Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Decembrie 89
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Popov Dusko
Thu May 14 2015, 03:32PM
Registered Member #10271

alexius wrote ...

Aşa zise dezvăluiri fantasmagorice cu implicarea a mii de agenţi, trupe speciale, nu face decât să ne îndepărteze de la subiectul în sine şi de la pipărirea adevărului (nu aflarea adevărului).
Toată povestea este mult mai banală decât pare şi se pare că e rodul felului nostru de a fi.

Sunteti sigur ca sunt dezvaluiri fantasmagorice?Eu va spune ca sunt adevaruri , dumneavostra puteti sa-mi aduceti argumente ca nu a fost asa?

[ Edited Thu May 14 2015, 03:50PM ]
Back to top
Boribum
Thu May 14 2015, 05:12PM
boribum
Registered Member #2395

Domnu' Popov,dumneavoastra spuneti niste aiureli*,si oferiti rationamente circulare(chiar si sârbeasca,filozofia opereaza cu aceleasi concepte). Sigur ca mapamondul întreg si-a dat mâna sa distruga România,sigur ca securistii aia nenorociti (atunci) si foarte buni (asa cum îi percepeti) azi au salvat tarisoara,sigur ca daca nu era asa,era altminteri...sigur !

*aiureli : chestiile alea cu unitati ale Legiunii Straine cantonate (nici mai mult,nici mai putin!) în Ungaria,asteptând sa distruga România,e o imagine buna de pus în rama. În rama avizierului unei popote ale Legiunii aleia Straine.

Tot ce s-a întâmplat vreodata rau în istoria româneasca a fost mereu din vina/pricina/cauza altora (unguri,evrei,tigani,nemti,rusi,Legiunea Straina,americani,extraterestri,etc.) Mereu. Nimic din indolenta,prostie,lasitate sau "orientare" paguboasa.

P.S Din ce am citit eu din viata si faptele de arme ale lui Popov asta,se pare ca la un moment dat îsi juca banii de misiune la cazino. Misto tip ! Dupa ce s-a retras din activitate,cica i-a placut Sudul Frantei : aici îl înteleg perfect !

[ Edited Thu May 14 2015, 05:12PM ]
Back to top
Boribum
Thu May 14 2015, 05:25PM
boribum
Registered Member #2395

djebel wrote ...

S-au scris tone de carti despre implicarea diverselor servicii in ceea ce noi numim Revolutia din '89, dar, in afara de "Punctul Zero" al lui Nicolaescu care nu se pune (fiind vorba de un film artistic), este pentru prima data cand citesc despre "aportul" Legiunii Straine. Ceva documente, marturii? Sper ca nu vorbim despre o...suspiciune rezonabila, termen la mare moda in zilele noastre.

N-ai citit suficient ! Poate lucrezi,poate ai o viata de trait,poate ai o meserie,poate n-ai timp de tâmpenii ?!?

Îti explic : formatiuni secrete ale Legiunii Straine,commando-uri speciale (de care tu nu ai auzit,dar niste Popescu stiu exact cum sta treaba cu ei) au dormit la 10 metri sub pamânt vreme de 100 de zile...doar-doar or primi ordin sa atace România. Erau chiar pe fâsie,sub niste rasaduri de rosii.

Nu te mira : experienta recenta mi-a aratat ca exista românesti de-ai nostri care traiesc cu convigerea ca treaba asta cu legiunile straine e o chestie cu spioni,criminali la micul-dejun,etc.,etc.,etc.
Back to top
Popov Dusko
Thu May 14 2015, 07:10PM
Registered Member #10271

Informatiile pe care le am sunt in marea lor majoritate din diferite surse deschise( reviste , carti etc ).Am avut ocazia sa intilnesc si personal oficial cu informatii concrete.In alta ordine de idei nu cunosc de unde sunteti atat de sigur ca nu asa a fost. Din cate stiu eu ,cei din Legiune sunt mercenari bine antrenati , pregatiti sa ucida sau sa se sacrifice , nu ca fac parte din serviciile secrete.

P.S Daca POPOV era doar un cartofor si un afemeiat, cred ca istoria Lumii ar fi fost alta. Datorita lui s-a aflat de atacul de la Pearl Harbor.

Legionnaire , tu es un volontaire servant la France avec honneur et fidelite

[ Edited Thu May 14 2015, 07:25PM ]
Back to top
Boribum
Thu May 14 2015, 08:36PM
boribum
Registered Member #2395

Cu respectul cuvenit între ilustri necunoscuti va spun ca ceea ce stiti despre Legiunea Straina si legionari -cel putin în speta aceasta - stiti prost. Daca fosti legionari sau ofiteri ce au servit odata în Legiunea Straina vor fi facut...orice (oriunde!) asta nu are nicio legatura cu Legiunea Straina ci cu trecutul acelor oameni. În foarte (dar foarte foarte !) rare cazuri fosti ofiteri care au servit odata în Legiunea Straina au ajuns sa faca parte din unele servicii speciale franceze. Ce vor fi facut,unde vor fi fost si cum se vor fi purtat are legatura cu ei,nu cu Legiunea Straina. Un corp de trupa diferit de celelalte doar prin specificul recrutarii pe care imaginarul popular îl amesteca cu toate sosurile posibile în tot soiul de elucubratii.
În privinta mercenariatului,atâta vreme cât considerati ca un soldat (care primeste...solda) e un criminal platit,atunci largiti va rog conceptul acesta -de mercenar- catre toti primitorii de solde,de pretutindeni.

În privinta contactelor cu "oficiali" care sustin tot soiul de bazaconii,va cred : eu însumi am avut o (neplacuta) ocazie de a întâlni oficiali (români) care erau mai varza-n cap decât va pot descrie aici în cuvinte. Si erau chiar oficiali,d-aia cu legitimatii,aere de James Bond,corpolente de Piedone si IQ-uri de scoica.Daca e vorba de alti oficiali,de orice alta natie...au si altii exemplarele lor bune de atârnat pe pereti. Asa încât va cred.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (14 May 2015, 22:51)
Boribum
Thu May 14 2015, 08:51PM
boribum
Registered Member #2395

Popov Dusko wrote ...

P.S Daca POPOV era doar un cartofor si un afemeiat, cred ca istoria Lumii ar fi fost alta. Datorita lui s-a aflat de atacul de la Pearl Harbor.

N-am spus nicio secunda ca ar fi ceva rau în a fi afemeiat. Cu cartoforia,nu stiu,nu ma pronunt (cu toate ca a juca banii de misiune la cazino cere oarece testosteron...sau inconstienta,sau dezinteres,sau toate la un loc).

Sa revenim,însa,la teroristii Revolutiei. La cât de dornici sunt cei cei care stiu ceva despre asta sa vorbeasca,cred ca mai degraba aflam ce face azi nepotul lui Popov.
Back to top
Popov Dusko
Thu May 14 2015, 09:03PM
Registered Member #10271

In regula, observ ca aveti deja o conceptie proprie foarte bine inradacinata despre evenimentele din '89 la fel cum o am si eu, dar care este opusa de a dumneavostra.Deoarece cred ca acesta este un forum in care trebuie expuse idei si pareri si nu confuntari intre membri, va trebuie sa ma opresc aici, pentru a nu ajunge la conflicte de cunostinte si opinii cu dumneavostra.

P.S Totusi daca cei care au slujit sau slujesc in cadrul institutiilor statului nu sunt de luat in considerare ,atunci va rog respectuos sa-mi indicati sursele de incredere. O seara placuta

[ Edited Thu May 14 2015, 09:13PM ]
Back to top
Boribum
Thu May 14 2015, 09:16PM
boribum
Registered Member #2395

Nu am nicio "conceptie bine înradacinata" : nu stiu ce a fost,dar stiu ce nu a fost. Iar în partea aceasta cu efective (unitati,segmente,elemente) ale Legiunii Straine care sa fi participat la Revolutia din 1989 stiu ca nu e asa.

Revolutia am trait-o "live" la Bucuresti. Câtiva ani mai târziu,servind în armata româna,am avut sansa de a cunoaste oameni care în decembrie 1989 ar fi trebuit sa ma împuste (conform ordinelor lor de atunci). Ei bine,niciunul dintre acesti oameni nu (mi-)a vorbit vreodata despre ceva (orice) legat de legiuni si legionari în Decembrie 1989. Rusi,unguri,da. Despre legionari,nimic. Apoi,traind buna vreme în cazarma,cred ca e neverosimil sa nu fi auzit ceva de-a lungul anilor despre chestiunea asta.

Personal nu cer decât o istorie corecta si cât mai documentata. Afirmatiile bazate pe spuse dificil (daca nu imposibil) verificabile nu ne fac decât sa fantasmam. Ceea ce e contraproductiv,cred. Nicio dorinta de disputa,va asigur.
Back to top
Boribum
Thu May 14 2015, 09:22PM
boribum
Registered Member #2395

Popov Dusko wrote ...

P.S Totusi daca cei care au slujit sau slujesc in cadrul institutiilor statului nu sunt de luat in considerare ,atunci va rog respectuos sa-mi indicati sursele de incredere. O seara placuta

Nu m-ati citit cu atentie : nu toti aceia sunt de neluat în consideratie,ci unii dintre ei. Din pacate,aceia care nu sunt de luat în consideratie sunt si cei care emit...tâmpenii (îmi permit exemplul unui domn general care se ocupa de extraterestri,departe de a fi singular în peisajul acela). Daca-l ascultati,veti fi vorbit cu un slujitor al statului (nu conteaza ca e activ,în rezerva ori retragere). Exemplele sunt -din pacate- prea numeroase.
Back to top
Popov Dusko
Thu May 14 2015, 09:31PM
Registered Member #10271

Bun , momentat nu sunt date oficiale pentru ca dosarul Revolutiei are parti secretizate.
LINK este la comenturi cineva care stie si el de L.S.).Poate are aceleasi surse care m-au dezinformeaza si pe mine

Back to top
Popov Dusko
Thu May 14 2015, 09:38PM
Registered Member #10271

Am o intrebare pentru a vedea daca sunteti sau nu partinitor fata de L.S. : in masacrul de la Setif si Guelma a fost sau nu L.S implicata ( numarul civililor omarati fiind intre 10000 spun unele surse franceze si 45.000 spuse de care aliati
Back to top
Boribum
Thu May 14 2015, 09:52PM
boribum
Registered Member #2395

Domnule,nu sunt partinitor ci foarte partinitor în privinta Legiunii Straine,nu e nevoie de vreo verificare în privinta asta. Întrebarea dumneavoastra însasi e una reductoare : în orice ar fi (fost) implicata Legiunea Straina ca parte a armatei franceze (care efectua operatiuni de politie la acea data în acel departament francez)în privinta Setif-ului e vorba de o afacere franco-franceza de ieri pe care o priviti cu ochii de azi încercând sa argumentati o teorie elucubranta : daca Legiunea Straina a facut ceva la Setif în 1945,de ce sa nu fi facut eventual la fel la Bucuresti (sau Tecuci,sau Slobozia) în 1989 ?! Iar "partinirea" mea e dovada veridicitatii afirmatiilor dumneavoastra,banuiesc.

Am vazut pagina la care faceti referire (pagina nu exista,dar cunosc întrucâtva personajele) si am înteles cam din ce zona va procurati argumentele. Va multumesc,o seara buna si succes mult va doresc.
Back to top
Boribum
Thu May 14 2015, 09:56PM
boribum
Registered Member #2395

Popov Dusko wrote ...

Bun , momentat nu sunt date oficiale pentru ca dosarul Revolutiei are parti secretizate.

Pai sunt ele secretizate arhive ale M.A.I privitoare la detinutii politic din anii '60,dar alea ale Revolutiei !

Totusi,în lipsa de documente oficiale,corecte si concrete sau marturii indubitabile,parca nu e chiar sanatos sa completam istoria cu tot soiul de "se pare ca se zice ca s-a auzit ca se crede..." .
Back to top
djebel
Thu May 14 2015, 10:50PM
Registered Member #3603

Comentariile nu sunt chiar o sursa de incredere. As fi inteles ceva legat de o eliberare de ostatici sau de protejarea cetatenilor francezi aflati pe teritoriul ROU, adica o operatiune de tip Kolwezi, dar de aici pana la ce a fost in Egipt (Suez 1956) e cale lunga, cam umpluta de imaginatie. A-propos, Legiunea nu mai are batalioane de parasutisti (BEP) din anii '50.

[ Edited Thu May 14 2015, 10:51PM ]
Back to top
Boribum
Thu May 14 2015, 11:27PM
boribum
Registered Member #2395

De protectia personalului legatiei franceze la Bucuresti urma sa se ocupe un detasament al GIGN. Cum în România era cam brambureala pe cer,oamenii au plecat cu masinutele. Pâna sa ajunga la Bucuresti (nu ca ar fi fost realmente necesar) Revolutia se terminase. Si asta nu e vreun secret în masura în care unul dintre jandarmii francezi din acel detasament urma sa fie ranit la Marignane,în 1994,sa devina instructor,sa vorbeasca despre diferitele interventii la care participase,etc.Au mai existat si alte unitati militare (franceze,ca înteleg ca ei sunt problema) alertate si puse pe drum dar niciuna nu a participat la vreo ucidere de cetateni români.

Exista pe internet tot soiul de fantasmagorii,în proportie de 100% bazate pe "asa zic eu si ce zic eu e adevarul". Niste tâmpenii scrise prost,fara logica,fara argumente,fara documentare,fara nimic : LINK

Din fericire exista însa si oameni mai linistiti,mai cu simtul umorului la ei

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF