Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Invatamantul romanesc
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Dimitri
Thu Dec 09 2010, 09:33PM
Registered Member #3530

Pai si ce interes ar avea?Sa iasa banu',asta conteaza pentru dumnealui.Nu mai conteaza ca acei bieti copii nu vor sti sa scrie si sa citeasca ,ca nu vor avea habar de nimic ( nu ca am ar avea prea mult) dar macar puteam avea un strop de optimism.
Uneori ma intreb daca toate aceste masuri tampite ce continua sa fie luate,chiar sunt gandite de cineva inainte,sau daca le gandeste ce urmareste de fapt?
Da,ar fi o o varianta interesanta.De ce sa invete carte atatia?Ca sa aibe motiv sa se revolte peste 20 de ani ???Sa vina cu argumente solide?Nu,nu.
Chiar ar fi necesara o reforma a invatamantului.Dar una gandita corect,fara interese "meschine".Chiar este nevoie de cineva care sa faca lumina..

[ Edited Thu Dec 09 2010, 09:34PM ]
Back to top
rlegione
Fri Dec 10 2010, 03:56PM
Registered Member #2075

Back to top
rlegione
Fri Dec 10 2010, 04:11PM
Registered Member #2075

Back to top
justme
Tue Jul 05 2011, 02:09PM

Registered Member #2073

Din gândirea politică a unui licean care a luat 1,20 la română

5 Iulie 2011
de GABRIEL BEJAN

"1,20 la română! Adică am scris patru pagini şi mi-a dat doar 20 de sutimi? Nu se poate aşa ceva! Îi transmit domnului Funeriu....multă sănătate. Şi familiei lui!".

Adolescentul de o sută de kilograme din faţa camerei de luat vederi se frământă plin de revoltă, ar vrea să înjure dar nu poate din cauza televiziunilor şi, ce este sigur, are deja un vinovat pentru cele patru pagini scrise degeaba: ministrul Educaţiei. Funeriu trebuie să plătească pentru că el, sărăcuţul, a reuşit după 12 ani de şcoală să adune doar 20 de sutimi la examenul de limbă maternă.

Dacă scena de mai sus ar fi dintr-o emisiune făcută de Divertis ar fi chiar amuzantă. Din păcate este reacţia cât se poate de serioasă a unui absolvent de liceu după ce şi-a văzut afişate notele la bac. Cum la fel de seriose au fost şi celelalte reacţii, unele inspirate parcă din versurile trupei de hip-hop Paraziţii, apărute duminică: "M...e Funeriu" au scris elevii pe peretele unui liceu din Timişoara unde promovabilitatea la bacalaureat a fost zero.

Faptul că mai mult de jumătate dintre absolvenţii de liceu din România au picat examenul de bacalaureat nu trebuie interpretat într-o cheie dramatică. Într-o lume în care diplomele nu mai valorează mare lucru iar şcoala nu te mai propulsează automat în vârful societăţii aceste rezultate sunt normale. Nefireşti au fost în schimb rezultatele din anii trecuţi când multe judeţe raportau procente de promovabilitate incredibile, de aproape sută la sută, care nu arătau altceva decât faptul că suntem dispuşi în continuare să ne minţim singuri.

Cert este că anul acesta au picat 55,5% dintre elevi pentru că nu au mai reuşit să copieze atât de mulţi ca în anii trecuţi. Cu asta ar trebui să încheiem discuţia despre performanţele intelectuale ale acestei generaţii. Cei 65 de copii care au încheiat bac-ul cu media 10, în aceeaşi ţară cu Becali, Vanghelie sau EBA, sunt dovezi suficiente că cine vrea să facă performanţă o poate face fără nici o piedică din partea sistemului de învăţământ.

Altceva este însă cu adevărat revoltător legat de tinerii din această generaţie: tupeul incredibil al multora dintre ei de a-i găsi vinovaţi (şi de a-i înjura) pe alţii pentru propria neputinţă. Ce-ar putea fi în capul unui adolescent de 18 ani care a luat 20 de sutimi la un examen (nota 1 este din oficiu) şi crede că ministrul Educaţiei are vreo legătură cu acest lucru? Mărturisesc că la aceeaşi vârstă sigur nu ştiam cu ce se ocupă ministrul Educaţiei aşa cum sunt convins că niciunul dintre colegii mei nu era preocupat de activitatea vreunui politician din România. Atât eşecurile şi cât şi reuşitele noastre la învăţătură erau legate atunci strict de lumea mică în care trăiam cu toţii şi în care "miniştrii" erau profesorii, părinţii şi eventual meditatorii.

În ultimii ani, s-a schimbat totuşi ceva fundamental în societate. Înjurătura, agresivitatea gratuită şi fuga de responsabilitate sunt acum principalele arme cu care cei mai mulţi români încearcă să răzbată către o viaţă mai bună. Modele sunt peste tot, de la viaţa politică şi lumea mondenă până la parcarea din faţa blocului. Într-o astfel de lume este chiar recomandat să arunci vina pe altcineva în cazul unui eşec personal. Asta chiar dacă cel în cauză nu are absolut nici o legătură cu activitatea ta de zi cu zi.

Şi mergând pe aceeaşi logică, dacă tot se spune la televizor, de un an încoace, că ministrul Funeriu este incompetent nu este logic să fie vinovat şi pentru nota proastă pe care am luat-o la bac?

LINK
Back to top
Dimitri
Tue Jul 05 2011, 02:17PM
Registered Member #3530

In mod normal in urma acestui eveniment, domnul Funeriu ar fi trebuit sa isi fi dat demisia..
Back to top
Radu89
Tue Jul 05 2011, 06:22PM

Registered Member #918

Am vazut ca acest forum a inceput cu invatamantul universitar privat si invatamantul privat de stat , fiecare avand propriile sale pareri. Vreau sa va instiintez cu un articol ce face o comparatie intre acestea. link
Back to top
Mihais
Tue Jul 05 2011, 07:10PM

Registered Member #2323

Dimitri wrote ...

In mod normal in urma acestui eveniment, domnul Funeriu ar fi trebuit sa isi fi dat demisia..

Funeriu a scris lucrarile zecilor de mii de elevi picati?
Back to top
Leul Alb
Tue Jul 05 2011, 07:27PM
whiteboy
Registered Member #1283

Dupa parerea mea umila, esecul inregistrat in sesiunea actuala a BAC-ului se datoreaza mai multor factori, nu este un singur tap ispasitor.Dupa mine , programa prost definita constituie un obstacol pentru multi.Va dau un exemplu : la matematica mai nou in clasa a 9-a se fac anuite capitole care erau tratate in clasa a 11-a, si nu prea e timp de aplicatii, mai mult teorie.Cunosc 2 profi care procedau diferit: unul preda in goana calului in conformitate cu programa , de teama unei eventuale inspectii cu politrcuii de pe acolo; alt profesor batea moneda pe un capitol pana se intelegea, dar nu apuca sa inceapa anumite capitole (matematica financiara de exemplu, si asta in conditiile in care facea voluntariat 1-2 ore in plus pe saptamana).Dupa voi care profesor proceda corect?.S-a mers foarte mult si pe ideea ca mai mult de 15-20% din ce faci in liceu iti foloseste ulterior absolvirii unei facultati, in conditiile in care muuuuuuuulti se duc la ase sau alte facultati in care mai nou se intra pe dosar.Multi profesori nu se simt motivati in a preda ca la carte in conditiile in care salariile sunt cum sunt si sa nu uitam de necesitatea rapoartelor ca in agricultura de dinainte de '89.Sunt niste reguli care spun ca daca un anumit liceu are un procent mic de promovabilitate pe clasa se va desfiinta, va decadea la nivelul de grup scolar s.a.m.d, deci mai putini bani de la buget, si in aceste conditii directorii preseaza profesorii sa treaca toti elevii , care ulterior ajung sa scrie pe la examene chestii de genul "Nichita Stanescu [...] femeie", "Zoe Trandafirache" s.a.m.d. Adaugand si interesul scazut pentru materie...iese ce a iesit...

[ Edited Tue Jul 05 2011, 07:28PM ]
Back to top
Mihais
Tue Jul 05 2011, 07:43PM

Registered Member #2323

Cine a mers pe ideea ca iti foloseste nus cat la suta pt. facultate? Ce prostie mai e si asta?Liceul e loc unde se formeaza cultura generala.Pt. admitere in facultate inveti in timpul tau.
Ca profesorii sunt praf stim.Ca-i doare in spitz stim.Dar asta-i jumate din problema.Mai avem parinti si mai avem si elevi.Faptul ca ultimii nu au primit suturi in fund pana acum inseamna ca nu fac destui pasi inainte.

Ce naiba faceti voi acolo nu stiu si nici nu ma mai intereseaza.Dar nu stiu cum matematica financiara e mai altfel decat matematica obisnuita.Posibil sa apara si matematica fizica,chimica sau biologica.
Ma simt un dinozaur.Dar totusi,cum naiba gaseam timp pt. sport,calculator,TV,lectura particulara,socializat cu gasca,iesit cu nimfele si invatat 2 ore pe zi?O fi avut ziua 72 de ore.
Back to top
Boribum
Wed Jul 06 2011, 12:00AM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Ma simt un dinozaur.

Balonat ? Alka Selzer !

Saracutii copii...:( nici nu au de unde sa-si ia modele : când vor vedea ei la parintii lor ca numai muncind câstigi bani,si învatând mult muncesti superior si câstigi mai mult decât vreun propitar terian de cimitir sau macelarie de cartier...atunci vor învata.

Back to top
ex-ad
Wed Jul 06 2011, 01:26AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

pina la urma pe care topic va hotariti sa ramineti" asta sau astalalt: LINK ?
Back to top
dorobant
Wed Jul 06 2011, 07:32AM

Registered Member #457

Daca dascalii vor sa-i invete pe copii, copii vor invata. Daca vor copii sa invete, dascalii vor fi asa cum trebuie sa fie. Daca parintii vor, copii si dascalii vor lucra impreuna ... poveste lunga !
Comparati rezultatele la BAC ale liceelor militare cu oricare alt liceu din Romania.
Back to top
truepride
Wed Jul 06 2011, 09:05PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Lipsa de disciplina este un factor determinant pentru invatamat in Romania fie el universitar sau liceal.Nu cred ca unica sansa a unui copil de a beneficia de o educatie in regim disciplinat ar trebui sa fie liceul militar.
Cu referie la sistemul universitar, eu raman uimit de faptul ca o multime de tineri termina o facultate si habar nu au sa faca nimic.Bine ca au picat bacalaureatul jumatate din elevi ca cineva sa se trezeasca astfel astept cu interes ziua cand si universitarii se vor trezi.
Back to top
justme
Thu Jul 07 2011, 10:12AM

Registered Member #2073

Cei care au picat la examenul de bacalaureat sa nu fie ingrijorati: se va putea copia la toamna. Intrebarea intrebatoare este: de ce are interes Ministerul Educatiei sa permita iarasi fraudele?

Fără camere de supraveghere la Bacalaureatul din toamnă. Boc este convins că ar fi trecut examenul
Antena 3 | 07 Iul 2011, 09:20

Ministrul Educaţiei revine asupra intenţiei de a monitoriza examenele de bacalaureat şi promite că la toamnă nu va amplasa camere de supraveghere în toate liceele. Examenul care le-a dat atâtea bătăi de cap candidaţilor în acest an nu ar fi fost o problemă pentru prim-ministru. Emil Boc este convins că l-ar fi trecut din prima încercare.

Şeful Guvernului crede că s-ar fi aflat printre cei care au trecut bacalaureatul, dacă ar fi fost pus în faţa subiectelor din acest an. Emil Boc a evitat să spună şi ce notă crede că ar fi obţinut.

Ministrul Educaţiei susţine că nu există nicio legătură între lipsa camerelor de supraveghere din unele licee şi mediile mai mari obţinute de elevii acestora. Daniel Funeriu a declarat că nu intenţionează să introducă supraveghere video în toate liceele, pentru sesiunea din toamnă.

În acest an, promovabilitatea la bacalaureat este cea mai scăzută din istoria învăţământului. La nivel naţional, doar 44,47% dintre elevi au obţinut medie de trecere, înaintea contestaţiilor.

LINK
Back to top
0050
Thu Jul 07 2011, 02:38PM
Registered Member #1997

Offtopic.
Pai ce ar fi putut spune domnul Boc?Ca nu?
Anul acesta nu au fost camere de supraveghere in toate unitatiile de invatamant.Iar in ceea ce priveste declaratia domnului Funeriu....ii dau dreptate.Dar exista o legatura intre amplasarea camerelor si rezultatele mici.Se filma deci copiatul era imposibil...

[ Edited Thu Jul 07 2011, 02:39PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF