Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Soldat Gradat Profesionist
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
RudyV
Wed Feb 27 2019, 08:53AM
Registered Member #25002

Matei wrote ...

Din cate am inteles, la subofiteri se da mate si fizica si dureaza 1 an scoala.

Asa mai simplu mi se pare la campina, dai eng si romana,dar faci 2 ani, pt agent politie.
Si nu cred ca este sclavie ca in armata in MAI.

Matei,crede-ma nu am nimic cu tine dar tu pana la urma stii ce vrei?
Cum sa compari armata cu politia? Sunt doua lucruri total diferite.
Back to top
Matei
Wed Feb 27 2019, 10:30AM
Registered Member #24909

Pai eu intru doar pt bani si ca ea la stat, mi-e indiferent.

[ Edited Wed Feb 27 2019, 10:31AM ]
Back to top
RudyV
Wed Feb 27 2019, 10:47AM
Registered Member #25002

Matei wrote ...

E clar... mi-am dat seama.
Si daca ma gandesc ca in armata sunt multi ca tine,incep sa inteleg de ce se spune ca e prostie mare in armata
Back to top
crinuldeargint
Wed Feb 27 2019, 02:05PM
Registered Member #16394

Da, asa este. De anul acesta se da Mate si Fizica la SOF MApN. Nu te gandi ca vor fi exercitii exagerate, va fi Matematica M2 si la Fizica la fel, ceva light cum ar fi I= ?. La Scoala de Agenti Campina/Cluj este concurenta foarte mare si daca nu te duci foarte bine pregatit ai sanse mari sa nu intri. Cat despre scoalile M.A.I. de 3 sesiuni, scoalarizarea dureaza 10 luni (4 luni scoala/4luni prctica/2 luni vacanta) atat la agenti politie/frontiera cat si la subofiteri jandarmi/pomieri si au fost si locuri de doua ori mai multe fata de obicei. Eu n-am stat pe ganduri si nu am ratat ocazia, m-am apucat de meditatii si am intrat. Pe internet circula zvonuri ca MAI si-a ocupat functiile cu acest val de elevi si ca se va reveni la 2 ani. Deocamdata sunt doar zvonuri, ministerul nepublicand ceva in privinta asta.
Back to top
1 User said Thank to crinuldeargint for this Post :
 Matei (27 Feb 2019, 20:03)
crinuldeargint
Wed Feb 27 2019, 02:11PM
Registered Member #16394

Matei wrote ...

Daca mergi pe aceasta premiza, nu vei face ,,paduchi' in armata sau oriunde altundeva. In MApN sau MAI nu te va multumi salariu niciodata, vei face si ore suplimetare neplatite, vei face si sectoare, vei spala si masini, vei executa ordine. Ramai in civilie inainte sa-ti faci viata un calvar.

[ Edited Wed Feb 27 2019, 02:11PM ]
Back to top
1 User said Thank to crinuldeargint for this Post :
 Matei (27 Feb 2019, 20:59)
Matei
Wed Feb 27 2019, 08:10PM
Registered Member #24909

@RudyV
Eu am 22 ani, abia am terminat facultatea, de unde sa stiu eu cum e in armata?
Evident ca vin pe un job sigur, bani si statut social.
Pt ce altceva ai vrea sa vin?
Astia ca tine mai sunt multi? Ganditi si voi inainte sa scrieti?

Sau sa luam exemplul celor ce se duc ca sgp, se duc pt bani si un job sigur.(si probabil nici ei nu stiu ce.i asteapta)
Nu cred ca se duce nimeni cu bucurie sa spele wc.uri.

Back to top
1 User said Thank to Matei for this Post :
 Hannibal (27 Feb 2019, 20:23)
cda18
Wed Feb 27 2019, 10:24PM
Devenim ceea ce suntem
Registered Member #9371

Ce "statut social" are un SGP-ist daca spala WC-uri... sau oricine spala WC-uri?
Back to top
RudyV
Wed Feb 27 2019, 11:22PM
Registered Member #25002

Matei wrote ...

@RudyV
Eu am 22 ani, abia am terminat facultatea, de unde sa stiu eu cum e in armata?
Evident ca vin pe un job sigur, bani si statut social.
Pt ce altceva ai vrea sa vin?
Astia ca tine mai sunt multi? Ganditi si voi inainte sa scrieti?

Sau sa luam exemplul celor ce se duc ca sgp, se duc pt bani si un job sigur.(si probabil nici ei nu stiu ce.i asteapta)
Nu cred ca se duce nimeni cu bucurie sa spele wc.uri.

Un job sigur? Probabil.
Bani? Cred ca glumesti
Daca nu stii ce te asteapta nu te baga!
Chiar toata lumea se duce “pentru bani si un job sigur”? Nimeni nu a visat de mic copil sa devina militar?(da,de acord,sunt naiv)
Uite eu daca intru probabil o sa castig ceva mai putin ca in civilie dar imi asum fiindca imi place armata in primul rand si in al doilea rand da,este un job sigur.
Daca nu stii ce inseamna armata(eee uite aici ma cam puneti pe ganduri,cred ca s-au schimbat multe in armata),daca nu stii ce inseamna sa servesti patria mai bine cauta-ti un job in civilie.
Ca trebuie sa faci sectoare...pai ce ati crezut voi ca in armata exista femei de servici?

@Matei, am citit toate postarile tale (sa intrebi daca la PM este mai usor? crede-ma,nu ai tu treaba cu armata. Ai terminat facultatea,ia-ti un job la o multinationala si castigi mai bine decat in armata. Ca nu te angajeaza fara experienta? Da,adevarat...

Back to top
1 User said Thank to RudyV for this Post :
 Matei (28 Feb 2019, 00:48)
Boribum
Wed Feb 27 2019, 11:22PM
boribum
Registered Member #2395

Cei care îsi permit sa aiba personal domestic, nu spala closete, nici chiloti si nici sosete. Altminteri, toata lumea spala closete. Chiar si militarii, mai ales ca ei fac pipi si caca acolo, nu altcineva. Dauneaza la statutul social, spalatul de closete ?
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 RudyV (27 Feb 2019, 23:28) , Ragman (28 Feb 2019, 16:38)
cda18
Thu Feb 28 2019, 12:07AM
Devenim ceea ce suntem
Registered Member #9371

Dăunează dacă cineva își câștigă existența (doar) din spălatul WC-urilor, vorbind la general acum, bineînțeles. Mi-ar plăcea să cred că oamenii au "pretenții" mai mari și nu se rezumă la a spăla closete ori a tunde iarba nu știu cărei unități, desigur, e nevoie de indivizi și pentru astfel de lucruri.

[ Edited Thu Feb 28 2019, 12:09AM ]
Back to top
1 User said Thank to cda18 for this Post :
 Matei (28 Feb 2019, 00:13)
Matei
Thu Feb 28 2019, 12:11AM
Registered Member #24909

Pai eu nu stiam nimic despre sgp, apoi am incercat sa ma informez si mi-am dat seama ca nu merita.Nici ca subofiter.
Acum am inceput sa ma interesez despre politie, examnele nu mi se par grele, dar partea rea o reprezinta cei 2 ani de scoala, parca nu mai am rabdare.
Macar la politie nu mai faci sectoare... nu stiu ce sa zic ca abia acum incerc sa aflu mai multe informații despre MAI (partile negative)
Momentan lucrez la un partener microsoft, salariu 3200lei, dar cu bonusuri n-am luat sub 4000.
Dar ma simt captiv, nu prea imi place munca asta, este stresul prea mare, ajungi acasa si te gandesti cum sa mai inchizi din cazuri...

Eu acum sunt in perioada de cercetare, nu trebuie sa va luati dupa mine. Incerc sa caut ce e mai bun pt mine.
P.s. Le mulțumesc tuturor care raspund, chiar daca au argumente contra.

[ Edited Thu Feb 28 2019, 12:20AM ]
Back to top
Ragman
Thu Feb 28 2019, 04:38PM
Registered Member #10237

Matei wrote ...

Pai eu nu stiam nimic despre sgp, apoi am incercat sa ma informez si mi-am dat seama ca nu merita.Nici ca subofiter.
Acum am inceput sa ma interesez despre politie, examnele nu mi se par grele, dar partea rea o reprezinta cei 2 ani de scoala, parca nu mai am rabdare.
Macar la politie nu mai faci sectoare... nu stiu ce sa zic ca abia acum incerc sa aflu mai multe informații despre MAI (partile negative)
Momentan lucrez la un partener microsoft, salariu 3200lei, dar cu bonusuri n-am luat sub 4000.
Dar ma simt captiv, nu prea imi place munca asta, este stresul prea mare, ajungi acasa si te gandesti cum sa mai inchizi din cazuri...

Eu acum sunt in perioada de cercetare, nu trebuie sa va luati dupa mine. Incerc sa caut ce e mai bun pt mine.
P.s. Le mulțumesc tuturor care raspund, chiar daca au argumente contra.

Faci si la Politie sectoarez stai linistit ca nu scapi, deocamdata nu s-au scos posturi pentru femei de serviciu in unitatile/scolile militare, si scolarizarea e de un an nu de doi, dar anul ala poate fii compenstat de sectoare, si tot acolo te duce cu rabdarea deci...
Back to top
Bgd10
Fri Mar 01 2019, 01:49AM
Registered Member #12743

Dar puna la urma tu ce joob cauti ? in care sa nu faci nimic si sa vina banu ? Prietene , pune osu lanmunca ca nu ii rusine sa tunzi iarba sau sa speli . Asa niciodata nu vei avea succes . Nu-ma bine !
Back to top
CataN
Mon Mar 11 2019, 02:44PM
Registered Member #25617

Salut. Sunt nou dar am cateva intrebari. Ca SGP, faci 4 luni scoala intr-un loc dupa care esti dat in functie de ce unitati ai ales(unde exista si locuri, bineinteles)? S-a marit salariul de la 1 ianuarie 2019 asa cum s-a zis? Imi poate spune cineva ce arme sunt mai exact, arme pe care le poti alege dupa preferinta si la care sunt salariile mai mari? Am fost azi si mi-au zis ca, deocamdata, nu au inceput inscrierile. Stie cineva cand incep inscrierile din nou? Am bacalaureatul luat si am terminat un profil mate-info. Multumesc.
Back to top
crinuldeargint
Mon Mar 11 2019, 05:09PM
Registered Member #16394

CataN wrote ...

Salut. Sunt nou dar am cateva intrebari. Ca SGP, faci 4 luni scoala intr-un loc dupa care esti dat in functie de ce unitati ai ales(unde exista si locuri, bineinteles)? S-a marit salariul de la 1 ianuarie 2019 asa cum s-a zis? Imi poate spune cineva ce arme sunt mai exact, arme pe care le poti alege dupa preferinta si la care sunt salariile mai mari? Am fost azi si mi-au zis ca, deocamdata, nu au inceput inscrierile. Stie cineva cand incep inscrierile din nou? Am bacalaureatul luat si am terminat un profil mate-info. Multumesc.

Nu stie nimeni deocamdata cand vor fi inscrieri pentru SGP. Ca arma, depinde ce-ti doresti. Banii vor fi la fel cam peste tot +-/100/150 de lei daca executi serviciul de paza. Ca salariu, 2850-2900 un soldat nou, fara vechime, care executa servicu de paza. Succes!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF