Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cadrul legislativ

<< Previous thread | Next thread >>
propuneri de legi siguranta nationala si servicii de informatii
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
prichicidumitru
Fri Feb 13 2009, 09:35PM
Registered Member #1416

LINK
Back to top
mercurie
Fri Feb 13 2009, 09:51PM
Registered Member #1034

Da, am o preocupare obsedanta: sa nu mai existe lucrator, in orice tip de institutie specifica sigurantei, care sa nu fi trecut printr-o scoala intensiva, la "cu frecventa", cu teste eliminatorii...Adica adio intrat pe portite din spate, adio scoala la botul calului, adica din mers, la seral , la fata locului, ...
Back to top
Witt
Fri Feb 13 2009, 10:19PM
Witt
Registered Member #168

Vreau să întreb ceva. Capitolul IV, Sancţiuni art. 20 a şi b. Cum se demonstreză că cetăţeanul ştia sau nu ştia de prevederile legii? Îl credem pe cuvânt? Sau se referă la cei care ar trebui să cunoască legea, prin natura activităţii? Lămuriţi-mă şi pe mine, careva...

Şi DGSI ar trebui să fie echivalentul CNI?

[ Edited Fri Feb 13 2009, 10:20PM ]
Back to top
ex-ad
Sat Feb 14 2009, 03:56AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

multumim pentru semnal domnului Prichici... in sectiunea Download-uri gasiti si propuneri APSF asupra pachetului de legi privind securitatea nationala, propuneri care se regasesc consistent in actualul pachet care zace in parlament...
va asteptam cu drag in continuare pe forum, dar si in familia APSF
Back to top
ronin
Sat Feb 14 2009, 04:05PM
Registered Member #70

Bun venit dl. Prichici. De asemenea este binevenita si cartea domniei sale, "Condamnati la tacere", si propunerile privind "Legile Sigurantei Nationale a Romaniei" si de organizare a "Directiei Generale a Serviciilor de Informatii".

Back to top
Witt
Sun Feb 15 2009, 08:42AM
Witt
Registered Member #168

Eu aş zice că siguranţa naţională e zilnic în pericol, printr-o formă subtilă de ameninţare. Gândiţi-vă doar la calitatea mâncării, a apei care curge la robinet şi a aerului pe care îl respirăm. Educaţia sanitară şi de igienă personală o consider proastă mai ales în rândul generaţiilor tinere. Revenind, vedem peste tot cum se face tam-tam pe subiectul E-urilor, deşi aditivii ăştia sunt doar o mică parte din marea pervertire a alimentelor. Nu cred că vreo lege ar putea face ceva, interesele economice sunt mult prea mari iar schimbarea stilului de viaţă mi se pare aproape imposibil. Şi nu cred în noua modă eco.
Back to top
kidd
Sun Feb 15 2009, 12:34PM
Registered Member #880

cum se poate intra in posesia cartii condamnati la tacere?
Back to top
spk
Sun Feb 15 2009, 01:03PM
primum non nocere

Registered Member #537

SAS wrote ...

Eu aş zice că siguranţa naţională e zilnic în pericol, printr-o formă subtilă de ameninţare. Gândiţi-vă doar la calitatea mâncării, a apei care curge la robinet şi a aerului pe care îl respirăm. Educaţia sanitară şi de igienă personală o consider proastă mai ales în rândul generaţiilor tinere. Revenind, vedem peste tot cum se face tam-tam pe subiectul E-urilor, deşi aditivii ăştia sunt doar o mică parte din marea pervertire a alimentelor. Nu cred că vreo lege ar putea face ceva, interesele economice sunt mult prea mari iar schimbarea stilului de viaţă mi se pare aproape imposibil. Şi nu cred în noua modă eco.

daca e sa o luam asa totu in jurul nostru ne ameninta, totusi oamenii in uniforma ne apara de anumite pericole, nu toate
Back to top
ronin
Sun Feb 15 2009, 01:28PM
Registered Member #70

Kidd, o poti cumpara de la Libraria Eminescu.
Librăria "Mihai Eminescu"
Bd.Regina Elisabeta nr.16
lângă Universitate
Bucureşti
Sector 3
România
-email-

LINK

Back to top
kidd
Sun Feb 15 2009, 11:59PM
Registered Member #880

danke
Back to top
mercurie
Mon Feb 16 2009, 09:48PM
Registered Member #1034

O alta preocupare: rasplatirea informatorilor cu functii sau pozitii in aparatul de stat...Nu cunosc istoria acestui tip de "pesches", adica cand a inlocuit remunerarea financiara. Necazul este ca, la amploarea luata, informatorii au ajuns sa conduca Romania. Acest tip de remunerare duce la idiotizarea unei institutii..si aceasta se poate observa peste tot: primarii, prefecturi, ministere, etc. Inteleg sa existe un aparat informativ solid, insa aceasta formula nefericita nu aduce patrioti in fruntea neamului, ci oportunisti cu un coeficient de inteligenta scazut..Din cate stiu este o formula sovietica..., dar pentru tarile cucerite..
Back to top
mercurie
Mon Feb 16 2009, 09:56PM
Registered Member #1034

Un alt aspect sunt abuzurile savarsite cu sau fara comanda politica, individuale sau de grup. Ambele au existat si vor exista. Mecanismele de siguranta cunoscute stiu eu ca nu-s prea functionale...
Back to top
mercurie
Tue Feb 17 2009, 12:48AM
Registered Member #1034

Delatiunea ! Am observat ca informatia nu este verificata, de unde o diritamba de minciuni si aranjamente pe spinarea unor nefericiti, "aflati la timpul nepotrivit in locul nepotrivit". Cat la suta din informatia ajunsa pe birourile celor de sus este dezinformare ? Ce mecanisme pot fi puse la punct pentru stoparea fenomenului ? Am vazut delatiune individuala si de grup. Realmente am vazut indivizi cazand de comun acord sa prapadeasca un om..In cazul de fata era un prapadit care doar ce fuse-se dat afara din Legiunea straina, intors acasa,... si credeau ei , mioriticii, ca putea fi carne de tun pentru ambitiile lor......Am vazut si altele...
Back to top
mercurie
Tue Feb 17 2009, 12:51AM
Registered Member #1034

Ce facem cu foloasele necuvenite ? Este molima ! Indivizi juruiti, ce realmente intretin fenomenul pana ies la pensie .
Back to top
mercurie
Tue Feb 17 2009, 12:52AM
Registered Member #1034

Eu am expus mai sus o suma de "prioritati" si preocupari..Nu pot emana legislatie...Sunt inginer..
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF