Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
KRAV MAGA vs. SYSTEMA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Laszlo
Tue Mar 29 2011, 01:57PM
laszlo
Registered Member #3032

Seminar Internațional de KRAV-MAGA (pentru formare de instructori)
Perioada: 10-17 aprilie 2011
Locaţia: Cluj-Napoca, România
Detalii: http://krav-maga.ro/eveniment-04-11-cluj.php

Stagiu internaţional predat de Marele Maestru Yaron Lichtenstein (9DAN).
Se vor acorda centuri şi diplome de instructor recunoscute de Şcoala BUKAN. Poate participa orice persoană din România sau străinătate, indiferent de sex sau de vârstă. Experienţa într-o altă artă marţială este binevenită, dar nu este obligatorie.
Back to top
S.W.A.T.
Wed Mar 30 2011, 10:27PM
TRAIN HARD FIGHT EASY
Registered Member #3125

este scump 800 de euro .............
Back to top
Lagardere
Wed Mar 30 2011, 11:06PM
si vis pacem,para bellum.
Registered Member #2888

On lira avec intérêt, dans le n° 723 (juillet 2010) de la revue de la Légion étrangère Képi blanc un article sur un art martial peu connu (des profanes), le krav maga. Il s'agit d'une technique de combat mise au point pour l'armée israélienne par Imi (Emmerich) Lichtenfeld, né en Hongrie en 1910 et mort en 1998.

De son enfance dans les rues de Budapest, et des combats qu'il y avait connus, il s'était construit une théorie personnelle de défense, utilisant les mouvements et les réactions naturels du corps pour organiser sa défense, tout en les combinant avec des contre-attaques immédiates. Il en déduisit la théorie de l'attaque et de la défense combinées, consistant notamment à ne pas utiliser simultanément les deux mains dans le même mouvement défensif.

Le 1er régiment étranger d'infanterie dispose d'une "section krav maga", qui "participe à la formation complémentaire des volontaires du régiment". Elle a été mise en place avec le soutien de la fédération IKMF France. Technique militaire de défense avant d'être un sport, le krav maga est complémentaire de la TIOR (Technique d'intervention opérationnelle rapprochée), comme on appelle désormais le "corps-à-corps" dans les armées. LINK
Back to top
Boribum
Thu Mar 31 2011, 01:51AM
boribum
Registered Member #2395

M-am mirat o dată,ma mai mir odată,şi o sa mor mirat : cum poţi face în câteva zile dintr-un neofit, formator de instructori ? Adică eu,care am 160 de ani şi singurul sport pe care îl practic e să scot Bisisica la pipi în parc fumând 100 de ţigari pe oră,plătesc 100,sau 800 sau 8000 de euro,merg câteva zile la un curs şi devin formator de instructori ? Adica antrenor de antrenori ?

Zău că as participa la un astfel de stagiu,doar pentru cultura generală. Dar,totuşi,de 800 € m-aş duce mai degrabă la Praga via Budapesta. Pe urmele lui Imi Lichtenfeld,bând bere cehească si învăţând maghiara la sursă.
Back to top
Laszlo
Thu Mar 31 2011, 05:19PM
laszlo
Registered Member #3032

Catre ACH Boribum:
Anul trecut ai pus aceeasi intrebare (in acest topic), iar la raspunsul meu detaliat ai dat in 9 iunie 2010 urmatorul raspuns:
"Am înteles punctul tau de vedere. Multumesc. .... Oricum,va doresc succes si numai bine."
Oare ce s-a schimbat in modul tau de gandire?

Ii invit pe toti cei care au dubii legate de eficienta unui asemea seminar de pregatire de instructori de Krav-Maga sa citeasca raportul cursului similar de anul trecut: LINK
Va recomand sa mergeti si sa vorbiti cu instructorii respectivi si sa va formati o parere obiectiva din discutii si din ceea ce veti vedea in salile de antrenament.

Anul acesta s-au inscris deja 24 de participanti, cu pregatire in alte arte martiale variind de la zero la 2 DAN in Shotokan! Cativa vin cu intentia de a deschide scoli noi in Brasov, Timisoara, Arad, Deva etc., altii se vor pregati si preda in centrele existente.

De unde vine sintagma "formator de instructori"?
La acest curs sunt pregatiti instructori de catre Yaron, care are 9 DAN in Krav-Maga. Yaron este continuatorul direct al lui Imi, instructor recunoscut de Institutul Wingate din Israel. Cine are dubii, sa citeasca LINK sectiunea Courses & Events

In ceea ce priveste instuctorii nou formati, ei vor preda unor incepatori in Krav-Maga! In plus, acordarea centurilor se face de catre Yaron (o data sau de doua ori pe an cand vine in Romania), asigurandu-se astfel calitatea predarii si a certificarii.

Noii instructori dobandesc suficiente cunostinte pentru a preda cel putin un an, iar intre timp participa la alte seminarii similare in care nivelul lor de pregatire creste.

Daca mai sunt intrebri, voi raspunde cu placere la ele. Deoarece nu verific des acest forum, le recomand celor interesati de Krav-Maga sa se inscrie in grupul "Krav-Maga Romania", deschis oricarei persoane interesate, pentru discutii generale despre Krav-Maga (nu doar cele legate de scoala BUKAN): LINK
Back to top
Boribum
Thu Mar 31 2011, 06:07PM
boribum
Registered Member #2395

Laszlo wrote ...

Catre ACH Boribum:
Anul trecut ai pus aceeasi intrebare (in acest topic), iar la raspunsul meu detaliat ai dat in 9 iunie 2010 urmatorul raspuns:
"Am înteles punctul tau de vedere. Multumesc. .... Oricum,va doresc succes si numai bine."
Oare ce s-a schimbat in modul tau de gandire?

Nimic nu s-a schimbat,stimatul meu amic. Nimic…am mai îmbătrânit un pic,şi la bătrâneţe aşa e…începi sa ai idei fixe. Puţine şi fixe. Partea cu “numai bine vă doresc” însă rămâne valabilă. Serios !
Back to top
Ghost_dog
Thu Mar 31 2011, 06:42PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Un instructor , in orice sport/ "materie" se formeaza in ani cel putin ... Sa fim seriosi ,maxim se pot invata unele lucruri , dar poate am evoluat asa de mult incat se poate incarca un program doar apasand un buton si gata ,invatam sa facem mancare:))
Back to top
S.W.A.T.
Fri Apr 01 2011, 09:04PM
TRAIN HARD FIGHT EASY
Registered Member #3125

E VORBA NUMAI DE BANI, RESTUL E CANCAN...
Back to top
Laszlo
Sat Apr 02 2011, 10:31PM
laszlo
Registered Member #3032

S.W.A.T. wrote ...

E VORBA NUMAI DE BANI, RESTUL E CANCAN...

E foarte usor sa faci o afirmatie fara sa o motivezi in nici un fel, asa-i? Daca sti atat bine, te rog explica-mi si mie cum sta treaba. Prefer dovezi, nu presupuneri

Ghost_dog wrote ...

Un instructor , in orice sport/ "materie" se formeaza in ani cel putin ... Sa fim seriosi ,maxim se pot invata unele lucruri ...

Exista multe nivele de instructori. Comparand cu sistemul educational general, tu ai avrea pretentia ca la gradinita, scoala geerala si liceu sa predea doar profesori universitari

Un instructor format in 64 ore poate preda foarte bine bazele Krav-Maga. Bineinteles, nu are nici o posibilitate ca in aceasta perioada sa invete tot Krav-Maga-ul. In fiecare an va participa la alte cursuri si nivelul lui de pregatire (si implicit cel de predare) va creste. Iar predand va evolua mult mai mult / repede decat un simplu practicant!

Un instructor nu trebuie sa fie mai bun decat tine - e suficient sa te invete ceva nou, care sa te ajute pe tine sa evoluezi!
Back to top
S.W.A.T.
Sun Apr 03 2011, 08:37AM
TRAIN HARD FIGHT EASY
Registered Member #3125

timpul este foarte scurt ptr. a asimila baza acestei tehnici mai ales ptr. unul care nu a facut sport in viata lui si este amotric.
si cand va ajunge sa predea la altii va preda prostii.
parerea mea este ca cel care participa la un asemenea stagiu ar trebui sa aiba o pregatire fizica buna si sa fi facut inainte sport de contact.
Back to top
Lagardere
Sun Apr 03 2011, 11:00AM
Registered Member #2888

minim de trei feluri
1.combat la bara
2. combat cu bara
3.combat cu ranga
si daca un instructor nu este mai bun decat mine pt ce am nevoie de el ?mai bine invati singur ,tot acolo sunt.
un instructor totdeauna trebuie sa fie mai bun decat elevul,altfel nu se numeste instructor numa buddy

[ Edited Sun Apr 03 2011, 11:13AM ]
Back to top
7z3p
Tue Jan 10 2012, 05:02AM
Registered Member #4713

Imi cer scuze ca reinvii acest topic vechi dar sunt si eu interesat de acest manual de care a spus Anadir, de unde il pot descarca? Nu lam gasit pe forum.Multumesc
Back to top
Laszlo
Thu Mar 22 2012, 05:32PM
laszlo
Registered Member #3032

Curs formare instructori noi de KRAV-MAGA
Perioada: 22-29 aprilie 2012
Locaţia: Cluj-Napoca, România
Detalii: krav-maga.ro/2012-04-22-cluj.php

Curs condus de Marele Maestru Yaron LICHTENSTEIN (9DAN), fondatorul Şcolii BUKAN de Krav-Maga.
Se poate înscrie orice persoană din România sau din străinătate, cu sau fără experienţă în artele marţiale. Participanţii vor învăţa tehnicile de la centurile galbenă, portocalie şi verde cât şi metodologia de predare a acestora. Toți participanții vor primi centura verde şi diploma de instructor.
Absolvenţii vor putea să predea Krav-Maga oricând după absolvirea cursului.

Citiți informații despre cursurile anterioare, din aprilie 2011 şi iunie 2010.
Back to top
Laszlo
Sun Jun 03 2012, 01:36PM
laszlo
Registered Member #3032

Seminar European de Krav-Maga
Perioada: 27 august - 1 septembrie 2012
Locaţia: Bucureşti, România
Informații: krav-maga.ro/2012-08-27-bucuresti.php

Acesta este primul curs intensiv (6 zile x 6 ore / zi) de Krav-Maga din România deschis tuturor persoanelor interesate, condus de către Marele Maestru Yaron LICHTENSTEIN (9DAN), fondatorul Şcolii BUKAN de Krav-Maga.

Se poate înscrie orice persoană din România sau din străinătate, de orice sex, cu vârsta minimă de 14 ani! Vă aşteptăm să vă înscrieţi atât în cazul în care nu aveţi nici o experienţă anterioară în artele marţiale, cât şi dacă aţi urmat cursuri sau sunteţi instructor în orice artă marţială. Predarea se va face în limba engleză, cu posibilitatea traducerii simultane în limba română. Toate principiile şi tehnicile vor fi explicate detaliat, pe înţelesul tuturor.

Veţi afla istoria adevărată a Krav-Maga şi principiile care stau la baza acestei arte marţiale, de la cel mai bun elev al lui Imi Lichtenfeld! Veţi învăţa unele dintre cele mai importante tehnici din Krav-Maga: lovituri cu pumnul şi apărarea acestora; lovituri cu piciorul şi apărarea acestora; exerciţii şi tehnici pentru îmbunătăţirea reacţiilor; tehnicile Cavaler; apărări ale diverselor atacuri cu cuţitul etc.

Datorită principiilor şi tehnicilor pe care le veţi învăţa, vă va crește considerabil încrederea în sine și capacitatea de a vă apăra la nevoie. Dacă sunteţi instructor într-o altă artă marţială, veţi avea ocazia să descoperiţi alte abordări ale diferitelor situații și amenințări, metode noi de predare etc.

Seminarul va fi solicitant fizic, însă nu este necesar să aveți o condiție fizică excepțională: veți lucra în limita posibilităților dvs. Predarea va fi adaptată astfel încât toţi cursanţii - indiferent de experienţa anterioară sau de condiţia fizică - să reuşească să asimileze cunoştinţele şi deprinderile necesare.

Participanții vor trebui să poarte kimonouri de culoare albă, indiferent de tipul kimonoului (Judo, Karate etc.), fără însemne ale altor școli de Krav-Maga. Elevii Școlii BUKAN vor purta centurile pe care le dețin iar ceilalți cursanți vor purta centura albă (chiar dacă dețin centuri superioare în alte arte marțiale). Toți cursanții vor trebui să fie desculți!

Taxa de participare este de 275 EUR. Pentru înscriere va trebui să plătiţi un avans de minim 75 EUR până în 31 iulie! Plata diferenței dintre taxa de participare și avansul plătit se va face cel târziu în 27 august, înainte de începerea cursului (în numerar).

Pentru informații suplimentare și înscrieri vizitați: krav-maga.ro/2012-08-27-bucuresti.php

[ Edited Sun Jun 03 2012, 01:37PM ]
Back to top
Lagardere
Sun Jun 03 2012, 03:20PM
Registered Member #2888

275 EUR .... holy shit! doar pentru 36 de ore? da nu-s nebun ,adica nu atat de mult .
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF