Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
"Razboiul" romano-tiganesc de la Reghin
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
evrazian
Sat Sep 09 2006, 04:15PM
Registered Member #177

Cum credeti ca va evolua ancheta luptatorilor DIAS care ar fi facut exces de zel la "rascoala" tiganeasca de la Reghin?
Se incearca intimidarea organelor de ordine?
Este comunitatea tiganilor deasupra legii?
Back to top
free sky
Sat Sep 09 2006, 09:56PM
Registered Member #4

Man, parerea mea e ca cei de la DIAS n-au facut altceva decat sa-si apere pielea. Chiar daca va fi o ancheta, numai un procuror nebun poate acuza DIAS-ul de exces de zel, sau de abuz . Explicatzia e simpla, acolo au fost 7 luptatori DIAS si inca 3 politzisti care n-au coborat din masina ci doar au tremurat cu pistoalele-n mana. Trebuie felicitatzi luptatorii DIAS de taria de care au dat dovada pentru faptul ca n-au folosit armele de foc(letale) pe care le aveau in dotare si pe care erau indreptatziti sa le foloseasca in acea situatzie. Nu uitatzi ca 7 luptatori s-au confruntat cu peste 200 de rromi betzi si violentzi. Asemenea manifestari violente ale rromilor trbuie inabusite din fasa, dar nu de DIAS si SPIR, ci de scutierii Jandarmeriei.
Back to top
free sky
Sat Sep 09 2006, 10:36PM
Registered Member #4

man ,da razboiul nu e romano-tziganesc, ci mascatzii si rromulanii :p
Back to top
evrazian
Sat Sep 09 2006, 11:26PM
Registered Member #177

hahaha, sa vedeti bairam cu romulanii peste vreo 30 de ani, cand conform "trendului" demografic actual, vor fi majoritari in Rromanistan (fosta Romania)
io ma mut intr-o tara mai alba, coreea de nord eventual...
Back to top
free sky
Sat Sep 09 2006, 11:39PM
Registered Member #4

Cam ai dreptate cu trendul romulanilor, da daca asa ne-o fi scris...vom trai in RroManeaua.

Back to top
me
Sun Sep 10 2006, 07:58AM
me
Registered Member #11

hai, nu dramatizati. tara merge inainte, ne dezvoltam, invatamantul este deschis tuturor si devine mai performant. tot mai multi dintre conationalinii nostri vor invata geografie. vor afla mult mai repede ca ne aflam in europa, un fel de tara mai mare, unde ei vor putea merge doar cu pasaportul. in europa sunt autobuze mai silentioase cu care se plimba pensionari cu portofelele mai burdusite. deci tot mai multi dintre ei vor merge sa se plimbe cu 336 de la Place Pigalle catre arondismentul XVII.
deci se poate! :-)
Back to top
Doru
Sun Sep 10 2006, 11:53AM
doru
Registered Member #14

Deuchland,deuchland,alles bules
Back to top
Doru
Sun Sep 10 2006, 11:56AM
doru
Registered Member #14

Abia astept sa aud "God save the Queen" cantat de adrian copilul minunatie
Back to top
marius_v
Mon Sep 11 2006, 06:50PM
Registered Member #157

Exces de zel??? nu prea cred; au procedat foarte bine ! si inca au fost "finuti" ca au tras cu gloante de cauciuc si nu cu munitie adevarata! eu cred ca nu vor pati nimic politistii si nici nu ar trebui sa pateasca! am mai scris intr-un post anterior : violentei trebuie sa-i raspunzi cu violenta! mai ales in cazuri de genul asta! si se vede inca o data ca politia romana nu mai are autoritate! iar cnd nu mai ai autoritate singura metoda de a te impune este folosirea legitima a fortei! folosirea puterii coercitive cu care a fost investit acest organ!
Back to top
ronin
Tue Sep 12 2006, 11:40AM
Registered Member #70

Tziganii... prefer sa vorbim 'face to face'... am niste chestii ... care v-ar face sangele sa fiarba in vene... poate asta ar fi explicatia... de ce 'unii' ar 'extermina' (selectiv) ceva tzigani... si in Iraq.... sau altundeva... daca 'elimini' liderul ... mai sunt sanse... daca nu... vom asista la o crestere a nesimtirii tiganesti combinata cu sabii si arme... violuri...etc... iar 'autoritatile' vor fi neputincioase.... ar fi o varianta...dar si pe asta prefer sa o discutam altfel... e sensibila rau ...!!!
Look at my picture !!! !alien
Back to top
free sky
Mon Sep 18 2006, 09:37PM
Registered Member #4

Eram sigur ca asa o sa se intample. Un vestit ONG in apararea drepturilor omului a preluat cazul Reghin si pana unde credetzi ca s-a auzit de "brutalitatea" mascatzilor si "ranile profunde" ale rromilor? Pana hat..departe la Bruxelles. Si nu una, doua plangeri, ci 30(pana acu) au fost depuse pana in prezent(ma intreb catzi din cei care au depus plangeri stiu sa scrie). Si uite asa "vocea europeana" ne mai atrage o data atentzia ca politia a folosit forta nejustificata asupra "sfintzilor" minoritari si chiar acuza Romania de discriminare rasiala. Sa vedetzi ce bairam o sa urmeze in zilele urmatoare.
Back to top
Raptor
Tue Sep 19 2006, 09:17AM
Registered Member #72

Press, mi-ai luat-o inainte! Asta vroiam sa postez si eu. Acum vezi de ce a zis cineva de pe forum ca nu trebuie acordata incredere organizatiilor de genul asta? Au venit acum si ungurii, vor sa faca un raport pt. Comisia Europeana. Ei au un plan care e vechi de foarte multi ani, prin care incearca sa demonstreze ca in Romania toate minoritatile sunt discriminate. Prin urmare, strang povesti tiganesti si pe "baza" lor "dovedesc" ca si ungurii sunt discriminati. De data asta au fost chiar rapizi in a sosi la fata locului, iar actorii intamplarilor nu s-au dat deloc inapoi de la reconstituiri care de care mai inflorite.
Iar de la Bruxelles, la ce ne putem astepta? Cultura generala a celor de acolo e asemanatoare cu cea a unui copil de generala din Romania. Va mai amintiti cand Rep. Moldova a vrut sa inregistreze "limba moldoveneasca" ca limba europeana? Nastase le-a explicat celor de acolo ca de fapt e aceeasi limba. Nu l-au crezut. A citit si apoi tradus in engleza un comunicat in "limba moldoveneasca". Au privit neincrezator, iar cateva zile mai tarziu a fost acceptata limba "moldoveneasca". Iar acum oamenii aia decid daca Romania discrimineaza sau nu minoritatile, asta prin prisma lor informativa si culturala. Abia astept integrarea!
Back to top
me
Tue Sep 19 2006, 10:18AM
me
Registered Member #11

organizatiile de felul asta sunt de toate felurile. in fond, si proiect Semperfidelis se vrea o organizatie ng asa ca nu aruncati repede cu noroi. la Bruxelles se judeca politic si dupa necesitati dar sa nu credeti ca aia sunt niste imbecili care iau decizicii din prostie. sunt in perfecta cunostinta de cauza si daca se pronunta intr-un caz izolat impotriva statului, o fac pe baza probelor prezentate. e important sa stim ce face statul in situatia asta.
pe de alta parte, daca nu ar face asa, in alte cazuri, cand cetatenii au dreptate, ar da direct castig de cauza statului, ceea ce nu ar fi corect.
din cate cunosc eu, imaginea romaniei la Bruxelles e pozitiva in ceea ce priveste drepturile acordate minoritatilor nationale.
Back to top
free sky
Tue Sep 19 2006, 10:54AM
Registered Member #4

me> totul se datoreaza neincrederii europenilor in institutziile romanesti, stiu foarte bine ca acestea sunt doar de fatzada si totul in ele pute. Asa ca nu vad care e vina ONG-urilor, acestea au fost create sa faca rapoatre si sa dezvaluie abuzurile si incalcarile drepturilor cetatzenilor.
Daca institutziile europene ar avea incredere in cele romanesti itzi garantez eu ca n-ar mai publica aceste rapoatre ale ONG-urilor decat dupa verificari minutzioase. Asta-i realitatea prietene!
Back to top
me
Tue Sep 19 2006, 12:16PM
me
Registered Member #11

realitatea e ca europenii STIU ca nu pot avea incredere in institutiile romanesti, si ni se pregateste o integrare in care hotararile judecatoresti din romania nu vor fi recunoscute in UE. de ce nu au incredere institutiile UE in cele romanesti? pentru ca institutiile romanesti fac ce vor ele, nu respecta legile si nu tin seama decat de interesele lor; sparg bugetele, nu au transparenta, fac achizitii cum vor sefii lor, se organizeaza si dezorganizeaza dupa cum vrea seful sa mute subordonatii, isi schimba subordonarile fata de autoritatile tutelare, denumirile, legile si regulamentele de organizare, raspund numai intereselor politice cand sunt depolitizate. asa vad europenii institutiile romanesti.
cazul de la reghin e un caz izolat in care politia are dreptate, dar nu generaliza la modul ca "politia are intotdeauna dreptate" pentru ca ar fi o afirmatie FALSA.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF