinezarii !
Back to top
justme
Wed Sep 18 2013, 08:05PM

Registered Member #2073

Chinezarii bune!
Caietele le si liniam, chiar "la dublu", sa moara ceilalti de ciuda ca sunt mai ingrijite si mai frumoase decat ale lor. Culmea e ca la obiecte precum Geografia chestia asta chiar conta. Cu caietul ingrijit, sigur luai un 10. Ehee, si ce controlati eram la caiete...

Daca tot am inceput cu amintirile, hai sa mai zic ca sambata o stergeam de la ora de Romana pentru ca la chioscul de ziare venea suplimentul "Fotbal" al ziarului "Sportul". Ziarul costa 50 de bani, suplimentul 1 leu. Ambele se vindeau in mai putin de 15 minute. Aveam grija sa luam un exemplar si pentru proful de Istorie, care paria 5 lei cand erau meciuri in cupele europene (Cupa Campionilor, Cupa Cupelor si Cupa UEFA). Bagabont, dom'le, bagabont eram...

[ Edited Wed Sep 18 2013, 08:06PM ]
Back to top
2 User said Thank to justme for this Post :
 ALM (18 Sep 2013, 20:14) , erin (18 Sep 2013, 21:37)
Axinia
Fri Sep 20 2013, 10:59PM
Registered Member #2088

Oricat de injurat sau chinuit este romanul, el tot mai are puterea sa scoata bancuri din cand in cand. Astfel ca in urma scandalurilor de la examene, provocate de “ Organele “ , cu ajutorul turnatorilor din randul elevilor sau a unor persoane rau voitoare, elevii mai isteti au scos deja bancuri pe seama acestor evenimente urate ( arestarea si ridicarea copiilor si tinerilor cu dubele din scoli, cu incalcarea drepturilor civile, mai ales dreptul la aparare, ca in vremurile de trista amintire ), evenimente care au umbrit acest moment unic si maret din viata de elev, si anume “ Examenul de maturitate “.
Un elev ne spune:
- Stiti ca in majoritatea scolilor se pot face si cursuri serale, mai ales pentru persoanele care, din motive subiective sau obiective, nu au mai putut urma cursurile la zi.
La o clasa de elevi seralisti, dintr-un anumit liceu, in prag de terminare a anului scolar, mai erau cativa elevi care nu aveau media de trecere.
Doamna profesoara de limba si literatura romana, femeie cu suflet mare, nu dorea ca sa ramana vreun elev, ca atare din dorinta de a mai da o sansa acestor elevi, a ales ca sa le dea cate o tema scurta si usoara la fiecare, astfel ca elevii sa obtina si ei o nota de trecere. Asa ca, profesoara ii striga pe fiecare si le prezenta tema. Cand a ajuns la elevul seralist, de ocupatie politist, doamna profesoara a fost mai ingaduitoare si a spus: pentru dumneata domnule, tema este urmatoarea: te rog sa-mi faci un scurt rezumat despre “ O scrisoare pierduta “ si sa-mi prezinti cate ceva despre autor.
Elevii seralisti, bucurosi ca li s-a mai dat o sansa, au plecat acasa, cu gandul la absolvire. Veni si ultima ora, ora in care fiecare isi prezenta tema primita. Veni si randul elevului seralist ( politist ). Acesta se ridica si suparat spuse: doamna profesoara, cu regret va spun ca am cautat toata vremea asta, fara sa ma odihnesc, dar nu am reusit sa gasesc scrisoarea. Profesoara nedumerita, totusi ca sa ii mai dea o sansa ii spuse: draga domnule, totusi, despre autor poti sa ne spui ceva?
Elevul seralist ( politist ), si mai suparat zice: doamna profesoara, nu ma mai inebuniti de cap, si cu autorul, pentru-ca nu stiu cine e, l-am dat si in urmarire generala si tot nu l-am prins.
Profesoara: Hm !?
( Era vorba despre “ O scrisoare pierduta “, de I.L. Caragiale ). Precizare, pentru carcotasi.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
O eleva ne spune:
- La sfarsitul zilei ( cu scandalul de la examene ), o eleva ajunge acasa foarte suparata. Mama ei, o intreba repede pe fiica sa, cum a fost la examene. Aceasta, suparata zise: mama a fost o zi de cosmar, si sa nu te superi ca am avut treaba si cu Politia si cu Procuratura.
Da de ce maica, ce treaba are scoala cu “ Organele “?
Pai are mama, zise fiica, pentru-ca inainte de examene, a venit la mine un procuror si un politist sub “ acoperis “, si au spus ca daca fac un targ cu ei, adica sa-mi torn colegele, colegii si profesorii, eu o sa trec examenele din oficiu, fara greutate.
Si… ? intreba maica sa.
Pai au venit in timpul examenelor “ Organele “, si au perchezitionat toate elevele si profesoarele, si le-au ridicat chilotii si sutienele sub motivul ca sunt corpuri delicte si ascund probe ale infractiunii de frauda la examene.
Maica sa si mai mirata si nedumerita indrazni sa intrebe: bine fata mamii chilotii ca si chilotii, dar tu ai luat axamenul? Da mama, zise fiica.
Bun si atunci de ce mai esti suparata, ce-i baiul? intreba maica sa si mai nedumerita.
Pai este mama, pentru-ca si eu am ramas fara chiloti si sutien, pentru-ca domnul politist de sub “ acoperis “, mi-a spus ca sa predau si eu corpurile delicte, ca sa nu se prinda ceilalti ca am colaborat cu “ Organele “.
Auzind astea, maica sa, tipa dintr-o data: aoleu fata draga, hai sa aruncam repede toti chilotii si toate sutienele din casa, ca de-o veni “ Organele “ si pe la noi acasa, si ne-o gasi cu atatea corpuri delicte, o sa-ti anuleze examenul, Doamne fereste si pazeste fata mamii.
----------------------------------------------------------------
Atentionare de banc in loc de morala: si uite asa poti sa ramai fara lenjeria intima, asa ca aveti grija ce turnati si pe cine turnati, si cu cine faci pacturi de turnatorii, pentru-ca intr-o zi s-ar putea sa se intoarca impotriva voastra, si ...ramai fara de cele… Si uite asa au trecut examenele unele si unii, cu chiloteii si boxerii, unele si unii fara.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Si totusi nu am inteles, de ce unii elevi ( mai ales cei slab nepregatiti si prosti ), au ales sa-si toarne colegii si profesorii?
Este o vorba la romani: “ Daca esti prost, stai acasa “.
Ce chestie, nu ii duce capul pe unii sa invete la scoala, dar cica se pricep la turnatorii.
Si mai condamnam era comunista, in care se turnau unii pe altii. Acum in aceasta era, de ce aleg unii sa-i toarne pe altii?
Un exercitiu de imaginatie, pentru “ Organele “:
- Ce-ar fi, ca pe un platou din curtea unei scoli, sa adunam totii politistii, procurorii si judecatorii in partea stanga a platoului, si sa dam comanda: toti cei care nu au copiat la scoala sau in facultate, va rugam sa treceti in partea dreapta a platoului.
Dumneavoastra, dragi cititori, ce spuneti? Va indrazni sa treaca vreunul in partea dreapta?
Eu/noi nu credem.
Dovada: marturiile profesorilor, si din punct de vedere romanesc, nu exista roman care sa nu fure, sau sa nu incerce macar, daca i se ofera ocazia.
Comentarii? Va multumim.
Va rugam sa luati in intelegere cele de sus, fara rautate, si sa intelegeti cu totii ca nu avem ceva cu cineva anume.
Multumim.

------------------------------------------------------------------------
Cand se va termina cu copiatul in scoli? Intreba cineva de pe site.
Nu are cum, pentru-ca asa ceva, treaba cu copiatul, nu se intampla numai la noi in tara.
In al doilea rand, ar trebui ca aceste examene, sa fie mai accesibile, pentru-ca totusi acesti elevi au trecut prin scoala atatia ani, si este pacat sa piarda in ultima clipa, adica sa nu aiba o finalizare reusita a cursurilor urmate.
In al treilea rand, lasa domnule sa fie absolventi cu cate diplome vor sa aiba, pentru-ca indiferent cum le-a luat si cate diplome are un individ, tot societatea il va respinge sau il va accepta in functie de ceea ce stie sa faca. Asa ca, idioteniile astea de la examene nu isi au rostul.
Vezi modelul australian, sau din Noua Zeelanda, sau din unele state americane, si anume ca in timpul anilor de curs exigentele sunt foarte mari, dar la absolvire este cale libera.
Daca “ Organele “ noastre, ar fi in Noua Zeelanda, si ar vedea cum elevii intra si ies in timpul examenelor, la o cafea, sau sa se mai gandeasca la subiecte in curtea scolii, cred ca aceste “ Organe “, si-ar baga unghia in gat ca pitigoii.
Acolo, elevul daca vrea sta la ore, daca vrea pleaca, intra si iese cand vrea de la ore. Stati de vorba cu profesorii romani care predau in Noua Zeelanda si o sa va convinga de ceea ce spunem.
Si totusi, natia lor o duce mai bine decat noi, chiar superior, iar la noi cu reguli si exigente impuse, o ducem si mai prost. Si atunci te intrebi, cui foloseste exigenta asa exagerata?
De ce suntem rai cu copiii si tinerii natiei noastre?
De ce suntem rai cu noi?
Toata stima pentru elevii care au reusit sa treaca de cosmarul din vara asta. Sa speram ca nu se va mai repeta cosmarul.
A inceput scoala.
Mult succes tuturor copiiilor si tinerilor, care au ales sa urmeze una din formele de invatamant din Romania sau strainatate.
Mult succes, putere de munca si intelegere, pentru tot corpul didactic din Romania.
Va uram sa primiti cele mai frumoase flori si cat mai multe de la elevi, de sa crape de ciuda unii din “ Organele “.
Pentru “ Organele “ mult succes in activitate, si nu uitati, ca si voi ati fost elevi si studenti, sau ma insel, ati ajuns direct… ceea ce sunteti acum?
Pentru organele de ordine publica, Jandarmeria, Politia nationala si Politia locala, va rugam fiti alaturi de copiii si tinerii nostri, fiti in apropierea scolilor si aveti grija de ei.
Avem incredere in dumneavoastra.
Va multumim.
In incheiere, va rog sa meditam cu totii asupra a ceea ce se intampla in prezent, sa gandim pentru viitor, sa avem in vedere un act grav care se intampla, si anume abandonul scolar, abandon care a luat amploare in ultimul timp, din cauza saraciei si a regulilor impuse ca admitere. Cred ca ar trebui sa venim cu idei prin care sa atragem copiii la scoala, si sa nu venim cu idei tampite, din cauza carora sa indepartam copiii de carte, de scoala, de profesori.
Hai sa lasam barfa, intepaturile, ironiile de tot felul, si sa punem mana sa facem ceva constructiv pentru copiii nostri, pentru scoala romaneasca, pentru societatea noastra.

Axinia.

“ Pentru patria noastra “.
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (20 Sep 2013, 23:32)
Boribum
Fri Sep 20 2013, 11:02PM
boribum
Registered Member #2395

Culegere din "Urzica",I presume....
Back to top
Boribum
Fri Sep 20 2013, 11:07PM
boribum
Registered Member #2395

Axinia wrote ...

Mult succes, putere de munca si intelegere, pentru tot corpul didactic din Romania.

..precum si îndeplinirea tutulor dorintilor,înainterea neabatuta pe calea cunoastirii,a dezvoltarii,pentru propasirea societatii românesti multilateral dezvoltate si înaintarea României spre...ce-oti vrea !

Aplauze.Se scandeaza "Pa-ce,pa-ce" .
Back to top
djebel
Fri Sep 20 2013, 11:27PM
Registered Member #3603

De fapt se scandeaza Pa-ce-pa. Pentru patria noastra.
Back to top
Axinia
Fri Sep 20 2013, 11:28PM
Registered Member #2088

" Multumim din inima partidului si poporului "
Cine e partidul, cine e poporul?

Mai stim si noi cate ceva.

Fii pe pace.

Axinia.
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (20 Sep 2013, 23:33)
criss-cross
Sat Sep 21 2013, 08:40PM
Registered Member #4853

Acum inteleg de ce vorbeste d-na Axinia la plural.... (adica, in numele mai multor fiinte....)

[ Edited Sat Sep 21 2013, 08:45PM ]
Back to top
bushes
Sat Sep 21 2013, 09:46PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

noi nu intelegem cum unii(unele) se pot abtine sa nu dea like postarilor doamnei axinia

si pentru ca e seara latina : Aquila non capit muscas . >:)

[ Edited Sat Sep 21 2013, 10:06PM ]
Back to top
ALM
Sat Sep 21 2013, 10:07PM
Registered Member #2039

@bushes
Noi, adică eu, n-avem puterea să citim, din cap în coadă, mesajele distinsei doamne. Aşa că, like, like, dar mai trebuie să ne şi placă. Dar dacă noi nu citim, geaba dorinţă dacă nu-i şi puterinţă ...

Edităm, ca să nu ne iasă vorbe că nu spicuim:

După o zi de examene, Bulă vine acasă.
- Cum a fost băiete? întrebă tatăl.
- Ca la biserică!
- !?!
- Eu mă cruceam când auzeam întrebările, profu' se crucea când auzea răspunsurile ...

[ Edited Sat Sep 21 2013, 10:12PM ]
Back to top
3 User said Thank to ALM for this Post :
 bushes (21 Sep 2013, 22:12) , justme (21 Sep 2013, 22:34) , Stel (23 Sep 2013, 22:26)
bushes
Sat Sep 21 2013, 10:11PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

trebuia sa fie un mesaj-raspuns in ricoseu pentru altcineva ,cu dvs inca n-avem nimic...
Back to top
criss-cross
Sat Sep 21 2013, 10:12PM
Registered Member #4853

bushes wrote ...

noi nu intelegem cum unii(unele) se pot abtine sa nu dea like postarilor doamnei axinia

si pentru ca e seara latina : Aquila non capit muscas . >:)

...evident ca ma abtin sa nu dau like!...negarea negatiei e tare grea ,dar o putem intelege(noi)
Back to top
criss-cross
Sat Sep 21 2013, 10:15PM
Registered Member #4853

Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Mihais (21 Sep 2013, 22:57)
ALM
Sat Sep 21 2013, 10:15PM
Registered Member #2039

bushes wrote ...

trebuia sa fie un mesaj-raspuns in ricoseu pentru altcineva ,cu dvs inca n-avem nimic...

Încă ne mai "prindem"! Mulţumim că deocamdată suntem scutiţi ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 bushes (21 Sep 2013, 22:19)
criss-cross
Sat Sep 21 2013, 11:01PM
Registered Member #4853

bushes wrote ...

,,mesaj-raspuns" si in ,,ricoseu"?! noi nu inteleg cum devine asta...era un raspuns sau un mesaj in ricoseu?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF