Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Mon Dec 26 2011, 08:50PM
Registered Member #3279

Gura lumii (sloboda) zice ca prin ianuarie urmeaza o revedere a statelor
Ca o fi in acelasi numar de indicatori sau nu, ramane de vazut.
Back to top
112
Mon Dec 26 2011, 09:28PM
112
Registered Member #3580

Klaus, sursa da este demna de incredere? Nu de alta, dar in aceasta seara, in care fiecare pompier (care nu este de serviciu) sta alaturi de familia sa si incearca sa se gandeasca NUMAI la lucruri bune, tu ne dai o veste SUMBRA. Deci ... ??? Sa ne asteptam, DIN NOU la reduceri, sau doar la eventuale mutari in cadrul aceleiasi structuri ? CRACIUN FERICIT TUTUROR !!!

[ Edited Mon Dec 26 2011, 09:30PM ]
Back to top
Klaus
Sat Dec 31 2011, 12:26PM
Registered Member #3279

@112 - este la nivel de gura lumii

In alta ordine de idei, barometru GFK pentru Romania: pompierii 93% încrederea populaţiei in anul 2011.
După un recul în încrederea populaţiei la debutul lui 2011 – datorat scandalului pensiilor militare - Armata României a revenit spectaculos, în vară, la procentele care au consacrat-o în conştiinţa românilor. În tradiţionalul sondaj anual realizat în 19 ţări de compania de cercetare GFK, militarii români s-au menţinut pe locul al doilea în preferinţele românilor, cu 88 %, devansaţi cu cinci procente de pompieri.
Sursa - LINK
Back to top
danip
Sat Dec 31 2011, 03:51PM
danip
Registered Member #3901

Va intreb si eu ceva, fisele de evaluare, cu calificativele generale anuale, sunt confidentiale? Eu nu pot sa aflu ce calificativ si ce punctaj are colegul? De preferat ar fi sa se afiseze calificativul si punctajul la toti. La voi cum e?
Back to top
pr3f3ctu
Tue Jan 03 2012, 08:58AM
pr3f3ctu
Registered Member #4388

calificativele ar trebui sa le stii cand semnezi ca esti de acord cu fisa de evaluare. la voi nu e asa? si ce mai stiti.afara ne mai dau?
Back to top
pr3f3ctu
Tue Jan 03 2012, 08:59AM
pr3f3ctu
Registered Member #4388

vezi ca sunt la GIS are toate fisele
Back to top
WikiLeaks
Tue Jan 03 2012, 12:20PM
Registered Member #3607

danip wrote ...

Va intreb si eu ceva, fisele de evaluare, cu calificativele generale anuale, sunt confidentiale? Eu nu pot sa aflu ce calificativ si ce punctaj are colegul? De preferat ar fi sa se afiseze calificativul si punctajul la toti. La voi cum e?

danip, fisele astea de evaluare pana acum 2 ani erau SECRET DE SERVICIU, acum ele apar ca NECLASIFICATE. E greu sa intri in posesia unei copii de pe fisa de evaluare personala , dar sa o mai vezi si pe a altuia! daca ceri vei primi un raspuns de genul "Nu e treaba ta, si vezi ca nu cunosti regulamentele militare!" Ca vorba aia la juramant ai JURAT SA RESPECTI REGULAMENTELE MILITARE "ASA SA-MI AJUTE DUMNEZEU!"
danip , stai linistit, ca in majoritatea cazurilor, calificativele sunt facute din burta. NU reflecta cu realitatea.
Pentru a te convinge iti dau un mic ex.
Pe fisa de evaluare la
punctul C.Capacitati profesionale
litera a) cunostinte si deprinderi specifice cerintelor postului
ai:
1. cunostinte de specialitate
2. cunostinte complementare
3. cunostinte militare
4. deprinderi practice
PUNCTAJUL DAT ACOLO, la fiecare in parte TREBUIE SA FIE de fapt o transpunere a rezultatului din TESTUL de final de an, pe care l-a dat fiecare.(de ex. ai raspuns in test la toate intrebarile ce vizau cunostinte militare = EXCEPTIONAL, ai raspuns in test la toate intrebarile ce tin de cunostinte de specialitate = EXCEPTIONAL)
Voi sigur nu aveti la acele categorii punctajul corespunzator

Mai departe la litera b) calitati personale
de la pct.5 la pct 16 , seful nemijlocit trebuia sa ceara sprijin psihologului, pentru ca ai fot testat psihologic (conf. art.43 din OMAI 257/2007), ceea ce nu s-a intamplat, si ti s-au acordat punctaje dupa ureche.
Ca sa nu mai spun ca la punctul B. Rezultatele activitatii desfasurate
sunt TRECUTE IN PIX 8(opt) criterii dupa cum a crezut fiecare sef/sefut. (daca ai compara fisa ta, cu a unui coleg din alt detasament, sigur criteriile nu sunt identice).
In CONCLUZIE , in toamna au fost dati afara pompieri cu CALIFICATIVE DE FB in ultimii 3 ani, si cu salariu de merit (de la vremea respectiva)
Asa ca danip, daca vor sa te zboare, TE ZBOARA cu tot cu calificative de FB, pentru ca sefii sunt sefi si in p _ _ a goala.
Daca incerci sa gasesti explicatii nu faci decat sa te enervezi si sa-ti scurtezi viata. Mai bine SA NU STII si sa poti dormi linistit.
Pentru -ca sitemul TE VREA PROST.
Apropo, dom' ministru, cand zici bre ca emiti metodologia intocmirii aprecierilor de serviciu asa cum te obliga art. 73 alin. 5) din Legea 80 /1995?
Si zile bre, la subordonatii matale, sa faca aprecieri de serviciu bre, nu fise de evaluare, sa putem fi si noi vreodata acoperiti de art.73 alin 1) din Legea 80/1995
TE RUGAM FRUMOS!

[ Edited Tue Jan 03 2012, 12:39PM ]
Back to top
Klaus
Tue Jan 03 2012, 10:26PM
Registered Member #3279

In MApN exista MRU 3/1 - Instrucţiuni privind aprecierea cadrelor militare, aprobat prin ordinul ministrului apărării naţionale, nr. M 30 din 15.02.2007, probabil ca urmare la art. 73 alin. 5) din Legea 80 /1995.
Criteriile de la punctul B. Rezultatele activitatii desfasurate sunt lasate nescrise pentru a fi completate cu principalele atributii rezultate din fisa postului fiecaruia.
Evaluarile sunt confidentiale, fiecare ia la cunostinta de cea proprie.
Back to top
WikiLeaks
Wed Jan 04 2012, 08:55AM
Registered Member #3607

Klaus wrote ...

In MApN exista MRU 3/1 - Instrucţiuni privind aprecierea cadrelor militare, aprobat prin ordinul ministrului apărării naţionale, nr. M 30 din 15.02.2007, probabil ca urmare la art. 73 alin. 5) din Legea 80 /1995.

Aceste instructiuni SE APLICA SI IN MAI? sau ele exista doar pentru MApN?
Cunosti ca tipizatul FISELOR DE EVALUARE, nu corespunde acestor instructiuni MRU 3/1.
klaus, inainte de a transmite un raspuns (care sa contina vreun art. din OMAI 300 sau din Disp. 960), as vrea sa stiu cum intelegi tu, ca in timp ce pompierilor (ma refer la ISU-uri) li se intocmesc FISE DE EVALUARE, iar studentilor pompieri (cei din facultatea de pompieri, si cred ca si celor de la Boldesti) li se intocmesc APRECIERI DE SERVICIU ???
Vorbim de acelasi MAI.
Pe mine oamenii astia ma lasa fara cuvinte.Poate ai o explicatie convingatoare, sa pot intelege si eu ce se petrece in MAI ul asta!

Klaus wrote ...

Criteriile de la punctul B. Rezultatele activitatii desfasurate sunt lasate nescrise pentru a fi completate cu principalele atributii rezultate din fisa postului fiecaruia.

Asta am sesizat si eu. Fiecare sef scrie acolo, ce crede el ca e mai important. De parca pompierul de la Timis nu ar trebui sa faca aceeasi treaba ca si cel de la Braila, si bineinteles sa fie evaluat pe acelasi criteriu! Si bineinteles criteriu pe care fiecare sefut il cuantifica dupa cum se trezeste in ziua respectiva.
Ma mir cum nu au lasat ca toata fisa sa fie completata de seful nemijlocit!? Poate asa treceau si ei acolo evaluarea la pregatire fizica, si transformau astfel notele obtinute la pregatire fizica, in calificativ, sa stie si omul ca nu a alergat degeaba!

Klaus wrote ...

Evaluarile sunt confidentiale, fiecare ia la cunostinta de cea proprie.

Cunosc problema insa nu inteleg CE ATATA SECRETOMANIE LA POMPIERII ASTIA!?? Traim in 2012, este valabil si aplicabil principiul transparentei in Romania! Era motiv de concurenta intre colegi pentru anul urmator.
EU PROPUN ca si notele de la scoala sa fie confidentiale, asa cum sunt evaluarile la pompieri. Si ca sa fie mai frumos chiar notele de la examenele de absolvire sau de la BAC sa nu mai fie afisate public si sa se rezume la semnatura pt luare la cunostinta!

[ Edited Wed Jan 04 2012, 09:00AM ]
Back to top
danip
Wed Jan 04 2012, 03:28PM
danip
Registered Member #3901

pr3f3ctu wrote ...

calificativele ar trebui sa le stii cand semnezi ca esti de acord cu fisa de evaluare. la voi nu e asa? si ce mai stiti.afara ne mai dau?

Ba da, tot asa e.Stiu calificativul si coeficientul ala, l-am semnat, is oarecum multumit de el. Dar sunt colegi care nu prea au nimic in comun cu da-le pompierilor si au punctajul mult mai bun, asa am auzit pe la colturi, pt ca ei nu spun. Am hotarat cu mai multi colegi sa solicitam sefului GIS sa le afiseze, sau sa le citeasca public la toti. Ne-a refuzat pe motiv ca sunt confidentiale.
Back to top
dincuriozitate
Thu Jan 05 2012, 06:26PM
Registered Member #3971

CUM DRAKULUI SA NU SE FACA CALIFICATIVELE ASTEA PE GENUNCHI....!!!???
CINE MERITA UN CALIFICATIV M-AI BUNICEL O IA IN BRATE DACA NU ARE SPATE, ASTA ESTE CLAR !!!
SI ORICUM TESTELE DATE LA SFARSIT DE AN 2011 NU AU AVUT NICIO IMPORTANTA...pentru unii
Este sigur ca daca cineva te iubeste , poti lua cu brio un Bine sau FBine daca la testare ai luat nota 3, 4, 5 sau 6.
Ce conteaza ca esti incompetent si ca ocupi poate locul unuia care munceste...
O mana spala pe alta, nu?
M-ai grav este ca unii dintre noi abia deslusesc tainele cititului si scrisului si au FB sau E, la fel ca cei care au luat bacu anul trecut, la 45 de ani.... sau au fost scutiti medicali for ever.
Back to top
cti
Thu Jan 05 2012, 08:57PM
Registered Member #4694

o zi mai calduroasa!

LINK

si prima zi din decembrie

LINK

[ Edited Thu Jan 05 2012, 09:01PM ]
Back to top
Klaus
Thu Jan 05 2012, 09:00PM
Registered Member #3279

@WikiLeaks - exista un ordin de ministru care precizeaza ca in MAI se aplica fara alte precizari numai ordinele cu caracter general, gen RG-uri. Nu este cazul si al MRU-urilor din MApN.
Pentru mine denumirea conteaza mai mult sau mai putin, conteaza fondul, respectiv continutul. In facultate se functioneaza dupa regulile specifice politiei, poate de aici diferenta denumirii formularelor respective.
In cadrul unei subunitati sunt mai multe tipuri de functii - GIS, servanti, soferi, telefonisti etc. Sectiunea general valabila (aia cu ponderea de 30%) este editata ca atare, cele 8 de la pct. B, specifice fiecarui tip de functii, se completeaza loco, functie de tipul atributiilor. Banuiesc ca, de exemplu, toti servantii (cel putin din aceeasi subunitate) au aceleasi 8 criterii.

@dincuriozitate + @danip + @WikiLeaks - aprecierea de serviciu este o problema confidentiala, intre angajator si angajat. In Romania zic eu ca exista o conceptie paguboasa. Am intrat odata in holul UTCB (Constructii mai pe scurt) si pe toti peretii erau afisate notele pe mai multi ani a studentilor, restante etc. Nu mai zic de examenele de BAC, rezidentiat, titularizare in invatamant etc. care sunt mediatizate prin mass media, si unde se fac tot felul de aprecieri privind competentele, IQ-ul unor persoane si alte asemenea. In USA nu se practica asa ceva, calificativele obtinute sunt confidentiale, faptul ca cineva are o restanta este problema lui, si numai a lui, nu trebuie expus oprobiului public.
Revenind la notarile de serviciu, eu cred ca este o problema intre sef si subordonat. Ca nu se face farmacie, ca exista un grad mai mare sau mai mic de subiectivitate, asta e. Daca se va face un sondaj, cred ca peste 90% vor raspunde ca ei sunt mai destepti, capabili si pregatiti decat cei care, intamplator, le sunt sefi directi. Dar, intr-un sistem, mai ales de tip militar, fiecare trebuie sa-si vada de atributiile si competentele stabilite prin regulamente si fisa postului. Actul de comanda (la orice nivel) implica si anumite responsabilitati, printre care si acela de a-ti aprecia subordonatii. Ma si amuza ideea vehiculata pe aici, aceea de a afisa calificativele
Un sef, cat o fi el de sef, exista prin colectivul pe care-l pastoreste. Daca se va inconjura de lipitori si pupincuristi, mai ales in domeniul asta, al situatiilor de urgenta, nu stiu pe unde va scoate camasa in momentele in care seful depinde de ultimul subordonat, la propriu sau/si la figurat.
Conform regulamentelor militare se pot face rapoarte numai in nume propriu si in probleme care il privesc pe respectivul. Chiar daca s-ar cunoaste calificativul altcuiva, el nu poate fi contestat de o terta persoana. In cazul in care exista incompatibilitati cu sefii directi, cel mai bine si sanatos este sa se ceara schimbarea locului de munca, in speranta gasirii unui sef mai bun. Eu cel putin asa am facut, am preferat sa plec dintr-o structura unde nu ma impacam deloc cu stilul metodele unui sef (mai precis seful sefului), iar cand, ulterior, printr-un complex de imprejurari nefericit pentru mine mi-a venit iar sef unde eram, am preferat sa plec iar.
Back to top
WikiLeaks
Fri Jan 06 2012, 10:25AM
Registered Member #3607

Klaus wrote ...

@WikiLeaks - exista un ordin de ministru care precizeaza ca in MAI se aplica fara alte precizari numai ordinele cu caracter general, gen RG-uri. Nu este cazul si al MRU-urilor din MApN.

NU EXISTA NICI UN ORDIN DE MINISTRU CARE SA SPUNA ASA CEVA, pt ca ministrul conf. art 7 alin. 4 din OUG.30 /2007 emite ordine cu caracter NORMATIV sau INDIVIDUAL. Ordinele cu caracter general ......
Klaus wrote ...

Pentru mine denumirea conteaza mai mult sau mai putin, conteaza fondul, respectiv continutul.In facultate se functioneaza dupa regulile specifice politiei, poate de aici diferenta denumirii formularelor respective

In 2010 regretabilul VLADIMIR SECARA (in timpul caruia nu s-au dat pompieri afara), a dat un ordin inregistrat cu nr. 83193/15.01.20110 in care precizeaza printre altele ca RG -urile se aplica personalului militar din MAI (si studentii din facultatea de pompieri sunt militari),respectiv din IGSU si ISU -uri, in conditiile in care, alte norme nu contin dispozitii contrare intemeiate pe prevederi legale DE NIVEL SUPERIOR(se intelege clar ca este vorba de orice norma superioara unui OMI).
Denumirea formularelor respective,respectiv FIDE DE EVALUARE iti spun de unde vine:
din anexa nr. 2 la Dispozitia II 971/2006 care este emisa in baza art.196 din OMI 300/2004,
Si bineinteles ca Ministrul David a avut grija sa-i incurce pe pompieri prin emiterea Ordinului nr. 680/2008 prin care ABROGA art.196 din OMAI 300/2004, adica EXACT TEMEIUL EMITERII Dispozitiei 971/2006.
Pai daca baza este abrogata!???? Este ca si cand un bloc sta in aer, pt ca parterul nu mai exista.
Cam asa stau treburile klaus. Se merge in toata tara dupa o anexa 2 ABROGATA.
[/quote1325835483]

de asta aprecierea de serviciu este o problema confidentiala

[ Edited Fri Jan 06 2012, 10:30AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Fri Jan 06 2012, 11:12AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

From: florin parvu
Sent: dinsdag 3 januari 2012 15:59
To: BKR

CC: IGSU

Subject: Incalcari ale legii in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor din Romania

Domnule Ambasador,

Numele meu este Parvu Florin, locuiesc in municipiul Targoviste, judetul Dambovita si doresc sa va aduc la cunostinta cateva aspecte care sustin declaratia dumneavoastra din vara anului trecut, potrivit careia Romania nu este stat de drept, precum si amanarea accesului Romaniei in spatiul Schengen.

In cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Basarab I" al judetului Dambovita, institutie aflata in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, numeroase prevederi ale Legii 319/2006 privind santatea si securitatatea in munca si ale altor acte normative adiacente sanatatii si securitatii in munca sunt incalcate cu nonsalanta, cel mai reprezentativ exemplu fiind fapul ca cel putin din 2006, angajatii acestei institutii nu au beneficiat niciodata de vizita medicala periodica prevazuta la art. 18-22 din HG 355 din 11/04/2007, lit. j, art. 13 din Legea 319/2006.

Totodata, am motive extrem de serioase sa cred ca nici un inspectorat judetean pentru situatii de urgenta din Romania nu respecta aceasta prevedere legala.

Alaturi de aceasta as mai putea enumera o multime de alte incalcari fara jena ale legii.

In incheiere imi manifest increderea ca v-am trezit interesul si ma veti invita la o convorbire in care va voi detalia si demonsta cu documente oficiale afirmatiile mele sperand ca toate aceste informatii sa ajunga in posesia guvernului olandez . Telefonul la care pot fi contactat este 07*******.

Totodata tin sa va spun ca nu sunt deloc fericit fiindca fac ceea ce fac, dar am ajuns la concluzia ca presiunile guvernelor occidentale reprezinta una din foarte putinele parghii care ar putea determina guvernul roman sa respecte legea, cu implicatii benefice la adresa intregii societati.

Cu deosebit respect si multumiri anticipate,

Florin Parvu

From: BKR-CDP
To: florin parvu
Sent: Wednesday, January 4, 2012 3:59 PM
Subject: Re: Incalcari ale legii in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor din Romania

Stimate Domnule Florin Parvu,

Va multumim pentru informatie trimisa.

Va invitam la o intalnire cu Domnul Paul Ymkers, Prim-Consilier, Adjunct al Sefului Misiunii, si Domnul Huub Alberse, Secretar II (Afaceri Interne si Justitie), la Ambasada Olandei (Aleea Alexandru 20, sector 1, Bucuresti) in data de miercuri 18 ianuarie intre orele 11:00 si 11:30. Limba folosita va fi limba engleza.

Va multumim.

Cu stima,

Sonja van Zee
Embassy of the Kingdom of the Netherlands
Secretary to the Ambassador

Aleea Alexandru 20
011823 Bucharest, Romania
Tel. +40-21-208 6036
Fax: +40-21-230 7620
LINK
LINK

FROM: florin parvu

TO: BKR-CDP

CC: IGSU

Friday, January 6, 2012 10:39 AM

Am primit mesajul dumneavoastra, voi fi prezent in locul, la data si ora indicate.

Va multumesc!

Florin Parvu
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF