Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Legiunea Straina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Fri Nov 16 2012, 01:14AM
boribum
Registered Member #2395

V. era CDS la 4°,apoi a venit la Aubagne si de aici a dezertat. Acum e seful gradinarilor de la Ville d'Aubagne. Baiat bun ! Asta e singura foto pe care o am cu el,aici e la 4°,în stânga lui e Linas si în dreapta Gerard (Grandclaude).

Asta cu plânsul...e placa veche. Când vin la angajare si-ar da si viata pentru a intra,din ziua 2 încep vaicareile,durerile,plângerile,motivele. Nimic nou sub soare,adica

P.S 8 kil cu casca e numai la 1°R.E.G Marca înregistrata !

Back to top
djebel
Fri Nov 16 2012, 08:54AM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

P.S 8 kil cu casca e numai la 1°R.E.G Marca înregistrata !

N-am stiut. Chiar ma gandeam de ce unii alearga cu casca si altii fara! Inseamna ca subofiterii de la o anumita sectiune din 4e RE s-au inspirat de la voi, ei fiind rep-mani (mai putin unul care oricum era cch).

A-propos, ultimele fotografii puse de tine sunt de la un remise kepi blanc (eu asa vad)? Daca da, acum ceremonia se tine cu public?
Oricum, faina locatia!
Back to top
djebel
Fri Nov 16 2012, 12:36PM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

Bruno Zorica,Ante Rosso,Tot,Filipovič,Gotovina au scris istorie în razboiul croat. În afara de Ante Gotovina,toti sunt bine,sanatosi.

Ei, de astazi situatia s-a schimbat LINK :

Foști generali croați, acuzați de crime de război, achitați de Tribunalul Penal Internațional

Curtea de Apel a Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie i-a achitat astăzi pe foştii generali croaţi Ante Gotovina şi Mladen Markac, potrivit BBC.
Gotovina și Markac fuseseră condamnaţi, în primă instanţă, la 24, respectiv 18 ani de închisoare pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii ce ar fi fost comise împotriva sârbilor din Croaţia în timpul războiului din 1992-1995.
"Curtea de Apel (...) pronunţă achitarea", a declarat judecătorul Theodor Meron, în cursul şedinţei publice a tribunalului de la Haga.
Cei doi foşti generali sunt consideraţi în ţara lor eroi ai războiului de independenţă din 1992-1995.

Ante Gotovina (56 de ani) fusese condamnat, la 15 aprilie 2011, la 24 de ani de închisoare pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în 1995 împotriva sârbilor din Croaţia. Mladen Markac, judecat în acelaşi proces, a fost condamnat în primă instanţă la 18 ani de închisoare.
Back to top
Boribum
Fri Nov 16 2012, 12:58PM
boribum
Registered Member #2395

Ultimele poze sunt de la Carcassonne. Se încearc sa se faca ceremonii în diverse locuri (Senat,Puyloubier,Teatrul Antic la Orange,etc) dar singurii care nu stiu sunt viitorii legionari,asa ca publicul e cel care se nimereste sa fie. Ar fi neplacut,altminteri,pentru un strain,caci el nu-si poate înstiinta familia.

[ Edited Fri Nov 16 2012, 12:59PM ]
Back to top
djebel
Fri Nov 16 2012, 06:58PM
Registered Member #3603

Mi-a trecut prin cap Carcassonne, dar m-am gandit ca un remise kepi blanc nu are ce sa caute acolo. Foarte fain, asta e cite-ul cel mai bine conservat din Franta. Sper ca nu e prea defense informatia , mi s-a oferit ocazia sa admir cite-ul, chiar daca de la departare, pe cand mai trageam cu arma intr-un poligon de langa oras.

Altii chiar au fost foarte fericiti cu o ceremonie la Chateau Cahuzac parca, pe langa Raissac .
Back to top
Santana
Sat Nov 17 2012, 12:46AM
Registered Member #5097

salutare, ce trebuie sa iau la mine, pasaport+buletin sau doar pasaport sau buletin?

spun deoarece a vorbit cu 1 legionar care activeaza si cu un fost legionar si mi-au spus urmatoarele:

cel care activeaza: sa nu iau niciun document-n + (diploma, hartii medicale, permis de conducere etc.) ca nu aduc niciun + sau avantaj, ci sa las tot, tot acasa si sa iau doar pasaportul (eventual certificat de nastere) si sa las buletinul acasa ca cand am permisie mi-l trimite prin posta.

cel care a activat: sa nu merg cu ambele, sa las unul din ele acasa, pasaport sau buletin. a mai zis ca pe vremea lui cand se schimba identitatea i se dadea carte militara dar nu putea trece frontiera cu ea asa ca cand avea permisie cerea de acasa ce lasa... pasaport sau buletin.

Cum vine treaba cu permisia, de ce trebuie lasat acasa unul dintre ele? Sfatuiti-ma ce/cum sa fac...
Back to top
djebel
Sat Nov 17 2012, 07:39PM
Registered Member #3603

@Santana, pana apare persoana cea mai in tema pantru a-ti raspunde, da-mi voie sa nu-ti dau niciun sfat, dar sa-ti spun ce as face in situatia ta.

Mi-as lua doar pasaportul si, eventual, permisul de conducere. CI,diplomele, atestatele si celelalte documente le-as lasa acasa. De ce pasaport? Pentru ca are mai multe elemente de siguranta si e mai greu de falsificat .

Cat despre care-i treaba cu permisia, raspunsul il ai in propria-ti postare.

Pana te decizi sa pleci, alergare multa, flotari, tractiuni, abdo . Bafta!
Back to top
Boribum
Sat Nov 17 2012, 08:44PM
boribum
Registered Member #2395

Competenta e o comisie

Ia pasaportul + buletinul + permis de conducere + diploma de bacalaureat + diploma de facultate sau echivalent,prezinta-te la Paris sau Nisa si nu la Aubagne,devreme (adica începând cu ora 06H00 si cel mai târziu ora 09H00) si lasa gândurile de permisie acasa. Daca vei fi angajat,o sa te descurci tu la momentul oportun,care oricum va fi peste multe luni de la angajare.

Back to top
Santana
Sat Nov 17 2012, 09:30PM
Registered Member #5097

am mai vorbit cu unu si mi-a explicat cum stau treburile, multumesc si voua.

am sa iau doar pasaportu

@djebel
nu-s problema flotarile, abdo s.a.m.d...

mersi.

//am observat, respectele mele!

[ Edited Sat Nov 17 2012, 10:57PM ]
Back to top
djebel
Sat Nov 17 2012, 09:40PM
Registered Member #3603

@Santana, vezi ca cineva (care e mult,mult mai in tema) ti-a dat un sfat.

Bafta!
Back to top
djebel
Sun Nov 18 2012, 12:25AM
Registered Member #3603

Boribum, poti sa spui mai multe despre ce presupune cercetarea de geniu in mediu urban? Nu ma refer la proceduirle specifice,cum se face, cine o face, ci doar la un cadru mai general pentru ca mie nu-mi vine in cap decat deminage. Nu a la belge !

Back to top
Boribum
Sun Nov 18 2012, 11:18AM
boribum
Registered Member #2395

La nivel de regiment presupune stabilirea itinerariilor de patrundere,recunoasterea traseelor presupuse a fi minate,recunoasterea susbolului urban (canalizari/evacuari),stabilirea zonelor de aterizare/depunere pentru elicoptere si stabilirea/asigurarea pistelor de aterizare . Treaba e facuta de PCG (plongeurs du combat de genie) care formeaza,impreuna cu elementul EOD,SAF (section aide au franchissement).Asta in ce priveste IO (interventia ofensiva). Altminteri,se ocupa de contra-mobilitate (minare,distrugeri) si asigurarea trecerii zonelor umide (lacuri,rauri,mlastini).
Cc. de geniu nu presupune neaparat deminarea ci stabilirea situatiei tactice la nivel de geniu si asigurarea ofensivei/defensivei sau extragerii. Dealtfel,operatorii SAF sunt inarmati cu Uzi cu amortizor de zgomot,ca arma de autoaparare (caz unic in AdT). Functie de misiune se organizeaza grupe care contin mai multi EOD (cazul A-stan) sau T.E (cazul Sarajevo) sau plonjori (Liban).

Deminarea propriu-zisa e treaba genistilor din companii,sau - in cazul IO- a elementelor EOD.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (18 Nov 2012, 13:20)
djebel
Sun Nov 18 2012, 01:20PM
Registered Member #3603

Multumesc, Boribum. Marturisesc ca in afara de cateva notiuni pe care nu le pot numi nici macar elementare , din pacate, arma geniu este o necunoscuta pentru mine. Asta mi se trage din liceu unde cei care ajungeau la geniu nu-si alegeau, ci-si "culegeau" arma (bineinteles, cu exceptiile de rigoare). Ba, ma scuzi, aveau de ales intre geniu si graniceri .
Back to top
Boribum
Sun Nov 18 2012, 01:30PM
boribum
Registered Member #2395

Geniul e o arma interesanta,ceva mai tehnica decât infanteria si care da si unele posibilitati pentru viata de dupa armata (macar ca iei toate categoriile de perims auto). Totusi,la nivel de legionar/5 ani de serviciu,nu se pune problema unei prea mari specializari,ca la orice alta arma,dealtfel.
Back to top
Radu89
Mon Nov 19 2012, 04:46PM

Registered Member #918

Djebel, faci un topic despre arma geniu unde adresezi intrebari , Boribum raspunde iar eu citesc.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF