Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Presedintie, CSAT

<< Previous thread | Next thread >>
Basescu
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu89
Thu Aug 02 2012, 05:12PM

Registered Member #918

Klaus wrote ...

Cu tot respectul, nu ati vrea sa nu mai poluam acest forum cu circul din viata politica?

Ma apuca un asa dor de emigrare cand deschid TV-ul sau radioul
Dar nu mai am varsta la care sa prezint interes pentru cei de afara (cel putin dupa grila Canadei), iar cu TV-ul o rezolv usor, din telecomanda.

D-le Klaus , cred ca e greu sa dezveti omul de narav , asa ca daca circul e la mare cautare... cum poti sa te lupti impotriva lui daca majoritatea decide ? In democratia mamei ei de treaba.
Daca tot se vorbeste toata ziua la tv despre Baselu , eu am si renuntat sa ma uit la stiri in perioada asta. Asa procedez de fiecare data cand ajung la pragul de saturatie in privinta unei stiri ce este batuta mereu in piua. Am ajuns la vorba lui Octavian Paler : ''Imi iubesc tara daca nu ma uit la televizor si daca nu ies pe strada''.

Nu doresc sa fiu ironic la aceasta cearta si sa postez imagini putere+opozitie si nici nu vreau sa fac prea multa analiza .Vreau sa se termine sarada si sa ne vedem d'ale noastre.

Edit : Asa ca inalt si eu o pentru a fi alaturi de cererea dvs :'' nu ati vrea sa nu mai poluam acest forum cu circul din viata politica ?''

[ Edited Thu Aug 02 2012, 05:17PM ]
Back to top
Boribum
Thu Aug 02 2012, 06:14PM
boribum
Registered Member #2395

Pai un topic Basescu cum ar putea fi serios ? Faceti unul,încercati...
Back to top
Klaus
Thu Aug 02 2012, 06:25PM
Registered Member #3279

Ce nu reusesc eu sa inteleg de la politica damboviteana este motivul pentru care nu se promoveaza cai de imbunatatire a situatiei social-economice, totul reducandu-se la acuze reciproce - cine a furat mai mult, cine e mai comunist sau fascist (in anul 2012???), cine e mai chior, cine e mai copilot, cine a plagiat mai mult, cine e mai somnoros si altele asemenea. Macar unul dintre actorii principali nu se preocupa de ce trebuie facut pentru absorbtia fonduri europene de miliarde de Euro, de inalbirea economiei gri sau negre, de imbunatatirea mediului de afaceri, de cresterea gradului de colectare a taxelor si impozitelor, de scaderea arieratelor etc. etc.
Ma mai surprinde aruncarea in vant de fonduri substantiale, de zeci si sute de mii de Euro pentru campanii de obtinere a unor mandate de primar, presedinte de consiliu judetean, deputat, senator sau presedinte. In LINK Cristian Parvulescu, seful APD, precizeaza ca suma pe care candidatii (la prezidentiale...) au voie sa o cheltuiasca intr-o campanie, potrivit legii, este de 3,5 milioane de euro. Sa zicem 3,6 milioane Euro, asta inseamna in cei 5 ani ori 12 luni = 60 luni. 3,6 milioane Euro impartit la 60 luni da 60.000 Euro pe luna. Care sunt veniturile legale ale unui presedinte? Dupa LINK este de 1.800 Euro/luna. Cum se recupereaza diferenta pana la 60.000 Euro/luna timp de 5 ani? Cine baga bani intr-o afacere care nu aduce profit, ci pierdere de 97% ??? Si exemplele pot continua, de bani bagati in campanii care nici macar nu sunt certe ca si rezultat (vezi Basescu versus Geoana). Dar, nu-i asa, toata lumea cere mai apoi legalitate, corectitudine, transparenta si alte ingrediente d'astea. Dar sa-mi explice si mie cineva, cum se recupereaza o investitie. Sper sa nu primesc raspunsul ca fondurile sunt din cotizatiile de partid si sponsorizari dezinteresate (doar de dragul ochilor albastri a lui Basescu sau Geoana, ca tot i-am dat exemplu)... Barem la americani treburile astea sunt ceva mai vizibile, ai contribuit la campanie, pleci ambasador in Romania si te descurci tu la fata locului, ba le mai dai si lectii de democratie alora de acolo.
Back to top
DESTEPTUL
Thu Aug 02 2012, 06:56PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Hehei Klaus dragule(sper ca nu gresesc), hai sa iti dea mosul un exemplu de reteta din lumea reala:
Se ia un candidat fara valoare, se impune ca si candidat in teritoriu, pentru scaunul de presedinte al consiliului judetean...se face ceva publicitate...nu conteaza cum..inclusiv prin ziarele de can-can..cunoscut sa fie....dupa care se contacteaza niste camatari "seriosi" si se imprumuta o suma de speriat...cu dobanda asijderea. Se arunca in stanga si in dreapta cu bani...mai ales catre primarii de aceiasi culoare dar si catre cei care pt un comision bun sunt "in stare" sa ii aduca voturi...chiar daca sunt de la alte partide...Iese omul..mare si tare..cheama lumea la chef..si..dupa care incep "audientele" la el...ale unor tipi bine bronzati...imbracati elegant in shlapi si care isi cer "drepturile". Abia ce s-a adancit scaunul de presedinte de consiliu judetean, dupa forma c...fundului sau...ca deja oamenii zambesc fericiti a saturare...Asadar..daca te intrebi dragule..de unde ce si cum...ai si aici atatea exemple..Totul e sa fii un pic atent in jur...atat. Zambeste, maine va fi mai rau!

Si acum...o portie de ras specific romanesc...Pe mine ma distreaza toti, de cand imi e scarba de ei...ca refuz sa plang..nu stiu cum se face..

[ Edited Thu Aug 02 2012, 08:25PM ]
Back to top
ALM
Thu Aug 02 2012, 08:31PM
Registered Member #2039

Domnule Radu, orice problemă are cel puţin o soluţie. Vă ofer eu una. Închideţi topicul! Pe acest topic nu se poate dialoga serios, atât timp cât este vorba de un personaj care tot timpul a "glumit" cu soarta unora dintre noi. În plus, este şi mult off-topic, dar există o scuză: nu-i domeniu în care să nu dai de Băsescu! Cred că l-a egalat pe Ceauşescu ca imixtiuni, dar şi în domeniul economic, cu un amendament: e vorba de creştere ... negativă.

Din partea mea, vă rog să fiţi liniştit. Am spus tot ce era de spus. Referendumul ăsta ne-a arătat ce harababură este în ţară şi auditurile devoalează furturi ca la balamuc. Sper că este un bun moment pentru "remont". Chiar dacă nu este topicul poliţiei, sunt curios dacă va avea cineva sânge în instalaţie ca să lămurească misterul celor 1500 de locatari la o singură adresă din Bucureşti!!! Oare cât era mita pentru o carte de identitate la adresa respectivă?
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 chimistul (02 Aug 2012, 20:35)
Rona
Thu Aug 02 2012, 10:29PM
Registered Member #4937

Stimabile ALM, daca ai timpul necesar si rabdarea sa analizezi inainte sa scrii prostii, citeste te rog aici:
Constitutia Romaniei- art.25, pct.(2) Fiecărui cetăţean îi este asigurat dreptul de a-şi stabili domiciliul sau reşedinţa în orice localitate din ţară, de a emigra, precum şi de a reveni în ţară.
OUG 97/2005R privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani-art.27, pct.(1) Domiciliul persoanei fizice este acolo unde aceasta DECLARA ca are locuinta principala, art.28: Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:
.....
b) DECLARATIA SCRISA A GAZDUITORULUI, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a)
Si ca sa-ti demonstrez ca exista si sange in instalatie, iti epxplic faptul ca legislatia in vigoare nu da dreptul lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor sa respinga cererile CETATENILOR ROMANI care solicita act de identitate, indiferent de numarul persoanelor care figureaza la o anume adresa. Problema este la proprietarii de imobile, care se arata dispusi sa se prezinte impreuna cu solicitantii si sa declare ca sunt de acord cu primirea in spatiu a acestora.
Iar referitor la MITA pe care o pomenesti cu atata dezinvoltura, poate ai primit-o tu! Esti jalnic amice!
Back to top
ALM
Thu Aug 02 2012, 11:16PM
Registered Member #2039

Stimabilă Rona, un post şi ăla prost! Un fost ministru de interne a afirmat că există un progrămel (soft) la evidenţa populaţiei, care pune în evidenţă, la rândul lui, locaţiile cu mai mult de 10 persoane! Rezultă că a fost cineva pe fir care, fie a bocat softul (puţin probabil), fie a luat şi a dat mai departe. Nu aveţi ce să-mi "epxplicaţi"! Aţi auzit de "fenomenul Piteşti"? Nu ăla cu Ţurcanu, ăla cu permisele auto date la analfabeţi şi la deţinători de caziere infracţionale! A fost pe veresie sau pe euroi? Poate că sunt jalnic, dar şi dvs v-aţi repezit la mine ca găina la muci! N-am stat împreună la acelaşi ghişeu de lucru cu publicul!

Sigur că proprietarii de imobile sunt vinovaţi! Dacă nu ei, atunci poziţia geografică sau exploziile solare! Miliţianul de proximitate ce păzeşte? Şi ce serviciu de evidenţă este acela care înghite orice pe nemestecate? Trebuie doar să ţină scaunele la podea, sprijinindu-le cu fundul? D-aia aveţi toţi nişte burtoace ca Mircea Crişan! Hai, treceţi la lopeţi şi făceţi-vă datoria!
Back to top
Rona
Fri Aug 03 2012, 07:21AM
Registered Member #4937

Nu stimabile, nu exista niciun soft si nici n-a fost vreodata pentru ca ar incalca prevederile legale pe care le-am enuntat mai sus. Dl. ex-ministru de interne a dorit sa faca doar un subiect de dezbatere. Este dreptul cetateanului roman de a avea act de identitate si numeni nu-l poate lua. In legatura cu militianul respectiv, va anunt ca ar trebui sa mai cititi OUG 97/2005 si veti constata ca nu mai functioneaza verificarea acestuia, atunci cand se prezinta proprietarul cu actul de proprietate si da declaratie, art.28, lit.b). Serviciile de evidenta a persoanelor nu inghit pe nemestecate ci aplica doar LEGEA, pentru ca altfel exista raspunderea penala pentru abuz in serviciu, in cazul in care exista refuzul neintemeiat de a elibera un document de identitate. Si apropos de Pitesti, aveti vreun indiciu ca lucratori de evidenta persoanelor au primit mita pentru a elibera documente cu incalcarea legislatiei in vigoare? Daca da aratati-le, daca nu taceti inteligent. Eu n-am stat cu dvs. la ghiseu dar nici dvs. nu veti sta niciodata cu mine, pentru ca ar trebui sa mai citim si legea inainte de a arunca cu invective nefondate din necunoastere. In rest, numai de bine.
Back to top
Boribum
Fri Aug 03 2012, 07:29AM
boribum
Registered Member #2395

Interesante legile astea,mai ales Constitutia. Se mai produce salamul de vara ? Tot asa,cu zgârciuri ?
Back to top
ALM
Fri Aug 03 2012, 08:13AM
Registered Member #2039

Stimabilă Rona, aţi nimerit pe un Forum de discuţii unde nu se joacă "la mai mare". Nu sunt procuror, ca să am obligaţia să vă pun la dispoziţie indicii sau documente incriminatoare. Dar nici dvs nu sunteţi moderator, ca să aveţi tupeul să-mi impuneţi tăcerea, fie ea prostească sau inteligentă. Poate cu altă ocazie o să mă legaţi de un calorifer şi o să mă "convingeţi" ce să spun sau cum să tac.

Cu toate acestea, constat ceva interesant, în afara faptului că, pe acolo, nici usturoi nu se mănâncă şi nici gurile nu miros. Listez: miliţianul de proximitate nu mai verifică, serviciile de evidenţă nu mai controlează, evidenţa este vraişte, permisele auto nu vă privesc, mafia pieţelor prosperă (ştiu, legea nu vă dă voie să intrerupeţi iniţiativa privată), este întemeiat să eliberaţi documente de identitate chiar şi urmaşilor lui Carlos dacă au fraierit un moşneguţ să dea o declaraţie că-i ia în spaţiu. OK, dar, în afara recitării fără greşală a legilor puteţi să ne spuneţi o biată cifră? Câte cărţi de identitate valide există în România? Valide în sensul că mai există şi beneficiarii. Sau legea spune că nu este treaba dvs? Atunci, afară de ziua când luaţi leafa, în restul timpului nu vă plictisiţi?

[ Edited Fri Aug 03 2012, 08:15AM ]
Back to top
criss-cross
Fri Aug 03 2012, 11:00AM
Registered Member #4853

...foarte buna realizarea discursului muzical ( ritmic, melodic, frazare, balans)...

Un videoclip funny, daca n-ar descrie o situatie trista pentru romani!

Back to top
bushes
Fri Aug 03 2012, 12:03PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

domnule ALM nu mai conteaza ca la o adresa au fost emise 2000 sau 20000 de CI si actualizarea va dovedi asta...

s-a terminat,sintem in epoca post-basescul...de ieri
Back to top
djebel
Fri Aug 03 2012, 12:28PM
Registered Member #3603

Off-topic
Daca ProTV-ul dezinformeaza, dezinformez si eu LINK :
Caz major de coruptie. Cum au inghesuit autoritatile romane 1.000 de moldoveni la aceeasi adresa

Cetatenia romana si, mai ales, statutul de membru al Uniunii Europene s-au dovedit o fabrica de facut bani pentru functionarii statului, care le-au scos la vanzare.
Mai multi angajati de la Autoritatea pentru Cetatenie, Starea Civila si Evidenta Populatiei risca ani grei de inchisoare, dupa ce serviciile secrete si procurorii au descoperit ca, in schimbul unor sume importante, au transformat cateva sute de basarabeni in cetateni romani cu acte in regula.
Seful unuia dintre cei banuiti de coruptie s-a speriat de amploarea anchetei si a murit de inima. Cei din retea s-au dovedit atat de lacomi incat au inregistrat 1.000 de moldoveni la o singura adresa.
O ampla operatiune declansata miercuri seara de procurori si de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie arunca in aer trei institutii importante ale statului: Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, Serviciul de Evidenta a Populatiei din sectorul 3 al Capitalei si Serviciul de Stare Civila din sectorul 1.
Casele mai multor functionari au fost scotocite in cautare de dovezi.
In zorii zilei de joi a aparut si prima victima a scandalului. Seful Serviciului de Stare Civila din sectorul 1, ai carui subalterni sunt banuiti ca au primit spagi serioase de la moldoveni in schimbul cetateniei, s-a speriat atat de tare incat a facut infarct si a murit.
Cateva zeci de minute mai tarziu, o ambulanta este chemata si la sediul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie. O functionara suspectata ca ar face parte din retea are nevoie de ajutorul medicilor.
Intre timp, la Parchetul General ajung zeci de masini cu cei implicati dar si cu martorii. Ofiterii DGA aduc si probele: calculatoare, documente, dar si evidenta celor care au primit in ultimii doi ani cetetania romana.
De la o ora la alta se emit ordonante pentru luare si dare de mita, trafic de influenta, dar si divulgarea unor informatii nedestinate publicitatii.
Chiar daca anchetatorii au avut nevoie de noua luni ca sa puna cap la cap toate informatiile, afacerea pare simpla.
Basarabenii dadeau intre 500 si 1.000 de euro unor intermediari cu dubla cetetanie, romana si moldoveana. Sumele erau trimise apoi la Bucuresti cu microbuzele iar aici alti membri ai gruparii prelua stafeta.
Actele si atentiile celor intersati ajungeau la functionarii statului, care acceptau sa sara peste rand si sa se ocupe preferential de aceste cazuri.
De la fiecare persoana interesata sa primeasca cetatenia functionarii incasau un comision de 50 de euro. O capusta grasa, spuneau codificat intermediarii afacerii in care erau implicate cel putin 50 de persoane.
Si au avut clienti nu gluma. Sute de moldoveni au dat mita inclusiv pentru actele de stare civila care erau transcrise de autoritatile din sectorul 1. O asemenea taxa ajungea la 5 euro pentru orice document. Pasaportul romanesc obtinut tot in regim preferential costa ceva mai mult: 100 de euro bucata.
Insa de departe cea mai rentabila era viza de domiciliu pentru care moldovenii achitau inca 50 de lei. Asa s-a ajuns ca la o adresa din sectorul 3 al Capitalei sa fie inregistrati fictiv nu mai putin de 1.000 de chiriasi.
Pana acum, numarul celor care au beneficiat ilegal de cetatenia romana a ajuns la 200, insa ar putea creste pentru ca procurorii vor sa extinde cercetarile pana spre anul 2000.

Scuze pentru off-topic!
Back to top
ALM
Fri Aug 03 2012, 12:38PM
Registered Member #2039

Domnule Bushes, să nu spunem hop pănă nu trecem puntea! Băsescu încă dirijază organili care "respectă" legea! Într-o lună are timp să aresteze tot Guvernul şi Parlamentul. Nu trebuie reprimată "lovitura de stat"? Plus că la CCR rezoluţia atârnă de un singur om şi ăla maghiar (Puskas Valentin Zoltan)...
Back to top
DESTEPTUL
Fri Aug 03 2012, 01:11PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Mai mult sau mai puțin obiective, hotărârile Curții Constituționale trebuiesc acceptate fie că ne plac sau nu. Cât e de simplu să trăiești cu o decizie care poate conduce la anarhism, se va vedea înainte și după 12 septembrie, însă indiferent de ce parte a baricadei s-au aflat, cei mai mulți dintre cetățenii României au sperat într-o finalitate a crizei în care ne aflăm de-o bucată de vreme.
Share on print Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services

Înțeleg și apreciez efortul CCR de a ieși din blocajul in care se află încă de miercuri, când sub presiunea “autocontestatiilor” decizia a fost amânată pentru joi si apoi pană pe data de 12 septembrie. Votul strâns de 5-4 a făcut practic imposibilă validarea sau invalidarea referendumului în condițiile în care cvorumul era de cel puțin 6-3. În cele ce urmeaza îmi propun să analizez la rece decizia Curții Constituționale nu dintr-o perspectivă partinică, ci mai degrabă izvorâtă din libertatea de a gândi, și din demnitatea de a ridica privirea chiar în condițiile în care suntem luați de proști și tratați ca atare de actuali guvernanți.

Mă limitez să indentific șapte motive pentru care admiterea contestația USL în vederea actualizării listelor de alegători (“Cutia Pandorei”), este extrem de pericoloasa pentru România.

1. Actualizările nu rezolvă problema unor eventuale fraude, ci doar stabilește înlocuirea unor votanți (cei decedați) cu alții noi (cei care între timp au împlinit 18 ani). Așa cum ministrul de Interne anunța pe 29 Iulie, cu 30 minute înainte de închiderea cabinelor de vot, că numărul celor suspectați de fraudă nu este în măsură să altereze rezultatele finale, în același mod actualizările listelor de votanți nu sunt în măsură să altereze rezultatele referemdumului. Și atunci cui servește această actualizare? Vom trăi și vom vedea, însă în niciun caz românilor sau vreunei cauze nobile.

2. În situația în care referendumul va fi considerat NUL din cauza neconcordanței numărului de votanți, nimeni nu poate garanta că alegerile locale din iunie, unde s-au folosit aceleași cifre, nu vor fi contestate și eventual anulate pentru același motiv. Dacă, potrivit analiștilor, pierderile la nivel național generate de această criză se ridica la peste 5 miliarde de euro, nu este greu să estimăm că o repetare a alegerilor locale ar putea umfla bine această cifră. Și să nu uităm că suntem doar la câteva luni de alegerile parlamentare. Odată testată această ”gaselnita” se va putea transforma într-o “metoda de rezerva” și contestarea numărului de alegători va fi uzată de orice partid politic care va constata că rezultatul alegerilor nu-i este favorabil. Nu este exclus că același USL, în cazul unui scor mic la alegerile din toamnă, să se folosească de același truc pentru a încerca întoarcerea rezultatelor.

3. Responsabilitatea de actualizare a numărului de alegători pe listele electorale aparține în exclusivitate Guvernului și Ministerului de Interne. Conform legii (dac-o mai fi cineva interesat), actualizarea se face de către primari în termen de 5 zile de la anunțarea datei referendumului. Acum, această responsabilitate este aruncată nedrept asupra Curții Constituționale și implicit asupra întregii țări. Dacă într-adevăr ar fi existat neconcordanțe, responsabilitatea pentru această situație trebuia asumată prin demisia ministrului de Interne, precum și a primarilor care nu și-au făcut treaba. De asemenea responsabilitatea ar trebui să fie asumată și de Parlament, care în dorința de a-l demite cât mai repede pe Traian Băsescu s-a grăbit cu data referendumului și nu în ultimul rând responsabilitatea aparține și celui mai “curat guvern” care s-a lăudat, inclusive la Brussels, că a organizat “exemplar” referendumul (ocupându-se doar de detaliile pentru fraudare). E ca și cum după ce a pierdut finala, echipa învinsă contestă scorul pentru că a folosit echipamentul albastru în locul celui galben.

4. Criza politică este direct proporțională cu criza economică. Ni s-a oferit ocazia să fim deștepți și să învățam din experiența altora cum să evităm un colaps economic, însă noi ne-am încăpățânat să experimentăm pe pielea noastră care sunt rezultatele iresponsabilității. Ne-am mândrit că nu suntem în pielea Greciei, dar mă tem că după toate semnalele pe care primim de la experții în domeniu, în 40 de zile ne vom împotmoli în așa hal încât va fi extrem de dificil să ne mai putem reveni. Cine știe dacă toată această poveste nu este vreo strategie de a “rascumpara” România pe nimic, după ce a fost împinsă în insolventă în același fel cum s-a procedat și cu Insititutul de Cercetări Alimentare?

5. Prin extinderea crizei până pe 12 Septembrie, poziția Curții Constituționale transmite o percepție greșită a situației în care se găsește România. Cei mai mulți dintre cei 20 de milioane (sau câți ori mai fi) de cetățeni români, fără a avea șansa unei analize obiective despre situația curenta, ar putea înțelege că doar anumite lucruri sunt importante în această țara. Că de exemplu, CCR n-a avut nevoie decât de 24 de ore să avizeze suspendarea președintelui în parlament, însă Guvernul are nevoie de 40 de zile pentru a număra “mortii” care au votat la referendum. Nu e important plagiatul, sau că primi trei oameni în stat au fost maziliți sau că leul se devalorizează în fiecare zi, ci este mult mai important ca Antonescu să-și continue campania electorală de la Cotroceni, prin aparițiile aproape zilnice pe sticla TVR-ului, insituție care respectă “echilibrul” bunului simț. Nu e important că la referendum s-a furat ca-n codru, însă sunt extrem de importante emanatiile lui Eugen Nicolaescu și profetiile lui Dan Șova, când “este obosit”. Nu este important ce spune o întreagă Europă, ci este important ce spune “grajdanul” Ministerului de Interne care peste noapte s-a trezit că nu mai crede în datele furnizate cu o zi înainte de însuși ministrul de Interne.

6. Admiterea de noi reguli într-un proces de validare a unui referendum deja cosumat, încurajează insitututiile statului și deopotrivă orice cetățean al României la înțelegerea că schimbarea regulilor și regulamentelor în timpul jocului, și după bunul plac, este “in regula”. Ba mai mult cine n-a reușit mare lucru în timpul partidei, poate s-o facă și după încheierea meciului. De fapt în plan politic, orice joc fără reguli bine stabilite în prealabil, consfințește instaurarea anarhiei. Ce nimeni nu ne spune și nimeni nu ne prea face conștienți, este că ne luptăm unii împotrivă altora că niște proști și cei care doresc menținerea aceastei stări nu sunt rușii și “agenturili straine”, ci sunt aici, mișună printre noi, frecanadu-și mâinile de bucurie c-au ajuns la putere cu orice preț. Și-au văzut visul cu ochii. Un vis din care se vor trezi și vor constata prea târziu că viitorul este ireversibil.

7. Această acțiune demonstrează clar că problema cu care țara se confruntă nu este Traian Băsescu. După încheierea referendumului, președintele ales și suspendat, a înnoit cea de-a treia ofertă de a demisiona în shimbul punerii în practică a rezultatului referendumului din 2009 privind parlament unicameral cu 300 de membrii, plus modificarea constituției. Cât mai repede se aplicau condițiile la fel de repede președintele ar fi acționat pentru deblocarea situației. În contextul creat, USL nu mai contenește cerând demisia predesintelui, lucru care nu se poate întâmplă decât după reluarea funcției și intoarcea acestui la Cotroceni. Prin blocarea lui Traian Băsescu pentru următoarele 40 zile în poziția de președinte suspendat, nu se urmărește dorința de a scăpa de "dictator", ci mai degrabă blocarea funcționării statului de drept în afara parametrilor normali.

Sunt curios cam cât va mai dura până vom vedea primele inițiative responsabile din partea celor care au acceptat să "mâne" această națiune, și au jurat pentru integritatea lor fie ca sunt miniștrii, secretari de stat, sau parlamentari. Demisia unora dintre ei , precum si demiterea altora va fi extrem de apreciată de popor. Va fi un semnal că lucrurile încă se mai pot restabili în România. Chestia că Băsescu e vinovat pentru ce se întâmplă în țara asta e deja frecție la picior de lemn. Că parcă ar fi fost responsabilitatea predesintelui României să actualizeze listele de alegători. Astăzi românii nu mai au nevoie de “capul lui Motoc”, ci de pâine și de-o mână întinsă. Nu de inflație, ci de-un loc de muncă. Nu de ură, ci de-un zâmbet. Aude cineva?
LINK
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF