Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
JVC
Sat Aug 01 2015, 06:05PM
Registered Member #10194

Homefire, cine este personajul care, asemenea lui Boc, vrea să pară mai înalt decât l-a făcut mama natură?
Back to top
djebel
Sat Aug 01 2015, 06:21PM
Registered Member #3603

Buna gaselnita cu treapta, dar mergea si un schimb de sandale cu doamna. A la Sarkozy .
Back to top
Klaus
Thu Aug 06 2015, 05:05PM
Registered Member #3279

ISU Constanta si ISU Giurgiu au scos (iar) la concurs 58 posturi de subofiteri si 2 de ofiteri, respectiv 48 de subofiteri si unul de ofiter. LINK LINK

De data asta poate le vine (a se citi suie) mintea la cap si nu mai dau subiecte prea grele, nu este in interesul lor sa ramana cu ele neocupate.

Back to top
masca
Mon Aug 10 2015, 09:54AM
Registered Member #3157

Deci pana la urma cresterea nu prea e crestere!

[ Edited Thu Mar 01 2018, 02:57PM ]
Back to top
Ionica H
Mon Aug 10 2015, 12:00PM
Ionica H
Registered Member #1930

Adica ?
Back to top
masca
Mon Aug 10 2015, 09:06PM
Registered Member #3157

Turap wrote ...

Adica ?

Adica daca a scăzut tva la alimente, scade si norma de hrana!

[ Edited Thu Mar 01 2018, 02:56PM ]
Back to top
Homefire
Tue Aug 11 2015, 05:31AM
Firefighther
Registered Member #4438

Pompierii de la ISU 'Dobrogea' care au intervenit la incendiul de la restaurantul 'Beirut' sunt cercetaţi penal.

Ancheta declanșată împotriva lor a fost disjunsă de Parchetul General din dosarul principal, în care zece inculpați au fost deja trimiși în judecată.

Angajații MAI vor fi audiați de Parchetul Militar. Ei sunt învinuiți că nu au intrat în restaurantul în flăcări pentru a le salva pe cele trei artiste care se aflau în vestiar. Trupurile lor au fost scoase dintre dărâmături abia după ce incediul a fost lichidat.

Pe pompieri îi incriminează declarația unui martor care susține că a vrut să dea o mână de ajutor însă angajații ISU l-au asigurat că nu mai e nimeni în clădire. Dezastrul de la 'Beirut' s-a produs în urmă cu aproape un an și jumătate.

LINK

Martorii povestesc că i-au avertizat de mai multe ori pe pompieri că trei fete sunt încă în mansardă.

"La primul pompier m-am dus şi i-am spus că sunt două fete sus şi să ajute. Nu ştiu de ce m-am exprimat că sunt două fete. Pompierul nu mi-a zis nimic, a continuat să se echipeze cu butelia pe spate. Am văzut alţi doi pompieri şi tot trăgeau de un furtun, i-am spus unuia să ne ajute că sunt două fete sus. Tocmai atunci a venit alt pompier şi mi-a cerut să arăt unde sunt fetele", a spus un martor.

Un alt martor susţine că pompierii i-au spus că nu mai e nimeni înăuntru.

"M-am dus pe scară unde era un fum gros şi irespirabil. Pompierii erau deja în restaurant şi nu apucaseră să mai urce. Eu nu mai puteam respira. Pompierii au intrat cu apă de la a doua maşină, la prima nu aveau apă sau nu a mers cuva (...) Reîntorcându-mă în faţa restaurantului am întrebat pompierii dacă mai este cineva sus, răspunzându-mi negativ", a spus un alt martor.

Procurorii cer acum anchetatorilor militari să facă verificări în legătură cu intervenţia pompierilor din acea noapte. Trupurile fetelor au fost descoperite carbonizate, dupa ce incendiul a fost lichidat complet.

LINK

PS Parere personală : Nu pompierii constanteni trebuiesc cercetați . O singura persoană trebuie cercetată .... marinarul incompetent LINK
Back to top
Klaus
Fri Aug 14 2015, 08:15PM
Registered Member #3279

Turap wrote ...

Adica ?

Uite pe cineva care protesteaza pe tema asta. LINK

Mesajul unui militar pentru politicieni: „Nu o să mai rezistăm mult, sunteţi la limita prăpastiei, gunoaie ordinare”

Un militar român s-a dezlănţiuit la adresa politicienilor din ţara noastră, după ce guvernanţii au decis să-şi majoreze salariile, dar au tăiat din norma de hrană a soldaţilor.

Ne-au luat 62 de lei din norma de hrană, la 50.000 de militari înseamnă 3.100.000 de lei, si – au votat majorări de salarii cu până la 70% , ei sunt aproximativ 600 de angajați ai guvernului și președinției, adică 5000 lei pentru fiecare jegos în plus la salariu. Nu o să mai rezistam mult să privim indiferenți. Depășiți orice limită. Nu vă dați seama dar sunteți la limita prăpastiei. Gunoaie ordinare ce sunteți”, a scris militarul român pe contul său de Facebook.

Mesajul său a fost distribuit de sute de persoane, semn că nu e singurul care crede că politicienii au făcut o nedreptate.
Back to top
Nevermore
Sat Aug 15 2015, 10:16AM
Registered Member #10220

Cand tva a crescut de la 19 la 24% de ce nu s-a majorat si norma de hrana?
Back to top
masca
Thu Aug 20 2015, 05:39AM
Registered Member #3157

Ati auzit ceva de Agentia Nationala pt Situatii de Urgenta?
Ce noutati ar aduce trecerea noastră direct in subordinea guvernului si nu a MAI?
Back to top
Ionica H
Thu Aug 20 2015, 08:17AM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:47PM ]
Back to top
1 User said Thank to Ionica H for this Post :
 masca (20 Aug 2015, 10:00)
operativ ISU
Thu Aug 20 2015, 02:38PM
Registered Member #10157

LINK
Back to top
operativ ISU
Thu Aug 20 2015, 02:39PM
Registered Member #10157

Proiect infintare Agentia Nationala pentru Situatii de Urgenta

Proiect de Ordonanţa de Urgenţa

LINK
Back to top
Klaus
Thu Aug 20 2015, 05:05PM
Registered Member #3279

Trebuie sa caut in istoricul postarilor facute de mine, unde tot am scris ca IGSU nu are ce cauta in cadrul MAI? Ca IGSU este ultima gaina din cotet (a se citi MAI), ca in aparatul central (minister) 95% gandesc ca niste politisti si 4% ca jandarmi, care nu au cum sa inteleaga ce sunt alea situatii de urgenta, ei fiind educati pe ce inseamna ordine publica? Nu mai zic ca la toate activitatile IG-ul Cornea nu este la acelasi nivel cu ceilalti sefi de arme din MAI, nici ca pozitie si nici ca grad. La tot ce inseamna interventie poitistii si jandarmii asigura ordinea si siguranta, fiind si unele cazuri (deszapeziri, inundatii, distribuire ajutoare, cautare) unde jandarmii sunt implicati direct, cu carca.
Poate in felul asta, fiind ordonator principal de credite agatat direct de primul ministru, capul situatiilor de urgenta va avea acces mai bine la fonduri pentru dotare, nu ca pana acum, cand peste 95% din banii primiti de IGSU sunt la capitolul cheltuieli de personal.
Am interpelat la o activitate un secretar de stat venit din minister, si chiar asa l-am intrebat - cand situatiile de urgenta vor fi avute in vedere? Raspunsul a fost ca nu este o prioritate, si asa a ramas de atunci.
Eu m-as bucura sa se infiinteze structura asta direct subordonata primului ministru (si nu prin interpusi), asa cum este in mai multe tari, singura mea speranta este ca secretarul de stat sa fie doctor, dar nu si medic Desi, dupa viitoarea componenta a ANSU (trec SAJ-urile si UPU de la toate spitalele) cred ca sa va fi Iarasi imi racesc gura degeaba si tocesc tastatura asijderea, aspectul medical al situatiilor de urgenta este o catime din ce inseamnaiar competenta medicala intervine dupa extragerea victimelor din situatiile respective. Are medicul competente manageriale de conducere a unor asemenea activitati, care implica o structura militarizata? De acord, s-o fi pricepand la partea de medicina de urgenta, dar descarcerare si salvare a vazut doar pe National Geographic, habar nu are de accidente tehnologice, cutremure, pirotehnie etc. etc. Sa nu cumva sa ajungem sa regretam MAI-ul
Nu imi cade fisa ce institutie este la adresa Libertatii nr. 12A... In cladirea aia acum stiu ca este Ministerul Mediului si Ministerul Public (tradus Procuratura Generala), or mai fi si altele, dar nu le-am acordat atentie.

Oricum, va trebui regandit si sistemul de pregatire a viitorilor membri ai ANSU, ofiteri sau subofiteri, partea de stingere si prevenire specifica pompierilor trebuind sa fie concentrata in cel mult 1/3, daca nu chiar 1/4 din perioada de studii. Nu la orice situatie de urgenta te duci cu autospeciala de stingere cu apa si spuma Iar facultatea as scoate-o din Academia de Politie si as muta-o la Academia Tehnica Militara.
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 IDLH (20 Aug 2015, 23:14)
IDLH
Thu Aug 20 2015, 11:54PM
IDLH
Registered Member #4010

Sunt perfect de acord cu Klaus. În esență, proiectul este interesant, dar personal nu îl iau prea în serios în acest moment și fiindcă în ziua de azi toate ițele duc spre politic, nu pot să nu mă întreb ce se ascunde în spatele lui. Sau poate mă înșel și poate cineva a considerat că acum este momentul propice să scoată acest proiect din pălărie. Pentru că la o privire mai atentă se observă că este mai vechi: se vorbește despre Ministerul Administrației și Internelor (care nu mai există), iar ultima salvare a fișierului încărcat pe site e de prin 2013...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF