Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Teste Cultura Generala
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
This thread is now closed
Author Post
Semper FeF
Mon Nov 17 2014, 08:59PM
Semperist Patriot
Registered Member #9852

Buna seara,

Daca este cineva care stie cateva site-uri online sau carti pentru dezvoltarea cunostintelor de cultura generala, va rog sa le postati in acest topic.

In afara de Wikipedia si Enciclopedia Romaniei nu am gasit ceva util.

Poate prin drumurile voastre intergalactice si internautice ati gasit ceva util si ma refer aici atat la site-uri ca cele enumerate mai sus, cat si la cele cu teste, care cam lipsesc din online-ul romanesc, sau poate nu le-am descoperit eu, in caz afirmativ va rog sa le impartasiti.

P.s. pentru un anume admin:
ce inveti in 30 de ani de scoala nu este intotdeauna relevant si nici suficient, de la caz la caz. (profil, perceptie, profesori, pasiune, etc)

Inchei cu un indemn „Oricine renunţă să înveţe este bătrân, chiar dacă are 20 sau 80 de ani. Oricine continuă să înveţe rămâne tânăr. Cel mai important lucru în viaţă este să-ţi păstrezi propria minte tânără.”

[ Edited Mon Nov 17 2014, 09:28PM ]
Back to top
ALM
Tue Nov 18 2014, 10:08AM
Registered Member #2039

Şi eu am nevoie de informaţii de cultură generală. De exemplu, nu ştiu ce înseamnă "Semper PSI". Despre "semper" mai ştiu câte ceva, dar PSI? Cumva "Pound-force per Square Inch", sau "Prevenirea şi Stingerea Incendiilor", sau doar "PSY"?
Back to top
Semper FeF
Tue Nov 18 2014, 02:18PM
Semperist Patriot
Registered Member #9852

O sa raspund in nota unui memebru al acestui forum. Scoala ar fi trebuit sa va invete ca PSI se refera la prevenirea si stingerea incendiilor, numai ca scoala Nu ofera si o Alta perspectiva cum ar fi protectie si securitate informatica sau Psy sau Psihologic, va las sa alegeti, numai sa va justificati alegerea si sa nu puneti verdictul fara a fi verificat din cel Putin 3 surse si preferabil cunoasterea personala a celui care se afla in spatele unui ecran care distorsioneaza si deformeaza dupa bunul plac imaginea virtuala.
In fapt poate sa fie oricare dintre variantele enumerate dupa dispozitia dintr-o anumita zi.
Nu aruncati Inca piatra, provoaca unde.
Back to top
1 User said Thank to Semper FeF for this Post :
 Bendis (18 Nov 2014, 23:26)
Semper FeF
Tue Nov 18 2014, 02:28PM
Semperist Patriot
Registered Member #9852

duplicat

[ Edited Tue Nov 18 2014, 10:46PM ]
Back to top
1 User said Thank to Semper FeF for this Post :
 criss-cross (18 Nov 2014, 14:36)
criss-cross
Tue Nov 18 2014, 02:34PM
Registered Member #4853

Semper PSI,d-l ALM cam are dreptate....nu e prea fireasca asocierea semper-psi...e ca si cum am zice: Semper PM (PROTECTIA MUNCII);de aceea, e foarte bine ca ai explicat frumos si pe-nteles.
Si...undele sunt benefice cateodata,ne mai trezesc la realitate!

[ Edited Tue Nov 18 2014, 02:35PM ]
Back to top
ALM
Tue Nov 18 2014, 03:01PM
Registered Member #2039

Semper PSI wrote ...

O sa raspund in nota unui memebru al acestui forum. Scoala ar fi trebuit sa va invete ca PSI se refera la prevenirea si stingerea incendiilor, numai ca scoala Nu ofera si o Alta perspectiva cum ar fi protectie si securitate informatica sau Psy sau Psihologic, va las sa alegeti, numai sa va justificati alegerea si sa nu puneti verdictul fara a fi verificat din cel Putin 3 surse si preferabil cunoasterea personala a celui care se afla in spatele unui ecran care distorsioneaza si deformeaza dupa bunul plac imaginea virtuala.
In fapt poate sa fie oricare dintre variantele enumerate dupa dispozitia dintr-o anumita zi.
Nu aruncati Inca piatra, provoaca unde.

N-am aruncat nicio piatră! Şcolile care le-am urmat m-au învăţat despre fiecare în parte, dar au uitat să mă înveţe că trebuie să fiu mereu pompier, fizician sau cântăreţ. Când cereţi informaţii "pentru dezvoltarea cunostintelor de cultura generala" este bine să fiţi mai liniştit (calm, stăpânit, cumpătat etc).
Back to top
Semper FeF
Tue Nov 18 2014, 06:04PM
Semperist Patriot
Registered Member #9852

Deci va rog sa ma scuzati pentru lungul sir de cuvonte fara aemne de punctuatie, eram la rand la Paine si am intrat in pielea brutarului care ne tot apostrofa.
Oricum e dificil de tastat pe gadgeturile astea, sper ca am acris corect gadget, au taste mici, ecran Mic, Nu merge scroll-ul, etc.
Cateodata ma infierbant repede cand cer ceva si cineva imi taie macaroana fara drept la replica, ba MAI imi trage si o palna peste obraz, Dar acum sunt linistit, sunt la p plimbare muta cu dragii mei cetateni si in avelasi timp lpcuitori de seama a unui oras din Romania.
MAI cu seama mi-e Putin lene azi sa pun virgula si punctul pentru ca acum m-a patruns cantecul lui Chirila, Nu am chef azi!
Maine sunt convins ca voi fi altceva in functie de conjunctura, imprejurari si alti factori, asa ca Va rog Nu ma judecati azi pentru ca am fost brutar si MAI pe seara Chirila, Nu am ales asta, asa a fost sa fie azi.
Ptiu, ma gandeam in aceste momente ca am uitat cum sunt eu, sper sa gasesc intr-o zi ceva similar sa ma bucur de putina libertate, daca asa se numeste acel sentiment cand esti normal si nu-ti pasa de nimic, traiesti doar pentru tine.
No bun, ma duc acum sa rezolv niste indatoriri domeatice si me MAI citim.
TOATE CELE BUNE.
Back to top
criss-cross
Tue Nov 18 2014, 06:25PM
Registered Member #4853

Oate cle bune i tie,MAI ne auim!
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Bendis (18 Nov 2014, 23:05)
Bendis
Tue Nov 18 2014, 11:28PM
Registered Member #5071

Cum il chema pe asiaticul ala care a scos melodia "gangnam style"? Vedeti mai....la varianta asta nu v-ati gandit.... chiar acum o ascult si incing un dans! "Sana He-Opa gangnam style! Hop-hop-hop!"

[ Edited Tue Nov 18 2014, 11:29PM ]
Back to top
1 User said Thank to Bendis for this Post :
 bushes (19 Nov 2014, 09:53)
Semper FeF
Tue Nov 18 2014, 11:32PM
Semperist Patriot
Registered Member #9852

Scuzati pentru postul de mai sus, mi-a furat colegul telefonul si a postat in locul meu (el este pompier si uneori brutar)

Bun, revenind la ideea acestei solicitari, unele persoane de pe acest forum, au dat repede cu piatra, fara sa intrebe sau sa afle fundamentarea, ba mai mult mi-au adresat jigniri.
Si cum piatra aruncata intr-un lac provoaca unde, uneori sunt aprig la manie si raspuns in maniera similara sau echivalenta, repet, uneori.

Cultura generala se presupune ca avem cu toti, din scoala, din cercurile in care ne invartim, din carti, de pe internet, din societate, etc.
Dar uneori vrei sa afli, unele lucruri care nu le-ai aflat in scoala, altele care nu sunt foarte usor de gasit si altele care ofera si o alta perspectiva asupra lucrurilor.
Pe de alta parte cand citesti ceva, citesti pentru tine si nu pentru ca "trebuie", asa ca o sa ramai cu mult mai multe informatii.
Oricum cu cat citesti si afli mai multe, cu atat vrei mai mult, cu atat esti din ce in ce mai fascinat de alte perspective si vezi cu alti ochi o informatie, care in trecut ai inteles-o altfel.

Oricum suntem printre putinele sau chiar singurele natiuni, care in loc sa sprijine un om care vrea sa-si dezvolte cultura generala, il pun la colt, ba ii mai trag si un sut "Gigel sa-ti fie rusina ca pana acum nu ai invatat... ca mine, ca Popescu, incredibil as spune altii.

Asta imi aduce aminte de un episod dintr-un mijoc de transport in comun.
Era un individ care nu prea stia sa exprime clar ce doreste si cu usor dezacord intre propozitii, totusi l-am ascultat si cand m-a intrebat de ce tara/orasul nu-i ofera o sansa, ca sunt altii cu pile, etc, i-am spus pe intelesul lui, parerea mea despre ce ar trebui sa faca, ca sa-si acorde singur acea sansa si sa nu mai stea sa o astepte. Parea ca a inteles ce are de facut si parca avea moralul mai ridicat cand a coborat, ba chiar am primit si un multumesc.
Nu zic sa facem toti la fel, sau ca eu am ales cea mai buna solutie pentru el, dar parca atunci cand o persoana te roaga ceva, decat sa-i tai elanul si/sau entuziasmul, mai bine spui o vorba buna, face mai mult decat ai crede.

Va multumesc pentru intelegere.

Back to top
justme
Wed Nov 19 2014, 12:06AM

Registered Member #2073

@Semper PSIH
Iti amintesc, in caz ca nu ai citit pana acum, ca Semperfidelis.ro este un site cu specific militar. Cu alte cuvinte, aici gasesti aproape numai lucruri ce tin de acest domeniu. Nu carti de cultura generala (desi aici intra si cultura de securitate). Pentru carti de cultura generala poti intreba aici LINK , unde discuram chestii care nu tin de specificul site-ului.
Topicul anterior Teste Cultura Generala l-a inchis Mihais. Pe acesta il inchid eu. Sper sa nu mai deschizi altul aiurea...
Multumesc.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF