Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Norma de Hrana in timpul misiunilor/exercitiilor internationale.
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
oHA
Fri Sep 27 2013, 10:25AM
Registered Member #6427

In primavara, am fost la un exercitiu international organizat intr o tara din UE.
Norma de hrana mi s-a taiat si am primit doar cei 35 de euro reprezentant diurna iar masa nu am avut-o asigurata.
Un alt coleg a fost intr-un exercitiu in alta tara europeana, la fel, a avut norma de hrana taiata iar pe langa cei 35 de euro, a mai primit 20 pentru hrana deasemenea neavand hrana asigurata.

E normal sa mi se taie norma de hrana? Este normal sa-mi asigur hrana din cei 35 euro?(in conditiile in care unde am fost, o sigura masa a costat 15-20E)
Am cautat si am gasit niste legi si ordonante de urgenta care nu sustin aceasta taiere(284/2010 la articolul 77,79 si 80 parca, nu mai retin exact+ 42/2004 art2, lit. a,d,f). Cei de la financiar mi au trantit in fata "L4/1". Legea si ordonanta de urgenta sunt sub o instructiune a Directiei Logistice?
Back to top
Mese
Sun Sep 29 2013, 08:33PM
Registered Member #1078

Norma de hrana pt. misiuni externe este in 3 cuantumuri. 1 pentru misiuni in TO cu grad mare de risc (afg, irq, etc), 1 pentru misiuni cu grad mediu de risc (bosnia, etc). Iar pentru misiuni de antrenament este a 3-a categorie.

1 - 90 euro + 1 euro pentru telefon - totul este / zi. Masa si dormit asigurate.
2 - 45 euro + 1 euro pentru telefon. Fara masa. Sau depinde de tipul misiunii
3 - 35 euro. Fara masa sau depinde de tipul misiunii de antrenament.
Back to top
oHA
Mon Sep 30 2013, 05:11PM
Registered Member #6427

Mese wrote ...

1 - 90 euro + 1 euro pentru telefon - totul este / zi. Masa si dormit asigurate.

Asta in conditiile in care esti ofiter,
Subofiterii si SGP-ii primesc 71E pe zi.

In fine, intrebarea mea era, inafara de acesti 35 de euro pentru misiuni si exercitii din a 3-a categorie, mai am dreptul la alti bani (20E) pentru hrana ?
E normal sa-mi taie norma de hrana din tara?
Back to top
Mese
Mon Sep 30 2013, 06:24PM
Registered Member #1078

Scuze de omisiune. Pt. sof/sgp este 70+1 si apoi se injumatateste.
Pt. misiuni/exercitii depinde de cum se face acea misiune. Daca este hrana asigurata prin diurna, atunci cea din tara se va anula. Daca nu, atunci se pastreaza diurna in tara si o sa cheltuiesti bani in misiune pentru mancare.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF