Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Industria de armament

<< Previous thread | Next thread >>
Cunoaşterea, întrebuinţarea şi întreţinerea armamentului
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Tue Jul 12 2016, 07:30PM

Registered Member #2323

Baietii de la Bistrita au avut distractie.Sa speram ca ranitul se va recupera rapid,fara probleme.Cazurile astea merita ridicate pan' la cer.Doar asa sunt afectati nesimtitii lipiti de scaun si nu-i mai incurca pe aia pusi pe treaba.De ajutat nu e cazul,ca pt asta trebuie sa stie ce sa faca.Sa nu puna 1001 de piedici birocratice e suficient.
Back to top
Terentius
Tue Jul 12 2016, 08:43PM
Terentius
Registered Member #2186

În Texas, unde e în vigoare politica de "open carry guns", am înţeles că în timpul recentelor evenimente, prezenţa unora şi altora având asupra lor arme a fost de natură să inducă şi mai multă confuzie în rândul poliţiei LINK
Back to top
Mihais
Tue Jul 12 2016, 08:56PM

Registered Member #2323

Dar asta nu a fost o problema.Oamenii au fost retinuti,nu au incalcat vreo lege,au plecat acasa.Politia a facut ce avea de facut,iar cetatenii au facut ce aveau chef in limita legii,ca de aia e tara libera,nu plina de pui de comunisti la varf.
Munca de politie trebuie sustinuta,dar nu in detrimentul libertatii.

Parerea mea care oricum nu conteaza.

[ Edited Tue Jul 12 2016, 08:56PM ]
Back to top
Boribum
Tue Jul 12 2016, 09:26PM
boribum
Registered Member #2395

Sa nu va suparati, dar eu când citesc ori aud expresia "ca-n America" ma gândesc la pandantul nostru cu " o tara ca soarele dupe cer". Într-o tara precum România (în sensul bun, de data asta ) as milita mai degraba pentru o politie de bobby's decât una de swat. Ambele sunt fezabile si prima e mai placuta de trait decât cea de-a doua.
Back to top
Terentius
Tue Jul 12 2016, 09:50PM
Terentius
Registered Member #2186

alexius wrote ...

Avem una din cele mai dure legi privind regimul armelor de foc din Europa. Este un refelex comunist din anii 50 când regimul era speriat de luptătorii anticomuniști din munți. Teama regimului a devenit teamă de stat și a fost perpetuată și inoculată populației până în prezent "că nu e bine să ai pușcă sau pistol, că e periculos maică, etc".

Subscriu integral. Touche!
Acum vreo doi ani (parcă), poate un pic mai mult, au încercat organili să treacă prin parlament, pe şest bineînţeles, cum se fac toate toate măgăriile, ceva modificări la lege, care ar fi restrâns şi mai draconic portul de armă. Printre altele, proiectul prevedea ca militarii sau poliţiştii să aibă dreptul de a purta arme pentru autoapărare doar 10 ani după trecerea în rezervă, după care să piardă acest drept. I-am arătat minunea unui foarte bun amic, fost şef la Judiciar şi om care a băgat la cremenal ceva infractori şi care, ca un corolar al genului de activitate pe care l-a prestat, are şi acum, cu toate formele legale, pistol de 9 mm din ăsta de Cugir (bună armă, fie vorba, l-am cărat şi eu destul). Mai avea exact trei luni şi făcea 10 ani. I-a trimis o interpelare (sau cum se cheamă astea, venite de la cetăţeni) la preşedintele Senatului - Crin era la ora aia - scrisoare la care nu a primit, bineînţeles nici un răspuns nici până la această oră. A mai popularizat chestia şi pe la alţi colegi de-ai lui, activi sau la pensie. Într-un final, cert e că au renunţat să mai treacă respectivele modificări.

[ Edited Tue Jul 12 2016, 09:52PM ]
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF