Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: STS

<< Previous thread | Next thread >>
Care sunt sarcinile STS?
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
spk
Tue Apr 08 2008, 06:39PM
primum non nocere

Registered Member #537

cu cat activitatea serviciilor secrete e mai secreta cu atat e mai eficienta, tu chiar crezi ca daca esti luat in vizor o sa-ti dai seama? ce ai vazut tu ca monitorizare sunt convins ca erau doar niste angajati care nu aveau ce face in pauza de cafea (poate erau chiar membrii ai forumului respectiv)

daca accesez eu siteul din academie nu inseamna ca academia e brusc interesata de el

ps: am un prieten (e casatorit) care cand lucra intr-un anumit serviciu secret s-a certat cu un coleg, i-a facut colegul ala un raport de continea si numele amantei deci stai linistit ca stam al naibi de bine la capitolu intelligence

[ Edited Tue Apr 08 2008, 09:10PM ]
Back to top
ronin
Tue Apr 08 2008, 09:04PM
Registered Member #70

Ma bucur...numai ca inteligenta nu este suficienta...poti sa fi inteligent si sa produci mult rau prin inteligenta ta... caracter si inteligent... asta cam lipseste.. un profesionist poate foarte usor sa fie manipulat de 'factorii' de decizie...!!!
Si cel de la 'cancelaria' PM...tot la cafea era...nu te contrazic...numai ca motivatia poate fi alta...asta legat de 'noua' lege de interceptari...nu sunt singurul care s-a 'plans' ca in ultima vreme a avut 'probleme' cu accesul site-ului...!?
Back to top
spk
Tue Apr 08 2008, 09:09PM
primum non nocere

Registered Member #537

intelligence= informatii
Back to top
ronin
Tue Apr 08 2008, 09:28PM
Registered Member #70

'nteles...informatia te avantajeaza fata de cel care nu o are...dar eu ma refeream la ...ce ar face unul ca mine cu informatia... si ce ar face ...Simona Fica, de exemplu...??!!
Sau poate ex. nu-i bun...insa cred ca intelegi ideea...
Back to top
spk
Tue Apr 08 2008, 10:20PM
primum non nocere

Registered Member #537

inteleg ideia si mi se pare bun exemplul,unu si mai bun e nu avem noi ce face cu info dar sigur are unu care candideaza la...primarie, presedintie etc
Back to top
admin_cnsas
Tue Feb 03 2009, 10:31PM
Registered Member #496

ronin wrote ...

legat de 'noua' lege de interceptari...

Nu ma deranjeaza prevederile actualei legi, dar nu pot fi de acord cu interceptarile pe shest. Ce putem face ca acestea sa se faca legal? Are careva vreo idee?
Back to top
Altair
Tue Feb 03 2009, 11:35PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Sa folosim porumbelu.
Back to top
Lex Antiqua
Wed Feb 04 2009, 11:43PM
Registered Member #1399

clue: NGN!
Back to top
1\*
Sun Feb 07 2010, 11:23PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

un mare bullshit STS-ul asta, respectiv serviciul 112...

azi la 18:41 aflandu-ma la km 50 pe A1 si pentru ca situatia era varza pe acea portiune de drum, apelez faimosul 112, la si mai faimosului STS...puteti crede sau nu, abia dupa 4 apeluri mi-a raspuns o operatoare [sincer dupa voce se ocupa cu orice altceva].as propune marelui general sef de serviciu secret/special sa-l duca la REMAT pe defunctul STS cu 112 cu tot, in frunte cu domnia sa.este inadmisibil sa suni de 4 ori pentru a fi preluat de o tanti care in final te transfera unde ai nevoie, fara nicio speranta ca te poate ajuta cineva.

idee din UE aplicata romaneste...inutila, exceptie, cand e de facut o combinatie politico-financiara.

Back to top
Boribum
Sun Feb 07 2010, 11:36PM
boribum
Registered Member #2395

@1/* Trebuia sa fi spus la 18:41 eram pe A1,si nu raspundea nimeni. La 18:42 eram pe A2,aceeiasi situatie. La 18:43 eram la Londra,deja.

Am si eu o remarca : am citit topicul acesta,si se vorbeste despre servicu de informatii. Conform titulaturii,STS-ul e un serviciu de telecomunicatii speciale,nu un serviciu special de telecomunicatii.Cred ca s-au amestecat pe undeva lucrurile...
Back to top
hiperboloidul
Thu Mar 18 2010, 11:04PM
Registered Member #2747

Ai dreptate ACH, titulatura acestei institutii (de-a dreptul nefericita) te poate conduce la o concluzie gresita. Serviciul este de telecomunicatii speciale, dar nu pentru ca are activitati speciale, y compris culegere de informatii, ascultari de telefoane sau alte activitati "speciale", care se stie, sunt sarcina SRI-ului, ci pentru simplul motiv ca a asigura legaturi pentru oficialitati, fie ca este vorba despre Presedintie, Guvern, Prefecturi, Consilii Judetene, MApN, MAI, Ministerul Finantelor Publice, apelul unic de urgenta etc., reprezinta o activitate speciala in sine. Cine este curios poate sa citeasca legea 92/1996 care statueaza principiile de functionare ale acestei institutii. Eu am citit-o si pot sa confirm, din legea de organizare si functionare a STS nu reiese ca acesta ar fi un serviciu de informatii si nici nu se face vorbire despre sarcini precum culegerea de informatii sau ascultarea de telefoane, care inca o data precizez, este sarcina SRI-ului. Daca va aduceti aminte a existat un domn "de bine" "Elvis" pre numele sau, care si-a pierdut painea fiindca n-a stiut ca SIE, desi are in dotare aparatura de ascultare, nu are atributii in ascultarea telefoanelor pe teritoriul tarii, unde SRI-ul detine "monopolul", ci la exterior, ca daia-i zice "de informatii externe". Ce-i drept, au fost cazuri in care desi se interzisese STS-ului sa mai detina aparatura si sa execute asemenea activitati, au ramas "agatate" niste compartimente infiintate inainte de aparitia legii, incadrate cu niste barzauni care faceau orice altceva in afara de culegere si prelucrare de informatii, dar care puteau oricand sa incalce legea, numai ca au fost obligate sa intre in legalitate, tehnica aferenta fiind data celor abilitati sa execute asemenea "smecherii".
Totusi, asa cum din cocos nu poti sa faci gaina si nici din "stiti voi cine", gospodina, nu poti sa bagi mana in foc ca cei de-acolo nu se mai distreaza si ei cu cate-o "smecherie", dar o fac pe barba lor, fiindca daca-i prinde cineva o incurca de nu se vad! E si greu sa-ti treaca prin mana sumedenie de convorbiri si sa nu pui putin timpanul. Numai ca majoritatea isi lasa timpanul la serviciu, fara sa inceapa sa valorifice unele date. O sluga a puterii este cu atat mai valoroasa cu cat stie sa-si puna lacat la gura si surdina la timpan. Iar o asemenea sluga, cu cat este mai fidela si mai bine pregatita, cu atat mai mult trebuie platita cum se cuvine. Basescu spunea la inceputul mandatului sau, pe vremea lui Tanase, ca la STS este cea mai mare aglomerare de inteligenta pe metru patrat si nu gresea. Cine nu crede poate sa verifice.

[ Edited Sat Mar 20 2010, 11:29PM ]
Back to top
hiperboloidul
Thu Mar 18 2010, 11:21PM
Registered Member #2747

1\* wrote ...

un mare bullshit STS-ul asta, respectiv serviciul 112...
....

Am apelat doar o singura data 112 de la un telefon mobil fara cartela, ca sa verific dacva e adevarat ceea ce sustin ei, adica faptul ca se asigura legatura chiar daca n-ai cartela in telefon si pot sa confirm ca operatoarea mi-a raspuns prompt.
Problema cu 112 nu tine de operativitatea cu care ti se raspunde, ci tine de faptul ca majoritatea apelurilor sunt ori injurioase, ori sunt menite sa creeze piste false, ceea ce incarca in mod nejustificat reteaua.
Presa semnala la un moment dat ca 80% din apelurile de la 112 erau "la misteaux", adica 112 devenise un fel de jucarica pentru distractia manelistilor. Manelistii se pot distra insa si fara sa blocheze reteaua 112, asa ca s-au cautat metode de reducere a apelurilor false. Mai incoace, acu` un an daca nu ma insel, UE le-a cerut celor de la 112 sa-si cumpere aparatura cu care sa faca si localizarea solicitantului, nu numai a numarului acestuia, pentru a fi evitate asemenea neajunsuri. Rezultatele sunt imbucuratoare! Se pare ca vreo cativa manelisti au fost localizati si "saltati" aspect care i-a determinat pe ceilalti s-o lase mai moale. Asa e cu manelistii, spiritul lor gregar ii impinge la mute magarii, dar tot acest spirit de turma ii opreste uneori cand cativa din turma incep s-o ia pe coaja. Sunt inteligenti, mie-mi spui? Nu vreau sa devin acuzatorul public al manelistilor si nici pe purtatorul de cuvant al STS-ului, dar in tara asta bolnava de manelism e greu sa faci sa functioneze niste servicii care "dincolo" si-au demonstrat eficienta si si-au justificat efortul financiar. Astia-s manelistii cu ei defilam! PS Cat despre generalul de care vorbesti, subscriu, l-am vazut pe sticla terorizand o fatuca, o ziarista, care-l intreba daca STS-ul a avut vreun rol in comunicarea datelor electorale catre staff-ul portocaliilor. Era atat de vexat domnul gheneral ca mai avea putin si-o musca de nas.
Nu stiu sa-si fi cerut scuze, asa ca pana isi va cere eu il am in in baza de date cu personaje negative. Geaba e baiat istet daca nu cunoaste manierele elegante!

[ Edited Thu Mar 18 2010, 11:30PM ]
Back to top
hiperboloidul
Thu Mar 18 2010, 11:46PM
Registered Member #2747

admin_cnsas wrote ...

Salut! Deschid acest thread pentru a face cat de cat lumina asupra atributiilor / sarcinilor STS.
Am descoperit acum cateva luni ca forumul este vizitat aproape zilnic de STS (si alte institutii) si m-am tot intrebat ce vor sa descopere pe acel forum. Desi le-am facut si un subforum in care anuntam ca site-ul este monitorizat de ei, ei tot continua sa ma viziteze cel putin o data pe zi. Si mai mare mi-a fost mirarea cand, dupa ce am postat cateva mesaje pe acest forum (semperfidelis.ro), am vazut in log-uri ca STS m-a vizitat inclusiv prin intermediul acestui forum (ca referer). De aici am inteles ca semperfidelis.ro este mult mai intens monitorizat decat tinerelul meu forum. In acest sens as dori sa lamurim atributiile / sarcinile STS, macar in ceea ce ne priveste: se justifica cheltuirea banului public in vederea monitorizarii unor forum-uri de pe internet sau nu?
Pana acum eu am gasit atributiile STS pe site-ul acestora, nimic altceva in plus care sa justifice monitorizarea site-urilor si forum-urilor pe internet.

Batrane, uite cum stau lucrurile. STS este provider de INTERNET pentru o gramada de institutii publice, incepand cu Parlamentul, Presedintia, Guvernul si terminand cu MFP-ul. In institutiile astea lucreaza armate de functionari publici, unii dintre ei fiind interesati chiar de CNSAS-ul d-voastra. Vi se pare atat de deplasat ca un functionar, sa zicem de la Prefectura, dupa ce-si rezolva o lucrare sa intre putin si pe site-ul CNSAS-ului sa se informeze asupra ultimilor "cazuti la datorie", din cauza ca au facut politie politica? Sincer si eu am intrat de cateva ori sa-l vad pe domnul Liicheanu cum povesteste despre ce a fost Securitatea si cu ce se manca ea. Stiu, functionarul public n-are voie sa "aia" si nici "ailalta", numai ca deh, functionarul public e si el om, iar oamenii sunt curiosi ... Ca si d-voastra, ca altfel nu va mai strofocati atata pentru niste barzauni care erau de la MFP si pareau a fi ofiteri de informatii.

Subscriu aici la parerea colonelului, nici nu va dati seama cine va monitorizeaza de fapt, iar cand o sa va dati seama cine v-a monitorizat, deja va fi prea tarziu.

PS Recunoasteti, dar sincer, nu-i asa ca uneori va bate un gand sa dati in fapt IP-ul celor care posteaza pe filiera STS? De ce n-o faceti? Ca poate va treziti cu vreun proces pe motiv de publicare neautorizata a datelor de trafic a celor carora le-ati pus la dispozitie un spatiu public pentru comentarii sub cuvant de onoare ca n-o sa faceti cunoscute datele de trafic in conformitate cu legea. Este vreunul dintre cei pe care-i banuiti ca sunt din STS care sa va fi insultat? Daca da, atunci disclaimerul va da voie sa luati legatura cu providerul care la randul sau il va atentiona sau ii va intrerupe conexiunea. Daca doar a intrat si s-a uitat sau a comentat in conformitate cu regulile disclaimerului, atunci ii puteti lua boii de la bicicleta, pentru ca nu a facut nimic ilegal. Imi pare rau ca trebuie sa va spun chestiile astea pe care trebuia sa le cunoasteti din legislatie, pentru ca va pretindeti mare administrator de forum, dar cineva trebuia sa v-o aduca la cunostinta.
PS Uneori paranoia are drept cauza apucaturile fostelor structuri comuniste. Alteori paranoia apare chiar si la cei care n-au avut de-a face cu acele structuri!

[ Edited Thu Mar 18 2010, 11:54PM ]
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF