Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Partenerii de viata ai referentilor/ ofiterilor de informatii
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
This thread is now closed
Author Post
Contele
Wed Jan 06 2010, 06:18PM
"ATUM" - RA.
Registered Member #2201

Am inteles ca sunteti jurist.
Judecata se desfasoara cu "usile deschise", spre deosebire de urmarirea penala, care are un caracter secret, acesta desfasurandu-se cu "usile inchise".
Acest principiu permite un control al opiniei publice asupra activitatii de justitie prin participarea orcarei persoane la sedinta cat si realizarea rolului educativ al procesului.
Publicitatea sedintei este obligatorie.

Cu consideratie Contele.

[ Edited Wed Jan 06 2010, 07:13PM ]
Back to top
Boribum
Wed Jan 06 2010, 06:21PM
boribum
Registered Member #2395

luc2008 wrote ...

Parerea mea umila doar de simplu jurist este aceea ca o sotie ar trebui sa stie doar putin din munca ta daca esti angajat intr-un asemenea serviciu special. Nu poate veni la tine la serviciu cu castronul de mancare in sacosa.

Job-ul ideal pentru barbatul fustangiu : "iubito,sunt în misiune. Revin când ma întorc" .
Back to top
ronin
Wed Jan 06 2010, 06:45PM
Registered Member #70

Asta-i valabil pentru BOS (mai jos).
Posibil sa existe alte structuri in care acest aspect sa fie mai clar precizat.
Acum, fie vorba intre noi, cei fara familie sunt cu mult mai eficienti decat cei cu familie.
ACH in "LS" cum era la capitolul asta ?

"De la bun început, militarii încadraţi în SOF trebuie să aibă capacitate de efort, spirit de aventură şi “disponibilitatea de a se despărţi de familie”. Membrii SOF sunt, de regulă, căsătoriţi, dar familiile lor trebuie să accepte anumite restricţii, pentru că militarul pleacă frecvent în tabere de instrucţie sau în misiuni externe şi apar probleme de comunicare – “nu poţi sta în fiecare seară la telefon sau pe Internet"."
Back to top
Boribum
Wed Jan 06 2010, 06:56PM
boribum
Registered Member #2395

În L.E e simplu : familia nu exista Apoi,când exista,nu prea are nimeni chef de discutii à posteriori despre misiuni ,obiective &Co. Oricum, nu am cunoscut nici o femeie care sa fie interesata de ce putere de foc avea sectiunea sau daca infiltrarile le faceam noaptea sau ziua. Dar aia e armata,nu serviciu secret... .
Back to top
ronin
Wed Jan 06 2010, 07:11PM
Registered Member #70

"Dar aia e armata,nu serviciu secret... ."
Pai daca armata nu prea isi permite cu atat mai putin unul (sau unii) care pregatesc drumul armatei...

Desi, cred eu, ca exista pozitii in lumea informatiilor unde spionul poate avea nevasta fara probleme.

Mie mi-a placut de acel ofiter german (Reinhard Heydrich) care, fiind un obisnuit al bordelurilor, s-a gandit ca "apetitul" unora pentru sexul frumos ar putea fi exploatat in favoarea Germaniei.
Asa a aparut "Salonul Kitty".
Walter Schellenberg s-a pus pe treaba...
LINK

Pe de alta parte si familia are rostul ei.
Daca toti s-ar face spioni (asa ca iezuitii), lumea ar disparea in cateva generatii.
Pentru ce si cine sa mai lupti atunci...

[ Edited Wed Jan 06 2010, 10:49PM ]
Back to top
luc2008
Wed Jan 06 2010, 09:43PM
Registered Member #2447

Contele wrote ...

Am inteles ca sunteti jurist.
Judecata se desfasoara cu "usile deschise", spre deosebire de urmarirea penala, care are un caracter secret, acesta desfasurandu-se cu "usile inchise".
Acest principiu permite un control al opiniei publice asupra activitatii de justitie prin participarea orcarei persoane la sedinta cat si realizarea rolului educativ al procesului.
Publicitatea sedintei este obligatorie.

Mda, dar si materialul de urmarire penala candva "secret", ajunge public cand e trimis in instanta. Nu mereu este obligatorie publicitatea sedintelor de judecata. Potrivit art. 121 Cod procedura civila instanta poate dispune din oficiu sau la cererea unei parti ca judecata sa se desfasoare in sedinta secreta in ipoteza in care dezbaterea publica ar putea vatama ordinea sau moralitatea publica sau pe parti. In fine, mai sunt si alte dispozitii dar nu are rost aici sa le insir.Ideea era ca poate pe saracul ofiter SRI il supravegheaza cineva dar pe marele judecator sau procuror nimeni. Astia fac ce vor cu dosarele cand ajung pe mana lor.
Cu consideratie Contele.

Back to top
Surry
Wed Jan 06 2010, 11:10PM
Cogito
Registered Member #1945

@ronin ai mare dreptate ! Si astazi un astfel de salon exista...dar sub alte denumiri si locatii si cred ca e un lucru bun atat timp cat " doamnele " nu uita ca ordinul e ordin si ca nu trebuie sa existe implicare sentimentala. Oricum sunt foarte putine cele care rezista pana la sfarsit in aceasta meserie. Cat priveste daca familia stie sau nu stie daca sotia stie, cat stie ? Aici stim foarte bine daca nu este sotia, e iubita si tot exista o femeie care afla ceea ce faci !Domnii stiu! cat despre statutul sotiilor hmm din punctul meu de vedere este mai bine sa ramana sotii si atat ! De ce ? Fara sa fiu rautacioasa mi-a fost dat sa vad si aud din gura unor sotii termeni pe care nu ii puteau stapani..de aceea barbatul ar fi bine sa vorbeasca mai putin cu sotia acasa.
Sper sa imi nu imi iau ban pentru aceasta afirmatie dar: Gradele ,experienta si statutul sotului nu se transfera prin frecatul calcaielor de epoleti si sotiei sau iubitei!
Back to top
Moro
Wed Jan 06 2010, 11:53PM
Registered Member #1509

imi aduc aminte cand am plecat cu detasamentul special de informatii (nu e un secret puteti vedea pe google ca avem astfel de detasamente in teatrele de operatii) in misiune externa ,dupa ce am ascuns totul de sotie pe perioada pregatirii - un mare general al armatei n-are rost sa dau nume a "dezvaluit" tot inclusiv numarul de grupuri pe specialitati si avioane fara pilot UAV (si asta puteti gasi pe net) imi aduc aminte si acum privirile rudelor din public( la festivitatea de plecare ) in care am devenit brusc un mic "007"

Secretismul a revenit inclusiv dupa ajungerea in baze (la un moment dat ni se interzicea sa vorbim cu militarii straini in afara relatiilor de lucru ) pana cand sefii nostri si-au dat seama ca toata lumea stie ca suntem HUMINT SIGINT IMINT etc etc si ca doar unele aspecte concrete ale muncii noastre merita sa fie tinute intr-adevar secrete.
Aici ne-au dat o lectie americanii care ne-au dezvaluit (la plecarea din zona in momentul cand noi i-am inlocuit) tacticile lor de lucru , sursele de incredere si nu cu care ei au lucrat ,etc - inclusiv laptop-urile pe care lucrasera ni le-au lasat noua (ai nostri spuneau sa avem grija sa nu pierdem flash-urile ca se poate recupera informatia stearsa) si ne-au dus chiar si in recunoasterea zonelor inainte sa plece definitiv.Si cand te gandesti ca aceeasi sefi erau tentati sa nu ne lase sa vorbim cu ei la inceput (nu vreau sa spun ce s-a intamplat cu aceste laptop-uri cand am plecat....frumos era sa le lasam si noi romanilor care ne-au schimbat nu?... )

Si aici cred ca avem unele mosteniri ale "epocii apuse" si de multe ori exageram cu strictetea in servicii in care nu este necesar.In toate serviciile exista nivele de secretizare , nivele de acces la documente sau incaperi si in toate serviciile exista chestii pe care le poti sau nu discuta acasa , sau angajamente de confidentialitate unde este specificat clar ce si cat iti poate "umbla gura" inclusiv pe la nevasta ta sau a altuia
Back to top
Boribum
Thu Jan 07 2010, 12:12AM
boribum
Registered Member #2395

Ciudat...eu nu mai tin minte nimic din ce am facut...
Back to top
Contele
Thu Jan 07 2010, 09:26AM
"ATUM" - RA.
Registered Member #2201

@ Luc2008
- Vedeti ca ati postat ce nu am spus eu si ati pus semnatura mea in locul dumneavoastra

- De regula sedinta este publica. Sunt putine exceptii cand in cauza sunt minori, sau se judeca un mandat de supraveghere a unei persoane etc. Judecata este secreta dar este foarte strict reglementata de lege, atat in penal, cat si in civil. Hotararile se pronunta in sedinta publica; si aici sunt exceptii, de exemplu arestarea unui inculpat, emiterea unui mandat de interceptare etc. cand hotararea se da in sala de consiliu cu usile inchise.
- In penal dupa ce Ministerul Public sesizeaza instanta dosarul devine definitiv public.
Ar trebui sa scriu mult mai mult, sa descriu toate fazele procesuale, in primul rand in penal unde sunt mai multe faze. Dar nu cu dosarele este problema, ci cu hotararea pe care dau judecatorii.
- Iti recomand sa citesti pe forum la MJ. jaf sub acoperirea robei in laboratoarele stiintifice al justitiei mafiote.

Cu consideratie Contele.
Back to top
rakklesh
Thu Jan 07 2010, 01:36PM
mandrake
Registered Member #1657

Moro, as fi curios sa stiu ce s-a intamplat cu laptopurile-erau un fel de donatie . . . sau donatie=cado' personal? Daca e asa,sa o stim si noi . . .

[ Edited Thu Jan 07 2010, 01:37PM ]
Back to top
ronin
Thu Jan 07 2010, 05:44PM
Registered Member #70

Nu stiu ce sa zic...
Poate "dezvaluirea" unor asemenea detasamente ascunde altceva...
Poate exista alte tipuri de detasamente pe deplin conspirate si, sa zicem un BOS sau HUMINT, joaca rolul de acoperire..., ce ziceti ???

surry - cred ca fetele de la "Kitty" erau incadrate la colaboratoare nu la cadre ale SD sau alt SS.
Iti dai seama ca si "inamicul" banuia asta si atunci se mai intampla ca si vreun june ofiter roman (etc) sa mai traga (si) de limba cate vreo frumoasa de-a lui Schellenberg...

Back to top
Surry
Thu Jan 07 2010, 11:04PM
Cogito
Registered Member #1945

ronin ce te face sa crezi ca azi nu este asa?...desigur alte interese,alte decoruri...aceeasi stapani...
Back to top
Moro
Fri Jan 08 2010, 01:01PM
Registered Member #1509

rakklesh wrote ...

Moro, as fi curios sa stiu ce s-a intamplat cu laptopurile-erau un fel de donatie . . . sau donatie=cado' personal? Daca e asa,sa o stim si noi . . .

N-are rost sa dezvoltam subiectul pentru ca n-are rost sa acuzam serviciul (un serviciu respectabil al armatei) de niste fapte facute de niste jegosi care intr-un final au fost descoperiti cu chestii mult mai grave si in prezent cel putin unul din cei in cauza stiu sigur ca au fost "pensionati".
Nemultumirea mea si a altora la vremea aceea a fost insa , ca nimeni nu credea sau nici macar nu intreba "palmasii" si inclusiv un locotenent nevinovat a fost trimis in tara la vremea aceea ptr ca incurca fiind un tip vertical (chestie care normal si astazi inca il mai urmareste in cariera).
Calculatoarele respective , imprimante etc au fost oferite de americani grupului care lucra acolo pentru ca vedeau ca noi eram mai slab dotati si ptr ca la ei ieseau din uz si se casau , iar cel care era sef la vremea respectiva a crezut de cuviinta sa le duca acasa la sfarsitul misiunii.Nimic grav, nimic acuzator insa chestii de bun simt in primul rand.Si nu a fost cea mai "urata chestie" au urmat si altele inclusiv pe linie profesionala.
Insa cum spuneam , se pare ca pana la urma s-au autoeliminat din sistem si repet chestia nu merita dezvoltata ptr ca s-a intamplat cu cativa ani in urma si implica niste persoane nu intreg serviciul.
Back to top
Surry
Fri Jan 08 2010, 09:21PM
Cogito
Registered Member #1945

@rakklesh detine "curiozitatea" celui de care trebuie sa te feresti intr-o situatie ca asta si nu numai.Dar cred ca suntem off-topic ! Sa revenim domnilor la subiectul initial!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF