Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI
 
<< Previous thread | Next thread >>
MAI-ul ... care este
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu89
Tue Apr 08 2014, 09:16PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, a prezentat marţi, 8 aprilie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Raportul de evaluare privind activitatea desfăşurată de Ministerul Afacerilor Interne în anul 2013, prezentând, totodată, obiectivele şi priorităţile instituţionale pentru anul în curs.

Redăm în continuare, discursul susţinut de vicepremierul Gabriel Oprea cu acest prilej.

“Obiectivele Ministerului Afacerilor Interne în anul 2013, stabilite prin Planul Strategic Instituţional şi Planul Anual Legislativ, au fost complementare cu cele ale Programului de Guvernare 2013-2016 şi ale Strategiei Naţionale de Ordine Publică 2010-2013. Aceste obiective au urmărit continuarea eforturilor circumscrise creşterii performanţelor şi capacităţii de acţiune a ministerului, în vederea asigurării unui climat de normalitate civică şi a unui nivel ridicat de siguranţă a cetăţeanului.

Politica şi misiunea ministerului s-au axat pe adaptarea cerinţelor de organizare şi funcţionare în raport cu noile realităţi socio-economice.
Astfel, consolidarea managementului integrat al situaţiilor speciale de urgenţă şi crizelor pe ordine publică, precum şi creșterea eficienței activităților de prevenire și combatere a macrocriminalității şi evaziunii fiscale reprezintă în continuare obiectivele esenţiale ale Ministerului Afacerilor Interne.

S-au înregistrat rezultate pozitive, ca urmare a scăderii semnificative a infracţiunilor din sfera criminalităţii organizate şi a celor de mare violenţă, concomitent cu reducerea economiei subterane.
Toate acestea s-au concretizat în creșterea nivelului de siguranţă a cetăţeanului şi generarea de venituri suplimentare la bugetul de stat.

În scopul asigurării climatului de ordine publică, Poliţia Română a desfăşurat peste 1,6 milioane de acţiuni de combatere a fenomenului infracţional, fiind constatate peste 90.000 infracţiuni, din care aproximativ 80% în flagrant.
Pentru reducerea infracţionalităţii stradale, Jandarmeria Română a desfăşurat peste 360.000 de acţiuni de menţinere a ordinii publice, executând cu 4% mai multe misiuni decât în anul 2012.


Totodată, au fost executate peste 28.000 acţiuni în comun cu alte structuri de menţinere a ordinii publice, iar structurile Jandarmeriei Montane au salvat 1.785 persoane aflate în pericol.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, pentru prima dată în ultimii 7 ani, faptele asociate criminalităţii stradale cunosc o scădere semnificativă, în medie, cu aproape 20%. Ponderi relevante, în scădere, s-au înregistrat în cazul faptelor de tâlhărie – 27% şi a celor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice – 16%.

În anul 2013 criminalitatea în mediul rural a scăzut, per ansamblu, cu aproximativ 5%, iar infracţiunile contra persoanei cu 14%. Infracţiunile de furt, deşi sunt în scădere cu 10%, rămân, în continuare, principala problemă în mediul rural, reprezentând 33% din totalul infracţiunilor sesizate.

Pe domeniul siguranţei rutiere, numărul persoanelor decedate în accidente de circulaţie a scăzut sub 2.000 de persoane. Aceasta în condiţiile unei infrastructuri subdimensionate şi insuficient modernizate, dar şi a dublării numărului conducătorilor auto și autovehiculelor. Practic s-au înregistrat scăderi la toţi indicatorii, în special la cei vizând numărul de accidente grave de circulaţie (cu 9%) și al persoanelor grav rănite (cu 8%).

Sprijinul Centrului Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică s-a materializat prin planificarea şi coordonarea unor misiuni de amploare, executate în sistem integrat, de structurile de ordine și siguranță publică ale ministerului, respectiv:
• Conferința și Forumul Salzburg;
• Summit-ul Ţărilor din Europa Centrală şi de Est – China şi vizita oficială a Prim-ministrului Republicii Populare Chineze;
• Adunări publice organizate de structuri sindicale sau având caracter spontan, cu participarea unui număr semnificativ de persoane;
• Competiţii sportive şi concerte cu grad ridicat de risc.

Activităţile întreprinse pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, au influenţat schimbarea comportamentului fiscal al contribuabililor prin creşterea numărului operaţiunilor fiscalizate şi, implicit, a încasărilor la bugetul de stat.

Astfel, activitatea structurilor cu responsabilităţi în domeniu s-a concretizat prin dispunerea începerii urmăririi penale în peste 12.000 de cauze penale, instituirea de măsuri preventive împotriva a peste 2.100 persoane, instituirea măsurilor de indisponibilizare asupra unor bunuri în valoare de peste 260 milioane lei (peste 57 milioane euro), precum şi instituirea de măsuri asigurătorii asupra unor bunuri a căror valoare depăşeşte 570 milioane lei.

La nivelul Portului Constanţa, au fost instrumentate 30 de cauze complexe, privind fapte de evaziune fiscală, spălare de bani şi trafic de droguri de mare risc, săvârşite de membrii unor grupuri infracţionale organizate.
Pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, au fost identificate 15 depozite clandestine, 2 instalații ilegale de fabricat ţigări și s-au descoperit peste 11,4 milioane pachete de ţigări.

În ceea ce privește criminalitatea organizată, au fost destructurate cu aproximativ 5% mai multe grupuri infracţionale organizate (peste 260), formate din peste 2.400 de persoane trimise în judecată, din care pentru mai mult de jumătate dintre acestea au fost dispuse măsuri preventive.

În ceea ce privește criminalitatea informatică, au fost destructurate cu 14% mai multe grupuri infracţionale organizate, fiind trimise în judecată cu 35% mai multe persoane.

82 de grupuri infracţionale organizate, cu preocupări infracţionale în sfera traficului şi consumului ilicit de droguri, au fost destructurate, cu 618 persoane trimise în judecată, dintre care jumătate în stare de arest.
Au fost destructurate cu 17% mai multe grupuri infracţionale specializate în traficul de persoane, iar pentru jumătate din persoanele trimise în judecată a fost instituită măsura arestării preventive. Totodată, au fost repatriaţi 121 cetăţeni români, victime ale traficului de persoane.
În domeniul migraţiei şi azilului, aproximativ 100.000 persoane cu cetăţenie străină au beneficiat de permise de şedere legală pe teritoriul ţării şi 896 persoane au primit statut de refugiat sau o altă formă de protecţie internaţională, fiind depistaţi cu şedere ilegală peste 2.300 cetăţeni străini.
În ceea ce privește prevenirea și combaterea corupției, în peste 91% din cazuri lucrătorii ministerului testaţi de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie au dat dovadă de integritate.

În domeniul situațiilor de urgență au fost înregistrate peste 311.000 urgenţe, 97% din misiunile executate de SMURD fiind reprezentate de ajutor medical calificat. Deşi numărul cazurilor de urgenţă şi a persoanelor asistate a crescut cu 16%, timpul mediu de reacţie al echipajelor SMURD s-a menţinut la valori similare anilor trecuţi (circa 11 minute).
Rezultatul misiunilor SMURD s-a materializat prin salvarea a 5.393 persoane şi protejarea unor bunuri în valoare de peste 2,6 miliarde lei.
La nivelul Inspectoratului General de Aviaţie, din cele peste 5.700 de ore de zbor executate în sprijinul structurilor operative, 70% au fost reprezentate de misiuni medicale ale SMURD.

Referitor la cooperarea internaţională, acţiunile cu partenerii europeni şi internaţionali au urmărit, cu prioritate, promovarea intereselor ţării noastre în raporturile cu organismele europene, şi au vizat exercitarea de către România, prin intermediul ministerului, a președinției unor forumuri internaționale, respectiv:
• Deținerea Președinției Forumului Salzburg;
• Preluarea Preşedinţiei Forumului de cooperare de la Marea Neagră.
Referitor la accesarea fondurilor europene, au fost gestionate fonduri externe nerambursabile în valoare de aproximativ 135 milioane euro, prin intermediul a 192 de proiecte, dintre care 42% au fost finalizate, în valoare de peste 46 milioane euro.
În prezent, sunt în evaluare 95 de proiecte, în valoare de aproximativ 90 milioane euro şi 173 de inițiative pentru proiecte viitoare, în valoare de peste 1,5 miliarde euro.
Pe linia managementului resurselor umane - din 146.276 de posturi prevăzute în statele de organizare, sunt ocupate 95%.
Media de vârstă a personalului ministerului este 41 ani și 5 luni, categoria cea mai tânără de personal fiind reprezentată de poliţişti şi militari, cu o vârstă medie de 37 de ani.
Referitor la resursele financiare şi logistice, MAI a beneficiat de fonduri de la bugetul de stat în valoare de 8.381,5 milioane lei şi de venituri proprii lăsate la dispoziţia sa, în valoare de aproximativ 228,9 milioane lei.
98,4% din fonduri au fost alocate activităţilor de ordine publică. A rezultat un procent de execuţie de 99,74%.
În condițiile unor resurse bugetare insuficiente, la finele anului 2013 s-au înregistrat datorii restante faţă de personal în valoare de 165 milioane lei, reprezentând 50% din valoarea financiară a drepturilor de echipament. Am rezolvat această problemă - personalul ministerului a primit aceste drepturi în luna februarie 2014 - a fost primul lucru care m-a preocupat la preluarea conducerii MAI.
În ceea ce priveşte dotarea cu mijloace de transport, în prezent, gradul de asigurare cu aceste mijloace este, în medie, de 42,6%. Peste jumătate din mijloacele auto ale Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au o vechime mai mare de 10 ani.

Obiectivele și prioritățile Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2014

Pentru anul 2014, Ministerul Afacerilor Interne are ca priorităţi, creşterea gradului de siguranţă publică, creșterea sentimentului de siguranță în rândul cetăţenilor şi protejarea bugetului general consolidat al statului, prin intensificarea măsurilor de combatere a macrocriminalităţii şi evaziunii fiscale.
Între obiectivele importante pentru acest an se numără şi asigurarea unui management colaborativ şi prioritizarea acţiunilor la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, precum şi creşterea potenţialului de acţiune al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru a crește potențialul operațional al instituţiei avem în vedere elaborarea şi promovarea Strategiei Naționale de Ordine Publică 2014-2020, precum şi continuarea procedurilor pentru respectarea de către structurile ministerului a condiţiilor şi cerinţelor ce decurg din aplicarea Noului Cod Penal şi de Procedură Penală.
De asemenea, asigurarea măsurilor necesare desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Parlamentul European şi pentru funcţia de Preşedinte al României, intensificarea controlului la nivelul frontierei externe a Uniunii Europene, continuarea eforturilor în procesul de aderare la spaţiul Schengen, precum şi creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene - reprezintă priorităţi asumate pentru anul 2014.

Anul trecut au fost înregistrate progrese în lupta împotriva corupţiei.
Cele câteva cazuri izolate de corupţie au reprezentat mai degrabă excepţia decât regula şi nu pot conduce la o concluzie unitară în ceea ce priveşte lipsa de integritate a personalului.
Vom continua să menţinem aceleaşi standarde ridicate de integritate ce caracterizează instituţia prin promovarea constantă a comportamentului etic și descurajarea fermă a practicilor lipsite de probitate în rândul lucrătorilor MAI.

Ministerul Afacerilor Interne este una din acele instituţii a căror bună funcţionare se constată nu doar la evenimentele de bilanţ. Rezultatele se văd la orice oră din zi sau din noapte, se văd în fiecare moment în care cetăţenii acestei ţări se simt protejaţi, iar ordinea publică este apărată.

Rezultatele activității acestor oameni sunt cu atât mai demne de laudă cu cât ştim cu toţii cât de dificilă este misiunea pe care o au lucrătorii MAI. Este un deficit real de resursă umană în multe locuri din ţară. Sunt probleme în ceea ce priveşte asigurarea, la un nivel optim, a mijloacelor tehnice necesare activităţii de zi cu zi. Nu în ultimul rând, problema salarizării rămâne un punct important pe agenda mea ca viceprim-ministru, dar şi pe agenda Executivului.
Vorbim despre oameni care îşi asumă riscuri deosebite, care depun eforturi deosebite pentru reuşita muncii lor şi care îşi fac datoria cu responsabilitate şi eficienţă. Aceşti oameni merită mai mult din partea noastră.
Iar eu sunt convins că, treptat, salariile vor ajunge la un nivel care să oglindească mai bine importanţa şi dificultatea muncii pe care o depun colegii noştri peste tot în ţară.
Nimeni nu trebuie să-mi spună să mă bat pentru colegii mei și pentru drepturile lor. Voi lua toate măsurile necesare pentru ca drepturile personalului, inclusiv cele salariale, să fie respectate. Pentru asta este nevoie să fim o echipă – conducerea ministerului, sindicate.

Și tocmai în această direcție, în data de 7 aprilie am aprobat un Ordin prin care sunt modificate condiţiile pentru avansarea în grad a poliţiştilor înainte de îndeplinirea stagiului minim”.

Am luat deja măsurile necesare astfel încât plata contravalorii normei de echipament pe anul în curs să se achite eșalonat, în cadrul salariului lunar.

Tot prin Ordin, în 7 aprilie 2014, am introdus decontarea transportului la şi de la locul de muncă pentru poliţiştii mutaţi în interesul serviciului sau împuterniciţi în alte localităţi decât cele de domiciliu sau reşedinţă.


Măsura se aplică și pentru poliţiştii care se deplasează în şi din localităţi isolate, unde nu sunt mijloace de transport în comun care să le asigure prezenţa la programul de lucru, în limita unei cote de 7,5 litri de combustibil la 100 km.


De asemenea, am aprobat un Ordin de Ministru care permite mărirea numărului de beneficiari potenţiali ai majorării salariale trimestriale acordate personalului care execută lucrări de excepţie şi misiuni speciale, prin stabilirea tranşelor de majorare de 30, 40 şi 50%.

MAI a elaborat proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului care va reglementa plata muncii desfăşurate de personalul ministerului în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile libere potrivit prevederilor legale în vigoare - în procent de 75% din salariul funcţiei de bază, solda sau salariul de bază. Actul normativ va reglementa totodată aplicarea unitară a problematicii sporului/majorării de până la 50% din salariul funcţiei de bază, solda sau salariul de bază. Proiectul urmează să intre în circuitul de avizare.

Am iniţiat, de asemenea, demersurile necesare în vederea reducerii deficitului de mijloace de mobilitate la structurile operative prin utilizarea a 57 milioane euro din venituri proprii pentru dotarea unităţilor ministerului cu autospeciale.

Vreau să-i mulțumesc Primului-Ministru pentru tot sprijinul acordat Ministerului Afacerilor Interne și instituțiilor din domeniul securității naționale.

La acest moment de bilanț, vreau să-mi exprim o dorinţă pe care o am atât ca ministru, cât şi ca simplu cetăţean. Vreau ca legea să fie respectată la fel de toată lumea.
Iar Ministerul Afacerilor Interne trebuie să garanteze egalitatea în faţa legii. Nouă ne revine datoria de a duce legea în stradă. Nouă ne revine datoria de aplica şi de a garanta respectarea cadrului normativ. Nouă ne revine responsabilitatea de a sancţiona derapajele astfel încât să-i descurajăm pe cei care acţionează ilegal şi să dăm încredere oamenilor cinstiţi în MAI.
În aceste condiţii, vă rog şi – în calitate de ministru – vă cer să fiţi extrem de riguroşi în activitatea pe care o desfăşuraţi pe teren. Nicio ezitare şi niciun fel de toleranţă în faţa încălcării legii. Nu uitaţi că legea este arma cea mai importantă pe care o aveţi cu dumneavoastră în fiecare clipă a activităţii pe care o desfăşuraţi. Faceţi uz de ea în lupta pe care o daţi cu fenomenul infracţional. Infractorii nu pot fi opriţi decât prin mijloace ferme şi legale. Acţionaţi aşadar cu toată fermitatea şi în deplină legalitate. Este un mesaj important pe care vreau să-l transmit astăzi pentru colegii prezenți în această sală şi pentru toți colegii din ţară.

Toţi cei care poartă însemnele Ministerului de Interne merită tot respectul societăţii. Dar acest respect nu poate fi impus, ci se câştigă prin acţiune. Prin urmare, vă cer să nu permiteţi nimănui să ignore haina pe care o purtaţi. Nu permiteţi nimănui să dea dovadă de lipsă de respect la adresa activităţii pe care o desfăşuraţi în slujba legii. Inspirați teamă infractorilor şi încredere oamenilor cinstiţi! Acţionaţi cu toată puterea, în spiritul şi în litera legii! Fără excese, dar cu maximă rigoare. Aceasta este direcţia pe care vreau să o urmeze toţi cei care fac parte din această echipă a Ministerului Afacerilor Interne.

Știți că sunt un om care a crescut, s-a format ca om şi a muncit în domeniul Securității Naţionale. Vă asigur că sunt un om deosebit de deschis la propunerile de îmbunătăţire a activităţii dumneavoastră. Dar sunt în egală măsură un om ferm şi exigent.
Şi sunt aşa pentru că în acest domeniu, doar fermitatea şi exigenţa conduc spre rezultate. Tocmai de aceea, îmi exprim convingerea că anul viitor bilanţul Ministerului va fi unul mai bun. Salut rezultatele obţinute până acum şi vă cer ca, împreună, să ridicăm ştacheta şi să dăm acestui minister statutul pe care îl merită: acela de instituţie de elită, pusă în slujba legii şi a cetăţenilor României, care îşi îndeplineşte misiunea zi de zi şi ceas de ceas, apărând deopotrivă oameni, instituţii şi valori.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

LINK
Back to top
Klaus
Sat Jun 21 2014, 11:10PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3143
Thanked 828 time in 527 post
Guvernul apeleaza iar la Cutia milei, scotand prin OUG nr. 39/2014 CL din rezervele gestionate de ANRSPS. Si nu suntem decat la mijlocul anului... Ce fel de planificare bugetara a fost facuta, daca in iunie nu mai sunt bani de CL in Sistemul National de Aparare?
Acuma nu stiu cat de veridica este stirea (Anexa la OUG nr. 39/2014 nu a fost inca publicata), dar scoaterea a catorva zeci de tone de CL din rezerve este un moft, in conditiile in care acum ceva ani, prin OUG nr. 49/2010 LINK au fost scoase de la ANRSPS peste 35.000 tone, tot pentru aparare, din care IGSU a primit cateva mii de tone pentru functionare.
Iar va fi in evidenta contabila benzina si motorina atat la pretul pietii, dar si (numai) la pret de TVA + accize... Nu am inteles niciodata (nu ca ar trebui) de ce statul isi plateste siesi TVA + accize...

LINK

Apărarea, Internele, SPP şi SRI primesc carburanţi din rezervele de stat

Apărarea, Internele, SPP şi SRI primesc carburanţi din rezervele de stat
Ministerul Apărării şi cel de Interne, Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) au rămas fără carburanţi pentru vehiculele cu care derulează operaţiuni NATO, respectiv asigură protecţia demnitarilor, astfel că Guvernul este obligat să apeleze la rezervele de stat. Pentru a face posibilă folosirea în continuare a vehiculelor de către aceste instituţii, Guvernul a decis să scoată din rezervele de stat, în regim de urgenţă, zeci de tone de motorină, benzină şi, nu şi pentru SPP, petrol pentru turboreactoare. Guvernul îşi explică decizia de a apela la rezervele de stat prin faptul că în bugetul de stat nu sunt suficienţi bani pentru a acoperi integral cheltuielile pentru furnizarea de carburanţi şi justifică urgenţa prin faptul că, dacă nu sunt asiguraţi rapid carburanţii necesari, funcţionarea acestor instituţii din domeniul apărării şi securităţii naţionale va fi "grav perturbată", având în vedere lipsa acută a carburanţilor strict necesari. Executivul exemplifică inclusiv situaţiile la care se poate ajunge, şi anume, imposibilitatea desfăşurării misiunilor de asigurare a protecţiei oficialilor români şi străini, blocarea misiunilor antiteroriste şi a transportului corespondenţei secrete şi oficiale pe întreg teritoriul ţării, precum şi amânarea, replanificarea sau chiar "anularea" unor angajamente asumate ca parte din contribuţia naţională la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară ori de poliţie aeriană.
Back to top
Ionica H
Sun Jun 22 2014, 07:58PM
Ionica H
Registered Member #1930
Joined: Wed Jul 01 2009, 07:07PM

Posts: 218
Thanked 141 time in 83 post
.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:09PM ]
Back to top
Klaus
Sun Jun 22 2014, 09:30PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3143
Thanked 828 time in 527 post
Apropo, unii au zis ca a fost cam gumata motorina din 2010-2011... Ce a fost din Jilava sau Bradu/Pitesti a fost OK, din Simian si alte depozite teritoriale ale ANRSPS nu prea...
Back to top
vionora
Tue Jun 24 2014, 10:05PM
vionora
Registered Member #3440
Joined: Mon Nov 01 2010, 08:38PM

Posts: 17
Thanked 0 time in 0 post
Klaus wrote ...

Apropo, unii au zis ca a fost cam gumata motorina din 2010-2011... Ce a fost din Jilava sau Bradu/Pitesti a fost OK, din Simian si alte depozite teritoriale ale ANRSPS nu prea...




La noi a fost efectiv 50% petrol si 50% apa. Efectiv nu ardea!!! Dar unele primarii au luat-o ca piinea calda. Altii spala bani, altii motorina. Fiecare ce are.
Back to top
Aladina
Tue Jul 15 2014, 08:26PM
Registered Member #3692
Joined: Thu Jan 27 2011, 05:53PM

Posts: 43
Thanked 0 time in 0 post
M,A.I. angajaza ofiteri specialisti I.T. din sursa interna, ( agenti si subofiteri).
Curios este faptul ca pentru aceleasi functii difera specialitatea studiilor necesare pentru participare la concurs de la o unitate la alta.O fi in functie de dedicatie?

LINK
LINK
Back to top
spk
Tue Jul 15 2014, 08:39PM
primum non nocere

Registered Member #537
Joined: Fri May 04 2007, 03:38PM

Posts: 2502
Thanked 51 time in 42 post
Nu înțeleg ce vrei să spui, detaliază te rog.
Back to top
Aladina
Tue Jul 15 2014, 10:38PM
Registered Member #3692
Joined: Thu Jan 27 2011, 05:53PM

Posts: 43
Thanked 0 time in 0 post
, postul de ofiţer specialist II (comunicaţii) la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Giurgiu.

Pentru a putea participa la concurs, agenţii de poliţie / maiştrii militari / subofiţerii trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiţii minime obligatorii:
• să fi absolvit studii universitare de licenţă – ciclul I de studii universitare în specializarea: electronică aplicată, tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii, reţele şi software de telecomunicaţii, microelectronică, optoelectrică şi nanotehnologii, telecomenzi şi electronică în transporturi, echipamente şi sistemele electronice militare, transmisiuni (telecomunicaţii); sisteme electrice, electronică de putere şi acţionări electrice, electrotehnică, inginerie electrică şi calculatoare; automatică şi informatică aplicată, echipamente pentru modelare, simulare şi conducere informatizată a acţiunilor de luptă, ingineria sistemelor multimedia;


postul de ofiţer specialist II (comunicaţii) la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş.

Pentru a putea participa la concurs, agenţii de poliţie / maiştrii militari / subofiţerii trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiţii minime obligatorii:
• să fi absolvit studii universitare de licenţă (ciclul I de studii universitare sau studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă) în unul din domeniile: inginerie electrică, inginerie electronică şi telecomunicaţii, ingineria sistemelor, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică;

Back to top
spk
Tue Jul 15 2014, 10:46PM
primum non nocere

Registered Member #537
Joined: Fri May 04 2007, 03:38PM

Posts: 2502
Thanked 51 time in 42 post
Condițiile sunt convins că sunt aceleași, doar că cele 2 texte pe care le-ai invocat probabil au fost făcute de persoane diferite, copy/paste se pare că nu e așa ușor.

Dacă mă întrebi pe mine, doar DGCTI din aparatul central are nevoie de ingineri în IT&C, structurile subordonate nu.
Back to top
Aladina
Tue Jul 15 2014, 11:14PM
Registered Member #3692
Joined: Thu Jan 27 2011, 05:53PM

Posts: 43
Thanked 0 time in 0 post
Ai dreptate , conditiile sunt aceleasi, doar sunt scrise diferit, un simplu copy/paste.
Back to top
justme
Wed Jul 23 2014, 02:01PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2255
Thanked 196 time in 142 post
Nu am gasit (poate nu am cautat suficient) un topic despre IGAv, asa ca postez aici
Back to top
1 User said Thank to justme for this Post :
 Bendis (23 Jul 2014, 15:32)
Bendis
Wed Jul 23 2014, 03:38PM
Registered Member #5071
Joined: Sun Nov 04 2012, 12:26PM

Posts: 226
Thanked 87 time in 60 post
Mai mai sa dea cu bechia de sol "manaciul" cu EC-ul...
Back to top
spk
Wed Jul 23 2014, 09:32PM
primum non nocere

Registered Member #537
Joined: Fri May 04 2007, 03:38PM

Posts: 2502
Thanked 51 time in 42 post
Prietene Bendis, se vede că nu știi ce piloți are IGAv-ul, așa că lasă miștourile (mă refer la piloții bătrâni).
Back to top
Bendis
Thu Jul 24 2014, 07:03AM
Registered Member #5071
Joined: Sun Nov 04 2012, 12:26PM

Posts: 226
Thanked 87 time in 60 post
@spk: nu este niciun misto. Ala facea "vitejisme" si crede-ma ca ne face sa ne inchinam ori de cate ori face incercarea dimineata pe racoare. Nu ma refer la pilotii batrani care sunt cu adevarat o mandrie ptr noi. Ma refer strict la comandorii de 33 de ani carora li s-a suit presinea hidraulica prea mult la cap.
Si crede-ma, stiu perfect ce vorbesc.
Pilotii cu care zburati voi si MI-urile sunt bestiale. Nu pot spune acelasi lucru despre EC-uri
Back to top
Klaus
Wed Nov 05 2014, 08:55PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3143
Thanked 828 time in 527 post
De-a lungul carierei am primit de la minster tot felul de auto, fiind de competenta lor de achizitie. Nu prea inteleg de ce se face atata spectacol in zile astea. Tin minte ca pentru niste Dacii ne-am dus pe centura Bucurestiului de le-am ridicat cu ordinul de distributie in brate, si nu ne-a dat nimeni cheile in mod festiv. Trecand peste faptul ca Gabita are in sange, orice ar face, niste globule mov (culoarea movistilor din MApN), m-a deranjat ca ditamai comisarul sef tinea un panou cu chei de pe care Ponta lua cate una si le dadea conducatorilor auto, agenti sau subofiteri. Probabil ca scria in fisa postului asa atributie, nu? Ditamai comisarul sef pe post de stativ... Ca ministrului ii mai lipsea ancarul, este alta poveste. De unde si de ce atata servilism? Ca doar nu dadea nimeni din buzunarul propiu, erau bani de la buget. Si insasi activitatea a insemnat un consum de resurse, pana la urma.
Si ca sa imi dea si lacrimile, de fericire sau nu, la TV au aratat cum la plecare autoturismele faceau un balet pentru a trece prin fata oficialitatilor, iar pe bancheta dreapta de la un Duster saluta din pozitia sezand o doamna/domnisoara agenta (sau agenda?). Recunosc ca trebuie sa ma pun la punct cu regulamentele astea, s-or fi schimbat si nu mai sunt eu la curent. Idem si la fel cand Ponta a intrat in grupul de oficialitati pentru a asculta elogiul adus de Gabita: vreo 3-4 chestori l-au salutat umili, ceilalti nu. Salutul se practica in formatie? Cine are dreptul si cine nu?

LINK

MAI a dat 100 de maşini Dacia Duster la Poliţie, Jandarmerie şi ISU. Victor Ponta le-a dat cheile

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a predat, miercuri, primele 100 de maşini Dacia Duster către Poliţie, Jandarmerie şi ISU, dintr-un lot de 450 de autoturisme achiziţionate prin programul Rabla, restul maşinilor urmând să fie distribuite în zilele următoare.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat, la ceremonia de predare a celor 100 de maşini, că preţul unui autoturism a fost de 11.100 de euro, fără TVA, iar acestea au fost cumpărate prin licitatie publică deschisă. El a precizat că, prin folosirea tichetelor valorice din cadrul programului Rabla, la achiziţionarea celor 450 de maşini, MAI a economisit aproape trei milioane de lei.

"Pe lângă cele 450 de autoturisme care vor intra zilele acestea în dotarea MAI, mai avem în derulare o procedură de achiziţie, din veniturile proprii ale Ministerului Afacerilor Interne, prin licitaţie deschisă, pentru alte aproximativ 2.800 de autovehicule. Procedura, care are alocată suma de aproximativ 30 de milioane de euro, se va finaliza până la sfârşitul acestui an", a declarat Gabriel Oprea, la ceremonie, unde a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Ministrul a adăugat că au fost făcute demersuri ca, începând din ianuarie 2015, să fie lansate procedurile de achiziţie pentru încă aproximativ 1.900 de autoturisme, pentru care este prevăzută suma de aproximativ 20 de milioane de euro.

Conform MAI, aceşti bani provin dintr-un total de 57 de milioane de euro, obţinuţi de Ministerul Afacerilor Interne din venituri proprii, sumă care, până anul 2015, va fi cheltuită pentru achiziţionarea de autovehicule.

Conform datelor centralizate la începutul acestui an, gradul de asigurare cu autovehicule, la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, era în medie de 42,6 la sută.

Aproape 80 la sută din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne - incluzând Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă - avea, la începutul anului 2014, o vechime de peste 10 ani, ultima achiziţie importantă de autovehicule, derulată la nivelul ministerului, din fonduri bugetare, fiind făcută în anul 2006.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.