Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
POLITIA DE FRONTIERA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Roxana I
Sun Nov 16 2008, 08:09PM
Registered Member #238

POLITIA DE FRONTIERA= PCR
Care mai e tariful pt ocuparea unui loc?
Ultima data cand am ajutat un ,,amarat,, care a vrut sa se faca politist de frontiera,abia am reusit sa scot un ,,pretz bun,,(10.000 de euroi,in contextul in care ai relatii mai sus,fara relatii esti 0) pt un loc.Daca stau sa ma gandesc ,tot ce incepe cu ,,POLITIA...,,...e de vanzare.S-a schimbat ceva,si eu nu am aflat?
Back to top
mercurie
Sun Nov 16 2008, 11:39PM
Registered Member #1034

Mie mi s-a umplut cartierul de africani si continua sa mai vina. Ca sunt oameni care au intrat in Politia de Frontiera cu spaga sau fara, pt mine nu mai conteaza, caci acestia tot aceeasi legislatie europeana trebuie sa aplice impotriva fluxurilor migratoare.
Back to top
sebiv
Tue Nov 18 2008, 10:26PM
sebiv
Registered Member #1147

Nu stiu care e tariful pt ocuparea unui post, pt ca nu am avut nevoie sa platesc postul pe care'l ocup. Am facut scoala militara pe barba mea, repartitia la fel am luat-o. La incadrarea "Altex" sau "Flanco" se da probabil ceva. In ultimii ani s-a ajuns ca doar prostii sa faca scoala pt a fi politisti. Smecherii apeleaza la cine trebuie. Insa pacat ca se mai practica acest mod de a intra in Politie. Si mai e pacat ca unii dintre cei care par ca doresc o schimbare nu ajuta la schimbarea care trebuie sa apara, ci baga incompetenti in sistem.
Back to top
ex-ad
Wed Nov 19 2008, 07:42AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

nu stiu ce schimbare speri sa apara... cita vreme pestele de la cap se impute, cine sa angajeze profesionisti in sistem? incompetentii numiti la virf sint atit de nesiguri pe ei si pe functiile lor, sint atit de depasiti de problematica si atit de obedienti incit isi aduc dupa ei oameni de acelasi calibru pentru a-si pastra pozitia si pseudoautoritatea... poate cind n-om mai avea numiri politice va fi altfel..
Back to top
mercurie
Wed Nov 19 2008, 09:46PM
Registered Member #1034

sistemul cu intratul fara scoala este de pe vremea lui Ceasca si se practica , inca, si in servicii..., adica acceptarea a multor blegi....
Back to top
sebiv
Thu Nov 20 2008, 01:57PM
sebiv
Registered Member #1147

e o problema generala, din cauza asta nimeni nu mai are incredere in sistem, poate doar cei care il controleaza. nu sunt toti incompetenti, insa in categoria celor care-si baga rude, prieteni si alte cunostinte dandu-le un loc de munca "sigur si bun", intra toti. asta va fi asa intotdeauna, poate se va reduce putin, insa acest mod de gandire nu va disparea niciodata. iar referitor la ceea ce zicea mercurie ca indiferent ca sunt intrati prin spaga sau nu in Politia de Frontiera, sau in sistem in general, trebuie sa aplice aceeasi legislatie nationala sau europeana, un lucru e clar: cine a intrat fara sa merite in sistem, va considera ca locul sau e batut in cuie, ca indiferent ce va face protectorul/protectorii ii vor tine spatele si nu va cadea din functia sa, mare sau mica - adica nu isi vor face treaba asa cum trebuie. Am colegi intrati pe acest sistem, care nu stiu legislatie mai deloc, specialitate iar deloc, asa ca nu stiu cum isi vor face treaba pentru care sunt platiti de stat, asta poate si din cauza impresiei ca la stat se sta nu se lucreaza.
Back to top
ex-ad
Fri Nov 21 2008, 07:33AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

ai innebunit? cum sa se lucreze la stat? cum sa se cunoasca legislatie? pai ar fi jale mare daca ar fi angajati profesionisti, nu-ti dai seama?... ca scaunul lu' sefu' (care nu munceste, nu greseste si nu stie legislatie) s-ar clatina instant! stiti cum mai traiesc/se tirasc institutiile statutului azi? pe spinarea citorva angajati prost educati de catre parintii lor care i-au invatat ca munca e bratara de aur. Asta pina or trebui si astia sa-si vinda bratara la talcioc, fiindca deja au ajuns a fie exceptiile care confirma regula...
cit despre politia de frontiera, daca se muncea, se gresea pe undeva si aparea hop si presa sa ne dezvaluie una-alta... dar e cam liniste pe la voi

[ Edited Fri Nov 21 2008, 04:09PM ]
Back to top
sebiv
Wed Nov 26 2008, 10:21PM
sebiv
Registered Member #1147

stii care e problema? desi se lucreaza, prea multe nu se afla. e liniste mare. si de la ce vine linistea? de la sefi, care isi pot face afacerile in liniste, isi pot baga copii, nepoti, cumnati/cumnate pe unde vor ei. un pic de atentie la rudele celor din varful ierarhiei, ar arata multe lucruri interesante. daca presa ar fi mai implicata, nu ar fi la fel de mare linistea pe la noi, nu si-ar face mendrele la fel de linistiti, ar fi macar putin deranjati sau mai precauti.
Back to top
sebiv
Thu Nov 27 2008, 08:46PM
sebiv
Registered Member #1147

daca tot sunt singurul frontierist de pe forum, voi continua "monologul" meu. Am descoperit in sfarsit ca sunt un fraier si ca mi-e o scarba, sila, vecina cu hepatita de sistemul in care lucrez si traiesc. Sunt un dobitoc, din nefericire nu singurul, care dupa facultate, mi-a trebuit sa intru pe usa din fata a ministerului, dar ca sa-mi dovedesc prostia, am ales scoala de subofiteri, in timp ce altii, mai inteligenti din fire sau mai dotati cu una sau mai multe componente ale PCR, au intrat pe usa aia din spate, pe care nu stiu prea multi cum sa o deschida, si am ajuns la acelasi nivel de salarizare, evident si nu de responsabilitate. Pentru ca mai apoi cei din urma sa mi-o ia inainte in accederea in corpul superior, al "dumnezeilor - ofiteri". In seara asta m-a apucat o stare de greata, plus lehamite plus din nefericire cel mai important de NEPUTINTA, cand am aflat ca un coleg provenit din sursa externa, cu o activitate prodigioasa in interesul institutiei si mai exact al statului egala cu zero (poate cu minus ceva mai degraba) a castigat un concurs pentru trecere in corpul ofiterilor, un concurs "dificil", la care era cunoscut ca si castigator inca de la inscriere. Norocul sau a fost se pare pozitia foarte buna a tatalui sau si relatiile foarte bune cu sefii ierarhici de la Bucuresti. Cel mai mult m-a deranjat fatarnicia lui, si privirea brusc superioara afisata tot timpul dupa "aflarea" rezultatului. Multi din cei care-mi vor citi postul vor zice, uite inca un fraier, inca un frustrat, inca unu' mic care vrea sa fie mare. Dintr-un puct de vedere au dreptate, insa doar unul care a trecut prin rahaturi din astea poate sa inteleaga furia, frustrarea si neputinta pe care le simt. Nu mi se pare normal ca o persoana cu activitate zero in 4 ani, cu pregatire slaba - facultate facuta la ID, terminata acum in vara, sa ia un concurs la care au participat persoane cu activitate foarte buna, cu pregatire superioara lui, cunostinte profesionale vaste nu care tind spre zero ca si in cazul de fata, sa fie promovat in detrimentul altuia care merita postul si functia respectiva.
Back to top
Babalau
Fri Nov 28 2008, 01:42AM
babalau
Registered Member #1269

traim in romania ... nu inteleg de ce esti frustrat ... oricum suntem neputinciosi in fata prea maritei mite si a marii pile ...
Back to top
mercurie
Fri Nov 28 2008, 02:46AM
Registered Member #1034

Nu este frustrat, ci pur si simplu nu a capitulat. Imagineaz-ti ca suntem sub ocupatie si sa vezi ce-o sa ti se deschida ochii ! Abia apoi sa ne ti un curs despre "frustrare" !
Back to top
ex-ad
Fri Nov 28 2008, 07:35AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

pai sintem sub ocupatie... ce sa ne imaginam mai mult decit atit????
Back to top
Babalau
Fri Nov 28 2008, 04:19PM
babalau
Registered Member #1269

bine spus ))
Back to top
mercurie
Fri Nov 28 2008, 04:33PM
Registered Member #1034

Citind postarile de mai sus si privind la romanii de pretutindeni, am convingerea sincera ca este nevoie de constientizare..Nu-mi permit "luxul" sa-i spun unui roman ca este frustrat....
Back to top
mercurie
Sat Nov 29 2008, 12:24AM
Registered Member #1034

Dar sa revenim la subiectul de fata. Glorioasa noastra politie de frontiera ! Scriind aceste frazE, ma tot gandesc ce sanse avem sa fim cititi de vre-un corifeu al domeniului, acesta sa aiba o criza de constiinta si, brusc, sa se apuce de meserie. Slabe sperante. Nici nu-i timp de psihologie. Si oricum banuiesc ca tipii sunt caliti in orice forma de stimulare a constiintei. Si atunci eu zic asa: tu domn' stab al politiei de frontiera, sa ai parte, cu tot neamul tau, de toate fluxurile migratoare care vor fi intrat in tara, prin grija si gratia profesionalismului dovedit pana acum. Ti le-as atasa si pe cele ce vor veni, inertial, dupa ce vei fi iesit la pensie, dar poate ti-as dori prea multe si sunt prea crestin.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF