Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Topicul scrisorilor, mesajelor deschise.
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Axinia
Mon Mar 14 2011, 06:04PM
Registered Member #2088

As dori ca pe acest Topic sa transcriem scrisorile, mesajele in mod deschis, scrisori sau mesaje pe care unele si unii dintre noi le-au trimis catre diferite personalitati, ziare, emisiuni de televiziune, institutii, iar continutul acestora sa fie cunoscut de " tot poporul". Daca sunteti de acord va multumesc, daca nu, o sa fie inchis Topicul, si nu-mi ramane decat sa-mi cer scuze.

Asadar sa deschidem :
In aceasta seara pe Tvr1, in cadrul emisiunii " Editia Speciala ", presedintele Romaniei Traian Basescu este invitatul doamnei Ramona Avramescu.
Ca atare, tot azi am trimis catre jurnalista-moderatoare mesajul de mai jos cu rugamintea ca sa adreseze domnului Presedinte macar o intrebare din mesaj:

Mesaj pentru doamna Ramona Avramescu, pentru emisiunea de azi “ Editie speciala “ de pe Tvr1, in care este invitat Presedintele Romaniei domnul Traian Basescu.
Stimata doamna, va rog ca in timpul emisiunii dumneavoastra, si in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie, printre intrebarile stabilite de dumneavoastra si staful Tvr, sa puneti macar una din intrebarile pe care am dori noi cetatenii sa i le punem domnului Presedinte al Romaniei.
Intrebari pentru domnul Presedinte Traian Basescu:

- Cum comenteaza domnul Presedinte, situatia actuala din Lumea Araba, si daca este de acord ca Guvernele din Europa sa recunoasca Consiliul national al rebelilor din tarile arabe care se afla in destabilizare politico-militara, iar Trupele N.A.T.O. sa intervina sub egida O.N.U. pentru restabilirea ordinii in favoarea rebelilor din aceste tari? Din informatiile pe care noi personalul medical le avem de la colegii nostri medicii internationali din O.M.S., se intelege ca in spatele rebeliunilor din tarile arabe s-ar afla guvernul american si alte guverne occidentale, guverne care sub presiunea unor concerne si firme transinternationale americane si occidentale ar dori sa puna mana pe petrolul arab. Ca atare si noi personalul medical in calitate de cetateni ai Romaniei nu am fi de acord cu recunoasterea Consiliului nou infiintat al rebelilor, si nici nu suntem de acord cu interventia Trupelor N.A.T.O., pentru-ca in ambele situatii s-ar pune bazele unor precedente foarte periculoase pentru Lumea intreaga. Adica mai pe romaneste, ce-ar fi ca in Romania o anumita factiune politico-paramilitara condusa de “ badea Gheorghe pistolarul “, prin anumite actiuni sa duca la destabilizarea situatiei de drept din tara, iar rebelii respectivi sa ceara recunoasterea internationala si interventia Trupelor N.A.T.O. in Romania, astfel sa ne trezim cu Trupe straine si situatie conflictuala pe teritoriul Romaniei sau cu o “ Enclava “ care doreste separarea de Tara mama, Romania.

- Cum comenteaza declaratiile Prim-ministrului Emil Boc in doua situatii impotante din viata Romaniei:
( intrebam pentru-ca domnul Presedinte la propus si la numit in functia de Premier, corect, nu?)
Primo : - Ce parere aveti si de ce nu-i reamintiti lui Emil Boc ce a declarat vara trecuta, in plenul Parlamentului si in transmisiune directa pe toate posturile de televiziune, cand a propus taierea salariilor cu 25% ( in realitate au fost taiate cu 60-70% ), si anume, citez :
Emil Boc :
- “ daca nu vom reusi sa dam in ianuarie 2011, cei 25 % taiati acum din salariile salariatilor, eu Emil Boc prim ministru imi dau demisia iar guvernul pleaca acasa “, incheiat citatul.

Ca atare, cum ramane cu demisia si plecatul acasa, pentru-ca nici un salariu din Romania nu a revenit la salariul avut.
Sau ce parere aveti de “ blonda “ Roberta care fura voturile in Parlament, iar politica PDL-ului s-a transformat din “ Sa traiti bine “ popor in “ Sa muriti bine “ popor ( doamne fereste zic eu ), sau in Parlament PDL-ul fura voturile ca la drumul mare, si ca sa nu mai amintim “ Aici sunt banii dumneavoastra “ si vai si amar de drumurile noastre, care se construiesc cu Km mai scump ca in Elvetia, dar sunt scumpe si cu gropi, ca asa-i politica PDL, : “ bre, fraierul plateste ( poporul ), desteptii iau banii ( PDL ), nu-i asa “ ? ba bine ca nu.
Secundo: - Ce parere aveti de declaratia Premierului: ( fragment ), “ daca nu vom mai avea personal medical, politisti de frontiera si vamesi in Romania, atunci vom aduce din strainatate personal si ii vom plati cu salarii de la 2000 de euro in sus “.
Acum intreb eu si colegele mele, de ce nu ne plateste pe noi si pe cei care vor sa parasesca tara, daca tot are bani? De ce strainii veniti, sa fie platiti cu 2000 de euro, iar noi bastinasii sa fim platiti cu salarii de mizerie “ de Romania “. Daca nu am fi buni medici, credeti ca Occidentul ne-ar mai plati bine, si mai ales ne-ar mai primi ? Deci suntem buni profesionisti dar prost platiti.

- Daca domnul Presedinte isi mai aminteste ce promisiuni a facut in campania electorala, privind bugetarii, adica cu dublarea salariilor si o viata decenta sub sloganul “ sa traiti bine “, si de ce in prezent acum cand este Presedinte al Romaniei are o scarba pentru cei patru piloni si societatii romanesti si anume fata de Invatamant, Medicina, Armata si M.A.I-ul ?

- In calitatea dumnealui de Comandant suprem si Presedinte al C.S.A.T-ului, poate sa ne spuna in ce stadiu se mai afla “ Planul de mobilizare “ al Fortelor Armate din Romania?
Intreb din doua motive :
Primo: situatia internationala instabila, si mai ales catastrofele naturale care se intampla zilnic la intamplare, catastrofe care s-ar putea sa nu ne evite intr-un prezent – viitor ( doamne fereste, sa speram ca ne vor evita ca si asa avem destule greutati ).
Secundo: in urma deciziilor neconstitutionale ( neretroactivitatea legilor ), ale domnului Prim-ministru Emil Boc si a Guvernului Romaniei, s-a trecut de la Legea speciala a salarizarii si pensionarii privind militarii, la Lege civila, s-a mai trecut la recalcularea pensiilor militarilor aflati in pensie militara ca rezervisti si in retragere, iar la militarii activi la taierea din solde. Astfel ca zilele trecute in plina agitatie de mitinguri si marsuri de protest, unii rezervisti si-au rupt Ordinele de mobilizare ( Ordinul de mobilizare este documentul care se ataseaza la sfarsitul Livretului militar, generalilor, ofiterilor, subofiterilor si gradatilor-soldati la trecerea in rezerva din activitate, document prin care persoana este instiintata unde trebuie sa se prezinte in caz de Mobilizare a Fortelor Armate active si din rezerva ), din Livretul militar.
Ordin de mobilizare am si eu in dubla calitate de medic civil, dar si de rezervista fara pensie militara, pentru-ca nu am fost in randul cadrelor militare active, dar am calitatea de femeie Ofiter pentru faptul ca am executat ( inainte de ’90 ), ca studenta la UMF stagiul militar TR ( Explicatie : Termen Redus, executat de studente si studenti, inainte sau dupa absolvirea Facultatii ), dar si absolvirea Scolii de Ofiteri in rezerva dupa absolvirea facultatii, primind asfel gradul de “ Locotenent “ si specialitatile militare “ medicina militara “ si “ infanterie “. Dar si sotul meu care a trecut din randurile cadrelor militare active in rezerva ca Ofiter medic, are Ordin de Mobilizare in Livretul militar. Deci acest Ordin de Mobilizare, il au toti rezervistii, toti cei care au executat stagiul militar de Trupa sau TR, sau au fost cadre militare active, sau absolventii de Scoli militare de sobofiteri si ofiteri in rezerva, indiferent de profesie, de exemplu in “ Sanatate “, tot personalul medical asistenti medicali, femei si barbati, medicii femei si barbati, dar si din alte structuri ale societatii. Mai precis au fost introdusi in “ Planul de Mobilizare “ al Romaniei.
Cu acest Ordin de mobilizare fiecare rezervist, in caz de Mobilizare declarata in “ Secret “ prin delegati militari, sau “ Public “ prin mass media scrisa si audiovizuala, rezervistii trebuie sa se prezinte in cel mai scurt timp la Unitatea militara sau Locul de Adunare inscris pe Ordinul de Mobilizare din Livretul Militar.
Intrebare: domnule Presedinte, pe ce se mai bazeaza Statul roman in caz de Mobilizare, daca trupele regulate au moralul la pamant din cauza vietii sociale grele din Romania, iar rezervistii isi rup Ordinele de Mobilizare din Livretul militar, ca protest fata de politica guvernului Boc de taieri de solde si pensii militare, si a injosirii calitatii de “ militar “ si de “ pensionar militar “ de catre guvernantii Romaniei.
In ce tara din N.A.T.O., mai este umilita Armata activa si din rezerva ca in Romania? Nicaeri, domnule Presedinte. Pentru stiinta dumneavoastra, sa stiti ca dupa mitingurile pensionarilor militari din Romania, am primit atat eu cat si sotul meu, mesaje telefonice si e-mail-uri de la toti medicii cunoscuti de noi din lume, inclusiv din America, mesaje prin care isi exprimau uimirea si dezaprobarea fata de politica dezastruasa a Guvernului Boc, prin care umileste Armata romana, umileste pe cei care au fost sub arme iar acum sunt pensionari militari. Pentru concluzie citez din mesajul unui medic militar american, prieten de familie cu noi, citez : “ atat guvernarea romaneasca, cat si domnul Comandant suprem al Romaniei, ar trebui sa stie ca injosind si mutiland Armata proprie a Tarii, injoseste si mutileaza propriul popor, pune in pericol stabilitatea si pacea sociala si se injosesc in cadrul Pactului Nord Atlantic, se injosesc in Lumea intreaga. La noi in N.A.T.O., militarii sunt pe primul plan in societatea de unde provin, ca sa nu mai spun ca la noi in America, Omul in uniforma este asezat pe piedestal. Culmea, militarii romani lupta si mor alaturi de militarii americani, dar guvernantii romani ii dispretuiesc. Rusine guvernantilor din tara in care este injosita Army.”
Incheiat citatul si fiti sigura ca am tradus bine mesajul, chiar daca este ceva diferenta intre limba engleza si dialectul american, ma pricem sa interpretez corect.

In incheiere, doamna Ramona Avramescu, doresc sa-mi cer scuze pentru mesajul cam lung, pentru ca am intrat in amanunte, dar am facut acest lucru numai din dorinta ca dumneavoastra in calitate de jurnalist de televiziune sa intelegeti si sa modelati intrebarile clar, intrebari care sa defineasca tot ce am scris mai sus.
Cu speranta ca printre intrebarile pe care le veti pune domnului Presedinte Traian Basescu, se vor gasi si cateva din mesajul prezent,
va multumesc.

Cu stima,
Dr. Axinia Hera,
Medic primar si locotenenta in rezerva in Romania de Azi.

“ Pentru patria noastra “.

Back to top
2 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:59) , Radu89 (02 Jan 2014, 15:39)
Boribum
Tue Mar 15 2011, 10:25AM
boribum
Registered Member #2395

Sper sincer ca armata şi poliţia să nu fie vreodată pilonii societăţii.

Nu va supăraţi ca îmi permit să remarc,dar sunteţi locotenent în rezervă,nu locotenentă (gradele militare/profesionale neacordându-se în gen ). Locotenentă,sergentă-majoră,colonelă,maioară,comisară,chestoră…nu se există.

A răspuns comandantul suprem care este el ?
Back to top
Rafale
Wed Mar 16 2011, 04:53PM
Pour un défense d'avance
Registered Member #3438

ACH Boribum wrote ...

Nu va supăraţi ca îmi permit să remarc,dar sunteţi locotenent în rezervă,nu locotenentă (gradele militare/profesionale neacordându-se în gen ). Locotenentă,sergentă-majoră,colonelă,maioară,comisară,chestoră…nu se există.

A răspuns comandantul suprem care este el ?

ai uitat de doamna capitană constat ca putini folosesc indicatorul tau catre limba romană
Back to top
Surry
Fri Mar 18 2011, 09:26PM
Cogito
Registered Member #1945

Sunteti rai si carcotasi .Oare ati uitat de ofitaresele lui nenea iancu?!:))
Back to top
Axinia
Tue May 03 2011, 09:22PM
Registered Member #2088

-Corect, foarte corect, gradele militare nu se acorda in gen sau in alte feluri.
Dar daca placerea mea si a altor femei subofiter si ofiter in rezerva este de a ne alinta cu " locotenenta " deranjam pe cineva? Doar nu este Frontul incheiat si trebuie sa fim foarte regulamentare, va rog sa acceptati aceasta alintare. Multumim de intelegere.
- cunoasterea gradelor militare atat din Armata romana cat si din armatele straine, fiti siguri ca le cunoastem, doar nu am fost avansate la " Apelul bocancilor ", parca asa se spune prin randul vostru al barbatilor, nu?
-cat despre " ofiteresele lui nene Iancu ", tin sa va asigur ca eu cred foarte mult ca imi merit acest grad militar acordat legal, avand in vedere pregatirea militara constand in stagiul militar TR obligatoriu executat, in Scoala militara de ofiteri in rezerva absolvita, in concentrarile cu scoatere din productie executate la ordin, si avand in vedere studiile civile, cinci ani de medicina si farmacie, doi ani de rezidentiat, stagii de pregatire in RDG, si Olanda, in OMS, si multe altele, nu vreau sa le mai insir ca sa nu credeti ca sunt lipsita de modestie. Sunteti in drept sau masura sa va dati cu parerea, daca noi femeile rezerviste meritam sau nu gradele militare ? Va rog.
Fata de unii care au imbracat uniforma militara si au primit grade militare pe filiera indirecta, dupa '89, cred ca este o mare diferenta intre noi si cei din alte " directii si indirectii ".
- referitor la " primirea de raspunsuri ", tin sa precizez ca eu, altul macar facem ceva, dar dumneavoastra care aruncati cu pietre in noi, ce faceti cand va treziti cu soldele si pensiile militare taiate ? Multumiti din " inima partidului si guvernarii " si aruncati cu pietre in noi care de bine de rau in calitatea noastra de rezerviste, deci civile va luam apararea? Cred ca ati gresit tinta, cum spuneti voi activii.
Ma opresc aici pentru-ca nu vreau sa intru in polemica cu dumneavoastra.
Pacat, unii tin cu dumneavoastra, militarii activi, iar domniile voastre ne dati " replici ". Multumim, stim sa le primim.
Daca am gresit, scuze.

Axinia.

" Pentru patria noastra ".
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:57)
Axinia
Tue May 03 2011, 09:34PM
Registered Member #2088

Si inca o problema, eu nu ma ascund dupa niste litere si cifre, mi-am dat numele, prenumele si profesia, deci imi asum raspunderea pentru ceea ce scriu.
Fac asa cum fac si americancele pe site-urile lor, spun ce gandesc si nu isi ascund identitatea.
Multumesc pentru intelegere.

Axinia.

" Pentru patria noastra ".
Back to top
 bushes (14 Sep 2013, 13:56)
justme
Tue May 03 2011, 10:26PM

Registered Member #2073

Off-topic:

"Dar daca placerea mea si a altor femei subofiter si ofiter in rezerva este de a ne alinta cu " locotenenta " deranjam pe cineva?"

Daca mergem dupa dorinte si placeri de alint, cu siguranta nu deranjati pe nimeni. Doar limba romana...
Off-topic over.

[ Edited Tue May 03 2011, 10:32PM ]
Back to top
Axinia
Sun May 08 2011, 08:36PM
Registered Member #2088

Corect, aveti dreptate. A fost o exagerare din partea mea.

Axinia.

" Pentru patria noastra".
Back to top
 bushes (14 Sep 2013, 13:56)
Stel
Sun Feb 05 2012, 01:45PM
Registered Member #2461

Pentru ca scrisoarea mi se pare foarte interesanta, m-am gandit sa postez aici, desi ar fi mers la fel de bine si pe topicul referitor la Rosia Montana:

LINK

Am asistat în ultima vreme la o adevărată ofensivă mediatică - ziare, posturi de radio, dar mai ales clipuri la diverse televiziuni - care voia să ne convingă să ne aplecăm şi să culegem miliardele de doari pe care doreşte să ni le ofere o companie, desigur, mare prietenă a României, pe numele ei Roşia Montana Gold Corporation.

Intru în pielea jurnalistului de ştiinţă şi voi continua rîndurile mele cu o propunere care vine din mediul de cerectare ingineresc - mai exact, de la una dintre rămăşiţele excelentului Institut de Metale Neferoase din Baia Mare, un SRL de cercetare ştiinţifică numit SC Larechim. Managerul acestei societăţi, ing. Vasile Coman, susţine că la SC Larechim există un grup de chimişti şi metalurgi care lucrează, de cîţiva ani, la o tehnologie de extragere a aurului şi argintului din reziduuri miniere, prin metode nepoluante, care au marele merit că evită cumplitele tehnologii pe bază de cianuri.

Băimărenii din echipa SC Larechim au descoperit un activator, o substanţă care într-un mediu alcalin permite o reacţie cu cheltuială rezonabilă de energie. Cercetătorii de aici au brevetat şi o invenţie pentru extragerea arseniului din pirite aurifere (brevet RO 120980/28.03.2003). În laboratoarele şi atelierele răposatului Institut pentru Metale Neferoase au construit o instalaţie pilot pentru recuperarea aurului şi argintului din piritele de la Şuior. Odată instalaţia pusă la punct şi după un şir lung de experimente (24 de şarje de cîte 200 kg de pirite), ei au ajuns să poată asigura un proces constant de recuperare, care poate fi sintetizat în cîteva propoziţii.

Randament de 99,5%
Prin reactoarele, vasele de stocare şi uscătoarele instalaţiei s-au pompat 400 de kg de pirite aurifere, tratate cu tiosulfat de sodiu în soluţie; în urma operaţiilor, chimiştii băimăreni au obţinut 43,97 grame de aur (cu randament de 99,5 la sută) şi 165,7 grame de argint (randament de 91,4 la sută), în 30 de ore de manoperă, cu un consum de combustibili de 110 matri cubi de gaz metan, 500 kwh de energie electrică şi 3 metri cubi de apă. Dar, din prelucrare, rezultă şi un produs secundar de mare valoare, trisulfura de arsen, despre care importatorii de tehnologii pe bază de arsen n-au suflat niciun cuvînt. Pentru că, la o rejudecare a procesului tehnologic, iată ce rezultă: din o tonă de pirită auriferă se obţin 13,25 kg de sulfură de arsen, la un preţ de prelucrare de 1426,24 de lei pe kilogram. Ceea ce înseamnă că această substanţă utilă în industria vopselurilor, pirotehnie, fibre optice, aliaje speciale şi industria de armament se obţine la noi cu aproximativ 400 de euro pe kilogram, dar se vinde pe piaţa mondială la preţuri mult mai mari, între 5.000 şi 8.000 de euro pe kilogram, după cum variază bursa materiilor prime. Un calcul simplu ne arată că din cele 500.000 de tone aflate în haldele de la Flotila centrală se pot obţine, doar prin valorificarea acestui produs secundar, sume ameţitoare, fără a lua în calcul aurul şi argintul obţinute prin acelaşi proces tehnologic. Şi nu e vorba doar de haldele maramureşene (cu 10-12 gr aur per tonă şi 50 gr argint per tonă) ci şi cele de la Roşia Montană (2 gr aur şi 15 gr argint per tonă) şi Certej - Deva (8- 10 gr aur şi 150 gr argint per tonă).

Scrisoare-manifest către Academia Română
Autorii cercetării ştiinţifice din Maramureş sînt dr. ing. Jack Goldstein, ing. Gabriel Duda, dr. ing. Corneliu Pop, ec. Loredana Năftănăilă şi dr. ing. Vasile Coman. Ei au adresat o scrisoare-manifest Academiei Române, preşedintelui ei, prof. univ. Ionel Haiduc, chimist de mare performanţă, cel care, de altfel, a condus echipa academică ce a stopat pericolul ce pîndea Roşia Montană în urmă cu cinci - şase ani. Au fost sesizate şi ministerul Economiei, condus de Adrian Videanu, şi fireşte, cel al Mediului, iar prin intermediul mass-media, este informată acum şi opinia publică. Ca să recapitulăm: pentru 1 kg de aur şi 5 kg de argint extrase din haldele de pirite se consumă 0,7 tone tiosulfat de sodiu, între 0,2 şi 0,9 tone de var, 0,02 tone de NaOH, 0,5 tone de amoniu şi o cantitate mică de activatori. Se obţine astfel de 1,5- 2 ori mai mult aur şi argint decît prin tehnologiile pe bază de cianuri, dar la preţuri de 2,5 ori mai mici. Dacă adăugăm cîştigul enorm pe care îl aduce trisulfura de arsen, avem în faţă una dintre posibilele mari lovituri economice ale României. Pentru aceasta, mai este nevoie de o investiţie, de circa 100.000 de euro, care să ţină în viaţă grupul de chimişti băimăreni.
Alexandru MIRONOV

Tot aici am gasit si un comentariu extrem de interesant. MAI ALES intrebarile! Si pentru ca intrebarile sunt cele care aduc lumina mai mult decat raspunsurile, ii dau si lui un copy:

"Respect demersul dvs. dar nu ma declar de acord cu el, deoarece setul dvs. de intrebari este din nefericire pentru cititori, incomplet. Tabloul pe care incercati sa-l creeati si sa-l acreditati ca real, are ca scop probabil aderarea la ideile miscarii "Salvati Rosia Montana"(hony soit qui mal y pense:)) . Lucrurile din pacate stau un pic diferit. Constructia dvs se centreaza pe "Aoleoooo... o sa cada drobul de sare!" Gresit! Prezumtia creata prin analogii mai mult sau mai putin pertinente nu poate tine loc de catastrofa ecologica iminenta.
Exista numeroase elemente cheie, la fel de importante ca si unele scoase la lumina de dvs. care au fost omise din analiza:

1/ De ce s-a ajuns in situatia de a inchide mina?
2/ Care erau costurile de exploatare ale statului roman si care ii era profitul, pana sa se ajunga la intelegerea cu canadienii?
3/ Avea statul roman banii necesari pentru retehnologizare sau pentru continuarea exploatarii?
4/ Somerii mineri intretineau inainte de intrarea in somaj inca doi, trei sau patru membrii de familie. Cum ar fi rezolvat statul roman chestiunea somajului minier local, mai precis ce fel si cate locuri de munca ar fi putut sa le asigure in asa fel incat acestia sa asigure traiul unui grup mult mai mare de romani pe o perioada nedeterminata? Relansarea exploatarii va aduce si alte locuri de munca decat cele de miner?
5/ Ce inseamna "o firma independenta din SUA" ? Cine se afla in spatele acestei firme si cu ce se ocupa ea? Ce valoare poate avea in discutie opinia unei firme anonime, de la capatul celalalt al Pamantului?
6/ Ce relevanta au bisericile in aceasta chestiune, alta decat pofta si lacomia de profit si avere?
7/ Cine a contribuit pana in prezent la distrugerea mediului la Rosia Montana?

Sunt mult mai multe intrebari la ale caror raspunsuri ar trebui sa reflecteze atat cititorii dvs. cat si redactia EcoMagazin inainte de a trage o concluzie corecta iar nu una indusa... Daca chiar va intereseaza un raspuns cat mai corect la demersul dvs. va sugerez sa urmariti si sa participati eventual la un set de dezbateri foarte serioase aici:

LINK

Va multumesc frumos pentru dreptul la opinie.
Cele bune! "

Back to top
Axinia
Wed Aug 01 2012, 05:56PM
Registered Member #2088

Scrisoare trimisa catre Secretariatul general al Secretariatul general al Ministerului Apararii Nationale.

Avand in vedere ca in Spitalul in care imi desfasor activitatea, indeplinesc si functia de " Responabil cu evidenta militara ", la solicitarea mai multor medici si asistente medicale, am trimis prezenta scrisoare celor in drept. Cateva raspunsuri le cunosc, dar colegii vor un raspuns oficial.

Sa vedem ce raspuns primim.
Poate sunt interesati si altii de raspuns, daca o sa-l primim.

Exemplar nr. 1

Catre Ministerul Apararii Nationale.

Rog foarte mult ca prezentul mesaj sa fie printat si prezentat spre analiza persoanelor in drept.
Multumesc.

Cu deosebit respect, ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a ma ajuta intr-o problema cu specific militar.
Avand in vedere ca persoanele civile au acces restrans la studierea legislatiei cu caracter militar, sau pur si simplu nu stim carui autoritate sa ne adresam, rog foarte mult sa ma ajutati cu cateva raspunsuri la intrebarile urmatoare:
- Rog foarte mult sa-mi transmiteti continutul Juramantului militar, pe care il depuneau militarii armatei romane, soldati, gradati, subofiteri si ofiteri, pana la data de 30 decembrie 1949, data la care Romania a trecut de la monarhie la Republica.
- Rog foarte mult sa-mi transmiteti continutul noului Juramant militar, incepand cu data abdicarii regelui la data mentionata mai sus, si celelalte texte de Juramant militar, pe perioadele care au fost valabile, inclusiv pentru perioada 1982-1989, si mai ales textul primului Juramant militar din martie 1990, dar si celelalte texte de Juramant militar pana in data de azi, inclusiv cel din prezent, aflat in vigoare.
- Rog foarte mult ca fiecare text de Juramant militar, sa fie insotit de specificarea legislatiei, in baza careia au intrat in vigoare la datele de atunci ( lege, sau hotarare a Consiliului de Coroana, sau hotarare a Consiliului de ministrii, sau hotarari al Marii Adunari Nationale, sau hotarari de Guvern sau de Parlament ).
- Va rog sa-mi transmiteti care sunt legile de aparare nationala de-a lungul timpului, cum ar fi: Legea apararii nationale ( sau cum ii spunea ), pana la abdicarea regelui, Legile apararii de la data abdicarii regelui si pana in prezent, cu denumirea lor si data intrarii lor in vigoare si data iesirii lor din vigoare, inclusiv Legea care functioneaza in prezent.
- Avand in vedere ca si eu in calitate de femeie absolventa de studii superioare, am executat serviciul militar Termen Redus ( TR ), doresc sa aflu actele normative in baza carora tinerele si tinerii admisi la facultate, sau tinerele sau tinerii absolventi de facultate executau serviciul militar obligatoriu TR, sau urmau cursurile scolilor militare de subofiteri si ofiteri in rezerva si care era durata pentru fiecare. Care era actul sau actele normative prin care tinerii cu studii medii executau serviciul militar obligatoriu ca militari in termen si durata acestui serviciu, de la data abdicarii regelui si pana in prezent. Rog foarte mult pe periodele in care Legea activa pentru o anumita perioada.
- Ce erau “ Catedrele militare “ ? Ce fel de Unitati militare erau, cine executa serviciul militar obligatoriu in cadrul lor, si baza legala de functionare a acestora. Cand au fost desfiintate si de ce, baza legala de desfiintare? Cateva detalii va rog.
- Cum era impartita armata romana in perioada 1980-1989, mai precis ce cuprindea Ministerul Apararii Nationale? Corpuri de armata, divizii, state majore, garzi patriotice, aparare civila, s.a.m.d.
- Care era structura nationala de aparare a tarii in perioada 1980-1990?
- Ce se intelegea prin “ Razboiul intregului popor “?
- Rog sa specificati actul normativ, legea dispozitia sau ordinul prin care armata romana a intrat in stare de lupta la data de 18. XII. 1989, si dispozitia prin care a incetat in 1990, iar cadrele militare au putut pleca acasa, deci Unitatile militare au intrat in program de lucru normal.
- Inainte de 1990, toti rezervistii respectiv soldatii, gradatii, subofiterii, ofiterii si generalii erau chemati la Centrele militare periodic pentru “ Revizuirea contingentelor “, pentru verificarea Livretului militar si actualizarea datelor, acestia fiind anuntati prin presa scrisa sau radio-tv, sau prin corespondenta postala. De ce nu se mai face in prezent?
- Va rog sa specificati actele normative prin care rezervistii, femei sau barbati, soldati, gradati, subofiteri, ofiteri si generali, executau periodic “ concentrare cu scoatere din productie “, si “ concentrari fara scoatere din productie “, pentru instruire, sau pentru participarea la aplicatii militare, sau pe santierele nationale?
- Cum se mai face in prezent avansarea la gradul urmator a rezervistilor indiferent de corpul de soldati, gradati, subofiteri, ofiteri si generali in conditiile legilor aflate in vigoare, indiferent ca este barbat sau femeie?
- In functie de gradul militar in rezerva a unui rezervist, cum se face trecerea din corpul subofiterilor in rezerva in corpul ofiterilor in rezerva, tinand cont de arma si studiile pe care le poseda?
De exemplu:
- Subofiter trecut in rezerva cu gradul de plutonier major, arma “ subofiter sanitar “, cu drept de pensie de serviciu, in prezent absolvent de facultate de medicina, de profesie medic primar. Poate solicita trecerea in corpul ofiterilor in rezerva cu gradul in rezerva in limita varstei pe care o are acum in arma de “ medicina militara “ pentru M.Ap.N. sau M.A.I.?
- Subofiter trecut in rezerva cu gradul de plutonier major, arma “ infanterie “, cu drept de pensie militara de serviciu, in prezent absolvent de facultate, profesor de geografie. Poate solicita trecerea in corpul ofiterilor in rezerva in una din armele M.Ap.N sau M.A.I., primind gradul militar in rezerva potrivit varstei?
- Subofiter trecut in rezerva in baza Ordonantei, cu drept de pensie de serviciu, arma “ transmisiuni “, avand gradul de plutonier adjutant, absolvent de studii superioare universitare si postuniversitare in domeniul stiintelor juridice, profeseaza in domeniul juridic. Poate solicita trecerea in corpul ofiterilor in rezerva cu gradul militar in rezerva potrivit varstei din prezent, in arma “ justitie militara “, sau in arma “ STS “, sau in arma “ transmisiuni “, sau in arma “ politie “, sau in arma “ jandarmarie “, sau in “ SRI “ sau in arma “ SIE “?
- Ofiter in rezerva de arma “ tancuri “, cu drept de pensie militara de serviciu, profesor, poate solicita avansarea in rezerva de la gradul de “ maior “ la gradul de “ locotenent colonel “?
- Ofiter femeie in rezerva de arma “ desant aerian “ cu drept de pensie militara de serviciu, profesor, poate solicita avansarea in rezerva de la gradul de ofiter cu grad inferior la ofiter cu grad superior in rezerva?
Atentie va rog, se solicita promovarea rezervistilor dintr-un corp in altul, sau trecerea de la un grad militar la altul, fara ca sa afecteze pensia militara a rezervistului prin micsorare sau marire, ci intrebam daca se poate, promovarea in rezerva, daca da in ce conditii si cui trebuie sa se adreseza persoana in cauza, si daca nu, de ce ? Repet, se solicita numai trecerea din corpul subofiterilor in corpul ofiterilor potrivit varstei si studiilor, si trecerea la un grad militar superior, iar toate acestea fara sa modifice pensia rezervistului, care este un drept castigat potrivit vechimii ca si cadru militar active, pe perioada activate.
Poate va intrebati de ce ar dori persoanele respective sa fie promovate macar in rezerva? Raspunsul este simplu, pentru-ca atunci cand erau in activitate, si au solicitatat sa devina din subofiteri ofiteri li se raspundea “ pai noi nu stim cum sa dam afara mai multi ofiteri si voi vreti sa va dam grade militare de ofiteri? Sau, daca nu va convine, treceti in rezerva, asta e… s.a.m.d. ” Iar celor care doreau sa aiba un grad militar mai mare, li se respundea “ s-a terminat caruta cu grade, gata, cine a prins a prins cine nu, liber…”.
Pacat, voi ministerele militarizate ati pierdut niste oameni cu experienta militara si pregatire superioara, dar care acum sunt in civilie si deservesc cu profesionalism si devotament comunitatea civila, cum este cazul medicului fost subofiter activ, dar sa stiti ca au ramas tot cu suflet militaresc, cu drag de uniforma militara. Cred ca acesti oameni merita sa fie bagati in seama macar acum in rezerva, asa zic eu, macar pentru “ mandria ostaseasca si patriotica “.
De ce eu scriu aceste randuri? Simplu, ca medic primar am colegi in situatiile de mai sus, si o perioda am fost “ Responsabila cu evidenta militara “, in institutia in care lucrez, ca atare cunosc bine situatiile.

Rog seriozitate in raspuns.
Multumesc frumos.
Cu deosebita stima,
Dr. Axinia Hera,
Medic primar.

Back to top
 bushes (14 Sep 2013, 13:48)
Axinia
Wed Aug 01 2012, 09:14PM
Registered Member #2088

Alta scrisoare se impune. ( pentru a intelege, citeste de pe Topicul " invatamantul romanesc prima parte de la pag. 16, 17 ).

---------------------------------------------------------------------------

Stimate domnule ministru al Administratiei,

In primul rand, va rog sa-mi permiteti sa va felicit pentru numirea in functie, dar totodata sa va felicit atat pe dumneavoastra cat si pe toti cei din Alianta Social Liberala, pentru revenirea cu succes la conducerea tarisoarei noastre democratice.
In al doilea rand, avand in vedere anumite probleme ivite in trecut, datorita unor hotarari aiurite ale vechei guvernari ( PD-L, UDMR ), cu deosebit respect supun atentiei dumneavoastra urmatoarele:
- Programul orar si modul de acces in institutiile publice de pe teritoriul Romaniei.
Supun atentiei dumneavoastra aceasta problema, pentru-ca atat eu, cat si multi cetateni si cetatene care apeleaza la unele institutii ale statului, se confrunta cu piedici marunte, care te impiedica in rezolvarea la timp si intocmai a unor treburi cetatenesti.
_______De exemplu: Programul orar al institutiilor de stat._____

Nu exista cetatean care sa nu aiba de rezolvat o problema, astfel trebuind sa apeleze la o institutie a statului roman. Dar te lovesti de un program inflexibil si nefolositor atat cetatenilor dar si salariatilor din institutiile statului.
Programul orar de functionare si de lucrul cu publicul din institutii incepe tarziu si se termina tarziu, program care nu este folositor nimanui. Vrei sa mergi cu o problema la una din institutiile statului, trebuie sa astepti sa se faca ora opt, la unele astepti sa se faca ora noua, sau la unele trebuie sa astepti pana la ora zece.
Asa ceva nu se poate domnule ministru.
Toate institutiile statului, trebuie sa aiba un program fix, si de dimineata, pentru-ca si asa in sistemul privat exista un program idiot, de nu poti face nimic ca lumea, macar institutiile statului sa functioneze “ ceas “ si de dimineata.
Daca ai o problema si mai ales lucrezi in sistemul privat, sistem privat care are un program tampit de la ora zece si pana nu se mai stie ( pentru-ca stie toata lumea ca in sistemul privat nu se respecta nici o regula legala si nici prevederile legilor in vigoare ), cum poate un cetatean sa-si rezolve si problemele personale prin institutiile statului, daca si la acestea se incepe lucrul pe la amiaza?
Ca atare domnule ministru, va rog, va rugam respectuos sa luati in calcul propunerea noastra si sa schimbati programul orar de lucru din prezent ( program impus de guvernarea PD – L, UDMR ), ale institutiilor de stat, si sa se aplice urmatorul program:
Cel mai bun program de lucru este cel care a fost inainte, si anume de la 7, 30 – 15,30.
Totodata, la loc vizibil al institutiei sa fie afisat atat programul de lucru – functionare, dar si pauza de masa, pentru-ca salariatul are dreptul sa si mai manance, dar si cetateanul sa stie ca de la ora cutare la ora cutare este pauza de masa, deci sa-i respecte programul salariatului. In strainatate este prevazut acest lucru, numai la noi in Romania nu, ci trebuie sa vezi cum salariatul mananca pe furis. Este o rusine domnule ministru. Si, daca tot suntem stat european, atunci sa ne aliniem si la drepturi nu numai la obligatii, ca atare, in fiecare institutie a statului sa fie amenajata o incapere tip “ Bufet – sala de mese “ asa cum are Armata, respectiv “ Popota cadrelor “, astfel ca, daca vine cu mancare de acasa sa poata manca civilizat la masa si nu printre dosare, pe ascuns in birou, sau sa-si comande ceva la bufet, ce doreste sa manance ( si apropo de Bufet, acesta sa fie aprovizionat atat cu hrana rece dar si cu hrana calda, sa fie aprovizionat cu bauturi racoritoare, sucuri naturale, inghetata, fructe, produse de patiserie, chiar si cu bere fara alcool, asa cum este si in strainatate ). Si atentie, gestionarea acestui bufet cat si aprovizionarea sa se faca de personal propriu ( compartimentul economic ), pentru a evita hotiile din afara institutiei. Totodata, prin reglementarile interioare, salariatului sa-i fie permis sa aiba si alternativa, ca in “ Pauza de masa “ sa poata iesi afara din institutie si sa manance la patiseria de peste drum sau unde doreste. Asta inseamna civilizatie, domnule ministru ( va spun ca in urma cu ceva timp am fost in vizita la fata mea care este medic rezident in S.U.A., si cat timp am stat acolo, zilnic mergeam cu sotul meu ca sa mancam la pranz, cu fiica si ginerele nostru la Bufetul Spitalului metropolitan, sau ieseam din Spital si mergeam la un restaurant sau patiserie americana. Vreti sa stiti cum arata un “ Bufet – sala de mese “ pentru personalul medical si auxiliar, dar si pentru vizitatorii care vin la bolnavii internati? Ca un “ SuperMarket “ domnule ministru, inclusiv cu aer conditionat este prevazut “ Bufetul “, dar si cu autoservire, si frigidere pentru personalul medical, adica daca un medic sau alt personal medical sau auxiliar, cumpara ceva perisabil, poate sa lase cu eticheta in frigider, produsul cumparat. Da, asta civilizatie si mai ales conditii de munca.
De ce la altii se poate, si de ce la noi trebuie sa mananci pe ascuns printr-un birou cu dosare sau printr-un cabinet ascuns dupa fisele bolnavilor.
Ca femeie medic, va invit domnule ministru sa ganditi putin si sa veniti cu ceva schimbari de bine, daca tot v-am ales si ati venit la guvernare, va rugam.
Acest program de lucru al tuturor salariatilor din institutiile statului, al bugetarilor era si inainte, dar guvernarea odiosului Boc, la schimbat, probabil ca ii era lene sa se scoale de dimineata.
Ca atare, acest program este atat la indemana celor care apeleaza la una din institutiile statului, deci vor putea sa-si rezolve problema de dimineata, dar in acelasi timp este bun si pentru salariatii bugetari, salariati care bucurosi vor merge de dimineata la munca, stiind ca dupa amiaza au timp si pentru cumparaturi, pentru familie, pentru gospodarie, dar si pentru un timp liber convenabil pentru refacerea fortelor mentale si fizice.
Pai domnule ministru, daca pleci la munca la amiaza si vii de la munca noaptea, asa cum vroia domnul Boc, atunci cum sa mai ai pretentii ca salariatul sa dea randamentul cerut la locul de munca?
Asa ca, va rugam ca programul mai sus mentionat sa fie aplicat in toate institutiile statului, incepand cu Unitatile Militare, cu Politia, cu Centrele Militare Zonale si Judetene ( deci tot ce tine de Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor si Serviciile Secrete ), pana la Prefecturi, Primarii, Consilii Locale si Judetene, Ministere, Spitale, Policlinici, Directii de munca, control, Fiscalitate, Sanatate s.a.m.d., deci tot ce tine de stat, de sistem public.
Toti salariatii bugetari, trebuie sa fie respectati, si fiti sigur de asta ca si salariatii vor respecta ceea ce trebuie respectat, si mai ales vor veni cu placere la munca, si nu din dorinta ca trebuie sa munceasca fortat ca n-au ce faca fara bani. Poate prin masurile dumneavoastra se va aduce si zambetul si placerea de a munci, asa ca in strainatate, vorba fiicei si ginerului meu american, medici amandoi: “ la munca ne simtim ca acasa, si invers, deci este o placere”.
Pe cand si salariatul roman fie el militar, politist, medic, functionar si de ce nu si ministru, s.a.m.d. sa poata spune la fel ca americanii, sau europenii?
Romanul este cunoscut ca om harnic, si vorba aceea “ cine se scoala de dimineata, departe ajunge “, ca atare, domnule ministru, va rugam sa ganditi si sa hotarati programul specificat mai sus.
_______ Alt exemplu: accesul in institutiile statului _______________
Domnule ministru, daca ati avut rabdarea si ati citit si e-mail-lul “ scoala de azi “, o sa intelegeti perfect si urmatoarea problema.
In primul rand, multumiri si felicitari pentru sistemul militar, care din punct de vedere al relatiilor publice este bine pus la punct.
Cu ceva timp in urma, o nepoata de a mea, mi-a cerut sprijinul, sa o ajut sa vada cum se accede in sistemul de invatamant militar. Avand in vedere, ca sotul meu a fost medic militar, si mai ales eu, am fost studenta TR ( stagiul militar Termen Redus pentru studente )in Ministerul Apararii Nationale, avand si gradul de “ Locotenent “ ca rezervista, pe merit, am acceptat cu placere.
Asa ca, atat eu cat si sotul impreuna cu nepoata, ne-am prezentat la Centrul Militar de pe raza caruia domiciliaza nepoata, unde am intrat pe usa principala a institutiei militare, si am fost intampinati de un “ Ofiter de serviciu “, care s-a prezentat cu respect, si dupa ce ne-a ascultat problema, ne-a indrumat catre “ Biroul de informare – recrutare “ al institutiei. Acolo, un domn subofiter, foarte amabil si respectuos ne-a prezentat ceea ce ne interesa, iar la urma chiar ne-a invitat sa vizitam Institutia militara, bineinteles pe traseul destinat publicului, in asa fel incat nepoata sa-si faca o idee de ceea ce inseamna o cazarma. La plecare, am primit niste pliante, si am fost condusi pana la usa principala, de catre cadrul militar si care, tot el ne-a multumit pentru faptul ca am vizitat Institutia militara. Bineinteles ca si noi i-am multumit pentru respectul pe care n-i la aratat.
Am plecat foarte multumiti si placut impresionati de vizita la Institutia militara mai sus mentionata.
In alta zi , ne-am deplasat la cel mai apropiat Colegiu militar, unde am fost primiti cu caldura in suflet, cu mult respect, si am avut posibilitatea ca pe langa informatiile primate, sa vizitam institutia, mai precis sa vedem cum sunt clasele, laboratoarele, biblioteca, baza sportiva, internatul, sala de mese, toaletele si baile, bucataria, si, chiar ne-au condus si am vizitat si infirmeria scolii. Nu stiu daca a ramas ceva nevizitat, cert este ca am ramas foarte placut impresionati de decenta ofiterilor si subofiterilor, de comportamentul exemplar si de amabilitatea lor. Chiar daca eram singurii vizitatori, si chiar daca era zi de duminica, dumnealor s-au pus la dispozitia noastra, cu mult respect si placere.
( O simpla observatie am de facut, si anume: avand in vedere ca este totusi Centru militar, ar trebui ca ofiterii si subofiterii sa fie imbracati in timpul zilei de lucru in tinuta de oras cu cascheta si pantofi. Este cam nefiresc ca intr-o unitate militara de stat major, in care ofiterul sau subofiterul lucreaza cu publicul sa-I vezi cu bocanci si tinuta de instructie. Aceasta tinuta de instructie e destinata pentru momentele din Programul de instructie, la trageri de lupta, in poligoane, pe timpul aplicatiilor, asa cum era pe vremea mea, cand eram studenta TR ( stagiul militar Termen Redus pentru studente si studenti ). Pe vremea noastra, cadrele militare, ofiterii si subofiterii daca nu erau la instructie, ramaneau in tinuta de oras pe timpul programului, si mai ales “ ofiterul de serviciu “, inclusiv cei de pe “ Punctul ce control “ erau in tinuta de oras, cu cascheta, pantofi, centura cu diagonala si armamentul din dotare.
Si totusi, cred ca se poate si acum ca toate cadrele militare, inclusiv “ Ofiterul de serviciu “ sa fie in tinuta de oras, cu cascheta si pantofi. Altfel arata un cadru militar de Centru militar sau de Stat major de unitate militara, in aceasta tinuta decat in tinuta de instructie, adica bagat in bocanci pana in gat. Cadrul militar in tinuta de oras prezinta “ eticheta “ unitatii militare altfel. Poate mai reganditi procedura).
Acum, cred mai mult ca sigur ca, Armata ramane Armata, doamnelor si domnilor.
Astfel cu o imagine frumoasa kaki si bleomarin de liceu militar, si cu “ bagaje “ de informatii destule, am ajuns acasa fericiti exclamad: “ domnule, tot Armata este baza ordinii si disciplinei si a respectului, in tara asta”.
Felicitari si mii de multumiri Armatei.

Acelasi lucru, nu putem sa-l spunem despre institutiile civile ale statului, printre care si cele de invatamant civil.
De ce afirm acest lucru?
Simplu.
In continuare, nepoata a dorit sa vada si cateva Colegii si Licee civile, ca sa vada ce si cum, sa aiba o imagine de ansamblu si despre invatamantul liceal civil. Dar vai, vizita la Liceele civile s-a tranformat in cosmar. Nu gaseai pe nimeni, iar pe unde era cineva, erau nervosi, nu te primeau inauntru, in rest lanturi pe porti, usi incuiate si zavorate, si pe unde apucai, erai indrumat, indrumata sa sari gardul prin spatele Liceului si sa intri pe usa din dos. Rusine, mare rusine pentru invatamantul civil romanesc.
Daca ati citit si materialul “ scoala de azi “, trimis de catre mine, va aduceti aminte, ce-am scris, si anume, ca la Colegiul informatic “ Grigore Moisil “, parintii si elevii nu au fost primiti in Liceu, pentru a astepta afisarea rezultatelor, directoarea si cu celalalt personal hotarand ca acestia sa astepte rezultatele in ploaie, afara pe trotuar, iar poarta si usa Liceului zavorate. Doamne cata umilinta, cata bataie de joc, ce soc pe copilasii care au venit sa vada pentru prima oara un Liceu de oras, de “ muncipiu “. Cui foloseste acest exces de zel, sau mai bine zis, bataia de joc?
Cum este posibil ca un cetatean roman sau strain, sa nu aiba acces intr-o institutie de invatamant de pe teritoriul Republicii? Cum este posibil ca in Franta, in zi de duminica, in timp ce erau examene de acceptare la Liceu, parintii rezidenti cat si strainii se puteau plimba prin Liceu, sau stateau in parcul scolii, sau la bufetul scolii, deci tratati cu respect, si cum este posbil ca in Romania, in zi de duminica, in asteptarea rezultatelor, parintii si copiii sa fie umiliti ca pe “ plantatia de negrii “, cum este posibil in Romania europeana? Cui foloseste?
Credeti ca acest lucru contribuie la educatia elevilor, elevi care sunt viitoarea resursa umana a societatii romanesti?
Pai daca de mic il inveti pe copil sa sara gardul si sa intre pe usa din dos, ce pretentii sa mai ai la acest copil care, din copil se va transforma in adult si va deveni functionar al statului? Comentarii aveti?
Cum este posibil, ca un cetatean de pe teritoriul Romaniei, atunci cand are nevoie sa mearga la o institutie a statului roman, este “ invitat “ sau fugarit pe usa din dos a institutiei? De ce romanii nu mai pot sa intre pe usa principala a unei institutii romanesti de stat, cum este posibil ca sa nu poti intra intr-o Prefectura, in Consiliul Judetean, in Consiliul Local, in Primarii, in ministere, in Judecatorii, Tribunale, Parchete s.a.m.d. pe usa principala?
Sau alta problema: dai telefon la Liceu si intrebi daca sambata sau duminica se poate depune dosarul de inscriere, si primesti raspuns “ da ce noi suntem platiti sa venim in zilele libere? “. Fara comentariu, mai ales ca pe afisul de pe usa Liceului prin care este anuntata perioada de inscriere, este cuprinsa si ziua de sambata si duminica. Deci, cum ramane cu ordinea si cinstea de a reprezenta un Liceu, dar mai ales cu respectul fata de cei care vor sa devina elevi ai institutiei respective?
Sa inteleg, sa intelegem ca am fost separati in “ nobili “ si “ iobagi “, adica “ nobilii “ intra pe usa principala iar “ iobagii “ pe usa din dos ?
Sau, sa intelegem ca suntem pe “ plantatia de negrii “, unde “ negrii “ trebuie sa astepte in umilinta in ploaie, iar “ albii “ sa intre pe usa principala si sa stea inauntru sa nu ii ude ploaia?
Care este explicatia comportamentului josnic si murdar al personalului din institutiile publice civile, mai ales din invatamantul civil?
Cu ce il deranjeaza pe un profesor, daca un elev sau un parinte sau orice cetatean al Republicii, intra pe usa principala a Scolii?
Este grav domnule ministru, ce se intampla in societatea noastra.
Ne mai punem problema, de ce tinerii nostri pleaca unde vad cu ochii.
Nu trebuie sa ne mai punem problema asta, pentru-ca ei stiu ca in strainatate, examenele nu se dau sub “ privirea “ camerelor de luat vederi si sub paza fortelor de represiune, tinerii mai stiu ca viata de Liceu este viata decenta in strainatate, tinerii mai stiu ca in strainatate studentul si elevul intra pe aceeasi usa ca profesorul, fara lacate si zavoare, ca acolo profesorul cand simte ca elevul sau studentul trece printr-o perioada grea, acesta, profesorul strain sta in aceeasi banca cu el, elevul sau studentul, si-l ajuta sa treaca peste momentele grele, acolo, elevii, studentii si profesorii sunt pe acelasi palier social democratic, si nu ca la noi, profesorii romani sunt pe post de “ nobili “ iar “ iobagii “ sunt elevii.
De aceea am ramas in “ bezna “, datorita “ albilor “ si “ nobililor “ din societatea noastra, din scoala noastra, scoala care odinioara chiar si pe vremea mea din comunism, Scoala era tratata cu respect, dar si Scoala trata cu respect pe cel care ii calca pragul, nu ca acum.
Ne mai miram de ce avem coruptie in sistemul public, de ce pleaca tinerii nostri in strainatate, de ce numai doi la suta din totalul studentilor din universitati, sunt din mediul rural, adica de la tara, ne mai intrebam de ce abandonul scolar a luat proportii gen “ abandon scolar african “, de ce ne mai intrebam cand vezi ca o “ pedagoaga “ de scoala, de Colegiu de “ muncipiu “ din prezent tine elevii si parintii in ploaie, ca sa arate ce “ stapana alba “ este, sau ce “ nobila “ este. Rusine.
Ce este de facut? Domnule ministru, cred si credem ca trebuie sa “ coborati armata din pod “ fata de acesti ticalosi din sistemul public civil. Daca cu frumosul nu merge, atunci trebuie sa intronati Respectul, Ordinea si Disciplina cu forta in institutiile civile. Nu se mai poate rabda sa vezi mizeriile din Scoala de azi, din institutiile publice ale statului roman.
In incheiere, printre altele as dori sa va fac cateva sugestii, si anume:
- In primul rand sa se reglementeze programul de lucru, in institutiile publice atat militare cat si civile, asa cum a fost inainte de guvernarea ticaloasa PD-L, UDMR, asa cum am mentionat mai sus, si va asiguram ca toata lumea va fi multumita, atat salariatii cat si publicul.
- Sa se reglementeze accesul in institutiile publice de stat, adica sa fie eliminatate sariturile peste gard si intrarea - iesirea pe usa din dos a institutiei, si sa fie permisa intrarea – iesirea intr-o institutie pe usa principala, inclusiv in institutiile de invatamant civile. Cu ce este deranjat un profesor, daca elevul sau parintele elevului intra pe usa principala a institutiei? Eu cred ca accesul pe usa principala este mai usor de supravegheat, deci o securizare mai buna, dar, mai ales se arata respect fata de cel ce calca pragul institutiei ( pe vremea mea, la Liceul sanitar, toata lumea circula numai pe usa principala, iar acolo, la usa principala se gaseau elevul si profesorul de serviciu, iar in afara programului si in zilele libere de sfarsit de saptamana, sau in vacante, acolo se gasea permanent un paznic de la “ paza obsteasca “, cu patru clase care era mai destept decat directoarea de la Colegiul “ Grigore Moisil “, si tot el, paznicul, iti statea la dispozitie, cu amabilitate, lamurind orice problema. Si asta era pe vremea comunismului, iar acum in capitalism, stam umiliti in ploaie. Se poate sa fim si noi civilizati?
- Totodata sa se aiba in vedere, ca in ultima luna de scoala a anului de invatamant, sa se aiba in vedere ca in ultimele doua saptamani de scoala, la sfarsit de saptamana respectiv sambata si duminica sa fie declarate “ Zilele portilor deschise “ in invatamantul romanesc. Programul de vizita: 8,00 – 13,00.
Astfel ca, “ bobocii “ de Gradinita si parintii sa poata vizita Scolile generale, sa stea de vorba cu invatatorii si profesorii, sa vada cum este o Scoala de grad primar si gimnazial. Tot asa elevii sa poata vizita si Colegiile si liceele, unde sa se poata documenta asupra profilului si specialitatilor care le poate oferi aceste institutii de grad liceal.
Si tot in aceste zile sa fie deschise Universitatile care sa-si prezinte tot ce au de prezentat, pentru a atrage viitorii studenti.
Acest program poate veni mai ales in ajutorul elevilor atat de la oras, dar mai ales in ajutorul elevilor de la tara, care din anumite motive daca nu pot sa ajunga in prima saptamana, vor putea ajunge in cea de a doua serie de sfarsit de saptamana.
Daca in strainate se poate, credem ca si in Romania se poate, numai sa se vrea.
- Pe perioada inscrierilor la Scoli, Licee si Universitati, sa fie incluse si zilele de sambata si duminica, asa cum se face si in strainatate.
- Si in Romania sa se desfasoare examenele ca in strainatate, adica normale, fara intimidari, fara camere de luat vederi ca la interogatoriile politienesti, fara forte de represiune, dati o sansa de incredere si respect fata de copiii acestei tari.
- Corpul profesoral, vai de noi, ce credeti ca ar trebui facut? Mai ales celor de teapa doamnei de la Colegiul “ Grigore Moisil “, careia ii place sa tina elevii si parintii in ploaie? Va lasam pe dumneavoastra sa hotarati.
- Vrem ca sa nu mai fim umiliti in institutiile statului. Noi cetatenii avem incredere si respect fata de institutiile statului si fata de salariatii acestora, ca atare dorim acelasi respect.
- Orice masura pe care credeti de cuviinta ca trebuie luata pentru a indrepta si schimba mizeriile din societatea romaneasca, specificate mai sus, vor fi binevenite.

Fata de cele relatate rugam dispuneti.

Cu deosebita stima,
Dr. Axinia Hera,
Medic primar.
In numele parintilor, rudelor si elevilor, umiliti in ploaie.

Back to top
 bushes (14 Sep 2013, 13:48)
Boribum
Wed Aug 01 2012, 09:32PM
boribum
Registered Member #2395

Axinia wrote ...

catre Secretariatul general al Secretariatul general al Ministerului Apararii Nationale.
...................................................................

Rog foarte mult ca prezentul mesaj sa fie printat

...................................................................

data de 30 decembrie 1949, data la care Romania a trecut de la monarhie la Republica.

N-am citit mai departe,dar :

- o "printare" înseamna hârtie,si hârtie = copaci. E pacat sa risipeasca cineva hârtie cu astfel de chestii.

- pâna ajunge mail-ul dvs. la Secretariatul General al Secretariatului General...cred ca aveti timp de niste sudoku, ping-pong,ceva...

- verificati-va datele,sau întrebati,dar nu mai pomeniti evenimente istorice aiurea-n tramvai.

Nu în ultimul rând : nu mai mentionati mereu spitalul si colegii,caci cine va citeste se gândeste în primul rând la Prof. Dr. Obregia.
Back to top
Boribum
Wed Aug 01 2012, 09:37PM
boribum
Registered Member #2395

Axinia wrote ...

Alta scrisoare se impune.

Cu deosebita stima,
Dr. Axinia Hera,
Medic primar.
In numele parintilor, rudelor si elevilor, umiliti in ploaie.

Se impune o scrisoare,se impune si-un raspuns Nu-i de la ministru,dar e mai bun decât nimic.

Daca stati în ploaie si va simtiti umiliti iar apoi scrieti cu deosebita stima,ministru de-as fi v-as spune : masochistilor !

Sa nu stati si-n ninsoare,ca aia e mai rece si doare.
Back to top
criss-cross
Thu Aug 02 2012, 06:04AM
Registered Member #4853

D-na Axiniaaaaaaa! Daca tot aveti raspunsuri la toate intrebarile, de ce le mai adresati in scrisori interminabile factorilor de decizie?! Daca aveti o problema cu o doamna profesoara de la colegiul ,,Grigore Moisil" , de ce n-o rezolvati direct cu dumneaei , fara a merge cu jalba la ministere sa o pedepsiti?! Daca tot aveti mai multa consideratie fata de paznici (nu ca n-ar trebui) in detrimentul profesorilor, treceti-l , domne, pe paznic in locul dascalului la catedra sa fiti multumita! Daca tot nu luati in seama niciun comentariu, de ce mai postati?! Intreb si eu, (tot retoric) ca cadru didactic care intra pe usa din fata!
Back to top
Boribum
Thu Aug 02 2012, 11:31AM
boribum
Registered Member #2395

Astea (dialogurile doamnei cu ministri via scrieri în eter)ar trebui trecute la un topic cu glume.

Mie mi-a placut fraza asta (când ma plictisesc mai citesc , prostiile ma destind si nu de asa ceva e lipsa pe-aici) : "O simpla observatie am de facut, si anume: avand in vedere ca este totusi Centru militar, ar trebui ca ofiterii si subofiterii sa fie imbracati in timpul zilei de lucru in tinuta de oras cu cascheta si pantofi." As spune chiar numai cu cascheta si pantofi !

Astept ziua când va vizita Centrul de Scafandri,sa-i vada pe aia cu labele în mâini si scuipînd în vizoare. Sa vezi atunci indignare si propuneri catre Ministrul Scafandrilor !
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF